2024-11-03 139 views
做緊期間限定壽司、串燒一送一, 非常抵食. 店內空間闊落, 仲有bar枱位可以睇到師傅手握壽司. 🍽️ 牛舌 $58 | 日本九州手羽 $58牛舌燒得嫩滑, 內裡呈粉紅色. 因為串燒1送1, 雞翼2隻變$58 4隻, 非常抵食. 而且係即叫即燒, 表皮香脆, 內裡juicy.🍽️ 「稚」 套餐 $ 198套餐包括季節三點刺身、 軟殼蟹卷4本、招牌卷3本, 另外仲有沙律、湯同甜品. 三款刺身都新鮮, 而軟殼蟹卷亦非常足料, 鋪係招牌卷上面既鰻魚塗滿燒汁, 非常惹味.🍽️三文魚腩刺身 $98 |鮮帆立貝刺身 $128三文魚腩夠肥美, 肉質鮮嫩又厚身. 鮮帆立貝勁爽口, 非常新鮮又厚肉, 大推!!🍽️ 燒三文魚鮫 $68外皮燒得焦香, 好多魚肉, 而且魚味濃郁, 係三文魚愛好者必叫之選.🍽️ 黃金松葉蟹肉壽司 $32上面疊上滿滿既松葉蟹, 蟹肉絲絲分明, 非常鮮甜, 入面仲加左蛋黃醋, 增添香味.🍽️九州油甘魚壽司 $28油甘魚肥美新鮮, 醋飯粒粒分明, 酸道適中, 而且唔會太鬆散.

🍽️ 牛舌 $58 | 日本九州手羽 $58

🍽️ 「稚」 套餐 $ 198

🍽️三文魚腩刺身 $98 |鮮帆立貝刺身 $128

🍽️ 燒三文魚鮫 $68

🍽️ 黃金松葉蟹肉壽司 $32

🍽️九州油甘魚壽司 $28
放假唔想去咁遠,於是到屋企附近覓食🤣🤣今次嚟到呢間日式餐廳 — 「賀天」 ,佢地主打多款日式美食,包括壽司、刺身、丼飯、天婦羅、串燒等!整體性價比高❤️❤️🍱西川特上十本壽司盛 $228✨賣相吸引,套餐配和風沙律、𩶘魚本菇清湯同日式蒸蛋~~壽司有十件,包括海膽、牡丹蝦、三文魚、依佐目、真鯛、帆立貝、炙燒右口魚邊等,全部都好新鮮!必試😋😋🍱江戶前七本壽司併廚師精選卷物兩本 $168✨份量十足!壽司包括吞拿魚、甜蝦、三文魚、帆立貝等,仲有兩件卷物~~我就最鍾意甜蝦壽司🦐,味道鮮甜爽彈、啖啖肉!!另外仲有迷你牛肉烏冬、和風沙律同日式蒸蛋,食完夠哂飽👍🏻👍🏻🍣三文魚壽司 $10✨餐廳做緊三周年限定優惠,只需$10即可享用挪威產三文魚壽司2件!!三文魚切得好厚身,肉質鮮甜肥美!好抵食❤️❤️飲品方面,我地揀咗壹玖叄($48)同抹茶牛奶($30)~~「壹玖叄」其實係蝶豆花茶配海鹽奶蓋,面層的蝶豆花蒟蒻堆砌成一座冰山咁🗻,十分特別😍😍
放假唔想去咁遠,於是到屋企附近覓食🤣🤣
今次嚟到呢間日式餐廳 — 「賀天」 ,佢地主打多款日式美食,包括壽司刺身、丼飯、天婦羅、串燒等!整體性價比高❤️❤️

🍱西川特上十本壽司盛 $228✨
賣相吸引,套餐配和風沙律、𩶘魚本菇清湯同日式蒸蛋~~

🍱江戶前七本壽司廚師精選卷物兩本 $168✨
我就最鍾意甜蝦壽司🦐,味道鮮甜爽彈、啖啖肉!!

