Dinner set $438 pp🔸All you can eat salad barThe highlight is definitely the Canadian snow crab leg 🦀✨✨the crab is meaty with unique ocean aromatic odour 🌊Very fresh 👍🏼 other food includes cheese, salmon biscuit and different kinds of salad 🥗 🔸Daily soupPumpkin cream soup 🎃🔸AppetiserThai grilled Ray fish A surprisingly tasty dish - a combination of nutty, salty sweet and a little bit of spice 🌶️😍the portion is generous and the bone of the fish is chewy. What an interesting texture 😝Curry fried sof
Dinner set $438 pp
🔸All you can eat salad bar

🔸Daily soup
Pumpkin cream soup 🎃

🔸Appetiser
Thai grilled Ray fish

Curry fried soft crab with paratha
A fair dish. 🦀Liked the fact that we can dip the red curry sauce 🥘

🔸Mains
Argentine red prawn linguine
Super impressed 😋🥰the Argentine red prawn is as sweet as sashimi 🍣 the sauce delivers a robust, creamy and delicious flavour 🦐

Pork rack with black berries sauce
Love the berry sauce 🖤Didn’t expect they will blend so well. However, the pork is slightly over cooked.🐷

All in all, a decent dining experience at a good price😋
2023-10-21 28 views
朋友想吃泰菜,我卻想吃西餐,最後選擇了主打融合泰國料理和西餐的新派泰菜,一次過滿足我倆的食慾。4 Courses ($438)有自助沙律吧、湯、前菜及主食。自助沙律吧除了有芝士拼盤、三文魚脆脆、凍火腿、數款沙律及水果,更有源源不絕的加拿大雪場蟹腳。是日餐湯是南瓜忌廉湯,口感綿密滑順,味道香甜清爽。忌廉白酒煮青口配蒜蓉包 (+$28)青口大隻厚肉,口感嫩滑,忌廉汁濃厚,散發淡淡酒香,再配上蒜蓉包蘸汁同吃,滋味無窮。香煎加拿大豬鞍配黑莓醋汁豬鞍厚身帶少許油脂而肉汁豐富,油潤軟熟,啖啖肉,配以黑莓醋汁,有助減低豬鞍的膩口感。
4 Courses ($438)
有自助沙律吧、湯、前菜及主食。
是日餐湯是南瓜忌廉湯,口感綿密滑順,味道香甜清爽。
忌廉白酒煮青口配蒜蓉包 (+$28)
香煎加拿大豬鞍配黑莓醋汁
📍 茴香 (尖沙咀)尖沙咀山林道38號銀座38 17樓———————————————餐廳主打泰式同西式fushion菜,菜式選擇好多元化,餐廳裝修都好舒服雅致,最特別係佢哋提供半自助晚市套餐,出面嘅精選沙律吧就係任飲任食、另外就按自己需要去加配餐湯、前菜、主菜同甜品等~4 Courses Dinner Set- (Salad Bar, Soup, Appetizer, Main)(💰: 438 hkd/person)Salad Bar:除咗有多款前菜, 沙律, 仲有三款芝士包括blue cheese, brie cheese & fotina cheese🧀🥙 最正係有長腳蟹🤩 絕對係回本之選🤣Daily Soup 是日餐湯:是日餐湯係南瓜忌廉湯,飲落好香南瓜味,亦有南瓜蓉嘅口感~Appetiser:泰式香烤魔鬼魚、香釀辣椒膏魷魚筒呢兩道菜都用咗好惹味嘅醬料去炮製,食到好開胃,而且份量都幾多,食完前菜都已經有少少飽🤣Main Course:美國頂級CAB肉眼扒 300g (+$88)我哋叫咗五成熟,肉味好香濃,而且肉質鮮嫩Juicy~泰式西班牙海鮮炒飯 (+$38)呢個海鮮炒飯好正😍
📍 茴香 (尖沙咀)
尖沙咀山林道38號銀座38 17樓
———————————————

4 Courses Dinner Set
(💰: 438 hkd/person)

Salad Bar:

