2023-07-17 17 views
最近睇網上介紹,知新開froyo店,專登搵日去試,揀左大杯360ml裝我個人覺得定價稍進取,配料揀左有咖啡蛋白糖霜、honeycomb、芒果和熱情果醬(清新版),講返froyo質感軟滑,酸味剛好,配熱情果醬令味道好清新同十分搭配,honeycomb同蛋白糖霜都好味,芒果無得評價因為都幾睇季節係咪當做,稍嫌配料唔夠小滿X律咁多同砌得無佢咁靚,但係已經好滿意,一定好過笑一笑froyo個間,越做越唔掂。
2023-07-01
TakeAway
2023-07-16 8 views
最近佐敦開咗一間新嘅frozen yogurt鋪於是我早幾日收工去咗Frozen Yogurt Drool,嗌咗一個酥皮筒配2個配料+1個醬汁,$58,揀咗抹茶麻糬同埋焦糖脆脆配抹茶牛乳醬整體都好好食。脆皮筒配乳酪雪糕幾match,食雪糕之餘有嘢咬,抹茶麻糬食落幾有咬口,焦糖脆脆偏硬身,可惜抹茶味唔係好突出。我試過好多間frozen yogurt鋪,呢一間係我嘅top 3。我下次來會試吓其他配料同埋神秘醬汁!Btw呢度有學生優惠,所以如果你有學生證,記得帶過嚟啦,有得減$5㗎👍🏻
最近佐敦開咗一間新嘅frozen yogurt鋪

2023-07-15 15 views
回頭客,愈來愈細杯,而且出得超慢。前後d人都又講,li個價錢,份量太少,中間係空心。同類型law of yogurt/ smile 份量都比較足。建議重整份量維持競爭力。
又一間新開嘅𝐟𝐫𝐨𝐲𝐨專門店!♪(´ε` )可以自選配料同醬汁 亦可以揀唔同尺寸最最最特別嘅係有聯乘快樂餅店嘅酥皮忌廉筒😻配料方面有21款 而醬汁有6款 仲有隱藏醬汁㗎♥︎選擇都算多(但真係同小滿定律好似🥹唔包味道!!!.① 酥皮筒配芒果+抹茶麻糬+抹茶牛乳醬 ($58)// 酥皮筒因為來貨係快樂餅店 所以酥脆度絕對唔洗懷疑啊🤣抹茶牛乳醬茶味唔太突出 但係抹茶麻糬就幾煙韌同埋表面沾粉都夠味🍵!而乳酪本身質感偏實淨 唔太順滑🥹酸度都一般!乳酪本尊味道麻麻地☁️ //𝐅𝐨𝐨𝐝:🌕🌕🌕🌕🌖🌑② 𝐑𝐞𝐠𝐮𝐥𝐚𝐫滿足杯+咖啡蛋白糖霜+蝴蝶酥+ 𝐁𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬朱古力醬 +繽紛樂 ($56)// 咖啡蛋白糖霜幾好色,咖啡味道幾濃,蛋白霜都做到酥化脆卜卜🤍𝐁𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬朱古力醬幾有驚喜🍫食落唔會好膩好濟🫶🏻!//𝐅𝐨𝐨𝐝:🌕🌕🌕🌕🌗🌑③ 酥皮筒+杏仁脆皮+藍莓+ ($58+$5)// 舖頭仲有隱藏醬汁 要記得問店員先知㗎!!! 不過醬汁嘅酒味幾乎食唔出😂仲要加$5有啲唔抵食🥹但係杏仁脆皮好食的~//𝐅𝐨𝐨𝐝:🌕🌕🌕🌕🌑🌑.🍦Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
又一間新開嘅𝐟𝐫𝐨𝐲𝐨專門店!♪(´ε` )
可以自選配料同醬汁 亦可以揀唔同尺寸
最最最特別嘅係有聯乘快樂餅店嘅酥皮忌廉筒😻
配料方面有21款 而醬汁有6款 仲有隱藏醬汁㗎♥︎
選擇都算多(但真係同小滿定律好似🥹唔包味道!!!