🍣三文魚壽司 $10✨
三文魚切得好厚身,肉質鮮甜肥美!好抵食❤️❤️

飲品方面,我地揀咗壹玖叄($48)同抹茶牛奶($30)~~
2024-11-02 120 views
Lunch 一班人去食,唔明點解有啲餐就俾咗蒸蛋麵豉湯先,一啲食食吓就上個蒸蛋,一啲食完過咗一陣先俾碗麵豉湯。碗牛肉烏冬追咗三四次等咗20分鐘先有,仲要俾個侍應從遠處高呼回應 「知道啦!做緊啦,裏面冧檔啊啊!!」 埋單嗰陣時俾咗一疊coupons換領啲小食呀壽司呀咁樣,但係限期係一個禮拜 wth 💀食物質素係唔差嘅,但由入去餐廳嗰刻都離開餐廳嗰刻,所有experience 都係不佳的。幾個月前幫襯過一次,都係不滿意收場,個$288嘅主食等咗50分鐘先嚟到,幾個月之後決定再俾多一次返新嘅機會佢,點知……希望老闆你會睇到啦,lunch hours 得咁少員工喺度,俾我都做到躁底啦,廚房又出得唔係快,將軍澳周圍都係餐廳,競爭好大,好容易比下去,希望你哋仲捱得住

2024-11-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-11-01 171 views
係平日既lunch hour同同事一行六人幫襯食lunchbook咗位,個staff同我地講要等到我地打算拉大隊走又突然話入得有位點咗餐後一直等上小菜既次序好混亂一點入座,去到兩點仲未上齊哂野食食完主菜好耐,又突然上個湯食到一肚氣一路追野食,啲staff仲比說話我地聽話自己冧哂檔真係不可一不可再大家想受氣就黎試下啦
係平日既lunch hour同同事一行六人幫襯食lunch
book咗位,個staff同我地講要等
到我地打算拉大隊走又突然話入得有位
點咗餐後一直等
上小菜既次序好混亂
一點入座,去到兩點仲未上齊哂野食
食完主菜好耐,又突然上個湯
食到一肚氣
一路追野食,啲staff仲比說話我地聽
話自己冧哂檔
真係不可一不可再
大家想受氣就黎試下啦
2024-11-01
2024-10-28 159 views
今日同朋友過嚟澳南海岸放狗,朋友話想食日本嘢,上網一睇先知原來海天晉商場有間好出名嘅日本餐廳,於是過嚟試吓😬 餐廳寬敞舒適,裝修簡約雅緻,除了有榻榻米房間外,還有戶外座位,方便攜帶寵物的客人,面對住無敵大海景非常舒服。🌟 車海老芝士黃金燒車房老大大隻,肉質彈牙好新鮮,配合埋芝士好香口🌟蘆筍安格斯牛肉卷牛肉薄薄地包住蘆筍,配上秘製汁香脆可口🌟日本九州手羽雞翼串燒好好食,雞皮燒得好脆口,肉質鮮嫩🌟白色海之戀賣相好靚,而且佢啲刺身非常新鮮,有海膽,牛油果他他,帶子,赤蝦,下層仲有醋飯🌟 朴葉蒲燒鰻魚丼跟餐有前菜沙律同埋茶碗蒸,鰻魚大塊厚身,份量十足,外層保持香脆,而質嫩滑彈牙,珍珠米飯味香濃,配上特製的醬汁非常惹味🌟 関西安格斯極上牛肉壽喜鍋壽喜燒份量好多超足料,牛肉細緻鮮嫩,配料有蛋,娃娃菜,京蔥,冬菇,金菇等等

