2023-06-14 247 views
去西九文化區附近行吓,環境都幾Chill~行到海旁附近見到有餐廳🍴入咗去坐吓,感覺好時尚,原來係飲茶🫖叫咗啲點心食,都幾有特色✅盆栽小蘿蔔用盆栽裝著嘅小蘿蔔好有特色,見到好多人都有Order,盆栽入邊嘅泥土其實係餅乾碎,擺盤設計好有心思💗蘿蔔酥外層酥脆,入面嘅蘿蔔好鮮甜,又好睇又好食😋✅彩虹鮮蝦餃彩色餃皮打卡啱灑🌈粒粒蝦餃都晶瑩剔透,餃皮厚薄適中,蝦肉彈牙✅一口香脆炸雞一口炸雞啖啖肉🐔外脆內軟,入面嘅雞肉係有汁,炸得好香口💛好味指數:4.6/5 💜回頭指數:4.4/5📍 囍公館 (尖沙咀)尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖
✅盆栽小蘿蔔

✅彩虹鮮蝦餃

✅一口香脆炸雞
一口炸雞啖啖肉🐔外脆內軟,入面嘅雞肉係有汁,炸得好香口

💛好味指數:4.6/5 💜回頭指數:4.4/5

📍 囍公館 (尖沙咀)
2023-06-13 196 views
今日車車同屋企人去左位於西九號囍公館食中菜, 餐廳內面裝潢型格富玩味感, 由入面望住外面嘅一片大草原, 真係心曠神怡! E到嘅菜式豐富多樣, 我地一行四人點左唔少餸, 食到捧住個肚仔! 公館鴿 $198全隻鴿子香氣四溢, 烤得好香, 肉質鮮嫩多汁令人回味無窮海鹽燒腩仔 $188豬肉非常嫩, 入口即化, 配上海鹽令風味更獨特黑松露菜苗燜伊麵$198伊麵炒得幾爽身同入味, 帶黑松露香氣, 加上有菜苗嘅鮮甜, 食落味道不錯鮮腐竹米皇浸菜心 $188腐竹口感鮮嫩, 菜心爽脆鮮蝦紅米腸$88 (6件)鮮蝦紅米腸外皮非常薄, 裡面包裹著爽彈嘅蝦仁, 口感非常豐富蟹肉海鮮春卷$88(4件)金黃酥脆嘅春卷皮包住滿滿嘅蟹肉海鮮超惹味蟹皇小籠包$88 (3件)小籠包包裹著豐富嘅蟹肉同湯汁, 味道鮮味可口

公館鴿 $198全隻
鴿子香氣四溢, 烤得好香, 肉質鮮嫩多汁令人回味無窮

海鹽燒腩仔 $188
豬肉非常嫩, 入口即化, 配上海鹽令風味更獨特

黑松露菜苗燜伊麵$198

鮮腐竹米皇浸菜心 $188
腐竹口感鮮嫩, 菜心爽脆

鮮蝦紅米腸$88 (6件)

