2024-02-08 71 views
朋友介紹去咗九龍城嘅「富寶會所私房菜」佢哋嘅海鮮絕對值得一試,但係要記得提前預訂先至有得食,因為佢哋嘅海鮮係新鮮嘅!😋環境來講,呢度真係一個好舒服嘅地方。餐廳設有麻雀檯,俾大家娛樂下,玩下麻雀!仲有個特別嘅服務,就係你可以聯絡餐廳自訂一啲語句,然後佢哋會將你嘅語句展示於餐廳大型屏幕上!可以用呢個機會同另一半或者好友表達心意,真係好浪漫呀!😆😆😆🎉講下食物嘅味道同口感。我最推介嘅兩款菜式係「冰鎮咕嚕肉」同「竹笙海皇翅」。啲咕嚕肉真係好鮮嫩,仲有啲微微嘅甜味,配埋佢哋嘅特製醬汁,真係美味到爆!至於竹笙海皇翅,啲翅骨煮得剛剛好,肉質鮮嫩,帶嚟嘅湯汁好鮮美,一啖之間就能夠感受到嘅海鮮鮮甜味!佢哋依家轉咗新地址,喺九龍城侯王道28號1至2樓‼️

佢哋依家轉咗新地址,喺九龍城侯王道28號1至2樓‼️
今晚同屋企人去咗九龍城嘅富寶會所私房菜,試新嘢!😋🍽️我哋食咗菜膽上湯雞同蒜蓉陳皮蒸斑骨腩🍗🥢🐔菜膽上湯雞嘅湯頭濃郁鮮美,而雞肉滑嫩入味,幾好味喎!🐟蒜蓉陳皮蒸斑骨腩,蒜蓉同陳皮嘅香氣融合得恰到好處,斑骨腩嘅鮮嫩更加突出!🫶🏿問過餐廳店員,如果想食呢度嘅海鮮,最好提前預訂,因為供應有限㗎🦞🦀餐廳仲有麻雀檯,可以一邊食嘢,一邊同親戚朋友耍樂,真係好貼心!🀄✨而家餐廳仲有個特別嘅服務,就係可以自訂語句出現喺大型屏幕上面💬到時有咩祝福呀,表白呀,示愛呀,唔敢講出嚟就用mon表示啦😍!🖥️💬
今晚同屋企人去咗九龍城嘅富寶會所私房菜,試新嘢!😋🍽️
我哋食咗菜膽上湯雞同蒜蓉陳皮蒸斑骨腩🍗🥢
🐔菜膽上湯雞嘅湯頭濃郁鮮美,
而雞肉滑嫩入味,
幾好味喎!
🐟蒜蓉陳皮蒸斑骨腩,
蒜蓉同陳皮嘅香氣融合得恰到好處,
斑骨腩嘅鮮嫩更加突出!🫶🏿

2024-02-07
2024-02-08 116 views
【九龍城富寶會所私房菜】☺️瑤柱蛋白炒飯,味道香滑,粒粒分明的米粒加上瑤柱的鮮美,真是人間美味!讓人垂涎三尺!🌎蒜蓉陳皮蒸斑骨腩,口感軟嫩,骨腩和肉之間的膠質被蒸出,肉香濃郁,真的是骨腩里都有肉味!🦞高湯澳洲龍蝦三斤配伊面,龍蝦肉質鮮嫩,湯底醇厚,配上伊面,簡直是人間美味!海鮮最好提前預訂!確保新鮮🤤這裡還有麻雀台供娛樂用途,如果想要在這裡用餐的同時還能娛樂一下,仲可以自訂語句展示於餐廳大屏幕。既有美食又有娛樂、這裡絕對是你的好選擇!🎈九龍城侯王道28號一至2樓#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
【九龍城富寶會所私房菜】

