2012-09-16 1176 views
自從加入咗老婆教會嘅一個弟兄小組,同依班弟兄一時晌教會聚會,一時就出去食飯,所以就多咗出嚟一齊飯局,差唔多個個月都有。不過,我哋志在搵個聚腳點,彼此交流傾偈,食乜嘢反而真喺好次要,好似今餐咁,只喺嚟到豐盛依間可謂街坊酒樓打鞭爐,烚吓烚吓起勢滾。晚市好多客都喺嚟打鞭爐,勝在夠抵,星期一至日同價,成人$78,小童$68(9:00pm後平多$10),但就收番$12茶芥、$20醬料費同加一,所以埋單每位$120。任飲任食2.5鐘,比一般只喺食兩個鐘頭更加夠喇。$12茶芥就擺明巧立名目,因為多款任飲飲品,有幾多個會飲茶丫?另外佢本身又收$20醬料費,所以個「芥」又喺搵老襯,不過,依$12我就當任飲費,飲得兩罐汽水都賺番啦。哈哈!之不過講開任飲,又算幾好喎,完全自取,唔使剔紙咁麻煩,出面擺晒幾大桶汽水、啤酒任拎,仲有竹蔗水、酸梅湯、橙汁任斟。打鞭爐咁燥熱,小弟就邊食邊飲,一般都3、4罐汽水加酸梅湯先夠皮。收得$20醬料費,佢都俾番咁上下嘢你。飲品旁就喺自助醬料枱,有蔥花、紅椒絲、青椒絲、香茜、生蒜蓉、炸蒜粒(熟蒜)、XO醬、麻醬、白芹粒、指天椒粉、豉油、辣椒豉油多種,俾係點混醬得!未講火鍋料前,仲
我哋食足兩個半鐘先肯罷休
正,大把罐裝汽水任攞!
飲品自取,唔使等人拎。
,俾係點混醬得!
未講火鍋料前,仲有一樣嘢喺自助嘅,自助餐有沙律吧,佢就有個蔬菜吧,一大張圓枱,放滿成廿多款蔬菜、瓜果、菇菌……,拎個小筲箕,就可以埋嚟睇埋嚟揀。依個安排真喺幾好,佢又唔使嘥人手拎嚟拎去,食客又可以按自己喜好要邊款、拎多少
,最緊要好似店家話齋:「食物寶貴,切勿浪費。」故此,佢哋都好似其他任食嘅店舖咁,清楚寫明剩餘食物,無論生熟,每兩$5,不過為免得失啲客,都喺得個講字,好少執行嘅,咁依家啲食客普遍都好守規矩,唔會太過份。
湯底分為免費同特選,免費嘅有4款,如粟米豬骨湯、潮式豬肚湯……;而特選就要加錢,由$28-$48,共5款,如有藥膳醉雞湯、馬來沙嗲湯……。我哋無要求,覺得要啲免費嘅湯底都夠喇,就點咗最大路嘅粟米豬骨湯同香茜皮蛋湯。
滾起,有得食喇!
一開始就講話喺弟兄聚會,一枱都喺男士,加上大部份睇身形都喺戰鬥格,所以首輪點料毫無顧慮呀,一於去盡啲都唔怕。撇除番出面蔬菜吧有嘅嘢,火鍋紙上有成50、60款火鍋料,一口氣點咗好多嘢,乜丸物丸、肥牛雞件、鮮蝦吊桶、魚雲魚滑、鯇魚片炸魚皮……,全部一小碟為一小份,幾盆火鍋料輪住送上嚟,都無對嚟多定嚟少,反正唔夠下一輪再落。新鮮食材如鮮蝦、吊桶、鯇魚……用料不俗,三寶丸(自家手打豬肉丸、牛肉丸、鯪魚球)、魚滑打得唔錯
,反而凍肉嘅丸類同肥牛一般,不過整體而言,所食嘅十幾廿款配料裡面,算喺穩打穩紮,無乜太大出錯。再者,一大班人飲住食住高高興興咁傾偈,都好盡慶啦!
講真,自家搞次打鞭爐都幾煩,事前洗洗切切,事後收收拾拾,真喺做餐懞架。依家俾低百零蚊,輕鬆嚟輕鬆走,仲要食到飽飽,飲到漲漲,絕對抵架!
我哋食足兩個半鐘先肯罷休
2012-06-03 791 views
今日去荃灣南豐中心四樓「豐盛酒樓」飲早茶,點知竟然係嬲爆離場! 10點幾到左茶樓就即刻剔點心紙,眼見同枱同附近枱比自己遲黎都已經食緊嘢,咁於是就問問阿部長「阿姐,唔好意思,我想問下呢我叫左d點心都成30分鐘喇,但係仲未黎喎,你可唔可以幫我睇下呀?」話未說完,佢竟然話「你等左30分鐘呀,係咁架,係要等半粒鐘架,酬家應該推緊車出黎喇。」我好想問咩叫係咁呢?好,我又再繼續等,等呀等,又過左10分鐘,真係唔對路喎,望下隻錶,11:40a.m.,個心都真係有d慶,於是又搵返頭先個部長問啦「阿姐,我11點未夠已經坐低,而家等左成8個字喇,但係仲未有點心黎喎,你頭先又話幫我睇,咁而家到底點呢? 有無答案可以比到我呢?」呢次佢終於幫我去check,點知返黎嘅答案係「你咩枱呀? 無喎,電腦裡面無入到你要嘅嘢喎,你而家入返囉」我當時仲係忍住度氣話「無? 咁點呀?咁而家入你計我咩價先?」佢竟然好似聽唔到,就問我「邊個幫你入紙架?」我話咁多人我點會認得,但我媽係呢個時候就指住一個阿姐話係佢,咁個部長就將個波比左佢,話「你有無拎到張紙呀,而家咩都無喎」跟住就走左去。咁到個阿姐都係嗰句話你畫過啦,我又再厚住面皮問「咁你係唔係比返個特價我先?」佢話「無架,係正價」咁我就開始慶喇「我明明10點幾黎左,係你地做錯嘢令我呆等左成8個字,唔係我錯,而家唔單止無嘢食,你仲無禮貌咁叫我畫過,仲話要比正價,有無搞錯,咁我而家唔飲喇」

