2024-08-28 261 views
因為朋友住附近就去試試, 一坐低店員主動告知有優惠。 雖然冇食推薦嘅特價便當, 但係都分別單點刺身、卷物、串燒、天婦羅。 所有嘢都新鮮高質,而且價錢唔太貴。 最驚喜係海膽,上面有魚子同松葉蟹腳肉,估唔到咁甜。朋友話有日本嘅質素。 串燒買一送一, 來到份量十足, 個柚子豚肉有咬口又幾入味。 期間值得一讚係我哋冇點飲品, 但係店員好細心,會留意我哋隻杯,不斷幫我哋加茶。 最後,埋單仲送咗張50蚊現金劵, 而且冇需要最低消費,我應該會好快再去幫襯。

串燒買一送一, 來到份量十足, 個柚子豚肉有咬口又幾入味。

2024-08-27
$400 (Dinner)
2024-08-27 263 views
習慣咗生日同自己媽媽出去食餐飯,聽啲街坊朋友介紹呢間餐廳近期做緊優惠,我星期五去壽司竟然買一送一。估唔到大拖羅同埋海膽都有,全部都食得出好新鮮,好鮮甜,我最鍾意食嘅牡丹蝦都忍唔住食多兩舊。而婆婆就最鍾意食鰻魚壽司,小朋友竟然可以食晒一碟牛油果炸蝦卷,證明真係好好食。熟食都一樣好味,醬燒銀鱈魚呀,燒得好香,我點咗兩串燒牛脷同埋燒雞翼,小朋友就好鍾意食。老人家每餐一定要有澱粉質落肚,除咗壽司我哋仲叫咗呢個牛肉烏冬,非常有驚喜除咗用咗稻庭烏冬之外,湯底亦都好濃郁,薄切肉眼片食得出牛味香濃,最後用一件千層蛋糕做總結,呢餐真係非常滿足。

2024-08-27 151 views
今日同朋友去將軍澳海天晉滙~賀天日本料理~餐廳簡潔方,面向落地大玻璃睇到將軍澳跨灣大橋😍好美的晚景。今日壽司買一送一😝😍😍😍我們點了活赤貝壽司日本北海道海膽壽司活鰻魚壽司黃金松葉蟹肉壽司日本烏賊壽司三文魚籽壽司海膽壽司松葉蟹棒肉壽司 池魚壽司壽司材料好新鮮,鮮甜好味。北海道松葉蟹肉殼付海膽好靚用原殼海膽加炭松葉蟹肉和三文魚子,鮮甜卜卜脆絲滑三重的享受。日本帆立貝海膽盛好豐富有帆立貝鮮甜好好味,海膽絲滑鮮甜,三文魚子,黃金松葉蟹肉。美國牛小排壽熹鍋牛肉好香濃牛肉味。湯汁濃香。甜品是日,檸檬慕絲蛋糕食滿$300/$500以上就會送 $20/50的現金券,下次消費就可以用不限金額😍😍🥰
今日同朋友去將軍澳
海天晉滙~賀天日本料理~
餐廳簡潔方,面向落地大玻璃睇到將軍澳跨灣大橋😍好美的晚景。