🎈九龍城侯王道28號一至2樓

#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
「富寶會所私房菜」位於九龍城侯王道28號1至2樓,是一家粵菜海鮮酒家,雖然地址對Iby來說稍微偏遠,但因為實在是便宜又高質,所以也不禁再次到訪!今天在這家美麗的餐廳裏,Iby品嚐了令人驚艷的「高湯杞子浸菜苗」和「高湯澳洲龍蝦三斤配伊麪」:高湯深邃濃厚,散發着濃濃的鮮美香氣,令人胃口大開,配上杞子的點綴,使其浸出來的菜苗清爽可口,帶來一絲微妙的甜味,讓人回味無窮。而澳洲龍蝦肉質鮮嫩又大隻,配上外彈內軟的伊麪,每一口都是鮮美的享受。這兩道料理不僅在味蕾上帶來滿足,更讓我感受到廚師的用心烹調和對食材的尊重。*這裏的海鮮菜式都非常受歡迎,建議最好提前預訂以確保品嚐新鮮美味的海鮮料理。除了美食外,餐廳還提供麻雀檯,讓客人在用餐之餘享受娛樂時光。另外,富寶會所私房菜還提供獨特的服務,客人可自訂特定語句,並展示於餐廳大型屏幕上,營造更加溫馨個性化的用餐氛圍。這種貼心的服務讓用餐體驗更加獨特且令人難忘。整體而言,這是再一次令Iby難忘的美食體驗,讓Iby深深感受到飲食的美好之處。期待再次光臨,品嚐更多精彩的菜色。

高湯杞子浸菜苗

高湯澳洲龍蝦三斤配伊麪

這種貼心的服務讓用餐體驗更加獨特且令人難忘。

高湯杞子浸菜苗
2024-02-07 28 views
九龍城侯富有間寶會所私房菜, 同屋企人去左食團年飯上次試過招牌炸子雞, 雞肉 juicy, 仲有特製醬料 . 屋企人鐘意食海鮮, 提早訂咗隻挪威長腳蟹, 食落啖啖肉, 唔會有陣雪味今次就試下冰鎮咕嚕肉, 超有特色, 入口酸酸甜甜, 送飯好開胃平時唔食鮑魚, 但呢到出品嘅令我食左兩隻, 一D都唔鞋, 呀婆都食到, 唔係講笑乳鴿用花雕酒整, 其他地方好少見嫁! 未入口已經聞到淡淡香味, 但食落去唔會搶左FO, 同乳鴿好夾, 大家一定要試下餐廳仲有麻雀檯供娛樂用途, 我地親戚食飯開檯啱哂如果有慶祝活動, 仲可以聯絡餐廳自訂語句展示喺餐廳大型屏幕, 好貼心呀#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
九龍城侯富有間寶會所私房菜, 同屋企人去左食團年飯

餐廳仲有麻雀檯供娛樂用途, 我地親戚食飯開檯啱哂

2024-02-07 28 views
今天去了一間九龍城私房菜,海鮮十分新鮮,但最好提前預訂😉碧綠炒海斑球 🥦🐟球本身帶有鮮甜的海鮮風味,搭配清爽的綠色蔬菜和鮮明的調味料,整體味道清淡而爽口😋竹笙海皇翅整體口感豐富、滋味鮮美,魚翅十分嫩滑,配上竹笙,口感豐富🤗菜膽上湯鷄🥬🐔菜好脆嫩,帶有一點甜味和香氣,配上鮮嫩的雞肉和清淡的湯汁,讓整道菜都散發出清新的味道,正😋另外有麻雀檯提供一家大細玩樂,而且在慶祝節日更可自訂句子會出展示餐廳大型屏幕,造成開心感動氣氛😚餐廳地址:九龍城侯王道28號一至2樓#九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號
今天去了一間九龍城私房菜,海鮮十分新鮮,但最好提前預訂😉

碧綠炒海斑球 🥦🐟

竹笙海皇翅
整體口感豐富、滋味鮮美,魚翅十分嫩滑,配上竹笙,口感豐富🤗

菜膽上湯鷄🥬🐔

餐廳地址:九龍城侯王道28號一至2樓

2024-01-21 326 views
好耐冇食過中菜啦 今次再黎依間中菜館 兩個人少少叫咗兩碟餸 分別係生煎鹹魚肉餅同埋花枝蚌片炒西蘭花🥳 有海鮮有肉有菜😉生煎鹹魚肉餅鹹魚肉餅 好似看似簡單 只有兩種材料 但係肉餅要整得好食就唔係容易😋 呢個一咬落去好Juicy 好有肉汁 而且加埋鹹蛋嘅鹹香味 味道更有層次🤩 真係撈飯一流👍🏻🤓花枝蚌片炒西蘭花我去親中菜廳 都必定會叫依個餸😍 啲花枝片好易咬 唔會咬到成口筋😂 而蚌片又好新鮮 而西蘭花亦都唔係配角🤓 生熟度啱啱好 加埋啲海鮮一齊食 正呀😗