🌟 車海老芝士黃金燒
車房老大大隻,肉質彈牙好新鮮,配合埋芝士好香口

🌟蘆筍安格斯牛肉卷
牛肉薄薄地包住蘆筍,配上秘製汁香脆可口

🌟日本九州手羽
雞翼串燒好好食,雞皮燒得好脆口,肉質鮮嫩

🌟白色海之戀

🌟 朴葉蒲燒鰻魚丼

🌟 関西安格斯極上牛肉壽喜鍋

2024-10-28 126 views
呢日屋企人話好想食日本菜,就搵到將軍澳站附近有一間日本菜未試過,即刻帶屋企人去食。去到發現逢星期二四六,做緊優惠串燒買一送一!而逢一三五日,壽司優惠買一送一,真係超開心!🩵櫻本木便當(轉蕎麥麵) $118呢款便當七點前落單有優惠價,點咗蕎麥麵,便當份量好多,材料非常豐富,小朋友好鍾意食。🩵日本帆立貝海膽盛合丼 $238期間限定推廣盛合丼,超值價錢,個人認為係必點。每樣魚生都好新鮮,份量非常多,海膽新鮮甜美,三文魚子脆卜卜好甜,一啲都唔會腥。🩵大間藍鰭吞拿魚丼 $298屋企人鍾意食吞拿魚,呢個吞拿魚丼真係啱晒佢,每一口都係吞拿魚,拖羅非常肥美,油脂油香喺口腔爆發,超級滿足。🩵日本九州手羽(兩本)(買一送一)$58🩵牛舌(買一送一)$58🩵柚子燒日本黑豚肉 $68(買一送一)🩵蒲燒白鱔(串)(買一送一)$68食串燒食得好滿足好飽,一串份量都唔少,買一送一簡直係大滿足。外脆內軟仲好juicy,特別雞翼,流晒汁咁,絕對可以encore。🩵伯爵茶千層蛋糕 $38食埋個甜品,為呢一餐畫上完美嘅句號。餐廳又大又寬敞,有室內榻榻米房,有室外位置,日間望風景,夜間望橋燈飾都好有氣氛。而家凡消費滿$300

去到發現逢星期二四六,做緊優惠串燒買一送一!
而逢一三五日,壽司優惠買一送一,真係超開心!

🩵櫻本木便當(轉蕎麥麵) $118

🩵日本帆立貝海膽盛合丼 $238

🩵大間藍鰭吞拿魚丼 $298

🩵日本九州手羽(兩本)(買一送一)$58
🩵牛舌(買一送一)$58
🩵柚子燒日本黑豚肉 $68(買一送一)
🩵蒲燒白鱔(串)(買一送一)$68

🩵伯爵茶千層蛋糕 $38
食埋個甜品,為呢一餐畫上完美嘅句號。

餐廳又大又寬敞,有室內榻榻米房,有室外位置,日間望風景,夜間望橋燈飾都好有氣氛。而家凡消費滿$300就送一張$20優惠卷,滿$500就送一張$50優惠卷。拎咗coupon,下次又嚟食啦。

2024-10-17
$340 (Dinner)
2024-10-25 133 views
今晚到將軍澳Donki逛街,之後到對面的海天晉滙吃晚飯。賀天門前的版子「壽司買一送一」、「串燒買一送一」和不同的便當非常吸引,我們二話不說,便進入內。餐廳的裝潢以木系為主,桌椅設計簡約而舒適,給人一種放鬆的氛圍。旁邊的日式榻榻米房間提供了極高的私隱度,非常適合與朋友或家人聚餐。室外座位更是享受海風的最佳選擇,能夠眺望將軍澳的海景,讓人心情愉悅,有很多人還帶上心愛的小狗在這裏用膳呢。<惠庭>季節五點刺身丼配:和風沙律,味噌湯,甜品五種新鮮的刺身包括牡丹蝦、帆立貝、油甘魚、拖羅和帶子,每一片都厚實而鮮甜。刺身的質量無可挑剔,特別是帆立貝,口感滑溜,彷彿在嘴裡融化。和風沙律清新可口,味噌湯很美味。日本帆立貝海膽盛合丼有齊黃金松葉蟹肉、帆立貝、海膽,份量十足!帆立貝鮮味濃郁,海膽很creamy,魚籽的醬油味濃,每一口都充滿了海洋的鮮味,配合珍珠米白飯和黃瓜漬物,十分美味。還有甜蛋和味噌湯,非常豐富。賀天四色燒牛肉盛合定食四款不同的燒牛肉包括鹿兒島A5和牛、頂級牛舌芯、美國牛小排和西冷牛肉。每一口都是肉香四溢,油脂感極強。特別是A5和牛,入口即化,肉質細膩。搭配的刺身和日式前菜,