蟹肉海鮮春卷$88(4件)
金黃酥脆嘅春卷皮包住滿滿嘅蟹肉海鮮超惹味

蟹皇小籠包$88 (3件)
小籠包包裹著豐富嘅蟹肉同湯汁, 味道鮮味可口

2023-06-09
2023-06-13 165 views
我最近到西九和朋友用餐,嘗試了囍公館的中菜點心。我點了三道菜,配上一杯白酒和一杯紅酒,以及一壼茶。讓我一一道來這些菜的評價。首先是炸雞,這道菜的肉質非常鮮嫩甜爽,特別是配上獨特的醬料,讓整道菜的口感更加豐富。炸雞表面炸得酥脆,肉質卻不乾柴,這是一道讓人回味無窮的菜品。接下來是蝦餃,這道點心的蝦子非常大隻,蝦子的肉質嫩滑鮮美,皮薄肉爽,蝦香十足,真的是一道非常好吃的蝦餃。蝦餃的醬汁也非常美味,配上蝦餃更加入味。最後是盆栽小蘿蔔,這道菜的外型非常獨特,看起來就像是一個盆栽,非常可愛。這道菜的口感也非常好,外脆內軟,蘿蔔清甜,配上醬料更加美味。整道菜的味道非常清新,讓人吃起來非常舒服。除了這些美食,我還點了一杯白酒和一杯紅酒來配搭這些菜。白酒的口感很清爽,很適合搭配炸雞和蝦餃;而紅酒則更加濃郁,特別是配上盆栽小蘿蔔,讓整道菜的風味更加豐富。環境舒適餐具乾淨還可以坐在外面總而言之,囍公館是一間非常值得一試的中菜點心館,餐廳的環境也非常舒適,讓人可以放鬆心情,享受一頓美食之旅。如果你在西九附近,不妨到囍公館一試,相信你也會愛上這裡的美食。

環境舒適

餐具乾淨

還可以坐在外面

2023-06-07 3578 views
今日晏晝黎到呢度坐下chill下,餐廳地方超大,有室內同室外,炎炎夏日就梗係坐喺室內涼下冷氣啦,室內座位相當舒服,環境開揚。呢度出名食點心之外,cockatails 都好出名架!我地就叫左幾樣點心同兩款signature cocktails!全部即叫即整熱辣辣。一坐低員工就問你飲咩茶,等你順返條氣先,有普洱,香片,鐵觀音,玫瑰花,菊花同人蔘烏龍;我就揀左玫瑰花,淡淡玫瑰花香好舒服,又養生。彩虹鮮蝦餃-一共有三件,不單止樣靚,入面啲蝦又大隻又爽脆,蝦餃上面仲有金箔添,打卡一流。盆栽小蘿蔔-都係有三件,個樣勁得意,餡料除左有白蘿蔔絲之外,仲有乾瑤柱絲,外面酥脆,裡面有蘿蔔甜味之外,佢仲多咗份乾瑤柱既鮮味,不過要小心焫咀,因為佢真係好熱。一口香脆炸雞 - 外面脆,雞肉滑,辣辣地,調味剛好。佢另外俾咗一個茄汁俾我哋點,不過我覺得已經夠未唔需要。Embittered - 餐牌寫苦苦地,我自己就覺得唔苦,幾純,仲越飲越好飲,就算個冰波溶左都唔會覺得稀。白酒-炎炎夏日嘆返杯白酒已經可以喺度坐一個下晝。

白酒-炎炎夏日嘆返杯白酒已經可以喺度坐一個下晝。
2023-06-07
  • 盆栽小蘿蔔
2023-06-02 294 views
我前不久到位於西九文化中心的囍公館用餐,這是一家中菜點心館。我點了三道菜、兩杯酒和一壼茶。首先是炸雞,這道菜氣味清香,肉質甜爽和香滑。炸雞外皮炸得脆脆的,卻不會太油,肉質鮮嫩多汁。吃起來真的很開胃,不禁讓人一口接一口。接下來是蝦餃,這道菜的蝦子很大,肉質新鮮爽口。蝦餃皮薄而且不黏,彈牙的口感讓人很享受。配上店家特製的醬汁,味道更是美妙。最後一道菜是盆栽小蘿蔔,這道菜外型獨特,外脆內軟,蘿蔔清甜。這道菜是用蘿蔔塑造成盆栽的外型,讓人吃起來覺得很有趣。蘿蔔的口感十分優秀,外脆內軟,清甜可口。在飲品方面,我點了兩杯酒和一壼茶。酒喝起來很順口,而茶則是店家的特製茶,有很濃郁的香氣,喝起來讓人很舒適。