生煎鹹魚肉餅

花枝蚌片炒西蘭花
嚟到這間餐廳,首先,我哋叫咗白灼海赤米蝦啦,每隻蝦都好似小小嘅海中巨人咁,咬落去蝦肉爽口,又吸滿咗海水嘅鮮味,真係鮮到逼你喊出嚟!🦐跟住,別錯過京蔥爆牛肉,牛肉片軟嫩得黎,蔥香撲鼻,煎得啱啱好,每一口都咁滑,完全唔會過火,仲有少少鑊氣味,簡直係完美。嗰碗銀魚仔勝瓜湯飯,就係夏天嘅救星。湯頭清新,銀魚仔加勝瓜嘅搭配簡簡單單,但味道好深長,聽講全部海鮮都要預訂,我哋就一定要多嚟幾次喇!啲海鮮新鮮過市場,又真材實料。整晚食蝦都唔怕膩,添埋個笑口,真係大滿足啦!😍 總之,呢度嘅食物質素同服務都正,下次同三五知己再嚟攞滋潤啦!🥩

2024-01-20 208 views
第二次返黎食,今次食招牌炸子雞同挪威長腳蟹凍食招牌炸子雞,雞肉外酥內嫩,口感鮮美,啖啖肉勁正又滑,配上特製的醬料,是味蕾的盛宴。而挪威長腳蟹凍食則是一次全新的口感體驗,蟹肉鮮嫩,啲膏勁鮮甜,肥美肉厚又爽甜彈牙,配上清新的凍食,讓人回味無窮。另外見到佢哋有個團年套餐都幾抵食,僅需HK$6280,還免收加一!新年春茗活動可以打算黎呢二試下都得,仲要咁多野食,又鮑魚,東星,象拔蚌,花膠,全部都係貴野食。
第二次返黎食,今次食招牌炸子雞同挪威長腳蟹凍食

• 挪威長腳蟹凍食
  • 招牌炸子雞
2024-01-18 159 views
每次約屋企人食飯,佢地都話要嚟呢度,因為環境舒服,食物又有返咁上下,所以老地方最穩陣。今次提早訂咗隻挪威長腳蟹,5斤左右,凍食,蟹肉好飽滿,食落啖啖肉,超級鮮甜,真係好好味,而且仲有蟹膏,好香濃,真係好正😋屋企人都表示好滿意,之前都係食開熱嘅,凍食感覺蟹味更突出,更鮮甜!而家係豆苗當造的季節,上湯浸豆苗,好大碟呀,上湯加上大量炸蒜頭及杞子,豆苗鮮嫩,清甜。想食海鮮記得要提早預訂,咁就唔怕冇得食啦~

想食海鮮記得要提早預訂,咁就唔怕冇得食啦~

2024-01-17 127 views
無論是與家人共聚一堂,定係好友聚會,都可以考慮嚇出名食海鮮的富寶會所私房菜✅生煎鹹魚肉餅肉餅外焦里嫩,充滿住兒時的味道,平時單食肉餅已經忍唔住食一碗飯,夾埋鹹魚的咸香味,層次再豐富,拌飯最適合不過🍚✅清蒸雙老鼠斑老鼠斑冇乜細骨,可以啖啖肉,油香滿滿,肉質滑溜,簡單調味已經好足夠✅清蒸東昇斑細嫩多汁的東昇斑,蒸煮得剛剛好,保留了魚肉的原汁原味,每一口都散髮出濃郁的鮮香🐟📍富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
✅生煎鹹魚肉餅
✅清蒸雙老鼠斑
✅清蒸東昇斑
📍富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
2024-01-17 250 views
又約左同班朋友,又係傾食乜傾到行左上去🤣🤣🤣呢次人多左好多,唔知係咪上黎睇過啲食評,所以都上黎食呢😙😙可惜今次又係3個人😩😩,明明有得book房打麻雀唱k,但係就唔夠人,冇計😭😭😭坐底叫野食,我就叫返上次食過既上湯焗龍蝦伊麵。問侍應呀哥有冇好介紹,佢話黎左娜威長腳蟹,一隻加伊麵就夠哂食,唔夠食先再嗌。ok!就咁決定👌👌龍蝦伊麵一樣大大碟,龍蝦鮮味啖啖肉,伊麵多汁又夠淋,爽👍👍👍挪威長腳蟹真係好大隻😱😱😱,肉質鮮嫩,原汁原味,正過鵝頸橋啲凍蟹多多聲,我地3個都食到唔停口😋😋😋
又約左同班朋友,又係傾食乜傾到行左上去🤣🤣🤣
呢次人多左好多,唔知係咪上黎睇過啲食評,所以都上黎食呢😙😙