Daily Soup 是日餐湯:
是日餐湯係南瓜忌廉湯,飲落好香南瓜味,亦有南瓜蓉嘅口感~

Appetiser:
泰式香烤魔鬼魚、香釀辣椒膏魷魚筒

Main Course:
美國頂級CAB肉眼扒 300g (+$88)
我哋叫咗五成熟,肉味好香濃,而且肉質鮮嫩Juicy~

泰式西班牙海鮮炒飯 (+$38)
呢個海鮮炒飯好正😍 有冬陰功湯嘅味香香辣辣,仲有唔少海鮮配料,食到我哋大滿足!

整體評分 (6個🐽為滿分)
味道:🐽🐽🐽🐽🐽
  • 泰式香烤魔鬼魚
  • 美國頂級CAB肉眼扒
  • 泰式西班牙海鮮炒飯
2023-10-17 35 views
呢間餐廳以歐陸田園風為主題🪴 融合西式泰式料理🇹🇭🍴4 Courses Dinner Set Semi- Buffet($438/ ppl)💗精美沙律吧全場Cp值最高當然係任食加拿大雪場蟹腳🦀 • 煙三文魚餅乾 • 𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐂𝐮𝐭燈籠腸🐖 • 芝士拼盤(布里芝士 • 藍芝士 • 芳提娜芝士) 🧀 •溏心蛋🥚• 茴香三文魚沙律、紅菜頭香橙沙律、本地有機生菜🥗• 生果(西瓜🍉 • 哈密瓜 • 密瓜🍈 • 菠蘿🍍)💗南瓜忌廉湯南瓜忌廉湯濃滑甘甜,配上一小塊蒜蓉多士🎃💗泰式小食拼盤泰式小食拼盤好豐富,包括有薯絲蝦🍤、泰式春卷🫔、炭燒豬頸肉🐷、墨魚餅🐙、香茅雞翼🐥、蝦片🦐💗阿根廷紅蝦扁意粉配青檸紅蝦他他扁意粉順滑彈牙,每條意粉都掛滿濃厚嘅蝦膏忌廉汁🍝香煎阿根廷紅蝦爽口彈牙,再放上青檸紅蝦他他,整體蝦味非常濃郁🦐
呢間餐廳以歐陸田園風為主題🪴 融合西式泰式料理🇹🇭

💗精美沙律吧
蟹腳
沙律
水果

💗南瓜忌廉湯
南瓜忌廉湯濃滑甘甜,配上一小塊蒜蓉多士🎃

💗泰式小食拼盤

💗阿根廷紅蝦扁意粉配青檸紅蝦他他
阿根廷紅蝦扁意粉配青檸紅蝦他他
蟹腳
沙律
水果
阿根廷紅蝦扁意粉配青檸紅蝦他他
2023-10-17 25 views
餐廳融合左西餐同泰菜🇹🇭仲有自助沙律吧🥗總有一樣岩晒你☺️一個價錢多款選擇‼️除左可以簡係室內用餐之外仲可以簡室外,可以睇到無敵城市景🌆一覽無遺🔆.🥗自助沙律吧 (4course $438完全睇得出超有誠意🌟有長腳蟹🦀芝士拼盤,沙律菜等等☺️依個價錢包左蟹,芝士🧀️等等,性價比極高.🔆是日餐湯南瓜湯🎃配上一小塊蒜蓉多士,南瓜味都好出,煮到好滑身.🔆 泰式小食拼盤如果唔知簡咩,簡佢實無死啦😝一個拼盤有齊晒都所有既小食👍🏽總有一款岩你心水!成個盤仲要係兩人分量👯‍♀️一碟有:燒豬頸肉、墨魚餅、香茅雞翼、薯絲蝦、春卷同蝦片,我個人最鐘意既係薯絲蝦🍤薯絲部份做到超脆口而蝦就做到軟身效果,完全係外脆內軟❤️.🦑香釀辣椒膏魷魚筒正式發揮,唔算話好辣🌶️ 魷魚煮到好煙韌💯.🐽香煎加拿大豬鞍配黑莓醋汁厚切豬鞍,肉質肥美,煮完出黎唔會話超乾身😍 豬鞍配上黑莓醋汁減低肥膩感,伴菜方面用左bb蘆荀同埋即炸既薯角🥔.🐣 原隻香茅檸檬燒雞 +$68估唔到加68蚊就可以擁有一隻完整燒雞🐓香料十足☺️燒完出黎雞皮好脆口,而雞肉就 好嫩滑😍
🥗自助沙律吧 (4course $438

