2025-02-11
之前喺Airside分店食過午市,一直好想食埋晚市,星期四晚終於去咗沙田新城市幫襯啦🤩我哋叫咗節日歡樂二人聚餐 $688,可以揀單拼或雙拼鍋,當然揀雙拼好似抵啲😂 我哋揀咗椰奶雞湯鍋拼慢燉牛板腱清湯鍋,椰奶雞湯有濃郁嘅椰子香,配跟餐嘅泰式金邊粉,肉,蔬菜食都好正,掛晒湯咁🤤牛板腱清湯味道清甜有層次感,配唔同嘅肉類都好夾🥰依個餐最正係有個海鮮金盒,裡面有鯇魚片,鮑魚仔,帶子,墨魚膠,蝦, 蠔,珊瑚蚌,全部都好新鮮肥美。肉方面可以揀日本黑豚肉或美國嚴選牛板腱,我哋揀咗牛板腱,好有咬口,肉味濃郁😍套餐仲有小食泰式手打蝦餅,外脆內軟,好有蝦味。跟餐+$38有一杯飲品,我哋叫咗泰式芒芒碌碌,好colorful, 好清新又解渴,芒果味仲好濃,好似飲緊楊枝金露咁;爆珠馬蹄椰子水,好清新解膩。最正係依間火鍋係加湯唔係加水,唔會愈溝愈淡,茶水同埋手工醬料費15蚊一位,已經包咗任食嘅泰國蝦片,真係好抵,全部侍應服務都好nice,講解又詳盡,環境又舒服,餐廳仲好貼心有供應圍裙同埋usb位可以叉電,值得一讚😍評分:最高為5分治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺四面泰泰式火鍋沙田正
評分:最高為5分
治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️