當我行開去搭lift時,個心仍然好嬲,於是就搵個比較高級d嘅人黎問,有個主任就答我係要比正價啦,因為係計入電腦的時間,佢幫唔到我咁話。我話我唔係同你計呢樣嘢,而係我覺得個位員工好有問題,完全無禮貌,至少佢係唔係應該一早同我交代一下呢? 後來個經理行過又問咩事,咁個主任就同佢講呢單嘢,佢話唔好意思,可能個員工係唔識,佢有同我道歉,不過我同佢講唔係你嘅錯,你唔需要同我道歉,我只係想問清楚個位員工到底識唔識咩叫禮貌姐。就係呢個時候,個部長行過,個經理同佢講「客人叫你追單,你應該第一時間去理,唔係聽左就算」我亦都係話「其實我第一次問你,你同我講係咁啦,我都算,點知你第二次就只係答我無入到,仲反問返我係邊個幫我,我真係好想知點解你d服務態度可以咁」但係個部長貫徹佢之前的,聽都唔聽,係個經理面前走左去,完全無回應。當時,個經理都呆左望住我,話佢會問清楚佢,同埋會處理件事,我都同佢講唔係你做錯,我唔係怪你,只不過我黎呢度都係想食嘢姐,結果換黎一肚氣仲晒左我咁多時間,最重要嘅我唔明點解個位員工可以用d咁嘅服務態度對人。

