之前同大佬去過尖沙咀厚福街試過【福岡漢堡扒】,經過旺角花園街開左分店,見裝修簡約,空間闊落,就直接入去食晚餐。餐廳主打石燒和牛漢堡扒,用上100%澳洲和牛。每人一個爐同抽風機,唔會好大陣油煙味,又可以enjoy煎漢堡的時刻,畢竟自己動手更加好味! 睇左陣餐牌,有單點亦有兩人套餐。兩人套餐都有成五款選擇,每款都好豐富。最後我地揀左Ver.3。✨個人都幾推薦二人set,份量都幾多,味道都唔錯! 兩人套餐Ver.3(原價$378)$3591️⃣芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M size)/2份2️⃣月見味噌牛丼飯3️⃣百香果特飲 +$184️⃣金橘檸檬特飲 +$185️⃣菠蘿粒 +$7 電子落單後店員送上麵豉湯、椰菜沙律以及醬汁配菜。店員教將漢堡扒球切一小份,放上高溫熱石上面,用小鏟輕壓,每3秒反轉一次,調教自己喜歡的生熟程度。煎到表面金黃香脆,鎖住肉汁,牛味香濃。✨店員會留意熱石溫度隨時幫忙替換,亦可要求換石,保持熱度。 另外要提係芝士蛋🧀,香濃拉絲。我地仲多加菠蘿粒粒🍍,愈燒愈甜愈多汁,建議必加。月見味噌牛丼飯一大碗🍚,牛肉汁配上蛋汁香濃而稠,仲要好多配菜,非常足料。 本身果餐包兩罐飲品,而我地加左$18蚊轉做

兩人套餐Ver.3(原價$378)$359
1️⃣芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M size)/2份
2️⃣月見味噌牛丼飯
3️⃣百香果特飲 +$18
4️⃣金橘檸檬特飲 +$18
5️⃣菠蘿粒 +$7

本身果餐包兩罐飲品,而我地加左$18蚊轉做特色飲品,味道清新,超大杯,用黎解膩不錯!個人推薦金橘檸檬特飲,味道唔太甜。
‍▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰‍▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰▰
漢堡扒size: S-130g、M-160g、L-190g
+$7 加芝士🧀、香蒜🧄、菠蘿🍍、煙肉🥓
+$8 漢堡扒由M size轉L size
+$10 加墨西哥辣椒🌶️、白飯
+$18 轉做特飲
+$38 加小食一款

2023-02-19
$220 (Dinner)
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
  • 金橘檸檬特飲
2023-02-19 17 views
餐廳服務好好,好Nice見我第一次食,好熱心咁教我點烹調😂仲會好主動留意到需要換熱石,準備想出聲之前,職員就已經拎齊用具埋黎,好細心兩人套餐(Ver.3) $359芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M) x2漢堡扒係一個波波球形狀,用餐具再將想食既份量切出放上熱石上面燒,因應自己想食既熟度照至金香,經過店員既教導,由燒到黑炆炆進步到識燒至金黃色,味道都爭好遠下🤣,燒到金黃色,外皮脆脆香香,漢堡扒肉香濃郁,入面肉身係勁Juicy,估唔到可以咁好食🤤,加上係自己整既更加美味加分🫣,好有趣既體驗,仲有芝士蛋蒜係鐵板到,夾起仲會有芝士拉絲咁,好好食😋月見味噌牛丼黃黃既蛋黃就好似睇到月亮既樣咁,係2人份既丼飯,牛肉煮得好入味,味道好香甜,仲有大量金菇同冬菇,飯量都好多下,一督穿個蛋黃,見到啲蛋漿慢慢流動勁有食慾,丼飯加上蛋黃既加持,更加好食🤤仲有啲小配菜,味噌湯同沙律菜百香果特飲 +$18好大杯勁抵飲,果香味濃得黎又唔會太甜,清清爽爽咁,不自覺都飲哂成杯無糖可樂
餐廳服務好好,好Nice
見我第一次食,好熱心咁教我點烹調😂

