06.06.2021今日下午又要揾外賣,上Deliveroo發現Food Combo做緊八折,平時多數食佢地嘅Combo小食併盤或芒果大蝦沙律,因為實在好好食。今次上Open Rice見個個推介「西班牙龍蝦海鮮飯」,就係試吓係咪咁好食。首先講講外賣來到,用錫紙盒包裝,所以仍然保持溫度,熱辣辣嘅海鮮飯,有半隻龍蝦、兩隻大蝦、三隻小青口還有魷魚仔⋯⋯真係好豐富,加上口感美味嘅海鮮飯,唔怪之得咁多人推介。原本$168一大分量/$278二人份量,八折後真係好抵食。另外叫咗個All Day Breakfast,保持一貫水準,本身佢包沙律,佢哋個沙律已加醬汁,好味!新推出嘅鳳梨冰,三塊鳳梨,不太特別。下次有機會想再試埋豬肋骨同牛肋骨,仲有Combo精選拼盤。Food Combo美食,值得推介!
06.06.2021

西班牙龍蝦海鮮飯併田園沙律
All  Day  Breakfast
2021-06-06
Delivery
$130 (Lunch)
西班牙龍蝦海鮮飯併田園沙律
All  Day  Breakfast
  • 田園沙律
2021-06-06 71 views
餐廳環境裝修行簡約風,白色、木、雲石為主,比人一種乾淨舒適感覺☺️坐落冇耐店員就放低熱水比客人洗餐具,好小見西餐會咁做,衛生意識不錯👍🏻客人都食得安心啲。-🤍蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨$168🤍蕃茄大蝦扁意粉$52🤍鳳梨冰$22 -🤍蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨
🤍蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨$168
🤍蕃茄大蝦扁意粉$52
🤍鳳梨冰$22
🤍蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
豬肋骨份量驚人😂!長過我隻手臂咁濟😂重要保持到質素,燒到有焦邊😳好香脆😍
豬肋骨面層已經鋪滿左蘋果肉桂同燒烤醬,味道有啲似蘋果+蕃茄味,甜甜地又幾夾😳😳幾驚喜!
🤍蕃茄大蝦扁意粉
⭐️⭐️⭐️⭐️
意粉份量一樣好多😂!2個人都係岩岩好食得唒😂大蝦大概都有4隻,味道就比較淡蕃茄味,感覺係用鮮茄整。😍
🤍鳳梨冰
[滿星]⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️‼️
鮮榨岀黎😍每淡都飲到果肉,而重點係唔會好甜,真係飲番鳳梨原本個隻果汁味,飲落有好清新既感覺。
環境:8/10
服務:8/10
好味指數:8/10
回頭率:8/10
2021-06-04
$200 (Dinner)
2021-06-06 49 views
屯門區平民價西餐廳,支持小店,緊係用行動去支持! 今日就立即同朋友去左呢間西餐廳品嚐下。餐廳位置方便,就係屯門西鐵站V city對面。Combo 凱撒沙律🥗 (HK$88)上枱一大兜沙律菜配車厘茄,麵包及凱撒醬,芝士粉,煙肉碎等是分開上的。新鮮沙律菜配上量凱撒醬,清新開胃。而麵包條更有用多士爐烘烤過,香脆可口。西班牙龍蝦海鮮飯 (HK$148)🍚西班牙海鮮飯,海鮮包括波士頓龍蝦,鮮蝦,青口,魷魚,三文魚等,材料一點也不吝嗇,賣相精緻。 西班牙海鮮飯呈鮮紅色,食落好香好creamy ,而飯粒粒粒分明,時間煮得啱啱好,飯粒唔會太黏口,吃下去有咬口。鳳梨冰 (HK$22) 🍍鳳梨冰好抵飲,一大杯鳳梨汁加梳打水,不會太甜,而且夠冰凍,又爽又夠GUR。夏日炎炎,飲番杯冰凍鳳梨冰,解熱解渴解膩。

Combo 凱撒沙律🥗 (HK$88)

