2024-08-04
放假入將軍澳南行下, 搵左呢間位於海天晉滙嘅日本菜-賀天價錢屬中價,假期午餐都算抵食,而且選擇夠多~ 我見東京富士山牛丼都好吸睛,松花堂日式便當有西京燒添😍😍唔鍾意套餐的話,散叫壽司, 小食都好唔錯👍 我地點左2兩份餐~ 🔅極上牛肉壽喜燒 (關西風安格斯) 配和風沙津,茶碗蒸, 飯 $128壽喜燒的湯汁味道剛剛好沒有太濃太鹹, 湯底材料好豐富,有牛肉,日本旺菜,冬菇,仲有薯粉~ 牛肉份量合理, 油脂平均, 牛香味濃,沾上蛋汁好滑~薯粉吸收晒成個壽喜燒汁嘅精華, 好滑而且好有嚼口🤤記得用壽喜燒配搭住粒粒分明得黎又有少少煙韌口感嘅米飯一齊食,口感味道都特別好~ 🔅西川特上十本壽司盛配和風沙津,茶碗蒸, 𩶘魚本菇清湯 $228店員推介, 優惠價HK$228 一日只有20份! 一次過可以食盡多種精選壽司, 最啱我呢種三心兩意嘅人食~單純擺盤已經覺得好有日本風情, 十款不同嘅壽司, 有白蝦,三文魚, 鯛魚, 金目鯛, 金槍魚,池魚,蟹肉等. 每一款都新鮮美味,味道細緻~金目鯛壽司仲配左師傅特調酸汁, 少少柚子香,食起黎特別提鮮~ 🔅玫瑰荔枝梳打打卡一流👍 餐廳將杯飲品🍸浸喺冰塊令玫瑰味keep住
放假入將軍澳南行下, 搵左呢間位於海天晉滙嘅日本菜-賀天
唔鍾意套餐的話,散叫壽司, 小食都好唔錯👍
我地點左2兩份餐~
🔅玫瑰荔枝梳打
打卡一流👍 餐廳將杯飲品🍸浸喺冰塊
令玫瑰味keep住濃,配埋梳打水特別正🫶