後記:我諗如果我係熟客,我嘅待遇可能就會唔同吧,呢個世界永遠都係朝中有人好辦事?
2012-06-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2012-04-25 607 views
今日睇完醫生返到荃灣都差唔多兩點,一心都係想個乳豬飯,首先去左太興睇下,嘩,無野呀,一個乳豬飯成$68,我就真係食唔落啦.....之後去左酒樓睇下,如果無咪去食個下午茶都好呀,結果我是旦找了一間去食,就係依間,豐盛酒家上到去,下午茶時間,不過原來要自己找位既,唔緊要啦,我求其找左張桌坐下,不過,好似唔多夠伙計,所以,我就點左野食先,因為以無乳豬飯食,所以點左兩個點心先,諗住食到咁上下先叫個叉燒米,點知,入左點心之後,再看看個主餐牌有乳豬飯呀!!!!!! 都係$29 ,緊係立即叫啦!!!!!首先黎既係可以唔食呀,一D都係唔係鮮蝦腐皮卷首先,一D都無咩蝦啦,都唔好話鮮蝦啦第二,煎到好黑呀=.=" 應該都係返煎......第三,好油呀...都應該都係返煎.......其中一個主角到啦 ----- 乳豬飯個look 都ok ga!!!!個皮好脆呀,都唔肥呀,$29有咁野食,真係抵wow!!!!!!個醬就好油呀.....第二主角 ------ 魚雲我勁鐘意食魚雲,一見到係點心紙有,即刻點呀!!!!!黎到,帶三件,不過,每件都好大件,正!!!!!!好入味呀!!!!整體黎講都唔差呀!!!!!係蛋左個

首先黎既係
可以唔食呀,一D都係唔係鮮蝦腐皮卷
首先,一D都無咩蝦啦,都唔好話鮮蝦啦
第二,煎到好黑呀=.=" 應該都係返煎......
第三,好油呀...都應該都係返煎.......

其中一個主角到啦 ----- 乳豬飯
個look 都ok ga!!!!
個醬就好油呀.....

第二主角 ------ 魚雲
我勁鐘意食魚雲,一見到係點心紙有,即刻點呀!!!!!
黎到,帶三件,不過,每件都好大件,正!!!!!!
好入味呀!!!!

整體黎講都唔差呀!!!!!
係蛋左個鮮蝦腐皮卷
可以再黎食多次呀!!!!!!
2012-04-25
$77.5 (Tea)
  • 乳豬飯
2012-03-13 421 views
忙左成個月, 小妹終於得閒, 咁星期日梗係要孝順下父母.於是就十點幾走左去豐盛霸位飲早茶.......點知一去到.......好混亂.......要自己搵位...好在果度夠大, 如果唔係真係亂過亂世佳人.終於SETTLE DOWN, 點埋野食....D阿姐掛住傾計, 裝完水將壺茶放左系隔離台都得.....真係....野食終於黎啦多汁,味道濃郁,好味有蝦鮮味, 大大粒, 都幾抵失望, 好細粒, 又唔夠熱, 淨係得陣完茜味.....蝦腸D蝦好似蝦米咁細粒, 腸粉厚而無味.............食物基本上係好一般, 但就系荃灣黎講比較易搵位.......同埋價錢都平
忙左成個月, 小妹終於得閒, 咁星期日梗係要孝順下父母.
於是就十點幾走左去豐盛霸位飲早茶.......
好在果度夠大, 如果唔係真係亂過亂世佳人.
終於SETTLE DOWN, 點埋野食....
野食終於黎啦
多汁,味道濃郁,好味
有蝦鮮味, 大大粒, 都幾抵
失望, 好細粒, 又唔夠熱, 淨係得陣完茜味.....