🔆是日餐湯
南瓜湯🎃配上一小塊蒜蓉多士,南瓜味都好出,煮到好滑身

🔆 泰式小食拼盤

🦑香釀辣椒膏魷魚筒
正式發揮,唔算話好辣🌶️ 魷魚煮到好煙韌💯

🐽香煎加拿大豬鞍配黑莓醋汁

🐣 原隻香茅檸檬燒雞 +$68
2023-10-17 21 views
📍 in Tsim Sha Tsui Western Food: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $1000Favourite:💖 Peking duck pizza ------------------------------✅ Located in at Hillwood Road. Only take 5 minutes walks from Jordon MTR start I on. Super convenient.✅ The semi buffet offers a wide variety of delicious and mouthwatering food for you to choose, seafood, crabs legs, salad and dessert 🤩✅ Peking duck pizza is a must try item! The pizza is crispy and the meat is super tender and juicy.✅ Seatin
📍 in Tsim Sha Tsui
Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price :💰 $1000
Favourite:💖 Peking duck pizza
✅ Seating is spacious
✅ Delicious food, worth the money for a all you can eat
✅ Booking ahead is very recommended.
✅ Fresh ingredients.
✅ Authentic and Excellent.
✅ Good value for money,ideal place for friends and family gathering
✅ Overall the food quality was outstanding for this price
✅Servers are also great and always efficient, happy and polite.
今日黎到嘅呢間泰菜餐廳好特別呀, 有semi buffet食, 食物種類超豐富~~呢道既環境舒適, 服務周到, 食物賣相同味道都好出色晚市有單點或套餐選擇~~而我就俾呢道既Dinner Set吸引左喇, 因為有salad bar丫!!Dinner Set分左3,4,5個course揀...我揀左4 course $438/位, 包salad bar, soup, appetizer & main餐廳仲有set lunch學生優惠, 都幾抵食沙律bar好豐富呀!!!!!有多款小食, 沙律菜, 芝士, 水果等等~~最正係有無限量長腳蟹食真係超興奮!!!長腳蟹大大隻, 超級肥美, 肉質鮮嫩淨係食salad bar都食到半飽 但原來好戲在後頭是日餐湯: 南瓜湯南瓜湯味道濃郁, 口感滑順~配埋脆脆既小餐包食非常滋味泰式小食拼盤有炸蝦, 八爪魚餅, 雞翼, 春卷, 豬頸肉 & 炸蝦片~~ 一次過可以品嚐到不同種類嘅小食食物炸得香脆可口, 沾埋甜酸醬食味道層次感更豐富紅咖哩軟殼蟹配牛油薄餅軟殼蟹炸得金黃酥脆, 啖啖肉又juicy牛油薄餅卜卜脆, 沾埋味道濃郁帶香辣既紅咖哩醬汁食味道一流丫!!!香煎牛
呢道既環境舒適, 服務周到, 食物賣相同味道都好出色
晚市有單點或套餐選擇~~
Dinner Set分左3,4,5個course揀...