西班牙龍蝦海鮮飯 (HK$148)🍚

鳳梨冰 (HK$22) 🍍

係屯門新墟,裝修後多左好多不同類型既餐廳😍😍 比起商場既連鎖餐廳 我更喜歡搵小店去嘗試🤤🤤 因為外牆係深色,就被呢一間玻璃趟門嘅餐廳吸引到目光 餐單都吸引就試下餐廳都非常之滿 咁啱有一張雙人枱所以就唔使等位👍🏻👍🏻Combo小食拼盤$108對於貪心有選擇困難症嘅我,最鍾意就係叫小食拼盤😍🤷🏻‍♀️ 咩都可以試吓,小食拼盤有芒果大蝦沙律⭐️有驚喜😍 首先芒果好甜👍🏻 大蝦食得出新鮮彈牙⭐️薯餅非常之香脆 而且餡料都好足🤤雞翼🍗蘑菇薯蓉🥔薯條🍟 分量好多 可以兩三人分享😍黑松露蘑菇扁意粉🍝$82意粉香口彈牙,松露令整個意粉更為豐富,而且醬汁嘅份量恰到好處❤️鳳梨冰🍍$36推廣價$22見到佢推廣呢一杯鳳梨冰就叫兩杯試下😍 首先飲品入面有好多新鮮嘅鳳梨肉🍍 唔會太甜唔反而仲好清新
餐單都吸引就試下

• 芒果大蝦沙律
  • 南瓜薯餅
  • 鳳梨冰
2021-06-02 3965 views
之前經過Food combo都好想入去品嘗吓,咁啱同朋友聚舊,一於入去懲罰吓佢先!餐廳入面裝修夠簡約,細細哋坐得又幾舒服!🍝黑松露蘑菇扁意粉呢碟扁意粉煮得非常好食👍🏻帶有淡淡幽香嘅蘑菇香味,加上扁意粉煮到軟硬適中!雖然食入口無乜黑松露香味,但勝在意粉油份十足,令到口感更香滑!我相信呢啲應該係橄欖油,食落亦唔覺得油膩,正😋🍎蘋果玉桂燒烤醬焗豬肋骨豬肋骨焗到時間啱啱好,咬入口肉質夠嫩,而且夠juicy😚美味😋豬肋骨底下鋪滿大量香脆薯條,炸得都唔錯💯整碟豬肋骨我最欣賞係蘋果玉桂醬,味道香甜,而且可以一解豬肋骨嘅油膩感(其實無乜油膩😂)感覺十分清新😌🇺🇸美國安格斯西冷(9安士)配荷蘭汁🇳🇱呢塊西冷扒都算幾大塊,我哋order 咗5成熟,切開的確係5成熟,入口夠哂軟腍,又唔羶!Very good👍🏻 而且仲有好幾款薯菜伴碟,有薯蓉、焗蒜頭粒同埋蕃薯條,好豐富呀🤩啱哂低醣飲食人仕之選!只可惜其中一條蕃薯條壞咗,加上蒜頭粒焗得唔夠透,令到呢個扒有啲失色!荷蘭汁可點可唔點,因為本身牛扒調得夠哂味,而且荷蘭汁味道有啲似沙律醬,有啲同牛扒無咁配😅🦞西班牙龍蝦海鮮飯(1人份)呢個海鮮飯賣相好靚仔呀😍我哋第一

🍝黑松露蘑菇扁意粉

🍎蘋果玉桂燒烤醬焗豬肋骨

🇺🇸美國安格斯西冷(9安士)配荷蘭汁🇳🇱

美國安格斯西冷(9安士)配荷蘭汁

🦞西班牙龍蝦海鮮飯(1人份)
西班牙龍蝦海鮮飯(1人份)

