2024-07-06 224 views
相信大家對呢間連鎖餅店「Fresh Fresh Bakery」都唔陌生,瘋狂喺社交平台洗版及見到好多人拿着佢粉紅色紙袋大大的招牌,離遠都見到;主打立體造型蛋糕、曲奇、西餅、手工蛋卷、麻糬波波等,五顏六色,非常之吸引。每次行過阿仔阿女一定要買😋✅軟熟糯米糍有4種口味:大甲芋泥脆脆糯米糍,榛子脆脆糯米糍,開心果脆脆糯米糍及草莓脆脆糯米糍。外層軟糯Q彈,內層滿滿餡料。皮薄餡靚。極力推薦。👍✅超人氣麻糬QQ我哋揀咗六種口味,麻糬波波超級煙靭,各有不同口感。我就最鍾意開心果及黑芝麻味😘必食✅香港絲襪奶茶口感順滑,甜度剛好。(老公早餐之選)✅芒果雙皮奶蛋糕杯(阿女最愛)芒果肉滿滿的。雙皮奶蛋糕好正👍每次行過烘焙店,店內選擇非常之多,時常推出特別嘅麵包及麻糬。我都會忍唔住買不同口味回家品嚐🥰🎊💥
每次行過阿仔阿女一定要買😋
✅軟熟糯米糍
外層軟糯Q彈,內層滿滿餡料。
皮薄餡靚。極力推薦。👍
✅超人氣麻糬QQ
✅香港絲襪奶茶
口感順滑,甜度剛好。(老公早餐之選)
✅芒果雙皮奶蛋糕杯(阿女最愛)
芒果肉滿滿的。雙皮奶蛋糕好正👍
我都會忍唔住買不同口味回家品嚐🥰🎊💥
早排經過見到間麵包店好colourful~ 仔仔即刻好開心話要入去買包包🥐🟤麻糬QQ球喺門口已經見到有人排隊等QQ球出爐♨️唔同顏色有好多口味選擇仔仔最鍾意芝士QQ球~開心果控當然要揀開心果!!💚內外都塗上開心果醬~味道好香濃♨️麻糬球煙煙韌韌, 加埋上面鋪滿嘅開心果碎, 好有口感🤤 🥐扁牛角可頌士多啤梨扁牛角包好香脆!! 好香嘅士多啤梨味~上面仲有士多啤梨乾🍓原來細版嘅🥐仲夾住Mochi喺中間!!
早排經過見到間麵包店好colourful~
仔仔即刻好開心話要入去買包包🥐

🟤麻糬QQ球
喺門口已經見到有人排隊等QQ球出爐♨️
唔同顏色有好多口味選擇
仔仔最鍾意芝士QQ球~
開心果控當然要揀開心果!!💚
內外都塗上開心果醬~味道好香濃♨️
麻糬球煙煙韌韌, 加埋上面鋪滿嘅開心果碎, 好有口感🤤

🥐扁牛角可頌
士多啤梨扁牛角包好香脆!!
好香嘅士多啤梨味~上面仲有士多啤梨乾🍓
原來細版嘅🥐仲夾住Mochi喺中間!!
2024-07-04 143 views
✨麻糬QQ球口味選擇超多,總有一款啱你❣️食落口感煙靭,而我哋覺得朱古力橙麻糬QQ有驚喜🍫上面有一粒粒嘅橙皮🍊食落加多一份清新❣️仲有小朋友好鍾意嘅北海道牛乳麻糬QQ,牛乳味濃,食落唔會太甜,正呀‼️✨扁牛角可頌🥐開心果扁牛角可頌:上面有滿滿嘅開心果碎,仲有兩隻好可愛嘅動物小餅乾🍓草莓扁牛角可頌:上面有士多啤梨朱古力加士多啤梨乾,成個外型都好少女心💕🍫 Oreo拉絲夾心麻糬扁牛角可頌:呢個組合邊個可以抗拒得到,而且兩塊扁牛角中間夾住麻糬,仲可以拉絲添重點喺3️⃣款扁牛角可頌食落都好鬆脆💕絕對可以回購啊超軟熟糯米糍☁️口味分別有:開心果、大甲芋泥脆脆、榛子脆脆同草莓脆脆大大粒外皮口感煙靭,餡料都好足😋亦都唔會過甜,其中三款加入脆脆增加口感。另外開心果糯米糍入邊有好多開心果碎,食落好滿足😎開心果輕芝士蛋糕🍰成個蛋糕都係綠色😆蛋糕質地軟熟,配上滿滿嘅開心果碎,成個蛋糕都充滿開心果味💕熱愛開心果嘅人呢一款唔好錯過‼️大甲芋泥麻糬肉鬆包🥯麵包上面滿滿嘅肉鬆,再配大甲芋泥加麻糬嘅組合,簡直絕配👍🏻滿足感提升🆙🆙隕石髒髒朱古力包🍫呢個包勁邪惡,包面喺朱古力忌廉加上滿滿嘅Oreo碎,連埋個麵包都係朱古力包🍫充滿濃濃
✨麻糬QQ球