① 酥皮筒配芒果+抹茶麻糬+抹茶牛乳醬 ($58)
𝐅𝐨𝐨𝐝:🌕🌕🌕🌕🌖🌑

𝐅𝐨𝐨𝐝:🌕🌕🌕🌕🌗🌑

③ 酥皮筒+杏仁脆皮+藍莓+ ($58+$5)
𝐅𝐨𝐨𝐝:🌕🌕🌕🌕🌑🌑

🍦Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖

#aiiifoodie_尖沙咀 #aiiifoodie_tsimshatsui
2023-07-15 98 views
今日Duck哥🦆同Duck嫂行經柯士甸道去佐敦搭港鐵時🚇,經過一間乳酪雪糕店🍦“Drool”,門口裝修用上偏粉紅色的牆磚🧱,帶少女味💕之餘又非常精美。老婆話好想試下,見有4️⃣~5️⃣個人排緊隊,我立即衝去跟隊🚶‍♂️🚶‍♂️。店內面積比較小,只可以容納3️⃣~4️⃣人,落咗單後大約等3️⃣~4️⃣分鐘,都算快👍。滿足杯 Regular Cup (360ml) $563️⃣款配料 : 啖啖芒果肉🥭、蝴蝶酥🦋及砂砂香草碎石🪨1️⃣款醬汁 : 抹茶🍵牛乳🥛醬乳酪雪糕🍦非常幼滑,奶味香味道清甜帶微酸🥰。芒🥭果肉新鮮清甜,蝴蝶酥🦋非常鬆脆香口,砂砂香草碎石是有香草味嘅餅碎🍪,脆卜卜有陣陣香草味,特別得嚟又幾好食😋,抹茶醬有淡淡抹茶🍵香味,唔會過蓋過乳酪香味,整杯乳酪味道非常融合又清新😍。酥皮筒 Meringue Cone $582️⃣款配料 : 停唔到口杏仁脆及估你唔到有繽紛樂🍫1️⃣款醬汁 : Baileys朱古力醬🍫酥皮筒🥖好香牛油味勁鬆脆,一咬酥皮層就化開😍,口感同味道都令人敬滿足,繽紛樂唔使多講,就係好食😋。Baileys朱古力🍫醬混埋乳酪雪糕一齊食,味道微酸帶朱古力🍫、咖啡☕️及酒香味🥃,味道非常夾又好食,老婆激讚,喜歡ba

滿足杯 Reg

ular Cup (360ml) $56
3️⃣款配料 : 啖啖芒果肉🥭、蝴蝶酥🦋及砂砂香草碎石🪨
1️⃣款醬汁 : 抹茶🍵牛乳🥛醬

酥皮筒 Meringue Cone $58
2️⃣款配料 : 停唔到口杏仁脆及估你唔到有繽紛樂🍫
1️⃣款醬汁 : Baileys朱古力醬🍫
酥皮筒🥖好香牛油味勁鬆脆,一咬酥皮層就化開😍,口感同味道都令人敬滿足,繽紛樂唔使多講,就係好食😋。Baileys朱古力🍫醬混埋乳酪雪糕一齊食,味道微酸帶朱古力🍫、咖啡☕️及酒香味🥃,味道非常夾又好食,老婆激讚,喜歡baileys嘅朋友💕,建議選這款醬試下💯。

總括而言(Duck嫂的....),北海道3.6牛乳雪糕加上希臘乳酪口感軟滑又creamy;而且卡路里低,又有益生菌,所以對腸道健康非常好;仲可以自由配搭配料口味,夏日炎炎食杯雪糕消暑都唔怕肥啦......(下删一百字😅)。

真▪︎總括而言,下次行經呢度都會去“Drool”買杯乳酪雪糕食下,因為真係值得回到再試🥰。

2023-07-08
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Tea
🍦 #FrozenYogurt #Drool 😙最近喺佐敦開咗間超人氣嘅FroYo😍 嗰日食完飯經過,見到呢間fro yo排晒隊,唔執輸嘅我當然都要食🥳🥭 REGULAR CUP ($56)首先叫咗一個360ml嘅滿足杯,可以任揀3款配料同1款醬汁🥰 我就揀咗「大大粒芒果」、「萬人迷布朗尼」、「朱古力碎石」☺️ 用香甜嘅芒果同朱古力配上酸酸嘅乳酪,好夾🤤 呢個仲揀咗蜂蜜醬🍯!🥐 MERINGUE CONE ($58)另名仲叫咗一個酥皮筒set,除咗酥皮筒,佢仲可以揀多2款配料同一款醬汁㗎🥳 大推薦酥皮筒!酥皮筒又香又酥脆好好食😋!呢杯我就以抺茶為主題,揀咗抺茶麻糬同抺茶牛乳醬🍵😍 兩樣都香得嚟唔苦澀,推薦!另外我仲加咗繽紛樂同lotus餅添🫶🏻
🍦 #FrozenYogurt #Drool 😙