2012-03-10
$50 (Breakfast)
2012-01-29 310 views
女友人L約同女友人IN,WK,男友人D尋晚(28-1-2012 Sat年初六)o黎呢間酒樓食飯,L帶埋兩個囡囡o黎,我記得有一年都同佢o地o係呢間食,重記得D打o黎呢o度book位,電話公司卻冇呢o度o既電話,畀o左另一間已經執o左o既鳳城酒家o既電話,而且o個餐食得唔係幾夠咁.o衣o家睇返, o個時o既食評 http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=1879533原來o個次已經係四年o既事.好,講返今次o野食,WK同IN睇完餐牌後,覺得套餐係咁抵就散叫,我o地叫o左:1. $68.00o既冶味一字排點樣冶味一上枱,份量少到呢,睇落似係豉椒炒,食落有啲甜甜地,係加o左蜜糖,而原來黑色o既唔係豆豉,係欖仁,WK就覺得又鹹又甜,怪怪地.不過我覺得蜜糖味多啲,而嚴格o黎講唔算冶味.而一字排係泡過油,肉都夠腍.味道: 2.8分2. $68.00o既炭燒豬頸肉份量同樣係唔多,我先蘸o左酸辣醬食,嘩!好辣呀!唔蘸呢,又冇乜味,仍唔夠香脆.味道: 2.5分4. $68.00o既海鮮清湯什菜煲睇佢好似有好多海鮮咁,實際
原來o個次已經係四年o既事.

1. $68.00o既冶味一字排

炭燒豬頸肉
味道: 2.5分

4. $68.00o既海鮮清湯什菜煲
海鮮清湯什菜煲
睇佢好似有好多海鮮咁,實際唔多,海鮮只係有蝦,鮮魷,什菜就有白菜仔,小棠菜,冬菇同少量粉絲,蝦仁係爽口味鮮,其他材料都新鮮o既.
味道: 3分

3. $60.00o既沙律海鮮卷(8件)
沙律海鮮卷
睇佢外型似三角柱體,有啲奇怪,食落,嘩!外層好硬,內裡o既海鮮唔多,只有半隻蝦同罐頭車厘子,味道同各大酒樓o既海鮮卷一樣,不過料真係唔多.
味道: 2分

5. 唔知幾錢o既楊州炒飯
由於IN見冇乜可以送飯o既餸,於是o係叫白飯同炒飯之間,我幫佢決定要炒飯,而且餐牌係冇呢個.
楊州炒飯
而呢個就大大碟,睇顏色已經覺得唔係好夠,食落,果然係差少少,唔係幾夠味,不過都唔太差.
味道: 3分

6. 後加,又係唔知幾錢o既乾炒肉片河
乾炒肉片河
呢個係差唔多食晒上面五樣o野,IN覺得唔係好夠而後加o既,同樣餐牌冇o既,而且由於IN唔食牛,所以呢肉片河.
呢個顏色反而好夠,每條河粉都上o左色,而味道呢,大大件肉片好入味而且好滑好鬆,河粉味道雖然比肉片淡,但仍可接受,食完都卻冇乜油膩感.
味道: 3.5分

服務:
好多人,我o地今次打電話book o左8點,o黎到都要等到大約8:20pm至有位.
雖然人多,但上菜速度唔太慢,10分鐘後陸續上到,不過埋單就唔知做咩都要得咁耐.
侍應部長服務都幾勤快,冇乜問題.

環境:
重新裝修過,感覺光猛明亮o左,吊o左好多盞水晶燈,不過冷氣都幾奇怪,我已經唔係坐風口位,但都吹到我有啲頭痛.

衛生:
WK洗完個碗仔都依然有茶漬.

