2018-08-25
今晚同妹妹做完運動非常肚餓,便去搵嘢食,女孩子梗係要補下身,早前同事介紹過呢一間餐廳,佢話餐廳嘅藥膳雞煲好啱女孩子食,我哋梗係唔會錯過,第一時間就揀選咗。藥膳雞半隻$138 一上枱都已經聞到陣陣藥膳幽香,滾起後,香味更加濃郁,鍋裏有頗多藥膳食材,全是我兩至愛,整碟鮮雞油光光閃閃,當你放進鍋裏,不用多久,便嘗到雞肉嘅鮮甜,極緻幼嫩,肉汁豐富,雞皮又滑捋捋。燒聖子$90兩隻, $48.一隻 巨大聖子,非常亮麗,大廚炮製得時間剛剛好,鮮甜多汁,新鮮食材真係冇得輸。蒜香網燒鮑魚$80/2隻 呢款鮑魚同樣極品,餐廳絕不吝嗇,同樣是king size,同樣是新鮮食材,肉質幼嫩,只要你輕輕咬下去,汁液好像是噴出嚟似的,充滿在你的口腔,令客人好有滿足感。美國頂級安格斯肥牛$128 呢一客又係餐廳嘅表表者,大廚刀工細利,薄如蟬衣,將頂級嘅食材發揮得淋漓盡致,簡直係絕配。鮮甜椰青$45 x 2 食完香濃肉質,嘆返一客 冰冰凍清香怡人嘅椰青, 品嚐過後,你就會明白 什麼叫做享受了。
藥膳雞半隻$138
燒聖子$90兩隻, $48.一隻