🥭 REGULAR CUP ($56)

🥐 MERINGUE CONE ($58)
2023-07-09 54 views
香港夏天呢d時候真係又濕又熱想食d凍野又懶下健康yogurt緊係首選啦!呢間yogurt足足有21款配料咁多,鐘意打卡既我揀左meringue cone果款:58$可以揀多兩款toppings我分別揀左almond flakes同lotus biscoff抹茶醬是基本的🫡🫡出到尼既效果就如下圖啦!非常之igable!Meringue同almond flakes食落都非常之鬆脆同香口!sor!lotus biscoff …你只係個打卡用品!🤣🤣Yogurt非常濃郁!而又透心涼!不過抹茶味就唔太食得出,可能yogurt濃既原因🧐🧐整體值得推介!

香港夏天呢d時候真係又濕又熱
想食d凍野又懶下健康yogurt緊係首選啦!
58$可以揀多兩款toppings
抹茶醬是基本的🫡🫡
出到尼既效果就如下圖啦!

非常之igable!

整體值得推介!
meringue  cone        Yogurt
meringue  cone        Yogurt
近排乳酪雪糕嘅熱潮又返嚟,咁啱最近尖沙咀柯士甸道新開咗一間乳酪雪糕,就等我食晚餐前快閃試一試啦🌞!⠀收工時間去買,都有幾組客人排隊,我快閃到連menu都冇影🤣直接見到咩就嗌咩😗⠀今次嗌咗Regular Cup,姐係三款配料加一個醬料,次次食親乳酪雪糕,我都淨係會揀蜂蜜🍯,貪佢夠清新同食出乳酪雪糕嘅原味,今次當然唔例外啦✌🏻。配料方面,我揀咗藍莓🫐、咖啡蛋白霜糖🍬同朱古力碎石🍫,藍莓食落每粒都甜(呢樣有啲難得),咖啡蛋白霜糖係佢哋自家製嘅配料,(有驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)!)唔會太甜有少量咖啡味,啱晒想試蛋白霜糖嘅朋友仔👍🏻,而朱古力碎石我一開始以為係夾糖店嗰啲五顏六色嘅,雖然同我想像中唔同但一樣好味!同乳酪雪糕一齊食,唔會變腍亦唔痴牙,都推薦大家可以試吓個朱古力碎石😆!有少少美中不足嘅係比想像中融得快,前前後後只係用咗6分鐘食,但個底已經有一半融咗變咗乳酪🫠,面對香港嘅炎炎夏日☀️,如果可以再froze多少少會更加好👍🏻。⠀

藍莓咖啡蛋白霜糖朱古力碎石(加蜂蜜)乳酪雪糕
2023-07-07 37 views
ෆ⃛ Frozen Yogurt Drool ෆ⃛甜品係我食物中嘅top1 而乳酪雪糕係嘅all time favouriteee都同大家介紹過幾間🥹🫶🏻 近年執咗好多但見到係尖沙咀佐敦個邊開咗間新嘅即刻去試吓!裝修好清新好適合打卡 店舖面積唔大主要都係外賣為主🥨♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ Regular cup $56 ♪ 可以揀三款配料加一種醬汁 揀咗自家製嘅杏仁脆片 蝴蝶酥同埋抹茶麻薯 杏仁脆片唔會太甜 蝴蝶酥非常之酥脆帶有淡淡的牛油香 抹茶麻薯煙煙韌韌好高質🤍✨最特別係佢啲醬汁有抹茶牛乳醬🍵🍼抹茶醬溝埋冰冰涼涼嘅乳酪凝固咗做抹茶朱古力嘅口感 但係食落又會慢慢溶化♡ฅ(ᐤˊ꒳ฅˋᐤ♪) 乳酪雪糕唔會太甜 而且係低脂感覺更健康嘻嘻🔅 ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿.25/ 5✎ 總括:食得出佢好多材料都係自家製份量唔算好大但味道唔錯 繼Simle 以外嘅另一愛店!✼ 加一服務費✘ෆ̈ Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)✇ 地址:尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
ෆ⃛ Frozen Yogurt Drool ෆ⃛