✨扁牛角可頌
重點喺3️⃣款扁牛角可頌食落都好鬆脆💕絕對可以回購啊

超軟熟糯米糍☁️
口味分別有:開心果、大甲芋泥脆脆、榛子脆脆同草莓脆脆

開心果輕芝士蛋糕🍰

大甲芋泥麻糬肉鬆包🥯

隕石髒髒朱古力包🍫
呢個包勁邪惡,包面喺朱古力忌廉加上滿滿嘅Oreo碎,連埋個麵包都係朱古力包🍫充滿濃濃嘅朱古力味,而且真係會食到個嘴好污糟😂😂

拉絲芝士波波🧀
呢款我哋覺得加熱之後會好食啲,麵包質地好鬆軟,入邊係滿滿嘅芝士,芝士控唔好錯過‼️

📍 Fresh Fresh Bakery-旺角 平時經過旺角東站都會見到呢一間出名食麻糬嘅店舖,大排長龍!今日我大概12點左右嚟到,店內仍然多人,但係唔使排隊。喺櫥窗嘅色彩繽紛已經吸引咗我!一間專食麻糬嘅專門店🥠當然唔可以放過佢啦!店內仲有麵包,蛋捲,曲奇,蛋糕,奶茶🥤咖啡等可以揀⋯⋯✨咖啡 天氣太熱啦!必須來一杯「冰咖啡」一打開樽蓋就聞到濃濃嘅咖啡味苦澀中帶點甜,係港人口味~✨開心果 /榛子/ 芋泥/ 草莓糯米池 糯米糍大大粒,外皮煙靭軟綿,內裏餡料豐富~四款糯米糍都各有特色本人比較鍾意食開心果同榛子🌰味道比較突出同濃郁餡料味道天然,開心果顆粒幼細,朱古力粒粒充滿爆出嚟嘅口感🍫✨扁牛角可頌 {士多啤梨、朱古力麻糬、開心果}終於可以食到傳說中扁身嘅牛角包🥐我就揀咗三隻味,開心果係我必揀嘅~三款嘅甜度剛好,甜而不膩~而且最有特色係朱古力麻糬,一咬開就拉絲,而且包裝係密實嘅,所以仲保持脆脆咁🥠✨開心果、紫薯、朱古力豆豆QQ、芝士、摩卡咖啡、脆皮紫薯{麻糬}開心果味既野真係周圍都有,今次就食下麻糬~六款口味嘅麻糬都好有特色~開心果麻糬加上脆脆嘅美國開心果碎夾層和面頭濃香開心果醬中間煙靭麻糬,
📍 Fresh Fresh Bakery-旺角
平時經過旺角東站都會見到呢一間出名食麻糬嘅店舖,大排長龍!
今日我大概12點左右嚟到,店內仍然多人,但係唔使排隊。

喺櫥窗嘅色彩繽紛已經吸引咗我!
一間專食麻糬嘅專門店🥠
當然唔可以放過佢啦!
店內仲有麵包,蛋捲,曲奇,蛋糕,奶茶🥤咖啡等可以揀⋯⋯

✨咖啡
天氣太熱啦!必須來一杯「冰咖啡」
一打開樽蓋就聞到濃濃嘅咖啡味
苦澀中帶點甜,係港人口味~

✨開心果 /榛子/ 芋泥/ 草莓糯米池
糯米糍大大粒,外皮煙靭軟綿,內裏餡料豐富~
四款糯米糍都各有特色
本人比較鍾意食開心果同榛子🌰
味道比較突出同濃郁
餡料味道天然,開心果顆粒幼細,朱古力粒粒充滿爆出嚟嘅口感🍫
✨扁牛角可頌
{士多啤梨、朱古力麻糬、開心果}
終於可以食到傳說中扁身嘅牛角包🥐
我就揀咗三隻味,開心果係我必揀嘅~
三款嘅甜度剛好,甜而不膩~