<惠庭>季節五點刺身
配:和風沙律,味噌湯,甜品

日本帆立貝海膽盛合丼

賀天四色燒牛肉盛合定食
四款不同的燒牛肉包括鹿兒島A5和牛、頂級牛舌芯、美國牛小排和西冷牛肉。每一口都是肉香四溢,油脂感極強。特別是A5和牛,入口即化,肉質細膩。搭配的刺身和日式前菜,使這道菜的層次感更加豐富。味增汁的濃郁與牛肉的香味完美融合。

大拖羅壽司、三文魚腩壽司、黃金松葉蟹肉壽司
壽司的買一送一優惠更是吸引人。大拖羅壽司的脂肪分佈均勻,口感豐腴,三文魚腩壽司則是新鮮美味,魚肉的鮮香讓人欲罷不能。黃金松葉蟹肉壽司的蟹肉鮮嫩。

無論是刺身還是燒肉,每一道菜都新鮮美味。這裏不僅環境優雅,其精緻的料理更值得我們再來。我們忘記了這些套餐全都是跟珍珠飯、湯和沙律。實在太豐富了,我們真的吃不下了。
2024-10-24 91 views
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗將軍澳調查呢間日本菜,餐廳走木系風格,充滿日式風情,餐廳做緊買一送一活動,逢星期一/三/五/日係壽司優惠,逢星期二/四/六係串燒優惠,非常抵食,快啲mark定日子去食啦🥚玉子壽司 $12🍣川秀三文魚子壽司 $38🦀黃金松葉蟹肉壽司 $33🙋🏻‍♂️表示個玉子壽司口感軟綿,食落似海綿蛋糕,好特別,三文魚子壽司食落一粒粒嘅口感過癮,咬開三文魚子,鮮香嘅汁液流滿口腔,好美味,松葉蟹肉壽司面頭鋪滿蟹肉,味道鮮甜🍽️伊勢四人餐 $1288🥭芒果蟹子沙律🙋🏻‍♂️表示個沙律面頭放有芒果肉同蟹籽,芒果啖啖肉,好鮮甜,蟹籽沙律味道清新🐚日本帆立貝什錦四色刺身🙋🏻‍♂️表示個什錦刺身分別有三文魚,吞拿魚,帆立貝同赤蝦,三文魚軟稔肥美,吞拿魚有咬口,帆立貝香軟鮮甜,赤蝦爽口充滿鮮味🍣時令雜錦壽司拼賀天彩虹卷🙋🏻‍♂️表示個雜錦壽司色彩繽紛,有油甘魚,赤貝,牡丹蝦,鯛魚,海膽等多款時令壽司,味道鮮甜夠新鮮,配上賀天彩虹卷,外層用三文魚,吞拿魚等刺身包住玉子,牛油果,蟹柳等配料製成嘅卷物,食落充滿層次感🦞原隻澳洲龍蝦北海燒🙋🏻‍♂️表示龍蝦好大隻,加咗牛油同芝士,燒到香噴噴,食落肉質爽彈有咬口,味道鮮
玉子壽司|川秀三文魚子壽司|黃金松葉蟹肉壽司