兩人套餐(Ver.3) $359
芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M) x2

月見味噌牛丼

仲有啲小配菜,味噌湯同沙律菜

百香果特飲 +$18

無糖可樂

2023-02-19 15 views
之前去韓國旅行既時候食過,主打石燒澳洲和牛漢堡扒,覺得好玩又好食。香港都終於開左分店,可以回味一下!餐廳推出左幾款二人套餐,每款都包左味噌湯、胡麻椰菜、兩款漢堡扒、丼飯同飲品,好豐富!餐紙上面寫左漢堡扒食法,但店員都好nice 咁示範左一次點燒。首先用鏟切出適量既漢堡扒,再將漢堡扒放上熱石,用鏟同匙羹輔助每3秒壓一壓再反,大概來回4次就可以食。另一個好貼心設計係每個位都有一部抽風機對準熱石上方,可以即刻抽走燒肉時既油煙,所以食完啲衫都唔會有油煙味。兩人套餐(ver4)菠蘿煙肉和牛漢堡扒(中) / 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)每款漢堡扒已經調好味,不同之處係一款蛋漿配左菠蘿同煙肉,而另一款係芝士同蒜片。漢堡扒油脂豐富,表面煎完香脆,內裏肉質juicy,配搭菠蘿,酸酸甜甜,比較清新。另一款芝士蒜片味道濃郁,蒜片香脆。芝士泡豚丼飯丼飯超大碗,一上枱就懷疑呢個究竟係咪二人餐😂 芝士用火槍輕輕燒過,攪拌既時候有拉絲效果,豚肉切得薄薄,食落唔會覺得肥膩,加上大量既泡菜,非常惹味!特飲+$18巨峰提子特飲/金橘檸檬特飲飲品好大杯,金橘檸檬酸酸甜甜,可以去油膩感。巨峰提子唔會好甜,飲落好清新。

兩人套餐(ver4)
菠蘿煙肉和牛漢堡扒(中) / 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)

芝士泡豚丼飯

特飲+$18
巨峰提子特飲/金橘檸檬特飲

2023-02-17 21 views
初時見到店名以為係日式餐廳,點知原來係韓國過江龍嘅和牛漢堡扒,仲可以自己煎添,我同老公咁鐘意食牛,又點可以錯過呢🤤我哋嗌咗個二人套餐,分別有墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中)、芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)、和牛乒乒乓拌飯,仲有蛋餐沙律、味噌湯及兩罐飲品!餐廳主打石燒和牛漢堡扒,提供高溫石比客人自己按喜愛嘅熟度嚟煎漢堡! 職員服務也好好,一見到高溫石開咗冇熱力就會幫我哋換😃墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中)墨西哥辣椒酸酸辣辣,可以減輕和牛嘅油膩感。芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)漢堡扒上面有蔥粒、炸蒜片,燒肉既時候加埋芝士碎一齊拌勻,味道好豐富、芝士味濃厚,仲同蒜片好夾添!和牛乒乒乓拌飯炒熟既和牛粒、半熟煎蛋、新鮮蔬菜,加上韓式辣醬撈埋一齊,辣辣地,好惹味XD

墨西哥辣椒和牛漢堡扒(中)
墨西哥辣椒酸酸辣辣,可以減輕和牛嘅油膩感。

芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)

和牛乒乒乓拌飯
2023-02-13
Type of Meal
Dinner
  • 芝士蛋蒜和牛漢堡扒
  • 墨西哥辣椒和牛漢堡扒
2023-02-13 36 views
今日同同事食飯,揀左呢間漢堡排。名就叫福岡,但入面就似韓式。不過講近遠,福岡都算係日本離韓國最近既大城市。同事叫左佢地既漢堡排,上既時候好似d生肉他他咁,成舊都係生既,要一忽忽咁辣熟佢。漢堡周圍有蛋,增加豐富度。上面有大量墨西哥style既醃辣椒,香味充足。試食左一啖,味道夠酸辣惹味。不過要食哂成舊漢堡,換一次熱石走唔甩,好在餐廳員工態度都nice。我就食咖哩豬排飯配任加沙律。沙律其實係日式椰菜千切,清新爽口又比生菜更有口感同纖維,撈d沙律醬,起碼食三碗。咖哩豬排飯都大碗,豬排炸得香脆,但過左少少火。