2023-05-31 269 views
一直以為西九文化區沒什麼好吃的,想不到居然還有一間吃點心的餐廳,而且還可以帶狗狗去坐室外的位置。其實這家餐廳看起來挺新潮的,位置挺寬闊,如果玩得累了,坐下來吃個點心喝杯茶也不錯。一口香脆炸雞沒想到吧,居然有炸雞吃。這炸雞炸得啱啱好,吃起來還有點肉汁,配上番茄汁剛剛好。彩虹鮮蝦餃這蝦餃看起來就好漂亮,挺飽滿的,裏面裹滿了鮮蝦,超彈牙。盆栽小蘿蔔我最最最喜歡這一個!外觀超可愛,下面是餅乾碎,不知道會不會有人吃,哈哈。這個小蘿蔔很酥脆,入面是蘿蔔絲還有瑤柱,味道很鮮甜,超讚的,一定要試試這個。與其他吃點心的店鋪不同,這家飲品挺多選擇,我們點了咖啡和西瓜smoothie,平常吃點心很少見吧。他還有happy hour的時段,可以暢飲2小時,最便宜的就298,感覺還不錯,畢竟環境確實挺好。

一口香脆炸雞

彩虹鮮蝦餃
這蝦餃看起來就好漂亮,挺飽滿的,裏面裹滿了鮮蝦,超彈牙。

盆栽小蘿蔔

2023-05-27 279 views
放假得閒同朋友去咗西九龍文化區行下~~行完M+見有啲肚餓,於是去咗呢間中菜館「囍公館」飲茶😋😋餐廳主打現代中菜同精緻點心,環境寬敞舒適!仲可以望住180 度維港海景🌊用餐,so chill🤟🏻🤟🏻🌈彩虹鮮蝦餃(3件) $78✨蝦餃皮染成彩虹色,粒粒晶瑩剔透~~裡面包住大大粒的蝦仁🦐,口感爽彈鮮甜!推介❤️❤️🥟黑蒜帶子餃(3件) $88✨估唔到黑蒜同帶子的味道又幾夾!!黑蒜味道香濃,帶子嫩滑鮮甜~一啖一粒好滿足👍🏻👍🏻🍘蜂巢海鮮芋角(3件) $78✨外層炸得酥脆,咬落脆卜卜、好香口!!餡料有芋泥、帶子同蟹肉等,芋泥綿滑香甜🍠!食完都唔覺油膩🤤🤤
放假得閒同朋友去咗西九龍文化區行下~~
行完M+見有啲肚餓,於是去咗呢間中菜館「囍公館」飲茶😋😋

🌈彩虹鮮蝦餃(3件) $78✨
蝦餃皮染成彩虹色,粒粒晶瑩剔透~~
裡面包住大大粒的蝦仁🦐,口感爽彈鮮甜!推介❤️❤️

🥟黑蒜帶子餃(3件) $88✨
估唔到黑蒜同帶子的味道又幾夾!!
黑蒜味道香濃,帶子嫩滑鮮甜~一啖一粒好滿足👍🏻👍🏻

🍘蜂巢海鮮芋角(3件) $78✨
外層炸得酥脆,咬落脆卜卜、好香口!!
2023-05-19 410 views
2023-05-19文化點心🥧同屋企人去咗西九龍文化區🏞有間叫囍公館嘅餐廳😀餐廳有落地玻璃窗🪟欣賞到度維港海景🌊餐廳裝修現代感十足🪙主打創新的中式點心🥧盆栽小蘿蔔,78蚊盆💰小蘿蔔搞笑嘅盆栽造型,小蘿蔔絲酥卷,蘿蔔底鋪滿大量嘅OREO餅碎,酥𥚃熱辣辣嘅蘿蔔絲,外酥脆唔油膩🥕彩虹鮮蝦餃,68蚊籠💰賣相好白滑同飽滿,少少金粉襯托,鮮蝦好大隻,食到蝦嘅鮮甜味,筍味好濃🦐一口香脆炸雞,108蚊份💰炸雞係三道點心中最好食,炸外脆内軟,雞肉多汁嫩滑,加埋秘制醬食惹味,如果份量再多少少就無得彈🍗整體環境可以睇到維港海景🌊服務態度幾好😊食物味道可以,勝在創意加分🤣
2023-05-19