時令雜錦壽司拼賀天彩虹卷

🍣時令雜錦壽司拼賀天彩虹卷
原隻澳洲龍蝦北海燒

🦞原隻澳洲龍蝦北海燒
🙋🏻‍♂️表示龍蝦好大隻,加咗牛油同芝士,燒到香噴噴,食落肉質爽彈有咬口,味道鮮甜濃郁
松葉蟹肉蒸蛋

🦀松葉蟹肉蒸蛋
🙋🏻‍♂️表示茶碗蒸入面加咗松葉蟹肉,蒸蛋嫩滑充滿蛋香,鮮甜嘅蟹肉令個蛋更加提鮮
日本石狩鍋

🍲日本石狩鍋
🙋🏻‍♂️表示石狩鍋係北海道嘅傳統鍋料理,鍋入面有三文魚骨,大白菜,香菇,昆布等配料,多種配料加埋令湯鍋飲落特別清甜有鮮味
日式鰻魚炒飯

🍚日式鰻魚炒飯
🙋🏻‍♂️表示個炒飯用咗鰻魚,雞蛋,紅蘿蔔,蔥粒炒成,炒飯飯粒分明,食落香濃惹味
精美水果

🍈精美水果
🙋🏻‍♂️表示套餐奉送哈密瓜,食落味道香甜多汁,非常滋潤
⚠️凡惠顧滿$300送$20晚市優惠卷,滿$500送$50晚市優惠卷

📈吃貨指數
日本石狩鍋
日式鰻魚炒飯
精美水果
2024-10-13 205 views
朋友屋企樓下有間叫賀天嘅日式餐廳,環境唔錯,成日都叫我同佢去試,而且逢星期一三五日,壽司買一送一,逢星期二四六就串燒買一送一,我就鍾意食串燒,所以就約咗佢禮拜二一齊試吓🤤🥩賀天四色燒牛肉盛合定食 $328 選用鹿兒島A5和牛、極上美國牛小排、頂級美國西冷牛肉同牛舌芯,再配合埋充滿日本風嘅燒爐,視覺同味覺都係一大享受,套餐仲包括時令三點刺身、日式前菜、和風沙律、御飯、味增湯同埋甜品,絕對係超值之選🐟季節六點刺身 $378季節六點刺身有三文魚、牡丹蝦、帆立貝、油甘魚、拖羅同埋帶子,全部肥美厚肉鮮甜,令人食得好享受,而且擺盤亦都好靚,非常適合打卡,套餐仲包括日式前菜、御飯、味增湯同埋甜品🍢燒粟米 $32 日本黑豚肉萵筍 $45 美國牛柳串 $58 買一送一嘅串燒,性價比極高,燒粟米粒粒都好聽甜,黑豚肉萵筍亦都好新鮮多汁,牛柳亦都好濃郁嘅牛肉味,全部串燒都熱辣辣,食得好享受🎟️估唔到埋單仲有coupon送,呢間餐廳咁抵食,又可以約埋朋友下次嚟一齊食🤤📍將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖 - 賀天

將軍澳真係越來越多新餐廳,仲要好多都超高質,可以望到將藍橋之外🌉又無中環尖沙咀咁人山人海,收工來食飯,即刻咩壓力都無曬🌠/賀天四色燒牛肉盛合定食$328/-鹿兒島A5和牛,極上美國牛小排,美國極上西冷牛肉,頂級牛舌芯🥩超級豪華嘅定食🌟牛肉質素頂級,咬落去,油脂爆曬出來,入口即溶嘅極致體驗🙊🥇/犇。碎切牛油果三文魚吞拿魚腩蓉丼$188/朋友一來就揀左呢款,認真有眼光💕厚切粒粒三文魚新鮮滑嫩,吞拿魚腩蓉口感細膩,再搭配creamy碎切牛油果🥑口感層次豐富,好滿足呀~🍚/碎蔥吞拿魚腩壽司$48(件)/見到碎蔥吞拿魚腩滿瀉咁🈵就知吞拿魚蓉有幾綿密,味道真係好鮮呀!🍣/牛舌串燒$58(買一送一)/🈹注意:餐廳逢一三五做緊壽司買一送一優惠,而二四六就做緊串燒買一送一優惠!認真抵食呀🈹牛舌外層脆口,🍢肉質彈牙。油脂感滿滿,加少少檸檬汁,更突出到牛舌嘅風味🍋/青森縣鯖魚壽司$35/一上檯就比佢深深吸引左,賣相100分💯經過醃製嘅鯖魚🍣,令人回味無窮,味道濃郁,加埋蔥同薑蓉,更提鮮突出/玉子壽司$12(件)/大驚艷🙊玉子燒🥚綿到好似食緊海綿蛋糕咁🍰空氣感十足/七味雞軟骨$48/外層炸漿非常酥脆,雞軟骨有