價錢:
我o地唔計小童,除開5個人畀.
2012-01-28
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$102.00 (Dinner)
海鮮清湯什菜煲
2011-10-22 265 views
今日同家人諗住去呢度飲茶,當昤係我阿媽去拎飛既派飛既地方有2個職員,咁就同其中一個職員(A)講唔坐房唔搭枱點知另一個職員(B)就話冇得唔搭枱,要唔搭枱既就要坐房咁我阿媽就同我地講話不嬲都可以唔搭枱既,咁個職員(B)聽到我阿媽咁講,就話我阿媽"嘈喧巴閉",我地聽到後都諗住算,走,又唔係得呢度有得食點知個職員(B)仲要同個經理講話我地,我阿爸同阿媽就忍唔住去話佢點知佢仲要惡過你,又手指指,又話"你地走啦,而家唔做你生意丫"咁,又話去投訴我囉足足同我地鬧左5分幾鐘當時有一個經理在場,但係個職員(B)完全無視個經理,連經理叫佢收聲佢都繼續鬧到最後仲要拂袖而去......我地搵個經理理論,但係佢就幫住晒個職員(B),求其敷衍了事如果你中意俾錢俾人鬧既,呢度一定滿足到你總之呢間酒樓既服務非常差,食物亦沒有什麼特別,去不去就自己決定吧!!!
今日同家人諗住去呢度飲茶,當昤係我阿媽去拎飛既
點知另一個職員(B)就話冇得唔搭枱,要唔搭枱既就要坐房
就話我阿媽"嘈喧巴閉"
,我地聽到後都諗住算,走,又唔係得呢度有得食
點知個職員(B)仲要同個經理講話我地
,我阿爸同阿媽就忍唔住去話佢

足足同我地鬧左5分幾鐘

到最後仲要拂袖而去......

我地搵個經理理論,但係佢就幫住晒個職員(B),求其敷衍了事

如果你中意俾錢俾人鬧既,呢度一定滿足到你

2011-10-16
2010-08-12 185 views
琴日同左屋企人同女友去左呢間店食晚飯,叫左個半圍菜,都幾多野食,但所有野都只係好一般,其中o既白灼蝦係最好食o既,但亦有d野好難食o既,好似海鮮卷,好臭......佢o既上菜o既速度唔得,一開頭就一次過來左五樣野,咁快邊食得曬呀,好啦食快d啦,因為後面應仲有野上,點知我地食完曬再過15分鐘都唔見有野來,之後叫左小二睇下,佢話整緊,再過15分鐘,叫左個部長,佢都係話整緊,最後過多10分鐘先再有野上,而琴晚唔算多客,個廚房都係咁,人多真係唔知.呢度d小二好多都十問九唔應,可能個場太大,唔夠人掛,個別有一兩個部長做野好快,而且叫做比較有禮貌,呢間店真係要請多幾個呢d部長啦.
琴日同左屋企人同女友去左呢間店食晚飯,
叫左個半圍菜,都幾多野食,但所有野都只係
好一般,其中o既白灼蝦係最好食o既,但亦有
d野好難食o既,好似海鮮卷,好臭......
佢o既上菜o既速度唔得,一開頭就一次過來左
五樣野,咁快邊食得曬呀,好啦食快d啦,因為後面
應仲有野上,點知我地食完曬再過15分鐘都唔見
有野來,之後叫左小二睇下,佢話整緊,再過15分鐘,
叫左個部長,佢都係話整緊,最後過多10分鐘先再有
野上,而琴晚唔算多客,個廚房都係咁,人多真係唔
知.
呢度d小二好多都十問九唔應,可能個場太大,唔夠人
掛,個別有一兩個部長做野好快,而且叫做比較有禮
貌,呢間店真係要請多幾個呢d部長啦.
2010-06-18 59 views
個晚一家人去豐盛酒樓打邊爐啦!!!! 先講講食物質數非想之唔得, 食物唔新鮮, 連d伙記既服務都好唔得囉, 連個所謂既經理都好唔得, 我點左食物, 等左好耐, 問下個伙記我點左既野咁耐都未到, 你幫我睇睇啦, 跟住個伙記行去個經理到講左兩句, 跟住就冇左影, 我再等多十五分鐘, 跟住問個經理, 我問佢, 我之前點左d食物, 依家仲未到喎, 你幫我跟跟啦, 佢就答我: 你再點過啦, 我咪同佢講, 咁你唔好行外住, 我比埋你, 佢個死樣幾點人憎呀, 但係跟住我再等多30分鐘,都係未黎, 我地跟住就話唔等啦!!! 埋單啦, 一比錢個下, 我地叫既野先到喎!!! 勁得囉!!! 我以後都唔會再去尼間垃圾酒樓到食野囉~~~~~~~~~~