成日係尖沙咀經過見到呢間韓國過江龍漢堡扒都冇機會入去,難得今日係旺角行完街見到係花園街都有分店就去試下😆芝士蛋和牛漢堡扒(中)$123每份扒餐都會配飯🍚胡麻醬椰菜絲🥬麵豉湯同泡菜,漢堡扒既size麵可以揀大(190g)中(160g)小size (130g),岩晒唔同食量既朋友仔食😗每個位都有一部抽風機,店員放食物上枱既時間已經會將抽風對準熱石方向,可以馬上抽走燒肉時既油煙,呢個設計好貼心❤️餐墊寫上漢堡扒既食法,再想清楚啲仲可以問問店員,佢地都好樂意示範❤️將適量既漢堡扒用鏟放上熱石,每3秒壓一壓再反一反,大概來固回4次都已經好香脆🤤(小建議係每次既份量唔好咁多,如果太厚會好易燶得黎中間仲係紅色🙈)肉質好juicy, 鍾意脆口啲就可以煎多幾下,本身漢堡扒已經調好味,蛋漿又有少少甜味,再加上滿滿既芝士,味道有幾個層次👍🏻另一貼心之處係店員不斷留意熱石情況,少少冷卻左都會換返舊熱辣辣足380度既熱石🔥百香果特飲 $39Omg!呢杯size會唔會巨型左少少🤣 如果夏天黎見到呢杯應該會超正🧊百香果甜甜酸酸,加埋2塊檸檬🍋岩岩好可以清新一下口腔,甜度適中,幾好飲👍🏻

芝士蛋和牛漢堡扒(中)$123

百香果特飲

百香果特飲 $39
百香果特飲
平時小編好鐘意烤肉,但自己燒漢堡扒真係第一次🤣 呢間餐廳其實幾年前已經有,唔知點解最近又起返熱潮😛 今次小編就直接order左佢二人套餐($330)😋🌟 芝士蛋和牛漢堡扒(M)🌟 雞蛋和牛漢堡扒(M)店家會直接將漢堡肉同雞蛋舖係鐵板度,然後可以直接係鐵板左邊既熱石度燒🔥 漢堡扒牛味偏淡,但都算juicy,勝在幾好玩~🌟 忌廉芝士沙律沙律份量非常多🥗 啱啱好可以中和油膩既燒肉😽🌟 蜂蜜生薑茶/巨峰提子特飲 (+$10/$18)飲品味道不過不失,值得一提特飲都幾大杯👍🏻*另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟 芝士蛋和牛漢堡扒(M)

🌟 雞蛋和牛漢堡扒(M)

🌟 忌廉芝士沙律
沙律份量非常多🥗 啱啱好可以中和油膩既燒肉😽

🌟 蜂蜜生薑茶/巨峰提子特飲 (+$10/$18)
飲品味道不過不失,值得一提特飲都幾大杯👍🏻

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2023-02-10 13 views
福岡漢堡扒地址: 旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖環境一入去就聽到係輕鬆嘅韓式歌啦,同一開始我對福岡嘅形象係好唔同嘅,坐得耐左又覺得好舒服,好適合同朋友嚟傾偈!兩人套餐 $366❣️菠蘿煙肉和牛漢堡扒❣️芝士蛋蒜和牛漢堡扒❣️芝士泡豚丼飯❣️飲品兩杯漢堡扒整體表現唔錯,尤其是係即製新鮮鐵板漢堡扒,熱辣辣上場,非常之「唔考功夫」地DIY嘅漢堡扒易整得來又好食,可以完全展現到男友嘅暖心功架👍🏻豚丼飯建議可以多人食用,因為份量真係好大份,雖然好抵食,蛋芝士食落有啲少少膩,淺嚐係非常不錯💖💖
福岡漢堡扒