今日壽司買一送一😝😍😍😍

三文魚籽壽司
海膽壽司
松葉蟹棒肉壽司
池魚壽司
壽司材料好新鮮,鮮甜好味。

北海道松葉蟹肉殼付海膽

日本帆立貝海膽盛

美國牛小排壽熹鍋
牛肉好香濃牛肉味。湯汁濃香。

甜品是日,檸檬慕絲蛋糕

食滿$300/$500以上就會送 $20/50
的現金券,下次消費就可以用不限金額😍😍🥰

2024-08-26 146 views
此處是比較偏遠,但整體食物可以,隔了一段日子無來,Waiters都變了,服務水平仍可接受。另外吃滿hk100, 可抽獎,但要7天內再次光顧才可用。建議一個月內比較合理,在此經濟不境下,要我7天內再來,未免不太好。魚生切角飯勝價比比較高。
另外吃滿hk100, 可抽獎,但要7天內再次光顧才可用。
魚生切角飯勝價比比較高。
2024-08-24 205 views
賀天位於將軍澳海天晉匯1樓裝修別具日本風由日本學習既壽司師傅領軍製作手握壽司。從食材選購、清理、分切、煮米、醃漬、握捏,全都一絲不苟。每件壽司都堅持現場即時手握製作,確保食材的鮮味達到極致!午餐有刺身丼,手握壽司,拉麵,壽喜燒,串燒等套餐極上牛肉壽喜燒跟芝麻醬汁既和風沙律有菇既滑滑蒸蛋粒粒飽滿既珍珠米壽喜燒帶點甜牛肉非常嫰,份量多配埋蛋汁夠晒正宗北海道海膽魚生丼海膽夠鮮油甘魚夠肥美三文魚厚厚一片赤貝夠彈牙西川特上十本壽司帶子吞拿魚腩三文魚腩海膽受歡迎款式仲有魷魚其他等餐廳有戶外座位比主人帶埋心愛既寵物一起用餐
賀天位於將軍澳海天晉匯1樓

裝修別具日本風

由日本學習既壽司師傅領軍製作手握壽司

午餐有刺身丼,手握壽司,拉麵,壽喜燒,串燒等套餐

極上牛肉壽喜燒

仲有魷魚其他等

餐廳有戶外座位
比主人帶埋心愛既寵物一起用餐

2024-08-18
$128 (Lunch)
  • 十本壽司
發掘咗將軍澳一個新地點原本以為只有住宅 原來仲有一個人流唔多又新嘅商場 商場消費免費泊車優惠商場內有好多餐廳基本上都有戶外座位 秋天涼涼哋呢D天氣一定好舒服🍁行咗一ROAND 呢間賀天食客算多 而且有唔少優惠 我哋係度食埋晚餐啦!🐟秋刀魚 ($128)是日活魚刺身 魚肉爽口 非常新鮮擺盤好靚 將刺身拼成心型 望見已經好開心🫶🏻💛北海道松葉蟹肉殼付海膽 ($88)原個即開海膽+來自北海道嘅鬆葉蟹肉+三文魚籽🥰頂級滋味 一定要試!🤍白色海之戀(期間限定) ($98)海膽+帆立貝+赤蝦刺身海膽同赤蝦刺身都好鮮甜 帆立貝份量好多起碼有6塊以上呢個好抵食 唔知原來裡面仲有飯 食咗已經飽咗一半!🍱朴葉蒲燒活鰻定食 ($298)鰻魚份量好多 肉厚且燒到皮脆跟刺身三點+沙律+前菜+味噌湯初頭覺得少貴 但份量同味道絕對對得起價錢🍱「犇」碎切牛油果 三文魚 吞拿魚腩蓉丼 ($188)三款係黃金組合 食得出三文魚&吞拿魚腩蓉都好新鮮餐廳行高級路線 座位非常闊落及有空間感 另有日式包廂依加做緊PROMOTION好抵逢一三五日壽司買一送一逢二四六就串燒買一送一加埋2罐可樂 埋單$896 加一後$986超級飽 仲
發掘咗將軍澳一個新地點

🐟秋刀魚 ($128)
是日活魚刺身 魚肉爽口 非常新鮮
擺盤好靚 將刺身拼成心型 望見已經好開心🫶🏻

💛北海道松葉蟹肉殼付海膽 ($88)

🤍白色海之戀(期間限定) ($98)
海膽+帆立貝+赤蝦刺身
海膽同赤蝦刺身都好鮮甜 帆立貝份量好多起碼有6塊以上
呢個好抵食 唔知原來裡面仲有飯 食咗已經飽咗一半!