2010-06-16
2010-02-24 37 views
難得家人放假,天氣又冷,於是一家人想去打邊爐。本想去同區的小x羊,可惜沒有位,於是來到這裡。加一茶芥每個成人110元,食物都是那些啦,一來到較令人興奮的是飲品選擇多,醬料也是,不同的蔬菜都放在出面讓人自由拿取。這些開始看起來都好高興的.............可是..............我們剛坐下便tick了食物給侍應,然後拿幾款菜先吃著,又喝汽水、橙汁....一邊等...等...等...等了好一段時間,終於有食物,我們有六個人,只來了四隻蝦,四隻水餃,四隻雲吞,四片牛肉....三顆牛丸.........三pair 芝士腸....如此類推...(這些數目都好驚人!我們一行是六個人喎!)之後?之後忽然出現好多沒有點過又不想吃的東西,像是無端再出現的水餃雲吞竹牛丸潮州魚蛋鵝腸...種類看起來很多?但是...我們點的豆腐、墨魚丸、鱔片、蝦丸、雞子、鱔片...都沒有來...本來以為今晚吃火鍋的人多,所以難免有亂會慢一點,後來發現,隔離桌的人的蝦竟然有差不多半斤,又有很多鱔片呀魚呀...更聽到侍應小姐很「好心」的問:「你地要唔要蝦?俾你地!」噢,難怪我們想吃的都沒有啦,原來點的東西都給別的人
難得家人放假,天氣又冷,於是一家人想去打邊爐。
本想去同區的小x羊,可惜沒有位,於是來到這裡。

噢,難怪我們想吃的都沒有啦,原來點的東西都給別的人了,那麼到底我們填食物是為什麼呢?
後來忍不住跟侍應小姐反映,立刻有十多隻蝦了!
為著吃想吃的食物,特地再填一次食物紙,只填墨魚丸、蝦丸、鱔片和蝦,最後只有和侍應小姐反映過的蝦出現,但相信那些蝦並非因為食物紙的緣故而來的。

沒得吃的時候只好吃菜,因為只有菜提供,吃了好多好多菜呢!真是健康的一餐火鍋
是否該為酒樓的「貼心」而給一個笑臉?但我來這裡是為吃菜的嗎?
實在推介給喜歡吃菜的人囉!還有來吃之前大概先要跟侍應小姐混熟,或先給個紅包?
可能就有得吃更多的食物了~

PS
後來聽到另一邊桌的人發難,也是同樣的問題,點的東西一樣都沒到,然後沒點的來了一大堆!好野呀!
2009-11-24 33 views
1.蝦蛟皮比較厚,蝦好淋..2.鳳爪好黑好硬.味道ok3.蝦米腸好小蝦米但味道正常4.流沙奶皇飽:吾流沙..5.牛肉腸粉 吾夠滑6.排骨一般2人同行

1.蝦蛟皮比較厚,蝦好淋..

2.鳳爪好黑好硬.味道ok

3.蝦米腸好小蝦米但味道正常

4.流沙奶皇飽:吾流沙..

5.牛肉腸粉 吾夠滑

6.排骨一般

2人同行
2009-11-24
$40 (Lunch)
  • 無野好推介..
(Non-member)
I got a name card / business card from a supervisor Ms. XXX of Tsuwn Wan Fung Shing Restaurant, but in this case, she was not giving her name card to a customer & encourge the customer to come back to the restaurant. But her purpose is asking the customer not to coming back again. This supervisor & her name / business card should represents : Tsuwn Wan Fung Shing Restaurant. Even though there's mis-understanding, She should behave herself when she was working.