開心果味既野真係周圍都有,今次就食下麻糬~
六款口味嘅麻糬都好有特色~
開心果麻糬加上脆脆嘅美國開心果碎
夾層和面頭濃香開心果醬
中間煙靭麻糬,少不了自家手炒味道更香濃!
芝士裏面係拉絲麻糬,口感豐富有彈性!
鍾意食朱古力嘅,一定唔可以放過朱古力豆豆QQ🍫入面已經係充滿濃烈既朱古力醬加麻糬,正👍

✨開心果輕芝士蛋糕
是頗宜人既cheese cake 🍰
✨芒果雙皮奶蛋糕杯
用軟綿綿嘅蛋糕做底
面頭係勁豐富嘅新鮮芒果
中間係雙皮奶,食落去好有層次感
而且芒果好甜,帶有點奶味🥛

✨小丸子Tiramisu杯
「提拉米蘇」的份量不小耶,一切下去就能感受到飽滿的咖啡溢出,吃起來口感非常濕潤,放入口中就立刻化開,入面仲有一粒粒嘅小丸子,係麻糬嘅口感❣️
✨雙重特濃朱古力脆脆卷
✨隕石髒髒朱古力包
黎到個樣已經好吸引🤩
返熱阻裏面朱古力溶得啱啱好
朱古力份量好足,仲有朱古力粉添
上面脆脆地,增添了口感🍫
唯一係朱古力粉搞到好似骯髒包咁,會食到成嘴都係~

2024-06-30 150 views
最出名係麻糬QQ +麻糬波波+糯米糍,尤其依排推出咗開心果麻糬波波🥰麵包款式真係多到你揀唔到,選擇困難症會發作,麻糬QQ 係偏麻糬質地狀/麻糬波波係比較麵包質地而且要一袋買好多人介紹過要排隊先買到,就算平日都要等,但星期日4點到竟然完全冇人😱真係要睇運氣同埋咁岩邊間分店.麻糬波波 $9粒/$48 6粒→開心果面有大量開心果碎,所以食落都有開心果味,不過都偏甜,麻糬波波中間冇餡的,質感都有咬口。→紫菜肉鬆味道都係靠面頭嘅紫菜同肉鬆,中間冇餡,同埋依款味道質感係麵包而唔係麻糬😥→脆皮黑芝麻 呢個係最好味嘅一款,質感最似麻糬波波,面脆脆的,而且成粒都係黑芝麻味!.開心果糯米糍 $12粒/$38 4粒糯米皮很軟糯,中間開心果餡好多開心果碎,有堅果香不過無咩開心果味,甜度可接受,過下口癮嘅話性價比OK!.芋泥糯米糍 $12粒/$38 4粒糯米皮一樣很軟糯,芋泥餡料滿滿的,而且味道唔假有芋泥香,不過敗筆就係d脆脆,食落好低B好唔夾🤣.肉鬆包怪獸波 $18/1盒2粒係普通麵包嘅質感,中間有芝士嘅鹹香,同麻糬嘅軟糯,加埋面頭滿滿嘅紫菜肉鬆,每一啖都好豐富😋

