2022-11-25
今日lunch 同朋友近近地去左觀塘覓食,路過見到呢間餐廳好似環境幾好,坐得幾舒服,就入左去。好彩早左去,如果唔係lunch hr實好多人。一入去就見到天花掛左好多好靚嘅吊燈,好有feel以下係今日嘅lunch menu:好似話一個月左右會換一次menu以下係ordered food:跟餐嘅ice milk tea第一次覺得連milk tea都有得打卡,好靚,兩層清楚分別,如果鍾意飲甜嘅奶茶一定要試跟餐ice lemon tea啲lemon放到好似花花咁,好特別,甜度適中,唔錯跟餐嘅沙律啲菜好新鮮,幾好食,加上沙律醬,好清新跟餐嘅西蘭花忌廉湯熱辣辣,好好味,西蘭花忌廉味好濃郁,點埋餐包一齊食真係一流呢款餐包係我鍾意嘅餐包,軟林林,浸湯一流,好滿足蟹肉魷魚圈墨魚汁芝士燉飯 $98 呢個係我食過最好食嘅燉飯,唔好睇佢黑炆炆,其實佢係好好食!上面有超多蟹肉,入面有好多魷魚圈,真係好入味好好食意式芝士茄醬焗珍寶雞扒伴吉列炸蝦 $108 呢個都係必食!超推介!佢個雞扒煮得剛好,有肉汁,加上佢個汁真係好好味,下面仲有薯蓉添!真係好正好好味黎個大合照先!Lunch黎講我自己覺得物超所值,食物高質,服
一入去就見到天花掛左好多好靚嘅吊燈,好有feel
以下係今日嘅lunch menu:
好似話一個月左右會換一次menu
以下係ordered food:
跟餐嘅ice milk tea
跟餐ice lemon tea
啲lemon放到好似花花咁,好特別,甜度適中,唔錯
跟餐嘅沙律
啲菜好新鮮,幾好食,加上沙律醬,好清新
跟餐嘅西蘭花忌廉湯
熱辣辣,好好味,西蘭花忌廉味好濃郁,點埋餐包一齊食真係一流
呢款餐包係我鍾意嘅餐包,軟林林,浸湯一流,好滿足
蟹肉魷魚圈墨魚汁芝士燉飯 $98
意式芝士茄醬焗珍寶雞扒伴吉列炸蝦 $108
黎個大合照先!
Lunch黎講我自己覺得物超所值,食物高質,服務態度好好,所以我一定會再黎encore!!