🍱朴葉蒲燒活鰻定食 ($298)
鰻魚份量好多 肉厚且燒到皮脆
刺身三點+沙律+前菜+味噌湯
初頭覺得少貴 但份量同味道絕對對得起價錢

🍱「犇」碎切牛油果 三文魚 吞拿魚腩蓉丼 ($188)
三款係黃金組合 食得出三文魚&吞拿魚腩蓉都好新鮮

餐廳行高級路線 座位非常闊落及有空間感 另有日式包廂
依加做緊PROMOTION好抵
逢一三五日壽司買一送一
逢二四六就串燒買一送一
加埋2罐可樂 埋單$896 加一後$986
超級飽 仲有免費泊車 值得再嚟!
朋友嚟緊9月辭職去進修,小編為咗慶祝佢脫離地獄,就帶佢去小編附近一間新開嘅高級日式面海餐廳,價錢正常及食物質量唔錯之餘,最近亦都有優惠,加上小編之前幫襯咗有送現金劵,可以保管小編荷包😆因為當日喺星期四,串燒全部買一送一,加上有限量海膽杯,所以CP好高。玉子燒都好值得一試,因為佢係“長崎蛋糕風”的版本,一個不用麵粉就可以做到蛋糕蓬鬆的口感👍👍日本帆立貝海膽盛合丼白色海之戀(期間限定)小編喺海膽迷,所以有海膽嘅我都叫🤭海膽份量爆多,而且好creamy同鮮甜😍。三文魚子我地兩個都覺得好有驚喜,因為鹹甜好足,而且口感飽滿,兩者完全滿足味蕾。帆立貝多到食極都有,已經可以一個月唔使再食😂赤蝦口感都好軟糯,帶淡淡鮮甜。玉子都好好食,肉眼可見的層次感,蛋味甜味都好濃。<稚>季節三點刺身。軟殼蟹卷四本。招牌卷三本刺身有三文魚、帆立貝同甜蝦,每件份量都好大,甜蝦好軟糯,而且帶蝦頭膏,一啲都唔腥。鰻魚卷入面有牛油果同玉子,口感豐富。軟殼蟹卷出面蟹子脆卜卜,軟殼蟹炸得一啲都唔,仲有少少蟹膏香,底下嘅青瓜絲帶出清爽感。法國生蠔當日法國生蠔買三送一,但朋友唔食,所以小編就只係叫咗兩隻。生蠔大隻,而且清得好乾淨,一

日本帆立貝海膽盛合丼
白色海之戀(期間限定)

<稚>季節三點刺身。軟殼蟹卷四本。招牌卷三本

法國生蠔
當日法國生蠔買三送一,但朋友唔食,所以小編就只係叫咗兩隻。生蠔大隻,而且清得好乾淨,一啲蠔碎都冇。師傅已經幫你切開帶子位,所以可以直接啜落去。生蠔有海水味同鮮甜味,而且一直喺口腔,加上自家製的洋蔥生蠔醬及檸檬汁,鮮甜味會更加突出👍

呢度師傅燒串燒嘅手勢都好熟練有經驗,無論係價錢同味道,比日式串燒店的更值得一試。

燒牛舌
呢度的牛舌係舌心位置,而且好大塊。牛舌邊爽口,內裡軟彈多汁,牛味因黑胡椒同檸檬汁變得更突出,好好食,必叫👍

蘆筍安格斯牛肉卷
蘆筍係MVP,佢吸收左安格斯牛肉味道,每條蘆筍都有爆汁,而且有陣陣牛味及燒香味。比起牛肉,小編更加想要多啲蘆筍🤭

柚子燒日本黑豚肉
食完一系列的牛串燒後,豬肉無牛肉驚喜,但都已經係好食level。柚子汁中和咗黑豚肉嘅油膩感,只突出奶香帶汁的味道,而且豬肉燒得一點不韌,好容易係竹籤度咬出嚟。

將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖
#將軍澳美食 #將軍澳 #天晉 #海天晉滙 #賀天 #日式餐廳 #居酒屋 #海膽 #串燒 #必食 #牛舌 #蘆筍 #黑豚肉 #法國生蠔 #生蠔 #浪漫 #面海 #優惠 #現金劵 #新開張 #foodie #foodiehk #hkfoodie
去揾個住將軍澳嘅朋友,佢知我鐘意食日本嘢,帶咗我去賀天,因為近佢屋企,加上成日做promotion,所以佢係餐廳常客🤣🤣餐廳裝修走日系簡約風,清新自然嘅氛圍令人放鬆🍃設有榻榻米獨立房間,仲可以坐喺outdoor露台,正對跨灣大橋美景🌉適合想chill同帶寵物嘅食客🐾🍱 期間限定:日本帆立貝海膽盛盒 ($238)呢個盛盒外型似便當,色彩繽紛,除咗帆立貝同海膽仲有三文魚子同勁鬆軟嘅玉子,鮮味十足,口感豐富🥳配埋清香嘅漬物同味道濃郁嘅味噌湯(內有鮮甜蜆肉),真係一個豐富嘅便當,令人啖啖滿足🥰🍤 稚 ($198)包括季節三點刺身:大甜蝦、帆立貝同三文魚,肉質新鮮,入口即溶配埋四卷軟殼蟹卷🦀大大份!估唔到軟殼蟹咁多蟹膏🥹食落外脆內嫩招牌鰻魚卷三本,又係好好食🤣仲有和風沙律清新爽脆,味增湯藍莓芝士蛋糕作甜品😋🦐 銀座吉列大蝦拼吉列廣島蠔 ($258)吉列大蝦手掌咁大!😂外脆內嫩✨金黃色嘅吉列廣島蠔🦪每一啖都係海洋鮮味💦時令三點刺身(油甘魚、帆立貝、三文魚)好鮮😋日式前菜同和風沙律,御飯粒粒分明,配埋味增湯(有蜆肉)藍莓芝士蛋糕做甜品~勁豐富👅🥩 蘆筍安格斯牛肉卷 ($48買一送一)嫩滑嘅安格斯牛肉
🍱 期間限定:日本帆立貝海膽盛盒 ($238)
呢個盛盒外型似便當,色彩繽紛,除咗帆立貝同海膽
仲有三文魚子同勁鬆軟嘅玉子,鮮味十足,口感豐富🥳

