2023-07-24
老闆曾經係人氣扒房La Vache!嘅主廚🙈而定係西環自立門户 開設澳式cafe 餐廳裝潢簡約 走淺色的木系風格 涼快啲坐門口位應該好chill😎午市係一間悠閒的cafe 晚市就變身成澳式小餐館 menu仲相當吸引~ 食物方面選擇頗多 想食light啲/豐富啲都得仲可以自選不同配搭的套餐💁🏻♀️.🔸𝐀𝐈𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭 𝟐.𝟎 $𝟏𝟗𝟖🔸G’Day的all day breakfast 同平時食的不一樣🙈除左standard會有的炒蛋、烤蕃茄、牛油果仲有牛肋條同鴨油薯粒 挺新穎~原本係配搭英式鬆餅 但我地另外加左$10轉sourdough✨🔸𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐀𝐧𝐠𝐞𝐥 $𝟏𝟒𝟐🔸天使麵配意大利辣肉腸配上自家特製的香辣白酒蕃茄醬 整體黎講味道濃郁但又唔會太油膩即使食哂成碟都唔會覺得好口乾🔸𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐫𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 $𝟓𝟔🔸新鮮的雜莓沙冰很fresh又解渴很適合夏天來一杯!🍹🔸𝐌𝐨𝐫𝐨𝐜𝐜𝐚𝐧 𝐑𝐨𝐬𝐞 𝐁𝐥𝐨𝐬𝐬𝐨𝐦&𝐂𝐡𝐫𝐲𝐬𝐚𝐧𝐭𝐡𝐞𝐦𝐮𝐦 $𝟓𝟓🔸花茶未飲已經聞到個花香了🌸如果茶壺個設計可以隔到茶渣就更好~
而定係西環自立門户 開設澳式cafe
食物方面選擇頗多 想食light啲/豐富啲都得
仲可以自選不同配搭的套餐💁🏻♀️
🔸𝐀𝐈𝐥 𝐃𝐚𝐲 𝐁𝐫𝐞𝐚𝐤𝐟𝐚𝐬𝐭 𝟐.𝟎 $𝟏𝟗𝟖🔸
除左standard會有的炒蛋、烤蕃茄、牛油果
仲有牛肋條同鴨油薯粒 挺新穎~
🔸𝐒𝐩𝐢𝐜𝐲 𝐀𝐧𝐠𝐞𝐥 $𝟏𝟒𝟐🔸
🔸𝐌𝐢𝐱𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐫𝐫𝐢𝐞𝐬 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 $𝟓𝟔🔸
新鮮的雜莓沙冰很fresh又解渴
很適合夏天來一杯!🍹
花茶未飲已經聞到個花香了🌸
如果茶壺個設計可以隔到茶渣就更好~