地址: 旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖

兩人套餐 $366
❣️菠蘿煙肉和牛漢堡扒
❣️芝士蛋蒜和牛漢堡扒
❣️芝士泡豚丼飯
❣️飲品兩杯

2023-02-10 17 views
久未出國的我,被這店的名字吸引了,便即時決定跟女友進內用膳。餐廳簡約型格裝璜,空間闊落,每張檯面上都有獨立可轉動的抽風機,雖然是一間韓式鐵板熱石料理,卻一絲油煙味都嗅不到,可見通風做得非常到位。晚巿有雙人套餐,價錢亦相宜,包括兩份和牛漢堡扒,一個丼飯及兩罐飲品。芝士蛋蒜和牛漢堡扒:職員非常友善,得悉我倆第一次惠顧,便親自示範教導駛用小工具先將和牛切開一小塊,再放在旁邊的熱石上按壓成餅狀,十分過癮。漢堡肉質鮮嫰,雖然表面皮煎透,但卻鎖住了內裏的肉汁,搭上芝士及蒜片香甜味濃。月見味噌牛丼:被滿滿的牛肉覆蓋,以生蛋及蔥花攪拌,牛肉爽嫰,鮮蛋香滑,又是另一種享受。百香果、巨峰提子特飲:我們選擇了將汽水換特飲,每杯加$18,但份量大得沒能挑剔。
久未出國的我,被這店的名字吸引了,
便即時決定跟女友進內用膳。

餐廳簡約型格裝璜,空間闊落,
每張檯面上都有獨立可轉動的抽風機,
雖然是一間韓式鐵板熱石料理,
卻一絲油煙味都嗅不到,
可見通風做得非常到位。

晚巿有雙人套餐,價錢亦相宜,
包括兩份和牛漢堡扒,一個丼飯及兩罐飲品。

芝士蛋蒜和牛漢堡扒:
職員非常友善,得悉我倆第一次惠顧,
便親自示範教導駛用小工具先將和牛切開一小塊,
再放在旁邊的熱石上按壓成餅狀,十分過癮。
漢堡肉質鮮嫰,雖然表面皮煎透,
但卻鎖住了內裏的肉汁,搭上芝士及蒜片香甜味濃。

月見味噌牛丼:
被滿滿的牛肉覆蓋,以生蛋及蔥花攪拌,
牛肉爽嫰,鮮蛋香滑,又是另一種享受。

百香果、巨峰提子特飲:
我們選擇了將汽水換特飲,
每杯加$18,但份量大得沒能挑剔。
2023-02-05 15 views
福岡漢堡扒位於旺角平時食燒肉就食得多 今次特別啲 食燒肉餅二人套餐 食物放滿枱先黎 沙拉 麵豉湯 泡菜菠蘿煙肉和牛漢堡扒 + 芝士蛋蒜和牛漢堡扒有技巧的 用鐵鏟仔切出自己想要既份量 然後放上熱石上 按壓 左右兩邊互煎 熱石好夠熱 會不停迫出漢堡油分 抽油煙機吸力好好漢煲入口熱 所以要小心食 外小小脆 咬開肉餅會食到絲絲芝士 肉味濃 而且肉一啲都唔鞋 非常滿意 波蘿令肉餅fresh而且甜 蛋同蒜片香芝士泡豚丼飯好好食 多芝士 多泡菜 多豬肉 混入配菜入口都好夾 忍唔住一啖接一啖 大份量 金橘檸檬特飲+巨峰提子特飲食燒肉必叫有氣飲品 兩杯都唔算好甜 仲好大杯我有預感 我會再黎 職員好好 見到我地雞手鴨腳 會主動幫忙
福岡漢堡扒位於旺角