🍤 稚 ($198)
招牌鰻魚卷三本,又係好好食🤣
仲有和風沙律清新爽脆,味增湯
藍莓芝士蛋糕作甜品😋

🦐 銀座吉列大蝦拼吉列廣島蠔 ($258)
吉列大蝦手掌咁大!😂外脆內嫩✨
金黃色嘅吉列廣島蠔🦪每一啖都係海洋鮮味💦
時令三點刺身(油甘魚、帆立貝、三文魚)好鮮😋
日式前菜同和風沙律,御飯粒粒分明,配埋味增湯(有蜆肉)
藍莓芝士蛋糕做甜品~勁豐富👅
🥩 蘆筍安格斯牛肉卷 ($48買一送一)
嫩滑嘅安格斯牛肉包住鮮嫩嘅蘆筍,好香同juicy💦
而且買一送一勁抵食😏

🍣 三文魚壽司 ($20)
新鮮嘅三文魚片厚切💦鋪滿壽司飯,味道鮮美💕
🍵 抹茶牛奶 ($48)
濃郁嘅抹茶同香滑嘅牛奶完美結合,勁香!口感絲滑🥳🍃

💕價錢合理,而且仲有好多優惠🙈:
逢星期一三五日壽司買一送一🍣;逢二四六串燒買一送一🍢
仲有送現金券~
💕餐廳食物高質,環境又chill又打卡able,下次去將軍澳一定會再戰!🥢🤣
2024-08-08
2024-08-18 183 views
賀天 • 將軍澳將軍澳呢一間日本餐廳早兩日同朋友食過,發覺環境唔錯,食物質素亦都非常好,同埋發覺餐廳有好多食品都做緊限定優惠,性價比頗高,所以推介俾大家😆✅ 西川特上十本壽司盛 🍣 $228店內人氣產品當屬呢一款壽司盛,入面十款壽司,個人特別鍾情蝦、三文魚、海膽、魷魚;蝦肉鮮甜質感軟糯;三文魚腩非常肥美甘香;海膽滲透淡淡回甘的味道,由魚帶少少爽嫩。另外仲配茶碗蒸、本菇清湯同埋和風沙律、每日限量20分做特價優惠。😙✅ 北海道蟹膏蟹肉炒飯 🦀 $128炒飯用上份量頗多嘅蟹肉炒製而成,入邊加上蛋絲增加額外香氣,底粒粒分明,有淡淡醬油香作陪襯,好食值得推介👍🏼✅ 三文魚壽司 🍣 $10$10兩件三文魚壽司呢個優惠係三周年限定優惠,性價比頗高,三文魚係挪威產,切得厚身鮮甜肥美,朋友仔如果過嚟光顧,記得叫一份😗✅ 壽司單叫 🍣 今次分別叫咗火焰三文魚,九州油甘魚同埋日本鯛魚壽司,三文魚經過燒一燒充分發揮油香;油甘魚同鯛魚亦非常不俗😗
賀天 • 將軍澳

