2022-09-08
估唔到長沙灣呢個舊區,都有間咁靚嘅西餐廳,經過舖頭門外俾佢嘅盆栽同埋植物吸引咗,於是睇吓Menu有咩食,餐廳主打食牛扒、意大利飯、手工意粉,見到餐廳裏面嘅裝修更加靚,就一於入去試下一入到去餐廳裝修非常有情調,好多植物之餘仲有乾花、燈飾,好浪漫🌹好啱情侶,閨蜜黎打卡影相📸️餐廳職員推介出咗個全新豬手意粉套餐,因為我地都係肉食類嘅朋友,所以一於試吓,加$38可以升級套餐,有沙律/湯+飲品✨沙律🥗有羅馬生菜🥬和火箭菜,沙律菜好新鮮爽口,配上黑醋,酸酸甜甜好開胃✨蒜香蜆肉意粉🍝一上菜已經聞到好香嘅蒜頭味,呢間舖頭出名食意粉,佢嘅意粉煮得真係非常出色,軟硬度適中,口感一流,蜆肉好新鮮好多粒,意粉和蜆肉都吸收晒蒜香嘅味道,一流✨德國火焰豬手上菜嘅時候好有驚喜,店員會喺你面前淋上酒精再點火,呢個時候就係影相打卡嘅好時機,餐廳好細心豬手上菜時候,已經切好一嚿嚿,豬手外皮燒到好香脆,咬落去嗦嗦聲,裡面係肉質係一層肥膏一層瘦肉,所以好juicy,旁邊仲有配菜同三款醬汁,醬汁分別係黑松露沙律醬、青醬、酸汁,配埋豬手一齊食好開胃✨Sunset裡面有士多啤梨、熱情果、橙汁,唔會太甜,可以解豬手的肥膩感✨蘋果薑果粒
✨沙律🥗
✨蒜香蜆肉意粉🍝
✨德國火焰豬手
✨Sunset
裡面有士多啤梨、熱情果、橙汁,唔會太甜,可以解豬手的肥膩感
✨蘋果薑果粒茶
薑味好突出,有淡淡蘋果香,仲配有蜜糖俾你加埋一齊飲