餐廳仲有set lunch學生優惠, 都幾抵食
沙律bar好豐富呀!!!!!
有多款小食, 沙律菜, 芝士, 水果等等~~
最正係有無限量長腳蟹食真係超興奮!!!
長腳蟹大大隻, 超級肥美, 肉質鮮嫩

淨係食salad bar都食到半飽
 但原來好戲在後頭

是日餐湯: 南瓜湯
南瓜湯味道濃郁, 口感滑順~
配埋脆脆既小餐包食非常滋味
一次過可以品嚐到不同種類嘅小食

食物炸得香脆可口, 沾埋甜酸醬食味道層次感更豐富
紅咖哩軟殼蟹配牛油薄餅
軟殼蟹炸得金黃酥脆, 啖啖肉又juicy

香煎牛板鍵配薯菜
牛板鍵要左5成熟, 煎得恰到好處~
肉質甘香軟腍, 而且鮮嫩多汁
香煎加拿大豬鞍配薯蓉, 泰國露荀及黑莓醋汁
豬鞍肉質非常幼嫩, 完全鎖住肉汁好juicy!!!
薯蓉口感滑順~~ 配上細嫩既泰國露荀同黑莓醋汁嘅酸甜味道, 口感超豐富
Type of Meal
Dinner
  • 泰式小食拼盤
  • 紅咖哩軟殼蟹配牛油薄餅
  • 香煎加拿大豬鞍
HKD438 4 courses dinner set- Salad bar自助沙律吧有驚喜!除咗常見嘅沙律菜同煙燻火腿,仲有長腳蟹!長腳蟹幾新鮮,淡淡的海水味,肉質結實❤️- Soup另外加HKD28可轉「泰式椰子雞湯」酸酸地清甜開胃- Appetiser「椰香紅咖喱軟殼蟹配烤餅」「香釀辣椒膏魷魚筒」- Main「阿根廷紅蝦扁意粉配青檸紅蝦他他」紅蝦鮮甜可口,意粉味道濃郁「香煎加拿大豬胺配黑苺醋汁」豬胺已經切好方便食用配上黑苺醋汁令味道更有層次中和豬胺嘅油膩.📍 茴香 (尖沙咀)尖沙咀山林道38號銀座38 17樓
HKD438 4 courses dinner set
- Salad bar
自助沙律吧有驚喜!
除咗常見嘅沙律菜同煙燻火腿,
仲有長腳蟹!長腳蟹幾新鮮,
淡淡的海水味,肉質結實❤️
- Soup
另外加HKD28可轉「泰式椰子雞湯」
酸酸地清甜開胃
- Appetiser
「椰香紅咖喱軟殼蟹配烤餅」
「香釀辣椒膏魷魚筒」
- Main
「阿根廷紅蝦扁意粉配青檸紅蝦他他」
紅蝦鮮甜可口,意粉味道濃郁
「香煎加拿大豬胺配黑苺醋汁」
豬胺已經切好方便食用
配上黑苺醋汁令味道更有層次
中和豬胺嘅油膩
📍 茴香 (尖沙咀)
尖沙咀山林道38號銀座38 17樓

2023-10-16 18 views
“4 Courses Dinner Set”($438pp)尖沙咀fennel晚市有推出半自動晚餐可以選3/4/5 Courses,當中都已經包咗沙律吧沙律吧一啲都唔馬虎,竟然仲有雪場蟹腳🦀我地點咗4道菜嘅餐是日餐湯係香濃南瓜湯🎃前菜以泰式為主點咗泰式小食拼盤,椰香紅咖喱軟殼蟹配烤餅小食拼盤有香茅雞翼,春卷,蝦卷,豬頸肉,蝦餅等真係十分之豐富酥脆烤餅配上紅咖喱更係非常開胃主菜先有阿根廷紅蝦扁意粉配青檸紅蝦他他🦐整碟都有住滿滿蝦味,份量又夠哂多另一道係香烤芝士蒜蓉三文魚配青豆蓉醋醃茴香三文魚肉質厚實又鮮甜加埋芝士蒜蓉真係幾香幾惹味餐廳最近都有推出大閘蟹餐有興趣嘅朋友都可以試試