.麻糬波波 $9粒/$48 6粒
→開心果

→紫菜肉鬆

→脆皮黑芝麻

.開心果糯米糍 $12粒/$38 4粒

.芋泥糯米糍 $12粒/$38 4粒

.肉鬆包怪獸波 $18/1盒2粒
2024-06-26 135 views
🇭🇰Fresh Fresh Bakery·脆皮黑芝麻QQ l 開心果QQ l 紫菜肉鬆QQ $9紫薯蕃薯QQ l 芝士QQ l 摩卡咖啡QQ $7我之前係其他分店買過佢既麻糬波波 但係個款係麵包黎既 之後我見到佢旺角分店出左真既麻糬QQ球 有好多口味 好似好吸引咁 所以就專登去左買 點知都幾失望🥹🥹佢呢個完全唔煙韌 亦都唔鬆軟 每隻味都唔突出 我地仲要排左20分鐘 出曬汗🥹🥹·#rbyeat#rbybakery#rby旺角·📍旺角港鐵旺角東站MKK 1號舖
🇭🇰Fresh Fresh Bakery
#rbybakery
#rby旺角
📍旺角港鐵旺角東站MKK 1號舖
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$24 (Tea)
2024-06-25 96 views
每次亞女去練波經過都要買麻糬QQ,lee間人氣蛋糕🍰手工麵包🥯店每次經過都大排長龍,而且會定期推出新產品。今次買埋其他款式同亞女同學仔一齊分享先。麻糬QQ球款式實在太多,我就揀左6款,北海道牛乳、朱古力橙麻糬、脆皮紫薯麻糬、朱古力Oreo麻糬、紫菜肉鬆麻糬、脆皮黑芝麻麻糬。推介朱古力Oreo麻糬、紫菜肉鬆麻糬章魚小丸子包Lee個變大左嘅章魚小丸子都幾可愛,口感鬆軟,入面有粒粒章魚,加左沙律醬、紫菜絲,鹹鹹甜甜好滋味。糯米池都幾多款,有開心果、榛子脆脆、大甲芋泥、草莓、芒果等等口味,糯米皮夠薄Q彈,而家爆餡,尤其係開心果,口感豐富,甜度適中。楊枝甘露、D24榴槤雪媚娘D24榴槤雪媚娘,皮薄、榴槤蓉都好多,仲有幼滑忌廉,不錯😌焦糖布丁蛋糕口感豐富,入面仲有流心添。開心果輕芝士蛋糕1 個Lee個係旺角分店獨有,口感鬆軟綿滑,仲有淡淡芝士香味,細細岩岩好。大甲芋泥肉鬆包面層滿佈肉鬆,入面有足料芋泥同麻糬,口感豐富。纏綿拉絲芝士菠蘿包帝王新口味蛋捲送禮一流,有蛋香味,蛋捲鬆脆。朱古力袋裝包一袋有5個,內裏除左有朱古醬仲有麻糬,細細個岩哂亞女小息食。纏綿拉絲芝士菠蘿包扁牛角可奶茶

麻糬QQ球

章魚小丸子包

楊枝甘露、D24榴槤雪媚娘
D24榴槤雪媚娘,皮薄、榴槤蓉都好多,仲有幼滑忌廉,不錯😌

焦糖布丁蛋糕
口感豐富,入面仲有流心添。

開心果輕芝士蛋糕1 個

大甲芋泥肉鬆包
面層滿佈肉鬆,入面有足料芋泥同麻糬,口感豐富。

纏綿拉絲芝士菠蘿包

帝王新口味蛋捲
送禮一流,有蛋香味,蛋捲鬆脆。

朱古力袋裝包

纏綿拉絲芝士菠蘿包
扁牛角可
奶茶
2024-06-23 75 views
久仰大名好耐 一直好想試!今日終於路經旺角東站,即刻去買!店內都幾多人排隊,但店員好快手幫你落單同包裝🥰曲奇都好多款式~曲奇有唔同Size可供選擇~我今次買咗Mix款,可以試晒唔同嘅味道麻糬波波 6個會有優惠大推開心果味香濃之餘唔會好甜 口感煙韌
久仰大名好耐 一直好想試!
今日終於路經旺角東站,即刻去買!
店內都幾多人排隊,但店員好快手幫你落單同包裝🥰
曲奇都好多款式~