/賀天四色燒牛肉盛合定食$328/

/犇。碎切牛油果三文魚吞拿魚腩蓉丼$188/

/碎蔥吞拿魚腩壽司$48(件)/

/牛舌串燒$58(買一送一)/

/青森縣鯖魚壽司$35/

/玉子壽司$12(件)/
大驚艷🙊玉子燒🥚綿到好似食緊海綿蛋糕咁🍰空氣感十足

/七味雞軟骨$48/
外層炸漿非常酥脆,雞軟骨有咬口得來唔會好硬,一邊傾計一邊食,好快就無曬🦴

㊙️㊙️㊙️
原來而家凡消費滿$300就送一張$20優惠卷,滿$500就送一張$50優惠卷🙊🙊🙊
2024-10-12 196 views
聽聞將軍澳唐俊街海天晉滙一樓有間日色餐廳名叫“賀天”嘅食物質素都唔錯,喜歡四處尋找美食的我當然就不會錯過,於是就約同朋友專程去到這間餐廳晚飯。餐廳裏地方寬敞,光線充足,座位闊落,完全沒有擠迫的感覺。這裏還有一個望海的露臺,可供携帶寵物的朋友入座,一面欣賞風景,一面進餐,十分寫意。入座後侍應不停地斟茶遞水,又細心的介紹各種食物,招呼周到,令我有賓至如歸的感覺。這裏還正在做推廣,於晚市時間凡銷費滿$300,可獲贈現金卷$20一張,凡銷費滿$500,可獲贈現金卷$50一張,可留待下次銷費時使用。生蠔 $65一隻,但叫3集就送一隻,精打細算的我當然係會叫3隻就可以用$195價錢享用4隻生蠔啦。大大隻的生蠔感覺新鮮,而且非常肥美,再點上有微微酸辣的蕃茄醬,提升了生蠔的鮮味,令人一試難忘。賀天四色燒牛肉盛合定食 $328這個是1人套餐,但非常豐富。有和風沙律、味增汁、御飯、日式前菜、時令三點刺身、四色燒牛肉和甜品。和風沙律沙律菜感覺鮮嫩,食落爽脆,再掛上千島沙律醬,有著微微酸甜的味道,感覺舒服。味增汁即是麵豉湯,湯裏有蜆、昆布和日本豆腐粒,材料豐富。麵豉湯飲落不覺咸,恰到好處。再吸收了蜆肉、昆布和

賀天四色燒牛肉盛合定食 $328

和風沙律

味增汁
即是麵豉湯,湯裏有蜆、昆布和日本豆腐粒,材料豐富。麵豉湯飲落不覺咸,恰到好處。再吸收了蜆肉、昆布和豆腐的精華,感覺清甜可口。

御飯
日本米飯粒粒分明,有著飯的香味,食落感覺綿密。

日式前菜
前菜有青瓜粒和牛舌粒,食落感覺爽脆,再掛上微微酸辣的醬汁,令人胃口大開。

時令三點刺身
刺生有蝦和兩款不同的魚生。蝦和魚生刺身食落都感覺非常新鮮,美味可口,再點上少許日本豉油和芥辣,提升了刺身的鮮味。

四色燒牛肉
有鹿兒島A5和牛、極上美國牛小排、美國極上西冷牛肉、頂級牛舌芯、即食帶子裙邊和一碟醬料。醬料有燒肉汁、黃麵豉醬和海鹽,任君選擇,適合不同人士的味蕾。
A5和牛肥瘦均勻,入口即溶,不覺肥膩,咬落有著爆汁的感覺,滋味無窮。
薄薄的牛小排肉質嫩滑,再點上少許醬汁,提升了牛肉的鮮味。
厚切的西冷牛肉甚有口感,食落有著微微的牛肉汁流進口腔裏,十分好味。
厚切的牛舌芯咬落感覺爽脆,再點上少許醬汁,增加了牛舌的香味。
帶子裙邊有著微微甜酸的味道,再跟牛肉一起食,豐富了我的味蕾。
甜品是朱古糯米糍,表面舖滿了朱古力粉,中間心是慕絲,表面有著煙煙靭靭的糯米,裏面是軟綿綿的慕絲,又軟又靭,層次感十足。