 Regular cup $56 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿.25/ 5

✼ 加一服務費✘
ෆ̈ Frozen Yogurt Drool (尖沙咀)
✇ 地址:尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖

2023-07-06 35 views
食完正餐,當然要食番個飯後甜品啦!同友人行行下就見到呢間乳酪雪糕,門口仲有影相打卡位,買完仲可以坐係門口慢慢嘆添冰凍乳酪吸引之處,係用咗北海道特選 3.6牛乳及低脂希臘乳酪整成,帶點酸味嘅乳酪,口感軟滑好味。唔想佢溶得咁快,影完靚相就快啲食啦分別有3個size ( small、Regular、Meringue ),另外有21款配料:水果、自家出品、名式餅乾、煙煙韌韌、酥酥脆脆 及 6款 sauce選擇[ Regular Cup $56 ] 可以揀3款配料 + 1款sauce + 額外配料 $15 /3款配料揀咗 香蕉 + 焦糖脆脆 + 蝴蝶酥,額外再追加3款配料 + Oreo + 棉花糖 + 繽紛樂,sauce 就揀咗清新口味嘅熱情果醬,放咗咁多配料,賣相睇落更吸引,棉花糖仲係乳酪雪糕中間,蝴蝶酥超香脆,整體自選配搭真係好夾,味道又唔會好甜[ Regular Cup $56 ] 可以揀3款配料 + 1款sauce + 額外配料 $5 /1款配料揀咗 藍莓 +咖啡蛋白霜糖 + 蓮花焦糖餅,額外再追加1款配料 + 麻糬 + sauce 就揀蜂蜜,又放到滿滿配料,打卡影相又靚又吸引,甜甜藍莓

配料揀咗 藍莓 +咖啡蛋白霜糖 + 蓮花焦糖餅,額外再追加1款配料 + 麻糬 + sauce 就揀蜂蜜,又放到滿滿配料,打卡影相又靚又吸引,甜甜藍莓超大粒,乳酪雪糕中間放咗煙煙韌韌嘅麻糬

本身揀咗杯Meringue Cup,有個酥皮筒係頂,真係好吸引㗎!經店員講解,追加配料後又會放唔落太多 (😆唔好太貪心呀)。最後就叫咗兩杯 Regular Cup,當然仲追加咗配料,出嚟個賣相好吸引,仲好夾添,好有驚喜

Frozen Yogurt Drool
尖沙咀柯士甸道144號地下D號舖
2023-07-02
TakeAway
$66 (Tea)
𝗟𝗼𝘃𝗲 𝗳𝗿𝗼𝘆𝗼? 𝗧𝗵𝗲𝗻 𝗜’𝘃𝗲 𝗴𝗼𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗲𝗰𝘁 𝗽𝗹𝗮𝗰𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝘆𝗼𝘂! This newly opened froyo store is conveniently located around the Jordan and Tsim Sha Tsui area! If you’re ever in need of a quick summer treat, then you need to check out this spot!🍦 📸 Pictured: 𝑴𝒆𝒓𝒊𝒏𝒈𝒖𝒆 𝑪𝒐𝒏𝒆 (2 toppings + 1 sauce) / 酥皮筒 (配2款配料 + 一款醬汁) - $58 hkd 🍦🍓 🥐 — How pretty does this look!! Their frozen yoghurt base was so creamy and delicious, as it’s made with Hokkaido 3.6 milk and low fat greek yoghurt for extra creaminess and rich fl

— How pretty does this look!! Their frozen yoghurt base was so creamy and delicious, as it’s made with Hokkaido 3.6 milk and low fat greek yoghurt for extra creaminess and rich flavours. It has the perfect level of sweetness and tanginess to it, and a very velvety texture. There are more than 20 toppings and 6 different sauces to choose from, so you can really get creative with it! They also have a daily “secret sauce” available which you can enquire about at the counter.