尖沙咀fennel晚市有推出半自動晚餐
可以選3/4/5 Courses,當中都已經包咗沙律吧
沙律吧一啲都唔馬虎,竟然仲有雪場蟹腳🦀
我地點咗4道菜嘅餐
是日餐湯係香濃南瓜湯🎃
前菜以泰式為主
點咗泰式小食拼盤,椰香紅咖喱軟殼蟹配烤餅
小食拼盤有香茅雞翼,春卷,蝦卷,豬頸肉,蝦餅等
真係十分之豐富
酥脆烤餅配上紅咖喱更係非常開胃
主菜先有阿根廷紅蝦扁意粉配青檸紅蝦他他🦐
整碟都有住滿滿蝦味,份量又夠哂多
另一道係香烤芝士蒜蓉三文魚配青豆蓉醋醃茴香
三文魚肉質厚實又鮮甜
加埋芝士蒜蓉真係幾香幾惹味
餐廳最近都有推出大閘蟹餐
有興趣嘅朋友都可以試試
2023-10-15 17 views
💡不一樣的泰菜呢間係集合泰國同西式的餐廳餐廳,一開lift 門,已經見到有勁靚打咭位,入面裝修典雅,更設有outdoor area。🍽意式冬蔭功海鮮湯湯底擁有豐富的深度和層次,濃郁的海鮮風味,有蝦,魷魚等夠曬彈牙,如果辣番少少會更正。🍽泰式小食拼盤泰式小食拼盤好豐富,有豬頸肉,雞翼,蝦餅,泰式春卷等等。每一樣都是一個驚喜。炸得酥脆金黃的泰式春卷,外層酥脆,內裡包裹著豐富的蔬菜和香料。豬頸肉及雞翼肉質嫩滑多汁,配上辣椒醬汁,酸辣味道完美結合。蝦餅外層酥脆金黃,入面好juicy。🍽香釀辣椒膏魷魚筒🦑每一口都能感受到魷魚的嫩滑口感和辣椒膏的獨特風味。魷魚香口得黎夠彈牙。🍽香煎加拿大豬鞍配薯蓉🐖豬鞍經過煎烤,內裡肉質嫩滑多汁,又唔會鞋身。每一口都能感受到豬肉的鮮美和濃郁的香氣。搭配的薯蓉柔軟順滑,帶著濃郁的奶油味道。另配搭泰野露荀,夠清新。🍽香烤芝士蒜蓉三文魚配青豆蓉醋醃茴香🐠三文魚經過香烤,外觀金黃誘人,內部肉質鮮嫩多汁。芝士和蒜蓉的結合為魚肉帶來了濃郁的奶香和蒜味,令人垂涎欲滴。青豆蓉則帶來了清爽的口感,醋醃茴香為整道菜增添了微妙的酸甜風味,豐富了味覺的層次。🍽沙律bar雖然唔算話有好多選
💡不一樣的泰菜

🍽意式冬蔭功海鮮湯

🍽泰式小食拼盤

🍽香釀辣椒膏魷魚筒🦑

🍽香煎加拿大豬鞍配薯蓉🐖

🍽香烤芝士蒜蓉三文魚配青豆蓉醋醃茴香🐠

🍽沙律bar
雖然唔算話有好多選擇,但估唔到有長腳蟹,食多幾隻都回本😂另外沙律都有不同的選擇,而且好新鮮,refill 得都算快。

2023-10-15 38 views
尖沙咀山林道有間人氣fusion餐廳,融合西式泰式料理,主打set course半自助餐,環境優雅,設有戶外座位,由17樓望落去真係幾靚,適合約閨蜜/另一半去撐枱腳❤️每個套餐都會包salad bar,唔講唔知以為去咗酒店,擺盤精緻而且款式夠多元化,大大條鮮甜嘅長腳蟹、三文魚脆脆、流心蛋、鹹鹹地嘅燈籠腸、鹹香芝士盤搭配芝麻餅乾,腰果同雜莓乾、多款沙律、水果等,淨係食出面嗰啲已經飽咗一半😂前菜有南瓜忌廉湯,熱辣辣,真材實料,配上一小塊麵包都幾match、小食有泰式拼盤,勝在樣樣有少少,感覺更加豐富,春捲、雞翼、蝦片、蟹餅、炸蝦包,個人最喜歡豬頸肉,兩大片,肥瘦適中,嫩滑多汁,點埋泰式辣醬就啱啱好!不得不讚個軟殼蟹,超級可愛,外脆內多肉,旁邊附上紅咖喱,帶點微辣,有淡淡嘅椰香味,仲有脆卜卜嘅烤餅可以配住食,好有泰國風味😃 主食有豬牛兩款,都係香煎,前者較嫩,見好多人點魚類,下次又要試吓先!