曲奇有唔同Size可供選擇~
我今次買咗Mix款,可以試晒唔同嘅味道

麻糬波波 6個會有優惠

大推開心果味

香濃之餘唔會好甜 口感煙韌

TakeAway
人氣街坊麵包店|必食麻糬波波!
呢間麵包店,次次經過都聞到勁香嘅麵包曲奇味,難怪人氣旺盛,每次都大排長龍!十分誇張!雖然人多,但係等大概10分鐘左右都可以買到~ 呢度有唔同特色嘅麵包,麻糬蛋捲,真係好食都每樣都推介!最值得一提,佢哋嘅包裝都好有設計感,睇得出落咗好多心思!🫧 脆皮麻糬QQ球一盒六個,有12種口味可以揀,煙煙韌韌,有鬆軟,仲好大粒!🫧 袋裝麵包麻糬波波袋裝麵包有好多款可以揀,揀吓揀吓唔小心就拎咗勁多,係超級多餡,一搣出嚟啲餡多到爆出嚟,個人大推芝麻麻糬波波,超級濃郁,再三回味!🫧 糯米糍啱啱新出咗開心果口味,超級人氣!爆多餡料,個皮又薄,超級滿足!排隊都要買!🫧 阿華田口味蛋捲平時已經好鍾意食蛋捲,阿華田口味都係第一次見,食落口鬆脆,好濃嘅阿華田味,一啲都同原味唔輸蝕!🫧焦糖布甸朱古力蛋糕焦糖布甸就食得多,加埋朱古力蛋糕都係幾特別,唔係死甜,有少少奶味,係超級挺身嘅布甸!🫧樽裝奶茶完美還原香港茶餐廳口味,絲滑回甘!早餐必備!
𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴Fresh fresh Bakery📍 旺角東B2出口
——————————————————
👀 Follow @ahmoon.t
人氣街坊麵包店|必食麻糬波波!

🫧 脆皮麻糬QQ球
一盒六個,有12種口味可以揀,煙煙韌韌,有鬆軟,仲好大粒!

🫧 袋裝麵包麻糬波波

🫧 糯米糍

🫧 阿華田口味蛋捲

🫧焦糖布甸朱古力蛋糕

🫧樽裝奶茶
完美還原香港茶餐廳口味,絲滑回甘!早餐必備!

𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴Fresh fresh Bakery📍 旺角東B2出口
——————————————————
👀 Follow @ahmoon.tt
👍 comment|share |like |save
💬 DM for collaborations

#FoodieParadise #Foodie #HongKongFoodie #HKFoodieFinds #TasteofHongKong #FoodieAdventures #ahmoontt_food #hongkong #香港美食 #美食 #美食探店 #香港美食探店 #香港好去处

2024-06-15 93 views
開心果 /榛子🌰/ 芋泥/ 草莓🍓糯米池 共4粒 $38佢哋嘅糯米糍即使係隔夜食外皮依然係煙靭軟糯,入面嘅餡料仲有脆脆喺入面,整體口感好好!❤️焦糖布丁蛋糕🍮 $38呢一個焦糖布丁蛋糕,口感非常豐富,入面仲有流心添!🥐扁牛角可頌 $38呢個近排好似都好興,終於有機會買黎試吓,我今次揀咗朱古力味同埋開心果味兩款,戒左一晚先食仍然非常酥脆!🤩🤩帝王咖啡蛋捲☕️$70鍾意食蛋捲嘅一定唔可以錯過!咖啡味非常濃郁,下晝做個小食配熱茶Perfect!🤎QQ球6 粒(只有旺角分店有) $48每日都見到勁多人出爐時間排QQ球,超多款唔同顏色唔同口味,其中我最推介嘅就係朱古力同埋開心果味!麻糬波波 $28麻糬波波有唔同口味,我今次就揀咗朱古力🍫、抹茶🍵同埋芝士🧀一袋有五個,平均$5左右就有一件🈹🈹🈹建議大家食之前入微波爐叮20秒,口感就更加軟糯好食!章魚小丸子包$16入面真係有粒章魚小丸子,幾得意㗎!奶茶 $14奶茶嘅味道都幾香濃,又唔會太甜,$14可以啦!
開心果 /榛子🌰/ 芋泥/ 草莓🍓糯米池 共4粒 $38

焦糖布丁蛋糕🍮 $38
呢一個焦糖布丁蛋糕,口感非常豐富,入面仲有流心添!

🥐扁牛角可頌 $38

帝王咖啡蛋捲☕️$70

QQ球6 粒(只有旺角分店有) $48

麻糬波波 $28

章魚小丸子包$16
入面真係有粒章魚小丸子,幾得意㗎!