✅ 西川特上十本壽司盛 🍣 $228

✅ 北海道蟹膏蟹肉炒飯 🦀 $128

✅ 三文魚壽司 🍣 $10

壽司單叫 🍣
2024-08-12 231 views
賀天 (將軍澳).住將軍澳呢頭,間唔中會過黎呢個商場嘅韓國🇰🇷超市買野想試呢間日本野好耐! 適逢今日係anniversary 係好借口去獎勵自己食好野!. ▪️ 北海道松葉蟹肉海膽▪️.非常之抵食! 本身想叫磯燒鮑魚但賣曬店員推薦時令產品,即叫即海嘅海膽配上海量嘅蟹肉碎同埋三文魚籽,好鮮甜!. ▪️壽司🍣▪️.餐廳坐擁海皮景觀,今日咁啱嘅promotion係壽司買一送一!佢星期一三五日壽司買一送一二四六就串燒買一送一特別推薦大家必叫赤貝,師傅好貼心咁會將個邊拆開再整成另一件壽司!.▪️燒油甘魚鮫▪️.燒三文魚鮫就食得多油甘魚好香啲肉仲勁嫩.▪️松葉蟹肉日式蒸蛋▪️.蒸蛋就唔算特別滑溜但勝在松葉蟹肉好甜!.▪️ 美國牛小排壽喜燒鍋▪️.佢係一鍋連牛肉上,豉油夠甜入面仲有娃娃菜,菇等,配上白飯好正!..Suntory啤酒🍻叫第一杯仲要送小食天婦羅魷魚!.📌 賀天 (將軍澳)將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.#ay87food將軍澳—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#food
賀天 (將軍澳)
住將軍澳呢頭,間唔中會過黎呢個商場嘅韓國🇰🇷超市買野

▪️ 北海道松葉蟹肉海膽▪️

燒三文魚鮫就食得多
油甘魚好香啲肉仲勁嫩

▪️松葉蟹肉日式蒸蛋▪️
蒸蛋就唔算特別滑溜
但勝在松葉蟹肉好甜!

▪️ 美國牛小排壽喜燒鍋▪️
佢係一鍋連牛肉上,豉油夠甜
入面仲有娃娃菜,菇等,配上白飯好正!

Suntory啤酒🍻叫第一杯仲要送小食天婦羅魷魚!
📌 賀天 (將軍澳)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
#ay87food將軍澳
—————————————————————-
#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#hkfoodblogger#日本嘢 #將軍澳美食
2024-08-09 315 views
男朋友係附近番工🥰 放工黎撐枱腳個景係望到將軍澳跨灣連接路❤️ 好靚.食物方面都高質豐洲時令刺身7點 $568有油甘魚、三文魚、鰝鰺魚、甜蝦、象拔蚌、吞拿魚、鯛魚舊舊都厚切好新解肥美🥰象拔蚌就好爽口.另外佢逢星期一、三、五壽司買一送一😍咁抵就叫多左三文魚、右口魚、大間藍鰭吞拿魚壽司左口魚食得多,右口魚都係第一次🤣 其實都屬於鰈形目魚類,右口魚肉質滑啲.另外7:00點仲有便當 $138 好多種類既便當有3款刺身、炸餃子、雜菇、牛舌(冷盤)、鱈魚西京燒牛舌有驚喜🥰 個鱈魚超滑同香魚油,煎到個皮脆卜卜.最後仲有飲品方面都幾特別有抹茶牛奶同巨峰乳酸雪糕特飲後者爽得黎又有雪糕甜甜配搭👍🏻
男朋友係附近番工🥰 放工黎撐枱腳
個景係望到將軍澳跨灣連接路❤️ 好靚
食物方面都高質
豐洲時令刺身7點 $568
有油甘魚、三文魚、鰝鰺魚、甜蝦、象拔蚌、吞拿魚、鯛魚
舊舊都厚切好新解肥美🥰
象拔蚌就好爽口