• 小食拼盤
  • 泰西小食拼盤
  • 自助沙律吧
  • 自助沙律
  • Fennel小食拼盤
  • 沙律吧
依間餐廳泰菜🇹🇭 • 西餐🍴都有得食。滿足到我既’泰’想念😏仲有我既港女儀式感💃🏻店內用左好多盆栽裝飾🪴,仲有露台座位🛋整體感覺高貴得黎,又帶少少𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 😎~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🌙 Dinner Set • Semi-Buffet 🌙($368/pp • 3 Courses) ($438/pp • 4 Courses) ($498/pp • 5 Courses)(*𝐌𝐞𝐧𝐮上部分菜式需要加錢升級,而我以下揀左既都係唔洗加錢既款式).▪Salad Bar加拿大雪場蟹腳🦀 • 煙三文魚餅乾 • 𝐂𝐨𝐥𝐝 𝐂𝐮𝐭燈籠腸🐖 • 芝士拼盤🧀(布里芝士 • 藍芝士 • 芳提娜芝士) • 雞肉沙律🐓 • 香橙紅菜頭沙律🍊 • 有機沙律菜🥗 • 生果(西瓜🍉 • 哈密瓜 • 密瓜 • 菠蘿🍍)...旁邊仲有粟米粒🌽 • 紅腰豆 • 橄欖,沙律醋/醬汁....▪Soup 濃郁南瓜忌廉湯🎃 配香脆蒜蓉多士🍞.▪Appetizer▫️椰香紅咖喱軟殼蟹 配烤餅推介❣️軟殼蟹好大隻 • 有肉地🦀熱辣辣既烤餅係酥皮🥐質地(酥 • 鬆 • 脆),用黎點汁勁正
依間餐廳泰菜🇹🇭 • 西餐🍴都有得食。
滿足到我既’泰’想念😏仲有我既港女儀式感💃🏻
店內用左好多盆栽裝飾🪴,仲有露台座位🛋
整體感覺高貴得黎,又帶少少𝐂𝐡𝐢𝐥𝐥 😎

🌙 Dinner Set • Semi-Buffet 🌙

▪Salad Bar
旁邊仲有粟米粒🌽 • 紅腰豆 • 橄欖,沙律醋/醬汁...

▪Soup
濃郁南瓜忌廉湯🎃 配香脆蒜蓉多士🍞

▪Appetizer
▫️椰香紅咖喱軟殼蟹 配烤餅
推介❣️軟殼蟹好大隻 • 有肉地🦀
熱辣辣既烤餅係酥皮🥐質地(酥 • 鬆 • 脆),用黎點汁勁正呀😚

▫️香釀辣椒膏魷魚筒
加左三色甜椒 • 洋蔥,惹味唔會過辣🦑
香釀辣椒膏魷魚筒

▪Main Course
𝟐款都有幼露荀 • 薯仔🥔
▫️香煎鵝肝黑松露雞卷
外皮夠香口💫雞肉嫩滑,
捲住既鵝肝黑松露份量適中,味道唔會過搶🖤

▫️香煎加拿大豬鞍配薯菜及黑莓汁
大廚好好,幫我地切好晒,好厚身有肉汁💦
配左黑莓汁酸酸甜甜,食完都唔會好膩😝
香煎加拿大豬鞍配薯菜及黑莓汁

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺有每日限定精選優惠(*請參考下圖),電話📞 / 𝐖𝐡𝐚𝐭𝐬𝐀𝐩𝐩📲訂座就可以用優惠價換購啦🈹