奶茶 $14
奶茶嘅味道都幾香濃,又唔會太甜,$14可以啦!
2024-06-11 89 views
@freshfresh_3dcake 在旺角東開了分店之後,每次行過都覺得好香可惜每次都見到排長龍就放棄左,今次終於見到得1-2個人排就即刻衝去買開心果QQ $9 ($48/6)上面仲有啲開心果醬同開心果仁碎,麻糬煙韌中間空心,入口好香開心果味,唔會太甜朱古力Oreo QQ $9 ($48/6)上面舖滿勁多曲奇碎同朱古力醬🍪好重朱古力味🍫超級好食,推薦👍🏻👍🏻脆皮紫薯QQ $9 ($48/6)裡面有紫薯粒幾特別🍠整體都唔會太甜,夠大粒夠香,係值得排隊既

開心果QQ $9 ($48/6)

朱古力Oreo QQ $9 ($48/6)
上面舖滿勁多曲奇碎同朱古力醬🍪
好重朱古力味🍫
超級好食,推薦👍🏻👍🏻

脆皮紫薯QQ $9 ($48/6)
裡面有紫薯粒幾特別🍠

整體都唔會太甜,夠大粒夠香,係值得排隊既
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2024-06-07 89 views
同朋友喺旺角東站見到有間烘焙店好多人排隊喺好奇同唔好執輸既心態下,我地就排埋一份😂😂呢度有好多款麻糬QQ+曲奇+蛋卷+蛋糕等,樣樣都睇落好好食🤤👑皇牌必食-麻糬QQ球🟤$48有6粒~仲有個靚盒裝🥰粒粒都好大粒架,而且好足餡😍好抵食👍🔻我就揀左6隻味🔻😍6款都好好味,煙煙韌韌😍🟢綠色 - 開心果味🟡黃色(上面有碎) - 肉鬆味🟡黃色 - 芝士味🟤啡色 - 咖啡味⚫️黑色 - 朱古力味🔘灰色 - 竹炭味😋不過排咗咁耐~梗係試埋其他野食慰勞下自己啦😚⭐最新推出⭐💚香濃咖啡味帝王蛋卷蛋卷好酥脆~仲有陣陣咖啡香,甜度啱啱好,啱晒怕甜既我👍🍮焦糖布丁麻糬朱古力蛋糕🍰外表係布丁,中間就有煙韌既麻糬,底層係朱古力,創意好味爆燈😍🧀纏綿拉絲芝士菠蘿包🍍薄脆菠蘿包+濃郁拉絲芝士,真係邪惡既存在😈😈重點係真係好好味呀😜😜🥧肉鬆怪獸波波🟤好得意~中間有芝士及麻糬,口感有趣,推薦👍🍪Handmade罐裝曲奇禮盒🍪識食一定係Handmade曲奇👍入面有9️⃣款曲奇,對比出面其他曲奇佢係比較脆口☑️送禮自用一流,我同朋友都各自買多咗1罐😂🟤榛子脆脆糯米糍糯米糍超軟熟呀~榛子香好濃~大滿足😆🍿海苔味爆谷味道好特別,又甜又鹹,

同朋友喺旺角東站見到有間烘焙店好多人排隊
喺好奇同唔好執輸既心態下,我地就排埋一份😂😂

👑皇牌必食-麻糬QQ球🟤

$48有6粒~仲有個靚盒裝🥰
粒粒都好大粒架,而且好足餡😍好抵食👍

🔻我就揀左6隻味🔻

🔘灰色 - 竹炭味

😋不過排咗咁耐~梗係試埋其他野食慰勞下自己啦😚

⭐最新推出⭐

💚香濃咖啡味帝王蛋卷
蛋卷好酥脆~仲有陣陣咖啡香,甜度啱啱好,啱晒怕甜既我👍

🍮焦糖布丁麻糬朱古力蛋糕🍰

🧀纏綿拉絲芝士菠蘿包🍍
薄脆菠蘿包+濃郁拉絲芝士,真係邪惡既存在😈😈
重點係真係好好味呀😜😜

🥧肉鬆怪獸波波🟤
好得意~中間有芝士及麻糬,口感有趣,推薦👍

🍪Handmade罐裝曲奇禮盒🍪
識食一定係Handmade曲奇👍
入面有9️⃣款曲奇,對比出面其他曲奇佢係比較脆口☑️
送禮自用一流,我同朋友都各自買多咗1罐😂