大間藍鰭吞拿魚中腩刺身 $368
厚切藍鰭吞拿魚刺身口感十足,感覺鮮嫩,再點上少許日本豉油和芥辣醬,提升了吞拿魚的鮮味。

燒油甘魚鮫 $88
油甘魚鮫外皮脆口,魚肉嫩滑,再灑上少許檸檬汁和點上醬汁,令魚肉的鮮味更上一層樓。

日式炒雜菜 $88
有目魚、椰菜、青椒、橙椒、金菇、鮮冬菇和紫洋蔥,雜菜鮮嫩爽脆,再混入了微微咸香味的目魚,十分美味。

2024-10-10 198 views
行完Donki去將軍澳海天晉匯商場,無意中發現呢間日本菜餐廳,門口的壽司買一送一餐牌太吸引😍餐廳裝潢滿滿和風感覺,有日式榻榻米啱晒一大班朋友,夠晒私隱玩得happy!仲有戶外座位,吹吹海風夠晒chill,仲可以帶埋心愛寵物,推介啊.ᐟ.ᐟʚɞ 日本帆立貝海膽盛合丼 $238 (原價$368)賣相已經好靚!有齊黃金松葉蟹肉、帆立貝、海膽,份量十足! 帆立貝鮮甜滑溜,海量海膽味道濃郁好creamy,期間限定海膽控唔好錯過.ᐟ.ᐟʚɞ 賀天四色燒牛肉盛合定食 $328四款燒牛肉分別係鹿兒島A5和牛,頂級牛舌芯,極上美國牛小排和美國極上西冷牛肉,好豐富.ᐟ.ᐟ最愛牛舌心,口感爽彈!和牛牛味濃郁,牛小排和西冷牛肉輕輕一燒五成熟口感一流.ᐟ.ᐟ定食包時令三點刺身,日式前菜,和風沙律和御飯,味增湯同甜品,好抵食.ᐟ.ᐟʚɞ 銀座吉列大蝦併廣島蠔 $258大蝦和廣島蠔相當大隻,每款有兩隻,炸得外脆內嫩,外層漿粉夠晒薄,非常香口惹味.ᐟ.ᐟ餐廳正進行優惠,逢星期一三五日,壽司買一送一;逢二四六,串燒買一送一.ᐟ.ᐟʚɞ 海鰻壽司 $38ʚɞ 日本帶子壽司 $28ʚɞ 甘海老壽司 $28壽司買一送一,海鰻

ʚɞ 日本帆立貝海膽盛合丼 $238 (原價$368)

賣相已經好靚!

ʚɞ 賀天四色燒牛肉盛合定食 $328

ʚɞ 銀座吉列大蝦併廣島蠔 $258

ʚɞ 海鰻壽司 $38
ʚɞ 日本帶子壽司 $28
ʚɞ 甘海老壽司 $28

壽司買一送一,海鰻超級長,鰻魚醬汁好香濃!帶子和甘海老都好新鮮甜美,咁抵食唔好錯過啦.ᐟ.ᐟ

最後食埋雪糕糯米糍,真係大滿足💞

買單嘅時候仲送現金券下次用,又可以約埋朋友再嚟過啦!
2024-10-08 189 views
最近發現屋企附近海天晉匯有唔少餐廳都睇落唔錯,今晚決定去賀天試下啲日本菜得唔得先!餐廳位置隔涉左少少,不過店內空間寬敞,坐得都算舒服,又設有室外座位。兩個人叫左一個套餐,幾款小食同一堆壽司,今日係星期一仲有壽司買一送一優惠添。🔸犇set就咁睇字以為係食牛,但其實係牛油果配三文魚同吞拿魚腩蓉既丼飯,味道好夾之餘仲好健康🔸蒜蓉燒廣島蠔雖然蒜蓉好多而且味道強烈,但都仲食到蠔既鮮味,就證明隻蠔好新鮮🔸蘆荀牛肉卷&燒牛舌燒物香味十足,調味岩岩好,食到食材既原汁原味🔸卷物卷物一向係我地至愛,所以叫左三款,有軟殼蟹卷、鐵火卷同和牛手卷,軟殼蟹炸到香脆可口,吞拿魚味鮮可口,和牛入口即溶。🔸壽司由於壽司有買一送一,所以我地叫左好多,有三文魚腩,帶子,金目鯛,活貝同玉子壽司,全部都食得出夠哂新鮮,由其金目鯛既魚味好香,同埋呢到既玉子同出面好唔同,食落似蛋糕咁,幾得意📍賀天📍將軍澳海天晉匯1樓