另外佢逢星期一、三、五壽司買一送一😍
咁抵就叫多左三文魚、右口魚、大間藍鰭吞拿魚壽司

另外7:00點仲有便當 $138 好多種類既便當
有3款刺身、炸餃子、雜菇、牛舌(冷盤)、鱈魚西京燒
牛舌有驚喜🥰 個鱈魚超滑同香魚油,煎到個皮脆卜卜

最後仲有飲品方面都幾特別
有抹茶牛奶同巨峰乳酸雪糕特飲
後者爽得黎又有雪糕甜甜配搭👍🏻
2024-08-08 245 views
賀天今次去咗間提供「賀天」特色菜式嘅日式餐廳,感受到佢哋對日式美食推崇備至。首先上咗個「日本帆立貝海膽盛合丼」,整碗丼飯高而大,海膽同帆立貝份量十足,配上特製醬汁,入味鮮美,難怪係人氣焦點菜式。之後嚟個「時令壽司拼鮑魚杯飯」,壽司製作細緻,配搭高貴嘅鮑魚,令味蕾一浪接一浪。再嚟就係我個人最愛嘅「美國牛柳串」同「牛舌」,以「買一送一」嘅優惠大大讓我感動,牛肉質嫩滑多汁,不過佢哋嘅焗烤水準亦十分出眾。「蒲燒白鱔」方面,鱔肉肥美Q彈,表皮軟香入味,佢哋嘅燒烤技術可見一斑。最後我諗食個「時令蛋糕-檸檬芝士蛋糕」,蛋糕爽口爽滑,配合清新嘅檸檬味,真係令我大呼過癮。最後佐以「巨峰乳酸雪糕飲品」,這甜品組合簡直幫我消滅咗今次meal嘅所有痕跡!整體來講,呢間餐廳嘅「賀天」特色菜式不愧為人氣之選,無論在質素定創意方面都無可非議,絕對值得推薦給大家!
賀天

【將軍澳•賀天】@ππππππππππππππππππππππππππππππ將軍澳和風日系日本料理餐廳日本廣島蠔鍋物 配白飯小甜薯日本秋葵燒栗米七味雞軟骨松葉蟹肉日式蒸蛋加州卷(6個)抹茶牛奶日式叉燒鳥冬蝶豆花茶白色海之戀三文魚腩刺身日式炒雜菜廣島蠔鍋物廣島蠔鍋物是的主菜,將新鮮多汁的廣島蠔與各式海鮮和蔬菜煮成一鍋,湯頭鮮美濃郁。蠔肉肥厚飽滿,完全吸飽了湯汁的香味,口感非常細嫩滑順。小甜薯 外酥內軟,帶有自然甜味,入口即化,是一絕配。日本秋葵 新鮮的秋葵經過精心烹飪,保留了蔬菜的清脆感,淋上醬汁後更添風味。燒栗米 入口酥脆,微帶栗子香,十分美味。七味雞軟骨 雞軟骨酥脆多汁,配上七味粉後,酸辣味鮮明,十分開胃。松葉蟹肉日式蒸蛋 蛋滑嫩香溜,蟹肉鮮美,二者完美融合。加州卷 6個精緻的加州卷,米飯、蟹肉、芝麻等完美配搭,口感層次豐富。飲品:抹茶牛奶 綿密濃郁的抹茶牛奶,清新淡雅,是舒緩口腔的上佳選擇。蝶豆花茶青翠欲滴的蝶豆花泡製而成,清新怡人,令人心曠神怡。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1000✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨賀天
【將軍澳•賀天】@

白色海之戀
三文魚腩刺身
日式炒雜菜
廣島蠔鍋物

小甜薯 外酥內軟,帶有自然甜味,入口即化,是一絕配。

燒栗米 入口酥脆,微帶栗子香,十分美味。

松葉蟹肉日式蒸蛋 蛋滑嫩香溜,蟹肉鮮美,二者完美融合。

飲品:

蝶豆花茶青翠欲滴的蝶豆花泡製而成,清新怡人,令人心曠神怡。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1000
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖
賀天 @gatenjapaneserestaurant將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨各款壽司🍣(逢一、三、五、日)買一送一‼️☄️大拖羅壽司 $98☀️伊佐木壽司 $60☄️火焰北海道右口魚邊壽司 $38☄️九州油甘魚壽司 $28☀️火焰三文魚壽司 $22☀️三文魚壽司 $20☄️三文魚腩壽司 $25買一送一真係划算左好多🥹整體刺身都非常新鮮,可以自己喜好選擇,我私心推薦大拖羅、右口魚邊、油甘魚同埋三文魚腩壽司,特別一提,可以詢問店員當日時令款式,我就試左伊佐木壽司,食落偏厚身,散發淡淡魚肉的香氣👍🏻☀️鹿兒島和牛薑粒炒飯 $288和式炒飯,口感偏黏身啲,和牛size好大,軟嫩易咬👍🏻 簡單嘅菜式高級嘅體驗~串燒類☀️牛舌 $58 黑椒調味 外脆易咬☀️蒲燒白鱔 $68 彈牙魚肉 要小心碎骨☀️朱古力蛋糕 $38果凍口感的慕絲蛋糕~‼️Follow 社交平台 送雪糕🍦☄️番薯|蜜瓜味口味逼真,係有咬口雪糕,口感軟糯,中意!☄️巨峰乳酸雪糕特飲 $48☄️抹茶牛奶 $48✅想睇更多食評就要follow @gulugirl102 🐰
賀天 @gatenjapaneserestaurant