彩虹鮮蝦餃,68蚊籠💰

一口香脆炸雞,108蚊份💰

整體環境可以睇到維港海景🌊
服務態度幾好😊
食物味道可以,勝在創意加分🤣

2023-05-18 342 views
⛺️之前同朋友係西九野餐,都有留意附近既餐廳,尼間餐廳都bookmark左一段時間,襯住放假就去左試🥰餐廳揉合3種元素,🍴食物、🎨藝術同🎼音樂🔸彩虹鮮蝦餃顔色好靚好夢幻🌈,蝦餃好大粒好有重量,入面既餡全部都係蝦肉🦐,蝦肉新鮮爽口,一啖一粒,超有滿足感🔸🪴盆栽小蘿蔔將蘿蔔絲酥餅整成小蘿蔔🥕,賣相好可愛,用Oreo 餅粹當成泥土,蘿蔔絲酥餅外層好酥脆,入面塞滿蘿蔔絲,味道清甜唔油膩😋🔸一口香脆炸雞想食點心以外既野,可以試下一口炸雞,炸到脆卜卜,香脆之餘帶少少辣味🌶️,唔會炸到乾哂,食落有肉汁💦🔸Mango Smoothie 天氣熱熱地飲返啲凍野特別爽😆芒果味酸酸甜甜,面頭仲有啲🥭芒果肉,好解渴🔸Apol Cooler🍏青蘋果加青檬,味精清新又解渴

餐廳揉合3種元素,🍴食物、🎨藝術同🎼音樂

🔸彩虹鮮蝦餃

🔸🪴盆栽小蘿蔔

🔸一口香脆炸雞

🔸Mango Smoothie

🔸Apol Cooler
🍏青蘋果加青檬,味精清新又解渴

2023-05-14 398 views
🚙咁耐都未去過西九文化區👩🏻‍🎨趁住假期就過嚟行吓💕原來呢邊環境真係好靚好舒服😌仲有人係呢度影婚紗相👰🏻‍♀️🤵🏻‍♂️添😍☕️一場嚟到😍今日就搵間餐廳食個晏先🫖今次就揀咗呢間係海邊嘅中菜餐廳🥢呢間餐廳除咗環境舒服之外🥂裝修都好modern❤️令人胃口大增添💕🥢餐廳環境勁正🥳好適合叫番杯moctail 、 cocktail 嘆吹下海風放🈳️下🍹🍸🔥羊肚菌蒸燒賣 $88🌈比起傳統嘅豬肉燒賣🔥我更加鍾意呢個加咗羊肚菌入去嘅口味✅加左羊肚菌落去😍燒賣嘅香味同味道即刻提升唔少💯🥕盆栽小蘿蔔 $78🌈呢個真係不得了呀💯唔單止賣相靚又啱曬打卡📷而且蘿蔔絲味道仲非常之香甜添👍佢地用咗個好靚嘅盆仔💕盆入面放滿整碎咗嘅Oreo😙上面就放左三個好cute嘅小蘿蔔🥕🥕🥕樣子好可愛呀😍整得咁靚邊捨得食呀🥳🥳好吸引呢🥳🐤一口香酥炸雞$108🌈炸🉐️好香口嘅香酥炸雞勁惹味呀🔥細細粒好易入口🐤一粒接一粒食唔停口呀👍呢個一定耍order呀🥳熱辣辣又香口🔥真係大人同小朋友都鍾意呀❤️🍍Pineapple smoothie $88🌈咁靚嘅環境梗係要叫番杯Mocktail嘆下啦🥳呢杯Pineapple smoothie好靚又fresh🍀