🔸犇set

🔸蒜蓉燒廣島蠔

🔸蘆荀牛肉卷&燒牛舌

燒物香味十足,調味岩岩好,食到食材既原汁原味

🔸卷物

🔸壽司

📍賀天
📍將軍澳海天晉匯1樓
將軍澳🚇呢間賀天依家做緊初夏祭優惠🎉,逢一、三、五同日壽司🍣買一送一,二、四、六就🔥串燒買一送一,真係幾抵食!佢入面環境好闊落😊,除咗有大堂位之外仲有戶外露台海景🌊位同埋唔同大細嘅包廂🥰,乾淨舒適十分之唔錯👍。適逢今日我哋嚟到有🍣壽司買一送一優惠🎁,當然唔會放過,佢哋用料十分之新鮮😍,尤其係活北寄貝、火炙右口魚🐟、大拖羅同埋日本海膽,極之鮮美😋!關東風嘅壽喜燒鍋🍲湯底甜中帶鹹,美國🇺🇸牛肉香嫩幼滑,配上多款蔬菜🥬,真係暖胃又美味☺️。串燒🔥白鱔燒得外脆內嫩,搭配上少許鹽🧂,味道鮮美!伯爵茶🍰千層蛋糕幾有驚喜,佢茶味🫖香濃,層層綿密有層次👏,入口甜而不膩,👍性價比十足。朱古力🍫蛋糕味道都幾濃郁,🍰蛋糕口感濕潤,入口即溶🤤,感覺都唔錯。埋單嘅時候佢哋仲🎁送咗現金券畀我哋添🥰,CP值十分唔錯,👍值得下次再嚟!

串燒🔥白鱔燒得外脆內嫩,搭配上少許鹽🧂,味道鮮美!

Type of Meal
Dinner
2024-09-25 325 views
遠離繁囂將軍澳海濱新地標,從餐廳望出去海景,靜享高質日本菜店內木系橫裝感高端,仲設有榻榻米包廂私隱度高,服務貼心!食材新鮮以日本空運到港三文魚小卷✨はまちかま焼き$88除咗可當刺身食,燒後魚鮫位都一樣咁油分重甘香,肉厚肥嫩滑嫩得黎滿滿既膠質✨白色海之戀$98賣相迷人,上台時炸過既炸蝦頭香氣四溢海膽、牛油果他他帶子赤蝦下層醋飯套餐包碗沙律菜,茶碗蒸、麵豉湯蜆✨美國安格斯牛肉300g$108東京富士山牛丼伴日式溫泉蛋刀工片片既安格斯圍繞住係係呀飯心肉質Juice好重油脂香(午市限30份,適逢星期一至五)✨西川特上十本壽司盛$208配和風沙律,𩶘魚本菇清湯、茶碗蒸三文魚|依佐目|真鯛|帶子|牡丹蝦|海膽大拖羅|深海池魚|鯖魚|炙燒右口魚邊炙燒過後既魚油脂肥美,入口容化齒頰留香,好滿足(每日限定20份後原價,質素高)🫚蜂蜜生薑見天氣涼咗,叫壺生薑蜜飲吓可for 2人,甜潤暖胃
遠離繁囂將軍澳海濱新地標,
從餐廳望出去海景,靜享高質日本菜

三文魚小卷

✨はまちかま焼き$88

✨白色海之戀$98
賣相迷人,上台時炸過既炸蝦頭香氣四溢
海膽、牛油果他他帶子赤蝦下層醋飯
套餐包碗沙律菜,茶碗蒸、麵豉湯蜆

✨美國安格斯牛肉300g$108
東京富士山牛丼伴日式溫泉蛋

✨西川特上十本壽司盛$208
配和風沙律,𩶘魚本菇清湯、茶碗蒸
三文魚|依佐目|真鯛|帶子|牡丹蝦|海膽
大拖羅|深海池魚|鯖魚|炙燒右口魚邊
炙燒過後既魚油脂肥美,入口容化
齒頰留香,好滿足(每日限定20份後原價,質素高)

🫚蜂蜜生薑
見天氣涼咗,叫壺生薑蜜飲吓可for 2人,甜潤暖胃