🟤榛子脆脆糯米糍
糯米糍超軟熟呀~榛子香好濃~大滿足😆

🍿海苔味爆谷
味道好特別,又甜又鹹,但結論都係好味👍

最後試埋佢地既樽裝奶茶🧋同咖啡,甜度適中,口感順滑~正👍

💡另外佢地仲可以訂生日蛋糕架~嚟緊有人生日一定要試試佢🥰🥰
2024-06-06 194 views
嘩,媽媽早兩日趁大家未收工 就同我搭火車去到旺角東站既Fresh Fresh Bakery🥖雖然未到繁忙時間 但係舖頭都有唔少人流我哋梗係即刻入去揀心水野食😋ᰔ超人氣麻糬QQ我地揀左6款口味,最推薦係開心果,上面仲有啲開心果醬同脆脆,好特別💚 其他口味都係有好濃郁嘅味道,同埋超級Q彈,真係值得排隊嘅🤘🏻ᰔ超軟熟糯米糍我哋揀咗開心果、榛子脆脆同芋泥味,三款都好好食,糯米糍好軟熟,yummy😋ᰔ焦糖布甸麻糬朱古力蛋糕聽個名都知,呢個甜品集合咗好多嘢🤣,上層係焦糖布甸,中間夾住軟熟嘅麻糬,再加埋底層嘅朱古力蛋糕,估唔到呢個配搭都幾match👏🏻👏🏻👏🏻ᰔ雙重特濃朱古力脆脆卷呢個蛋糕媽媽私心覺得好好食😳 媽媽一向唔鍾意食太甜嘅嘢 呢個蛋糕嘅味道有超濃郁嘅朱古力味,亦都唔會好甜,讚👍🏻ᰔ海苔味爆谷呢個爆谷,米豬愛不釋手😂首先一入到舖頭佢已經俾個熊仔樽吸引咗,返到屋企已經急不及待要拎嚟食,如果唔制止佢,真係一個人食晒成樽🥹咁多好嘢食,大家都快啲去試吓啦🤭

雖然未到繁忙時間 但係舖頭都有唔少人流
我哋梗係即刻入去揀心水野食😋

ᰔ超人氣麻糬QQ

ᰔ超軟熟糯米糍

ᰔ焦糖布甸麻糬朱古力蛋糕

ᰔ雙重特濃朱古力脆脆卷

ᰔ海苔味爆谷

咁多好嘢食,大家都快啲去試吓啦🤭
2024-06-01 95 views
咁啱經過見到有咁多味道揀咗 開心果,Oreo,芝麻同埋紫菜肉鬆,攞返屋企焗返熱但都係覺得好普通 有d 失望入面冇餡又冇麻薯,似麵包質地,唔太煙韌,開心果個topping ok 嘅。。。$48/6 粒 覺得好似揀返平啲 $36/6 嗰d 款仲開心好似入面真係有麻薯 普通麵包店細細粒啲麻糬波仲好食,減緊肥嘅可以慳返quota另外仲買咗曲奇餅,朱古力脆脆同埋朱古力牛油曲奇,反而覺得仲ok 過麻薯球下次有機會可能試下其他曲奇,但麻薯ball 就唔會再試了

普通麵包店細細粒啲麻糬波仲好食,減緊肥嘅可以慳返quota

下次有機會可能試下其他曲奇,但麻薯ball 就唔會再試了

麻薯qq  球
2024-06-01
2024-05-27 229 views
OMG!!!旺角竟然有一間勁得意嘅麵包店😍款式夠多夠特別,真係包羅萬有,真係數之不盡,爆谷、蛋捲、手工麵包、西餅、蛋糕、曲奇餅、三文治、麻糬波波等❤️我冇諗過係一間麵包店可以逗留咁耐😂花多眼亂,好似揀精品咁,揀咗勁多嘢食😋咁啱有台灣朋友嚟香港,揀咗盒手工曲奇🍪同阿華田蛋捲俾佢😳因為隻味勁特別,鍾意飲阿華田嘅朋友應該都好鍾意😊另外買咗啲麻糬波波,超級煙靭,特別係隻開心果味同肉鬆怪獸波,好味到不得了😜然後店員姐姐話有個新品叫菠蘿芝士拉絲包,大讚呀!麵包軟熟又有充足嘅芝士味,然後真係做到拉絲效果🥳仲有榛子脆脆同開心果糯米糍😈超級邪惡😎Crazy!!!!臨走俾我見到雪米糍竟然有榴槤味同埋楊枝甘露味,忍唔住又出手😅嗰層皮真係好滑好薄,榴槤味勁香濃,仲有勁多果肉😋大愛

2024-05-27
Type of Meal