金橘檸檬特飲+巨峰提子特飲
食燒肉必叫有氣飲品 兩杯都唔算好甜 仲好大杯
我有預感 我會再黎
職員好好 見到我地雞手鴨腳 會主動幫忙
墊枱紙寫咗漢堡扒嘅煮法,可以用小鐵鏟切出少許漢堡放喺熱石度煎,每邊3秒就反一反,唔清楚嘅話侍應都會好主動示範,好玩又易整煎,非常過癮~ 唔好睇舊石頭細細,但係夠晒熱,漢堡扒放到上去即刻滋滋聲,鍾意香啲juicy啲就自己控制,小心彈油,雖然餐廳有畀鹽、醬汁、泡菜,但係漢堡扒本身都有調味,我覺得就咁食就已經夠晒味👌 套餐嘅漢堡扒口味係固定嘅,係芝士蛋蒜同埋菠蘿煙肉和牛漢堡扒,不過可以另外加配料,芝士蛋蒜嗰款比較香口,蒜片脆卜卜香噴噴🧄芝士泡豚丼🧀跟餐有每人一份麵豉湯、沙律菜 🥗飲品叫咗蜂蜜紅棗茶、蜂蜜柚子茶🍹

芝士泡豚丼🧀

跟餐有每人一份麵豉湯、沙律菜 🥗

飲品叫咗蜂蜜紅棗茶、蜂蜜柚子茶🍹
2023-02-03 24 views
二人餐包兩個中漢堡,一個沙律,兩罐飲品,才$330 非常化算石板職員不斷留意,幫忙更換,不過舊石過熱,也導致漢堡扒很快燒焦,所以也不知是好是壞。肉質鮮嫰,芝士略嫌份量小,油份偏多店內只有二人枱,四人枱,不太適合五人以上聚會總結,性價比正常,可以一試再試。

二人餐

二人餐包兩個中漢堡,一個沙律,兩罐飲品,才$330
非常化算

肉質鮮嫰,芝士略嫌份量小,油份偏多

店內只有二人枱,四人枱,不太適合五人以上聚會

總結,性價比正常,可以一試再試。

二人餐
2023-02-02 16 views
🐳雖然已去過兩次福岡,不過就係唔同分店,今次就黎到旺角鬧市區中嘅旺角分店,新開張,所以所有野都好新淨,食得好安心。🐳由於今次和老公黎,所以叫左個情侶二人套餐💰366 🐳菠蘿煙肉和牛漢堡扒🐳芝士蛋蒜和牛漢堡扒🐳芝士泡豚丼飯🐳西柚特飲+💰18🐳巨峰提子特飲+💰18🐳我覺得這個二人餐絕對夠三個人食,因為有兩份漢堡扒之外,仲有一個極大的丼飯,夠哂飽,而且飲品可以用巨型黎形容🦕。黎哩度特別之處就係鐘意食嗰刻先煎黎食,絕對唔使驚舊石頭唔夠熱,因為店員會經常幫你換新一個石頭,有380度咁熱架,絕對唔係講笑。由於係和牛,所以自帶本身已經有充足的油份和脂肪,非常肥美!如果又想玩,又想食好野,又想同你嘅另一半撐枱腳,「福岡漢堡扒」一定係唔錯嘅選擇!👍