2009-06-12
$50 (Tea)
  • 同茶客理論 -- 推薦
2009-04-14 35 views
H&K 見近,又想找地方可以慢慢食晚餐,結果便試這裡的任食打邊爐食物==>好一般,沒甚麼特別好吃,唯獨温室豆苗幾好食,但值得一提的是這裡提供的肉類食物全部都沒有肉味服務==>一般價錢==>以食物質素來評絕對不值今次是第一次光顧,也是最後一次吧!!

服務==>一般

價錢==>以食物質素來評絕對不值

今次是第一次光顧,也是最後一次吧!!
2008-08-05 30 views
我自己親戚的聚餐,可能佢地就我屋企,所以去0左呢到食飯。講老實,呢間0野真係唔係咁好食同抵食,完完全全唔會再0黎多次。d餸又細碟又油。但係今次唔係為0左食而去食,所以都未話食到唔開心囉,但係....都應該唔會再0黎
  • 真係諗唔到
2008-05-02 37 views
拜完山出到荃灣都要成兩點幾,肚餓到暈,好彩舅父舅母攞咗位先,去到即刻剔點心食,否則實有排排隊,成層樓勁多客,無乜吉檯,逼到爆。有點心紙剔點心,但不是用電腦記單,要傳菜員劃點心卡,既費時又落後。漏單問題嚴重,order咗煎芋頭糕、煎蝦米腸及油菜都無嚟到。不過有超抵午市套餐供應,只售$88(昨日公眾假期加$10),有豉油雞半隻、鑊仔魚米泡飯及漁香茄子。點心及套餐一般,不過這些街坊酒樓總不能要求太多嫁啦。9個人埋單$360,好抵食。

2008-02-12 34 views
** 此食肆的第五個OK **經女友人L應男友人Y o黎一個新年晚飯之約,尋晚(11-2-2008 Mon)o黎到呢間我覺得麻麻o既酒家.共六大一細叫o左個$498.00供4-6位用o既’鮑參翅海斑餐’,有:5.蒜香脆皮雞半隻皮真係好脆,肉唔肥,不過略嫌唔夠惹味同冇乜雞味.2.翠玉花姿蝦仁花枝唔似第二啲酒樓咁香,蝦仁係大大隻但又冇乜蝦味,而翠肉瓜卻出乎意料地好食.3.海鮑片扣玉掌鮑片味唔濃,我冇食鴨掌,所以唔知得唔得.墊底o既生菜冇乜特別.1.鮑參雞絲燴翅呢個可以分足七碗,不過…..翅?呵呵,我o個碗得最多五條o度啦,雞絲就大把多.4.清蒸海石斑呢個最後亦好耐至上,應該係即蒸.唔大條,但蒸到o岩o岩好,好味.我o地食到只剩魚身o既魚骨.另加o既羅漢齋.有好多菌,唔多o既髮菜,雪耳,底舖滿白菜仔.呢個我o地食剩一半.開頭我o地見個餐得五樣o野都覺得少,所以即加羅漢齋,到齊就重堪苛,除o左個翅外,其他都係細細o既,真係難以想像個餐可以夠六個人食.服務:侍應唔多理我o地食小菜o既,點完菜後,佢o地就唔會理你,茶都勘晒好耐要叫至o黎加.我o地叫o左四個飯,一個瀨粉同一支$24.00好似係藍妹o

** 此食肆的第五個OK **

5.蒜香脆皮雞半隻
皮真係好脆,肉唔肥,不過略嫌唔夠惹味同冇乜雞味.
2.翠玉花姿蝦仁
3.海鮑片扣玉掌
1.鮑參雞絲燴翅
4.清蒸海石斑

另加o既羅漢齋.

服務:

我o地叫o左四個飯,一個瀨粉同一支$24.00好似係藍妹o既啤酒,埋單$752.00