上湯焗龍蝦伊麵
挪威長腳蟹凍食
2024-01-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
上湯焗龍蝦伊麵
挪威長腳蟹凍食
☑️ 地點:九龍城侯王道28號一至2樓☑️ 使用體驗:⭐⭐⭐⭐⭐☑️ 推薦指數:👍👍👍👍👍嘿嘿,今天要向大家介紹一家隱藏在九龍城的私房菜寶地!富寶會所的招牌炸子雞和挪威長腳蟹凍食🥰首先,讓我們來品味一下招牌炸子雞。炸子雞外酥內嫩,啖啖都散發著誘人的香氣,簡直就是嘴巴的福利!外皮炸得金黃酥脆,一咬下去就能感受到肉汁四溢的滋味。而肉質鮮嫩多汁,一口咬下去就能感受到那滑嫩的口感,真是太美味了!—挪威長腳蟹凍食 給了我巨大的驚喜!不僅外觀美輪美奐,口感更是超級鮮美。一打開包裝,它那鮮豔的橙色就讓我激動不已!咬一口下去,蟹肉鮮嫩爽口,帶著淡淡的甜味。而且,它還能保持蟹肉的原汁原味,讓我徬彿置身於挪威的海岸線!真的是一種享受啊!綜合來說,富寶會所的私房菜絕對是一個讓人驚喜連連的地方。無論是那招牌炸子雞還是挪威長腳蟹凍食,都能夠滿足你的味蕾,讓你流連忘返!快來富寶會所一試,相信你也會愛上這裡的美食!九龍城 #私房菜 #會所 #粵菜 #富寶會所私房菜 #美食尋寶#九龍城美食 #美食推薦 #香港美食#私房菜推薦 #潮州菜 #粵菜 #侯王道28號

☑️ 地點:九龍城侯王道28號一至2樓
☑️ 使用體驗:⭐⭐⭐⭐⭐
☑️ 推薦指數:👍👍👍👍👍

2024-01-15 85 views
朋友提前同我食生日飯超Sweet😍知我鍾意食中菜,book左間私房菜同我食😍餐廳可以包場,朋友聚會或者公司開party岩曬,可以聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 !另外,設有麻雀枱供娛樂用途。餐廳環境唔錯,又大又舒服。我哋叫咗好多嘢食😍😍朋友知我鍾意食海鮮中提前預訂左兩款比我,超開心。椒鹽鮑魚椒鹽鮑魚好香口,口感鮮嫩彈牙,仲好juicy!蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦琵琶蝦肉味鮮甜嫩滑,肉緊柔軟。粉絲索曬蒜蓉同蝦嘅精華,好好味!好滿足既一餐😘😘😘
朋友提前同我食生日飯超Sweet😍

知我鍾意食中菜,book左間私房菜同我食😍

餐廳環境唔錯,又大又舒服。

我哋叫咗好多嘢食😍😍
朋友知我鍾意食海鮮中提前預訂左兩款比我,超開心。

椒鹽鮑魚
椒鹽鮑魚好香口,口感鮮嫩彈牙,仲好juicy!

蒜蓉粉絲蒸琵琶蝦

好滿足既一餐😘😘😘

2024-01-14 73 views
之前已經同屋企人食過呢間私房菜☺️真係唔錯,所以再返嚟,九龍城除咗泰國嘢,真係仲有其他好嘢!我鍾意喺呢度空間寬敞,坐得舒服。清蒸雙老鼠斑中菜一定係食蒸魚,咁樣先會食到佢嘅原汁原味☺️老鼠斑係四大魚王貴魚黎,冇細骨所以食嘅時候啖啖肉,肉質爽👍🏻清蒸嘅方法真係好正,豉油蔥用嚟送飯一流!椒鹽鮑魚佢哋啲鮑魚好大隻😍炸完之後冇縮水,外層香脆內裡彈牙,除咗椒鹽之外,仲有炸蒜,成個味道都非常之濃郁!口感好好,可以食好多件。

清蒸雙老鼠斑

椒鹽鮑魚