🔥羊肚菌蒸燒賣 $88

🥕盆栽小蘿蔔 $78

🐤一口香酥炸雞$108

🍍Pineapple smoothie $88

🌈咁靚嘅環境梗係要叫番杯Mocktail嘆下啦🥳呢杯Pineapple smoothie好靚又fresh🍀好relax呀❤️

🍊Orange juice $58

🌈另外叫多杯Orange juice 🍊健康得黎又夠chill呀🥳
  • 盆栽小蘿蔔
  • 一口香脆炸雞
  • Pineapple smoothie
西九文化區應該係唔少人放假嘅好去處 有大公頃草地 有大型表演場地 亦有故宮、ᴍ+同一覽無遺嘅海景 為香港人同遊客提供豐富嘅文化活動同娛樂選擇🤪而西九文化區除咗文娛設施 仲有唔少特色餐廳大家可以試下!今次同朋友想放假望海景談心 ᴄʜɪʟʟ ᴄʜɪʟʟ 所以就嚟到西九依邊!而囍公館一直都係我想食嘅餐廳入面 所以決定一於去試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)囍公館位於西九文化區的藝術公園內 餐廳分為室内外 室外飽覽180度維港景色更能享受綠草如茵戶外空間帶來的新鮮空氣 實在心曠神怡。而室內的設計也非常新穎 有不同藝術品在內林立利用大膽及色彩繽紛的傢具配襯藝術品充滿玩味而店名其實是代表著「food,art,music]囍公館透過美感嘅營造 製作精緻點心 翻轉大家對傳統點心的想像  希望大家嚟到依度 吃點/品酒 除咗口中食到好嘅點心 眼晴亦見到環境同食物嘅ᴘʀᴇꜱᴇɴᴛᴀᴛɪᴏɴ係靚!🤍🤍不免追求與時俱進嘅新意 然而如何維持傳統嘅本質 從而成為與新世代溝通嘅媒介ʕ •ᴥ•ʔ➺ ᴅᴇᴇᴘ-ꜰʀɪᴇᴅ ᴘᴜꜰꜰ ᴘᴀꜱᴛʀʏ ᴡ/ ꜱʜʀᴇᴅᴅᴇᴅ ᴛᴜɴɪᴄ ꜰɪʟɪɴɢ 💰78 (ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10)第一
為香港人同遊客提供豐富嘅文化活動同娛樂選擇🤪
而西九文化區除咗文娛設施 仲有唔少特色餐廳大家可以試下!

更能享受綠草如茵戶外空間帶來的新鮮空氣 實在心曠神怡。
而店名其實是代表著「food,art,music]

第一次見到咁可愛嘅點心 超可愛以蘿蔔做造型 🥕而且唔係求其搵碟上 係真係模仿真實嘅盆栽用盆栽兜加可食用嘅泥(朱古力餅碎)盛栽住啲紅蘿蔔仔 令人忍唔住讚歎廚師嘅心思

小蘿蔔嘅外層係千層酥皮 超鬆脆 肉眼可見到脆皮有一層層效果 就係反覆摺疊餅皮先會有嘅效果🤪 中間包住蘿蔔絲 蘿蔔絲軟淋清甜 好食

➺ ꜱᴛᴇᴀᴍᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ᴅᴜᴍᴘʟɪɴɢꜱ ᴡ/ ᴍᴏʀᴇʟ ᴍᴜꜱʜʀᴏᴏᴍꜱ 💰88 (ʀᴀᴛɪɴɢ: 7/10)
傳統嘅燒賣與羊肚菌配合都幾特別

羊肚菌味道濃郁 但半肚菌同燒賣嘅味道都保持係度 冇互相蓋味

用蝦同豬肉整成嘅燒賣口感彈牙 每一啖都讓人感受到中西合璧😗

➺ 龍鳳配ꜱᴛᴇᴀᴍᴇᴅ ꜰʀᴇꜱʜ ꜱʜʀɪᴍᴘ ᴅᴜᴍᴘʟɪɴɢꜱ + ꜱᴛᴇᴀᴍᴇᴅ ᴘᴏʀᴋ ᴅᴜᴍᴘʟɪɴɢꜱ ᴡ/ ᴍᴏʀᴇʟ ᴍᴜꜱʜʀᴏᴏᴍꜱ 💰58 (ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.5/10)
有羊肚菌燒賣拼彩虹鮮蝦餃
彩虹鮮蝦餃餃皮係漸變色加咗金粉點綴 賣相精緻 外皮晶瑩剔透
蝦滑彈牙 每一粒蝦餃都充滿蝦嘅鮮味😛