1K
平時酒店自助餐就食得多,相比起來Semi-buffet的好處就是可以吃到即叫即整的main dish菜式,但又同時滿足all you can eat的慾望,今次就來到位於尖沙咀、主打融合泰國料理和西餐的新派泰菜餐廳 - 茴香。室內環境以歐陸田園風為主題,風格和一般泰菜餐廳的強烈泰國民族風完全不一樣。在昏黃柔和燈光的映照下,瀰漫著自在寫意醉人情調。附設有露台座位,戶外景觀更開揚,以翠綠悠然的植物點綴,感覺舒適愜意,入黑後可以居高臨下眺望尖沙咀鬧市夜景。三道菜半自助晚餐可以自選一款湯及一道主菜,自助吧提供的冷盤、沙律和冰鎮海鮮都是無限量任食,每位低至$368起。繁忙時間用餐限時為90分鐘。今次我就自選四道菜Semi-buffet,每位$438起,包括自助沙律吧、湯、前菜及主菜。自助吧食品源源不絕地供應,refill 速度亦夠快。全場性價比最高當然是任食加拿大雪場蟹腳,肉質新鮮,爽彈蟹肉雪白細膩,鎖住原始鮮甜海味。芝士拼盤總共有芳提娜芝士、藍芝士和布里芝士三款。冷盤有燈籠腸、三文魚脆脆和溏心蛋。溏心蛋的軟嫩蛋白包裹著半熟晶瑩的流心蛋黃,滿溢香濃蛋味。沙律吧有多款蔬菜,例如茴香三文魚沙律、紅菜