味道評分:☄️(必食之選)>☀️>🌤>⛅️>💨
各款壽司🍣(逢一、三、五、日)買一送一‼️
☄️大拖羅壽司 $98
☀️牛舌 $58 黑椒調味 外脆易咬
☀️蒲燒白鱔 $68 彈牙魚肉 要小心碎骨
朱古力蛋糕
☀️朱古力蛋糕 $38
果凍口感的慕絲蛋糕~
‼️Follow 社交平台 送雪糕🍦
☄️番薯|蜜瓜味
口味逼真,係有咬口雪糕,口感軟糯,中意!
☄️巨峰乳酸雪糕特飲 $48
☄️抹茶牛奶 $48
朱古力蛋糕
  • 大拖羅壽司
Ga Ten❤️ 滿有驚喜的澳南日料店🎏🏮🍣🥢..估唔到將軍澳南都有一間令人驚喜且滿有水準既日本料理店🎏,整間餐廳以和式設計,設有榻榻米獨立房間,私人包廂更有私穩適合約埋一班親朋好友來聚餐感覺一下和風料理呢!另外亦有開揚的戶外露天空間,想來吹吹海風chill 一下不妨可以坐到室外,感受一下夏日既微風喝一杯🍶 加配捨意。價錢合理,食物有質素,而且做緊Promotion (特定日子壽司 / 串燒 買一送一) 真係好吸引啊!😍而且埋單仲有現金卷送~真的非常吸引又抵食。🔸日本帆立貝海膽盛盒 $238(期間限定) 配漬物 味噌汁一客刺身有齊:清甜日本海膽、肥美帆立貝、鮮甜三文魚籽、綿密甜蛋,款款新鮮拼湊出鮮味滿滿的刺身盛盒,加上壽司飯同吃 一絕也!❤️🔸岩鹽蒜香燒羊架 $238(選用頂級紐西蘭法式羊架 Prime NZ Lamb Rack)肉質柔軟不太羶,而且有3塊羊架😍! 趁熱食羊味肉香更出~ 配:新鮮時令三點刺身、日式前菜、和風沙律、御飯、味噌汁、甜品 (配料一點都不馬虎 有誠意)🔸賀天招牌卷 (3本) $68Gaten Sign Maki 一向愛吃壽司卷物的我,又點會錯過,呢個組合有我愛吃既鰻
Ga Ten❤️ 滿有驚喜的澳南日料店🎏🏮🍣🥢

而且埋單仲有現金卷送~真的非常吸引又抵食。

🔸日本帆立貝海膽盛盒 $238
(期間限定) 配漬物 味噌汁

🔸岩鹽蒜香燒羊架 $238
肉質柔軟不太羶,而且有3塊羊架😍! 趁熱食羊味肉香更出~

🔸賀天招牌卷 (3本) $68
Gaten Sign Maki 一向愛吃壽司卷物的我,又點會錯過,呢個組合有我愛吃既鰻魚🖤,一口味道融和。

日本爐端燒 & 燒物很適合佐酒🍶,而且價錢不貴耶~
🔸蒜燒廣島蠔 $88 (即叫即燒 滿滿蒜香)

🔸牛舌 $58 (牛舌是串燒必吃之選 有咬口)
🔸蘆筍安格斯牛肉卷 $48 (牛脂香爆發🖤)

另外亦點選左點款自選壽司🍣,質素很可以~
🔸火焰北海道右口魚邊壽司 $38
🔸日本鮮帶子壽司 $38
🔸火焰三文魚壽司 $22
🔸三文魚腩壽司 $25
🔸海鰻壽司 $38

呢間已經bookmarked‼️ 下次要再來吃吃喔👅
×××[賀天 -Ga Ten Japanese Restaurant]×××