➺ ᴄʀɪꜱᴘʏ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ɴᴜɢɢᴇᴛꜱ 💰88 (ʀᴀᴛɪɴɢ: 7.5/10)
炸雞粒新鮮炸起 熱辣辣

炸雞粒酥脆可口 外皮炸得金黃 肉質唔鞋口而且都大大粒

炸衣唔會過份厚重

➺ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - ᴘᴜʀᴘʟᴇ  💰118
依款ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ上嘅時候會有玻璃蓋蓋住 打開嘅時候煙霧就會慢慢四散 超美

聞到有煙燻氣味彌漫住 酒味較重(^-^)/

➺ ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ - ᴡʜᴏʟᴇ ꜱᴍᴏᴋʏ  💰138

係自家製嘅接骨木花ɢɪɴ + ᴛᴏɴɪᴄ ᴡᴀᴛᴇʀ 清新易入口 幾適合比女仔飲(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

總結:
囍公館嘅環境靚靚 創意點心同美味嘅雞尾酒讓人流連忘返
無論係同家人或朋友一齊嚟 都係值得一試嘅餐廳😖
2023-05-03
$300 (Lunch)
透過餐廳的落地大玻璃窗,可欣賞到180度維多利亞港的海景,令到食客有輕鬆和舒適的感覺。餐廳裝修亦具特式,豐富的現代感十足。眼見餐廳主打創新的中式點心,如黑松露洋葱炸子雞,飽魚千層酥和雪山叉燒包。不過我係新界山區出黎食個 lunch,來回兩粒鐘都其實只係想食幾粒精緻點心,所以只叫左三碟。盆栽小蘿蔔用oreo餅碎做泥土,上面乘載著3条小蘿蔔很好看。一口香脆炸雞好大碟新鮮熱辣辣即叫即炸的一口炸雞,份量也不少,底層有炸米粉,配蕃茄醬好惹味。羊肚菌燒賣好大塊的羊肚菌鋪喺燒賣上面,連同豬肉燒賣一起吃好鮮美。飲品係芒果雪葩和青檸雪葩,飲品酸酸甜甜好醒胃。聽聞有free flow優惠;)

盆栽小蘿蔔
用oreo餅碎做泥土,上面乘載著3条小蘿蔔很好看。

一口香脆炸雞

羊肚菌燒賣
好大塊的羊肚菌鋪喺燒賣上面,連同豬肉燒賣一起吃好鮮美。

飲品係芒果雪葩和青檸雪葩,飲品酸酸甜甜好醒胃。

聽聞有free flow優惠;)
Lunch
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 西九 - 囍公館 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 前排襯住假期同朋友去西九文化區行下影吓相記得朋友鐘意食中餐特登嚟呢度嘆返個點心下午茶呢度啲點心款款都好igable 再加上無論室內室外環境都打卡一流室外就chill 有時撞上音樂show 仲可以欣賞埋室內就有時尚設計 撞色風格 有排影呀點心 / 中菜有多款選擇今次我揀咗以下呢幾樣:🔹蟹皇⼩籠包 (3 件) $88勁多湯汁 肉餡多 可惜得3粒😂🔹彩虹鮮蝦餃 (3 件) $78有樣有內涵 信心之作蝦肉大大舊 勁彈牙爽口配蝦餃皮一流🔹盆栽小蘿蔔 (3 件) $78外形可愛 係蘿蔔酥呀又鬆脆又軟腍 多多蘿蔔容🔹煙燻四喜素鵝 $98素食之選 一舊顏色整齊排列食落清清地 有口感又健康🔹無酒精飲品除咗茶之外 餐廳亦有好多手調飲品今次點咗杯水果沙冰 涼爽快感 正~仲好有夏日感◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.囍公館 (尖沙咀)尖沙咀西九文化區藝術公園地下GF-01-03號舖

前排襯住假期同朋友去西九文化區行下影吓相

素食之選 一舊顏色整齊排列
食落清清地 有口感又健康

🔹無酒精飲品
除咗茶之外 餐廳亦有好多手調飲品
今次點咗杯水果沙冰 涼爽快感 正~
仲好有夏日感

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.

