2021-10-29
🔎飛陽砂鍋粥潮州打冷小廚 (元朗)💛講咗成年都未嚟食 有時又撞岩星期三休息 今次終於可以約埋朋友試啦🔹韭菜豬紅 $45Must try! 豬紅好滑無腥味 有少少鴨血質感🔹潮式蠔餅 $70個粉漿好薄 特別係啲邊位好脆 蠔都算新鮮 蠔味幾出 又幾大粒 唔錯 都會encore🔹滷水雜拼盤 $115有墨魚、腩肉、鵝腸、滷水蛋、紅腸、豬耳、豬大腸、生腸、芽菜大約係呢啲😂唔太記得 整體都幾唔錯 幾個人share岩岩好🔹椒鹽鮮魷 $98(?)比起坊間嘅椒鹽會淡味啲 係健康版嘅椒鹽鮮魷 起碼唔洗食一件又食一啖飯先 魷魚都算大條 而且爽口 不過就唔岩重口味人士啦🔹雜菜粉絲煲 $90(?)循例都食返個菜 雜菜真係好多款菜係入面 最重要竟然會有海鮮 都幾特別 依且份量都相當多 平衡吓啲油膩嘢都幾好🔹醇滑嘉士伯大樽裝 $28好似唔多地方有醇滑嘉士伯樽裝飲? 平時都係飲開醇滑 既然有就當然諗都唔洗諗啦🔹白飯 $10📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下8號舖🍴搵返相關地區👉🏻 #90sfoodieshare_元朗#食在元朗#我食在元朗你卻在大排檔
🔹韭菜豬紅 $45
Must try! 豬紅好滑無腥味 有少少鴨血質感
🔹潮式蠔餅 $70
🔹滷水雜拼盤 $115
有墨魚、腩肉、鵝腸、滷水蛋、紅腸、豬耳、豬大腸、生腸、芽菜
大約係呢啲😂唔太記得 整體都幾唔錯 幾個人share岩岩好
🔹椒鹽鮮魷 $98(?)
🔹雜菜粉絲煲 $90(?)
🔹醇滑嘉士伯大樽裝 $28
🔹白飯 $10