在昏黃柔和燈光的映照下,瀰漫著自在寫意醉人情調。

繁忙時間用餐限時為90分鐘。

Semi Buffet Bar

自助吧食品源源不絕地供應,refill 速度亦夠快。

自助沙律吧

加拿大雪場蟹腳

芝士拼盤總共有芳提娜芝士、藍芝士和布里芝士三款。

芝士拼盤

冷盤有燈籠腸、三文魚脆脆和溏心蛋。

精美沙律吧

溏心蛋的軟嫩蛋白包裹著半熟晶瑩的流心蛋黃,滿溢香濃蛋味。

溏心蛋

沙律吧有多款蔬菜,例如茴香三文魚沙律、紅菜頭香橙沙律和本地有機生菜。

精選沙律吧

紅菜頭香橙沙律賣相繽紛悅目,挑起食慾,天然清甜無負擔。

紅菜頭香橙沙律

附上麵包粒、粟米粒、黑橄欖、紅腰豆、油醋及蜜糖芥末籽沙律醬,可隨個人喜好自行混搭沙律款式。

自助沙律

是日餐湯為南瓜湯,入口濃滑又滿有甘甜的南瓜味。

泰式小食拼盤

點一客拼盤就可試齊多款小食,包括薯絲蝦、春卷、豬頸肉、墨魚餅、香茅雞翼和蝦片,份量澎湃。

小食拼盤

薯絲蝦炸得脆卜卜,豬頸肉軟嫩爽口,墨魚餅入口彈牙,香茅雞翼清香入味,春卷餡料都是包得滿滿的,蘸上酸酸辣辣的泰式汁醒胃之餘,又可中和炸物的油膩感。

椰香紅咖喱軟殼蟹配烤餅

原隻軟殼蟹連殼都不用剝就可一口咬下,泰式咖哩主要分為紅、綠、黃三種,紅咖哩主要以紅辣椒讓醬汁呈現艷麗的紅色。

椰香紅咖喱軟殼蟹配烤餅

烤餅絕對是吃咖哩的搭配首選,紅咖喱加入椰漿散發濃濃椰香,減輕辛辣度,辣度溫和,即使是吃不了辣的也會覺得容易入口。

前菜

香煎鵝肝黑松露雞卷

雞卷切成每粒一口大小的size,女士們進食時亦可以保住儀態。

香煎鵝肝黑松露雞卷

雞肉肉質緊緻結實,與馥郁菌香的黑松露交互融合,還有肉心粉糯軟綿的薯仔作配菜。

特色片皮鴨手工薄餅

片皮鴨pizza大玩中西合璧元素,將中式烤鴨肉揉合焦香芝士,卻完全不覺有違和感。

特色片皮鴨手工薄餅

薄餅即點即焗,餅底較薄,入口香脆,不會吃得飽飽滯滯。

特色片皮鴨薄餅
2023-10-14
$480 (Dinner)
自助沙律吧
加拿大雪場蟹腳
小食拼盤
我哋揀咗4 course menu $438位自助沙律吧 是日餐湯 頭盤 主菜餐湯有種泰式風味,調味啱啱好,我幾鍾意🤩仲有蒜蓉包食香釀辣椒膏魷魚筒、紅咖喱軟殼蟹配牛油薄餅兩款前菜都好出色🔥魷魚口感好彈牙唔韌!辣度唔會話好勁,食唔到辣都接受到!有原隻軟殼蟹😍牛油薄餅好酥脆好好食🤤香煎加拿大豬鞍豬肉似係慢煮手法,内裏超嫩超Juicy伴碟嘅烤薯仔都好食🥔香烤芝士蒜蓉三文魚三文魚上面有焗脆咗嘅芝士😍好特別!份量都OK一大塊三文魚扒自助沙律吧有長腳蟹食!沙律都有幾款可以選擇,飯後仲可以食生果😚整體都好滿意❤️
我哋揀咗4 course menu $438位
自助沙律吧 是日餐湯 頭盤 主菜

餐湯有種泰式風味,調味啱啱好,我幾鍾意🤩仲有蒜蓉包食

香釀辣椒膏魷魚筒、紅咖喱軟殼蟹配牛油薄餅
兩款前菜都好出色🔥
魷魚口感好彈牙唔韌!辣度唔會話好勁,食唔到辣都接受到!

有原隻軟殼蟹😍牛油薄餅好酥脆好好食🤤

香煎加拿大豬鞍
豬肉似係慢煮手法,内裏超嫩超Juicy
伴碟嘅烤薯仔都好食🥔

香烤芝士蒜蓉三文魚
三文魚上面有焗脆咗嘅芝士😍好特別!
份量都OK一大塊三文魚扒

自助沙律吧有長腳蟹食!
沙律都有幾款可以選擇,飯後仲可以食生果😚整體都好滿意❤️
2023-10-12 23 views
尖沙咀呢條街充滿唔同餐廳 今日我又過咗嚟搵食啦😍 呢間餐廳環境非常舒服 張枱都好夠大😂而家仲做緊daily special 嘅優惠真係好抵呀!Dinner set ($438)Semi buffet出面有個沙律吧 有唔同嘅沙律 長腳蟹 餐前小食 水果 芝士😍😍😍 餐前餐後出去食返一碟都好正啊🥳是日餐湯估唔到餐湯都咁大碗 旁邊嘅蒜蓉包點綴左碗湯 又香又脆沾埋啲湯一齊食超正😚椰香紅咖喱軟殼蟹配烤餅薄餅口感酥脆 軟殼蟹成隻咁樣上都幾得意😆而且炸得好脆 鹹鹹地 配埋薄餅味道平均😌 咖喱加咗椰汁味好香 一齊食好夾🥰香釀辣椒膏魷魚筒呢個香辣醬真係非常好食 充滿泰式風味 配搭魷魚真係好夾😍香煎加拿大豬鞍配黑莓醋汁豬鞍煎得好靚😍 食落都幾嫩 又juicy 而且旁邊嘅薯仔非常香脆 🤤特色片皮鴨手工薄餅片皮鴨薄餅真係第一次食🤩 好有特色 真係同片皮鴨差唔多😍 鴨肉唔會好乾 好有香味😋 薄餅脆卜卜 口感非常好😙

Dinner set ($438)
Semi buffet

是日餐湯