I went with their plain mochi, homemade honeycomb and refreshing raspberry sauce. The mochi was insanely chewy and they were also very generous with the portions. The homemade honeycomb was crunchy and had a very aromatic burnt caramel flavour to it which I loved. The raspberry sauce was rich and not overly acidic, I went with a more fruity sauce to compliment the sweetness from the honeycomb.

📍Ambiance: store front is cute, but very small. There are 2 seats just right outside their store where you can sit and enjoy your froyo. The small spot inside is great for photos though!
⭐️Would visit again?: Yes! Another good spot for froyo
早排先同朋友講開香港最近冇乜𝗳𝗿𝗼𝘆𝗼 店 姐姐最愛嘅𝗹𝗹𝗮𝗼𝗹𝗹𝗮𝗼撤出香港之後佢傷心咗一排😂 最近俾我哋發現喺佐敦開咗間新嘅乳酪雪糕店⭐️ .3個𝘀𝗶𝘇𝗲 $48-58,配料同𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲可以自選 配料有21款選擇,包括生果、蝴蝶酥、𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲、𝗟𝗼𝘁𝘂𝘀餅、𝗺𝗼𝗰𝗵𝗶等等 𝗙𝗿𝗼𝘆𝗼用上北海道3.6牛乳+低脂希臘乳酪做原料🤍 口感幼滑帶啲酸味,賣相幾靚啱打卡 .📍𝗠𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝘂𝗲 𝗖𝗼𝗻𝗲 酥皮筒 ($58) 可以揀2款配料+1款𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲,另外配咗個酥皮筒 點咗芒果+抹茶麻糬+抹茶牛乳醬 酥皮筒夠酥脆,但冇牛油香🧈,芒果未算好甜🥭 麻糬煙韌,不過連埋個醬都食唔到抹茶味🥹🍵 .📍𝗥𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗖𝘂𝗽($56) 呢款可以揀3款配料+1款𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲 揀咗𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲 +香蕉+繽紛樂+𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆𝘀朱古力醬 𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲好濃朱古力味🍫,有啲似一大件朱古力磚 𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆𝘀醬帶微微酒香,唔會好甜 其他2款配料🍌🤎就正常發揮

早排先同朋友講開香港最近冇乜𝗳𝗿𝗼𝘆𝗼 店
姐姐最愛嘅𝗹𝗹𝗮𝗼𝗹𝗹𝗮𝗼撤出香港之後佢傷心咗一排😂
最近俾我哋發現喺佐敦開咗間新嘅乳酪雪糕店⭐️

3個𝘀𝗶𝘇𝗲 $48-58,配料同𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲可以自選
𝗙𝗿𝗼𝘆𝗼用上北海道3.6牛乳+低脂希臘乳酪做原料🤍
口感幼滑帶啲酸味,賣相幾靚啱打卡

📍𝗠𝗲𝗿𝗶𝗻𝗴𝘂𝗲 𝗖𝗼𝗻𝗲 酥皮筒 ($58)
可以揀2款配料+1款𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲,另外配咗個酥皮筒
點咗芒果+抹茶麻糬+抹茶牛乳醬
酥皮筒夠酥脆,但冇牛油香🧈,芒果未算好甜🥭
麻糬煙韌,不過連埋個醬都食唔到抹茶味🥹🍵

📍𝗥𝗲𝗴𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗖𝘂𝗽($56)
呢款可以揀3款配料+1款𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲
揀咗𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲 +香蕉+繽紛樂+𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆𝘀朱古力醬
𝗕𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲好濃朱古力味🍫,有啲似一大件朱古力磚
𝗕𝗮𝗶𝗹𝗲𝘆𝘀醬帶微微酒香,唔會好甜
其他2款配料🍌🤎就正常發揮

✨regular cup (3 toppings + 1 sauce) ✨ $56 其實都幾大杯😍雪糕好足料質感好杰好濃厚!乳酪味同奶香都有齊哂🤤仲要無smile 咁甜👍🏻👍🏻(讚)🍵抹茶牛乳醬是亮點✨👀茶味好濃又唔會太甜☺️夾雪糕食真是好正👍🏻🍡Matcha mochi都是必叫勁多抹茶粉喺面🤭夠煙韌好食👍🏻✨meringue cone (2 toppings + 1 sauce) ✨ $58酥皮筒好大碌🤪一咬勁鬆脆!仲要好重牛油香😋⚠️店舖仲有隱藏醬汁可供選擇⚠️我嗰日係桃酒🍑😳酒味又幾重幾香喎~