🐳由於今次和老公黎,所以叫左個情侶二人套餐💰366

🐳菠蘿煙肉和牛漢堡扒
🐳芝士蛋蒜和牛漢堡扒
🐳芝士泡豚丼飯
🐳西柚特飲+💰18
🐳巨峰提子特飲+💰18

📍#福岡漢堡扒 (旺角)旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖♡人均消費: $431 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺福岡漢堡扒主打食石燒和牛漢堡扒 餐牌上亦有五款套餐可選擇~我同朋友都係第一次食,店員好細心講解和牛漢堡扒嘅燒法、技巧同埋時間掌握,服務不錯,每隔一段時間見到石燒板唔係太熱,都會主動幫我哋換~❣#二人套餐💰$366套餐食物包括:#菠蘿煙肉和牛漢堡扒#芝士蛋蒜和牛漢堡扒#芝士泡豚丼飯和牛漢堡扒嘅配搭好多~漢堡扒上可以加上蛋、芝士、泡菜等等多種配料,每一啖都好有新鮮感~ 一路煎嘅時候都見到漢堡扒非常Juicy,保持到黃牛嘅肉汁同香味,一路煎一路咇晒啲肉汁出嚟😋食嘅時候可以將吸氣對準石頭嘅位置~ 咁就唔會好大浸味,然後將漢堡扒平鋪壓喺石上面,每天兩三秒就要翻一下🤣 成個過程真係要好專心,因為好快會燶哂😂 btw 一路食一路覺得幾好玩😆 ❣️#芝士泡豚丼飯另外呢個套餐亦包括左丼飯,好足料 超級大碗~兩個人都搞唔掂🤣 芝士份量好多 亦拉到絲🫶🏻豚肉唔韌,整體不錯👍🏻❣#甜辣炸雞 💰+38呢款甜辣炸雞係無骨炸雞嚟㗎❤️‍🔥對於懶人來講非常friendly 😂 醬料夠多 甜甜辣辣 好好食,仲

📍#福岡漢堡扒 (旺角)
旺角花園街3-5號鴻威大廈地下7號舖

#芝士蛋蒜和牛漢堡扒
#芝士泡豚丼飯

❣️#芝士泡豚丼飯

❣#甜辣炸雞 💰+38
呢款甜辣炸雞係無骨炸雞嚟㗎❤️‍🔥對於懶人來講非常friendly 😂 醬料夠多 甜甜辣辣 好好食,仲要無骨 真係停唔到口🥶❤️‍🔥

❣#蜂蜜生薑茶💰 + $10
唔係淡口個款生薑茶,呢杯薑味勁濃郁
岩哂寒底既我🥶 蜂蜜嘅份量亦都恰到好處 唔算太甜

❣#蜂蜜紅棗茶💰 + $10
紅棗同蜂蜜味都balance得幾好~ 不錯

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2023-01-16 1158 views
FD推薦咗一家可以即燒啲漢堡扒餐廳比我,話好有趣味,咁要試試啦。店鋪裝修得幾有型,晚市提供數款雙人套餐,今次揀咗ver.2雙人套餐。套餐都包埋唔少嘢,有椰菜絲沙律,味增湯,白飯同泡菜小食。椰菜絲切得好薄身,食漢堡扒搭配埋一齊食一流。套餐+18HKD仲可以叫埋特飲,今次叫咗巨峰提子特飲和金桔檸檬特飲。哩兩杯特飲見到都O晒嘴,勁大一杯,差唔多有500CC。飲落唔會覺得好甜,提子同金桔味都好重,好飲。墨西哥辣椒和牛漢堡扒,漢堡扒係成個生嘅送上來,第一次來食,侍應會過來教點樣食。用小鏟子和勺子鏟住一小塊漢堡扒放到熱石上面煎熟。漢堡扒可以根據自己喜好煎到幾成熟,真係好得意。墨西哥辣椒都算辣,不過同埋漢堡扒一齊食,好味。芝士蛋蒜和牛漢堡扒,落咗好多芝士同炸蒜片,芝士同漢堡扒好夾,每一啖都好香芝士,食到停唔落口。和牛乒乒乓拌飯,哩個名都幾得意,如果唔識日文,都唔知道乜意思,日文乒乒乓拌飯係韓國拌飯。韓式辣醬唔係好辣,仲有少少甜味,同沙律菜,和牛肉碎撈埋一齊,勁開胃,成碗飯都食晒!食得又玩得,哩間餐廳唔錯!

巨峰提子特飲和金桔檸檬特飲

墨西哥辣椒和牛漢堡扒

芝士蛋蒜和牛漢堡扒

日文乒乒乓拌飯

食得又玩得,哩間餐廳唔錯
!
2023-01-15
$220 (Dinner)
巨峰提子特飲和金桔檸檬特飲
墨西哥辣椒和牛漢堡扒