囍公館 (尖沙咀)
2023-05-09 200 views
西九高質精緻粵菜 🇭🇰 囍公館 #hkg_tst 西九海旁呢一間中餐館,一路都係好出名,而且裝修好靚😍😍食完又可以喺西九海旁到行一行,可以見到維港景色,上次黎到食點心,不單止賣香精美,而且仲係好好食彩虹鮮蝦餃(3件) $78彩色蝦餃皮好吸睛,而且蝦仁🍤好大隻蟹肉海鮮春巻(4件) $88好大條海鮮春卷🩷裏面好足料,滿滿海鮮同蟹肉盆栽小蘿蔔(3件)$78好得意😆😆😆😆而且係我食過其中最好食嘅蘿蔔絲酥卷,本身超鍾意食,呢個係超級熱辣辣同蘇長,裏面都唔會好油膩,最鍾意呢一個XO醬炒腸粉 $98呢個都幾惹味,辣辣地炒得好有鑊氣📍 💰 $200 pp
西九高質精緻粵菜 🇭🇰 囍公館

#hkg_tst

彩虹鮮蝦餃(3件) $78
彩色蝦餃皮好吸睛,而且蝦仁🍤好大隻

蟹肉海鮮春巻(4件) $88
好大條海鮮春卷🩷裏面好足料,滿滿海鮮同蟹肉

盆栽小蘿蔔(3件)$78

XO醬炒腸粉 $98
呢個都幾惹味,辣辣地炒得好有鑊氣

📍
💰 $200 pp
2023-05-09 141 views
《西九海濱長廊休閒享受點心》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧西九海濱長廊真係好適合假日散散心。見到好多人都會帶埋自己嘅寵物或者直接喺草地上野餐,真係好relax。但係如果想飲茶食個點心又有冇得唸!?今次我就發現到依間西九海濱長廊入面有間專食點心嘅餐廳,有室外同室內兩個區域。無論你選擇邊個區域,都可以望到西九出面嘅海景,好chill。蟹皇小籠包(3 件)$88食得小籠包,就一定要皮薄餡靚。輕輕咬開小籠包嘅頂端,滿滿又溫熱嘅蟹皇汁流入喉嚨,極之鮮味。鮑魚燒賣(3件)$88大大隻鮑魚,軟腍又有少許彈牙。燒賣入充料,又有豬肉嘅肉汁,好推介。黑金雪山包 $78黑色嘅雪山包包身都好鬆軟,咬開內餡原來係叉燒餡,叉燒甜又軟身,打卡同味道都兼顧到。彩虹鮮蝦餃(3 件)$78蝦餃係我食點心必叫嘅一款,平時出面都係透明色,佢哋依款係綠色同橙色嘅外皮,淨係睇個樣都已經好吸引。蝦餃皮都好薄,而且內涵嘅蝦肉都好大隻,另外食完一隻又想食另一隻。除咗中式嘅茶葉之外,佢哋仲會提供西式嘅smoothie, mocktail和cocktails。Smoothie (Mango)依款係芒果味嘅smoothi
《西九海濱長廊休閒享受點心》

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

蟹皇小籠包(3 件)$88

鮑魚燒賣(3件)$88

黑金雪山包 $78

彩虹鮮蝦餃(3 件)$78

Smoothie (Mango)
依款係芒果味嘅smoothies,由沙冰製成,充滿芒果果香。

O’Nana
依款粉紅色嘅mocktail,就用咗多款水果:士多啤梨、香蕉、同橙汁製成。酸甜同果香味都兼顧到。

人均💰200

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

囍公館 (尖沙咀)