其實都幾大杯😍雪糕好足料
質感好杰好濃厚!
乳酪味同奶香都有齊哂🤤
仲要無smile 咁甜👍🏻👍🏻(讚)

🍵抹茶牛乳醬是亮點✨👀

一咬勁鬆脆!
仲要好重牛油香😋

⚠️店舖仲有隱藏醬汁可供選擇⚠️

我嗰日係桃酒🍑😳
酒味又幾重幾香喎~
中學時期很流行的乳酪雪糕,窮學生當時對於按重量收費也不敢太放肆😂👉🏻👈🏻現在港九新界的乳酪雪糕店應該屈指可數,知道有新店開店便馬上到訪,店主預設了幾款sɪᴢᴇ及配料數量,客人在廿多款配料中挑選✨⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<ᴍᴇʀɪɴɢᴜᴇ ᴄᴏɴᴇ> $58❅ 2 ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs + 1 sᴀᴜᴄᴇ 夏天太熱要解暑,跟朋友每人各點了一杯!第一杯點了酥皮筒、藍莓、抹茶麻糬及抹茶牛乳醬,酥皮筒其實就是傳統餅店忌廉筒的外層,口感酥脆重牛油香,點來打卡更吸睛!抹茶牛乳醬是店家推介,比起純抹茶醬加了牛乳會較溫和!麻糬有分原味及抹茶味,口感煙韌合個人口味😛⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫<ʀᴇɢᴜʟᴀʀ ᴄᴜᴘ> $56❅ 3 ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs + 1 sᴀᴜᴄᴇ 另一杯選擇了芒果、脆卜卜焦糖脆脆、蘆薈粒粒爽及熱情果醬,配搭以清新開胃為主,熱情果醬跟乳酪雪糕很匹配,焦糖脆脆口感脆卜卜得來帶點黏牙!溫馨提示店內空間不大,取雪糕後在店外位置享用,天氣熱的話都會溶得比較快

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<ᴍᴇʀɪɴɢᴜᴇ ᴄᴏɴᴇ> $58
❅ 2 ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs + 1 sᴀᴜᴄᴇ

⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫ ⤫
<ʀᴇɢᴜʟᴀʀ ᴄᴜᴘ> $56
❅ 3 ᴛᴏᴘᴘɪɴɢs + 1 sᴀᴜᴄᴇ
$50 (Lunch)
2023-07-01 39 views
今日我就走到近來人氣大熱的招牌希臘乳酪雪糕店「Frozen Yogurt Drool」,他們以靚靚紅磚作主色,打造出一顆少女心,一個令人垂涎的感覺🤤。進店後,先發現他們有…2款乳酪雪糕Size:250mL同360m可選擇,再者還有多達21款配料和6款醬料自由配搭。最最最特別的,是他們有酥皮筒選擇,真係好吸引呀!見到店主甚有心機,為一杯又杯的平凡乳酪雪糕上添上新衣!滿足杯(啖啖肉芒果+咖啡蛋白霜糖+停唔到口杏仁脆片+Baileys 朱古力醬)咖啡蛋白霜糖當中融入了咖啡香濃甘醇,停唔到口杏仁脆片爽脆香口,杏仁味滿滿,還加上Baileys 朱古力醬,令層次豐富;當食到中層再有啖啖肉芒果配乳酪雪糕,質感軟滑,芒果香甜,更添滋味。酥皮杯(脆卜卜焦糖脆脆脆+麻糬要食+萬人迷布朗尼+抹茶牛乳醬)上層加上了酥皮杯杯入口酥脆可口、脆卜卜焦糖脆脆脆香濃焦糖味、原味麻糬煙煙韌韌、布朗尼醇香綿密;食到下層更有濃厚的抹茶牛乳醬,香郁濃醇,令整杯乳酪雪糕的味道更上一層樓。

進店後,先發現他們有…
2款乳酪雪糕Size:250mL同360m可選擇,
再者還有多達21款配料和6款醬料自由配搭。

最最最特別的,是他們有酥皮筒選擇,真係好吸引呀!

見到店主甚有心機,為一杯又杯的平凡乳酪雪糕上添上新衣!