2016-06-18
今日同男朋友去左愉景灣玩,然後見到呢間賣pizza 好似好吸引,於是就諗住夜晚食呢間行左陣,我地見今日都幾多人,怕間餐廳夜晚會好full, 於是我地就打去訂枱。一打去,電話筒傳黎嘅係意大利口音嘅英文,然後男朋友仔傻豬豬咁同佢講左句中文: 唔該我想訂枱電話對線個個人呆左陣,然後講: What's that?笑到我死sorry for 1999, 重點其實係叫你地有心理準備,係外國人嘅地方,唔識英文,係去唔到嘅回正題,我地叫左一個大嘅招牌pizza 同牛油果3文治稔住貴價野通常sell精致同用料,所以相對細份d,於是揀左大size pizza,沒計啦,兩個都係大食友麻,點知黎到出哂事,個pizza係成四人份量既size,唯有頂硬上,食到爆肚都食埋佢,好彩既係,個pizza又好好食,最後都成功搞得惦佢~~~然後到個牛油果三文治,今次呢個唔洗揀size,份量岩岩好,仲有好脆既厚切薯條做伴菜,用料方面好新鮮,三文治入面既蔬菜有層次,唔會1 pat野咁,洋蔥仲好甜,值得一試,不過價錢就有d偏貴,貴過個pizza,份量就少好多環境黎講,book檯果陣可以揀indoor or outdoor,想浪漫既
電話對線個個人呆左陣,然後講: What's that?
笑到我死
回正題,我地叫左一個大嘅招牌pizza 同牛油果3文治
環境黎講,book檯果陣可以揀indoor or outdoor,想浪漫既可以揀indoor,因為燈光比較暗,仲有燭光既襯托,製造到個極浪漫既氛圍,想感受下異國風情既可以試outdoor,吹住夜晚既海風,海水既味道配上本身已經好味既pizza同三文治,個風味直頭係錦上添花!
最後提一提大家,呢間野食夠一定金額,可以攜單去船飛換領處,換取免費船飛~