呢個海鮮飯賣相好靚仔呀😍我哋第一時間就即刻品嘗咗一啖飯,咦!有啲鹹喎!之後我哋就唧咗啲檸檬汁🍋即刻令個味道大逆轉,勁香勁好味😋海鮮配料都算新鮮,值得食🤩

🍍鳳梨冰
鳳梨冰

鳳梨冰味道清甜,而家入面有成三四舊鳳梨果肉,
食入口就知道係真材實料!的確係台灣鳳梨肉,食材又夠新鮮,飲落味道又唔會有假甜感😃
  • 美國安格斯西冷(9安士)配荷蘭汁
  • 西班牙籍龍蝦海鮮飯
2021-05-28 47 views
.🔺 Food Combo呢排天氣真係好熱 熱到都唔想煮飯🤪所以偷懶嚟到近近地嘅Food Combo食晚餐🤘🏻.凱撒沙律🥗有三種材料可以加落去個沙律!芝士粉、凱撒沙律醬同煙肉👋🏻撈埋嚟食都唔錯 而且沙律都幾大盤😋.西班牙龍蝦海鮮飯🦞海鮮飯個賣相都唔錯 有青口、蝦、龍蝦!都幾足料!!食落味道幾濃郁 會想一啖接一啖咁食 唔錯🥳.菠蘿特飲🍍味道清新 啱晒炎炎夏日嘅時候飲~~仲有好多舊菠蘿 大大杯!🍍
🔺 Food Combo
呢排天氣真係好熱 熱到都唔想煮飯🤪
所以偷懶嚟到近近地嘅Food Combo食晚餐🤘🏻
凱撒沙律🥗
有三種材料可以加落去個沙律!
芝士粉、凱撒沙律醬同煙肉👋🏻
撈埋嚟食都唔錯 而且沙律都幾大盤😋
西班牙龍蝦海鮮飯🦞
海鮮飯個賣相都唔錯 有青口、蝦、龍蝦!
都幾足料!!
食落味道幾濃郁 會想一啖接一啖咁食 唔錯🥳
菠蘿特飲🍍
味道清新 啱晒炎炎夏日嘅時候飲~~
仲有好多舊菠蘿 大大杯!🍍
2021-05-28 58 views
之前都嚟食過一次,見佢個Menu好似唔同咗,同朋友約喺屯門食飯而呢間餐廳都近西鐵站,所以又來食啦!! 坐低咗之後通常望吓周圍啲人食乜,然後跟住嗌,見到碟碟份量都好大,我哋個Ribs都唔執輸,份量非常大,佢個蘋果肉桂燒烤醬好好味,酸酸辣辣的,最怕豬肋骨細條冇乜肉食,呢度完全冇呢個情況,肉係軟淋亦都容易離骨,薯條又係超多而且仲脆,朋友食咗好多薯條!! 番茄大蝦扁意粉,意粉好能夠掛汁,都屬於濃味,配料大蝦同菇都唔會話得好少,我食完ribs都飽咗一大半,再食完意粉飽到上心口!! 鳳梨冰而家做緊特價,$22一杯都幾抵飲,唔算死甜又有菠蘿食到!!

2021-05-24 2096 views
今日約了在朋友在新墟吃晚飯,想不到在亂糟糟的菜市場內竟然隱藏了一間西餐店,平常真是沒有留意到。位置:在一間素食餐廳的後面,V-City 商場天橋下去就是了。環境:在門口完成想像不了室內裝潢如此雅致,以白色為主打,天花板上有店名的牌,門口的正前方是出菜位和水吧位置,右邊是吧台和高腳椅,牆上裝裱了數塊玻璃,使空間感更大,左邊是卡座,白色牆色貼了招牌菜圖片,並有白色木櫃和小擺設作裝飾,整體有簡約家庭風。服務:食物選擇不多,但價錢合理,上菜速度快 。晚市:All day breakfast$88煙肉,香草腸,焗豆,黑松露炒蛋,沙律,蒜蓉多士和紫薯餅。當中紫薯餅是最出色的,其實我一點也不喜歡吃薯餅,因為感覺很油膩,但此款薯餅不但沒有油膩感,而是充滿軟甜的紫薯味,其炸皮夠脆口。其他食物跟普通咖啡店差不多水平,而份量絕對豐富,絕對滿足大胃王。芝士牛肉漢堡配薯條$98漢堡的高度如同一部蘋果SE電話,份量絕對不惹少,中間是厚牛肉漢排,搭上鹹芝士,上下都夾有沙律菜和沙律汁,吃完這個都吃不下薯條了,而薯條份量很多,但味道普通。牛肉漢排有點乾,但充滿肉香,而我喜歡麵包,經過烘焗,外脆內軟,很有嚼口。這間西餐的

右邊是吧台和高腳椅,牆上裝裱了數塊玻璃,使空間感更大,
左邊是卡座,

服務:食物選擇不多,但價錢合理,上菜速度快 。

晚市:

All day breakfast$88
煙肉,香草腸,焗豆,黑松露炒蛋,沙律,蒜蓉多士和紫薯餅。

芝士牛肉漢堡配薯條$98
漢堡的高度如同一部蘋果SE電話,份量絕對不惹少,
而我喜歡麵包,經過烘焗,外脆內軟,很有嚼口。

這間西餐的菜餚份量不少,價錢不貴,性價比中上。
2021-05-21
$110 (Dinner)
2021-05-24 62 views
位於v city對面既一間小店, 平日既7點已經坐滿人。 環境好舒服乾淨, 一坐低店員就放低熱水比客人洗餐具,而且服務態度好好。芒果大蝦凱撒沙律 $108呢個沙律好貼心,另上3款調味料, 沙律醬,芝士粉,煙肉粒,客人可以因應既口味,自行調教岩自己既沙律。 有三隻新鮮大蝦,四塊厚切香甜芒果,蔬菜新鮮爽脆, 仲有幾粒蕃茄仔, 甜甜酸酸,好開胃。黑松露蘑菇意粉 $82有好多菇,意粉軟硬度適中,但黑松露味唔算好突出。鳳梨冰 $22大大杯,冰涼解渴,而且仲好足料,杯裏面仲有3至4大塊果肉,唔太甜,幾好飲。

芒果大蝦凱撒沙律 $108

黑松露蘑菇意粉 $82
有好多菇,意粉軟硬度適中,但黑松露味唔算好突出。

鳳梨冰 $22

2021-05-20 88 views
收工去左屯門試下係vcity附近既餐廳仔,本身價格已經唔高,外賣自取既價仲超親民添~蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨豬肋骨表面掃左燒烤醬,另外仲有好香既肉桂蘋果粒,甜得黎成件事感覺無咁肥膩。而且佢暫時算係我覺得最好食既豬肋骨,選料本身已經唔差,唔係全瘦,有少少肥肉係中間,焗出黎既肉質相對比較鬆軟,唔會乾柴。而且肉桂蘋果粒粒呢個配料相當加分👍個底仲有大量粗薯條😍同朋友開心share就最適合啦!蕃茄大蝦扁意粉醬汁味道酸酸甜甜,有蕃茄香味。扁意粉質感都唔錯,不過略嫌醬汁味道未濃到另成個意粉都夠味。大蝦新鮮爽口彈牙~菠蘿冰食完呢啲西式heavy野當然要飲翻杯酸酸甜甜,有氣既凍野爽一爽啦!呢個菠蘿冰就岩哂!佢用左新鮮菠蘿,仲要好甜❤️❤️加埋梳打水好fresh👍夏天飲又係好消暑😊

菠蘿冰

2021-05-17
Type of Meal
Dinner
  • 蘋果肉桂燒烤醬焗豬肋骨
2021-05-18 52 views
Combo凱撒沙律係正宗既凱撒沙律,凱撒沙律的靈魂在醬汁上,而我覺得醬汁既靈魂來自帕馬臣芝士(Parmesan Cheese)。一塊塊羅馬生菜,混和著片片香濃巴馬臣芝士同惹味煙肉碎,每啖都滋味無窮。番茄忌廉汁蝦扁意粉,用上大大隻鮮蝦,在沒有太多配料下,仍能烹煮出好味道。以入口香濃的番茄為主調,番茄味令扁意粉帶來滋潤感,而且伴有切半的車厘茄。車厘茄入口清甜,配上爽口大蝦,口感一流,美味又健康。鳳梨冰,夏日炎炎,嘆返杯消暑特飲,勝在夠大杯同甜度適中。

鳳梨冰,夏日炎炎,嘆返杯消暑特飲,勝在夠大杯同甜度適中。
2021-05-18 65 views
V city已經食到冇嘢好食搵到呢間喺商場附近嘅小店 食物價錢唔貴裏面人都好多決定入去試下叫咗以下幾樣食物Combo凱撒沙律配芒果大蝦芝士蘑菇肉醬牛肉漢堡 鳳梨冰飲品好快送到 見到推廣就叫咗兩杯試下 貌相非常美觀而且鳳梨非常之甜叫得鳳梨唔知係咪就係台灣菠蘿呢飲落非常開胃清新 仲有一件件鳳梨係杯入面 足料之作 呢個推廣價錢真係抵之後個凱撒沙律又係睇到餐廳用心之作 佢下面會用個冰水座住令到啲沙律保持清爽冰涼 沙律唔會係幫你預先調配係而放喺隔離 畀你根據個人口味自己加 凱撒醬比起平時個啲醬冇咁重味 食起嚟感覺無咁咸,健康啲主角芒果同埋蝦當然係一流啦 芒果非常之甜,大蝦煮嘅時間啱啱好,唔會太熟而且煮得好彈牙 正佢仲會配埋兩條麵包 有時就食個沙律會覺得唔飽 但係有兩條烤過嘅麵包有返少少澱粉又有飽肚咁你話體唔睇體貼另外個漢堡包又係驚喜之作,鍾意佢加咗肉醬食落比平時嘅漢堡包口感味道再豐富咗 牛肉patty份量十足 啖啖肉夾埋番茄同生菜食落 配埋熱辣辣薯條真係邪惡萬分 但真係非常滿足餐廳員工非常好服務以及有善 特別女服務員 大讚 見到佢外賣有八折下次都會繼續幫襯 開心發掘到好食餐廳

叫咗以下幾樣食物
Combo凱撒沙律配芒果大蝦
芝士蘑菇肉醬牛肉漢堡

叫得鳳梨唔知係咪就係台灣菠蘿呢

2021-05-17 60 views
All day breakfast好豐富!有煙肉、香草腸、焗豆、黑松露炒蛋、沙律、蒜蓉多士、南瓜薯餅。炒蛋好似好普通咁,加咗黑松露即刻「升呢」!入口好香~炒蛋上面重放左大大粒嘅蕃茄,一咬d流就「咇」曬出黎!蒜蓉多士因為有蒜蓉,烘得又香又脆。食完炸薯餅同埋煎過嘅煙肉食番沙律正好可以清下口、解下膩。Combo小食拼盤同樣豐富,有芒果大蝦沙律、南瓜薯餅、蘑菇薯蓉和薯條和雞翼。尤其喜歡芒果大蝦沙律,芒果超juicy,上面有d炸蒜,甜中帶鹹,食落香口。新鮮大蝦預先剝左殼,啖啖肉,食得好方便!呢度罕有地用上大白菜做沙律菜,好爽脆!蘑菇薯蓉又係驚喜之作。因為賣相同咖喱牛腩有d似,幾可亂真!因為醬汁份量多到蓋過薯蓉。蘑菇多汁而且有菇嘅鮮味。薯蓉夠滑。薯條炸成金黃色,熱辣辣,外脆內軟。薯餅旁有醬汁可點。見枱面有餐牌寫住鳳梨冰推廣價$22,天氣開始熱,好想飲下凍飲,就試下啦。一上枱我就覺得自己冇嗌錯啦。好大杯!重有幾片菠蘿,真係好抵飲!飲一啖冰涼菠蘿冰,再食埋酸甜多汁嘅菠蘿片🍍,令我暑氣全消~🥰菠蘿冰係絕佳嘅消暑飲品👍🏻(p.s. 隻飲管印有菠蘿圖案,好match杯飲品!)

薯條炸成金黃色,熱辣辣,外脆內軟。

薯餅旁有醬汁可點。

2021-05-16 50 views
平日不時都會經過呢間位於屯門站附近,Victy對面嘅一間小店,今日放工經過見有空位就入去試試。間野開左1-2年左右,店舖內環境都算新境,地方唔算太大,坐到5-6枱倒,但坐落嘅空間都算寬敞,而食品方面以西式為主嘅小店。🍟 Combo小食拼盤 ($108)小食拼盤嘅種類豐富,有幼薯條、炸日式薯餅、炸雞翼、芒果大蝦沙律同蘑菇薯蓉。每樣食品嘅份量都算均衡,特別係炸物處理得唔錯,炸得夠通透。🍝 黑松露蘑菇扁意粉 ($82)意粉嘅軟硬度適中唔會太淋;而配有黑松露味嘅醬汁岩濃唔會太咸,蘑菇味配埋香草食落幾夠味,不過份量唔算好大碟。🍍 鳳梨冰($22)飲落味道方面唔算話好大驚喜,都係菠蘿梳打之類嘅感覺,但整得夠冰夠甜都算唔錯,同埋賣相整得幾吸引,配埋菠蘿圖案嘅飲筒都值得加分。

🍟 Combo小食拼盤 ($108)

🍝 黑松露蘑菇扁意粉 ($82)

🍍 鳳梨冰($22)
2021-05-11
Type of Meal
Dinner
2021-05-13 79 views
同朋友經過覺得好似不錯,就入去一試。我地叫咗黑松露蘑菇扁意粉同葡國雞飯,仲有炸薯條。味道不錯,值得一試👍🏻環境都唔錯,坐得都好舒服😌同朋友傾下計食下野,都幾好👍🏻
葡國雞飯
炸薯條
2021-05-12
$100 (Dinner)
葡國雞飯