2024-10-06 279 views
今日帶阿仔踢完波,落車經過見到呢間全人手包既餃子店~餃里,就決定買外賣返屋企開餐。小店採用開放式廚房,可以見到每張單下面都有一個計時器,計算製作時間,煎餃須時10分鐘,湯餃就8分鐘,認真態度令我哋願意耐心等候。餃子有十幾款口味,湯餃或煎餃任君選擇,仲可以雙拼或叁拼,更有清新素菜系列,配合不同客人須要。我哋叫左叁拼湯餃,包括味道傳統既椰菜鮮肉,味道香濃既香荽鮮肉,及味道特別既紫菜鮮肉;另外每款湯餃都配上住家湯水,我揀既老火椰子豬骨雞湯,不添加味精,湯頭鮮甜不油膩,外賣仲可以分湯,唔會浸淋餃子,好細心。煎餃就叫左韭菜鮮肉和芝士粟米鮮肉,每一隻餃子既外皮都煎得金黃脆口,咬落去餡料鮮嫩多汁,韭菜煎得勁香;芝士味道濃郁,粟米粒爽口,更有少許拉絲效果。餃里撈麵唔辣,配上小店自家製醬汁和辣菜脯,令平凡既麵條生色不少。總結,餃子超多口味,用料新鮮,份量十足,餃子控不要錯過。

總結,餃子超多口味,用料新鮮,份量十足,餃子控不要錯過。

Type of Meal
Dinner
  • 餃里撈麵
  • 芝士粟米鮮肉煎餃
  • 韭菜鮮肉煎餃
  • 椰菜鮮肉湯餃
  • 紫菜鮮肉湯餃
  • 香荽鮮肉湯餃
最近餃里係香港各區都不斷插旗開新店🎯開小店就適合佢地主打外賣生餃生意,係紅磡呢間鋪就算鄰近必嘉街重建區域,算係較舊既位置,不過餃子店附近都少就有得做🥊全店有10個堂食位置,主力做外賣生意主要有湯餃配湯麵同埋煎餃配撈麵既食法🥟今次帶埋朋友黎食就食得勁豐富,三拼湯餃配上海麵同埋三拼煎餃配小辣撈麵,小食就揀咗田園四拼湯餃湯餃有韭菜、椰菜、芫荽同素食選擇🥬湯底有椰子豬骨雞湯、蕃茄薯仔湯同素食既無花果栗子腰果湯🥥配搭都好多,餃子飽滿多餡,湯底夠濃香無味精😋煎餃仲有11款選擇,底部煎得好香爆,咬開就爆餡咁,今次揀咗紫菜、泡菜同芝士餃,芝士最正,拉絲幾惹味,撈麵有蒜油香極易上頭😆最好加埋自家製辣菜甫原來後面有間小房仔,兩個師傅係入面即場包餃子,唔係工場出品幾有誠意,值得更多支持🫡

2024-09-28 413 views
今天黃昏,我前往位於紅磡蕪湖街,這是一間我一直想試的餃子店名叫餃里。店內的氣氛非常舒適,讓人感到放鬆。我特意選擇了外賣,想和家人一起享用美味。我點了幾種不同的餃子,期待著這頓晚餐的到來。首先,我選擇了樽裝辣菜脯,這是吃餃子的絕佳配菜,能增添不少風味。接著,我挑了韭菜鮮肉湯餃,湯汁豐富,鮮香四溢,肯定能讓人食指大動。除了湯餃,我還點了椰菜鮮肉煎餃和咖喱鮮肉煎餃,這兩款煎餃的外皮酥脆,內餡則是鮮嫩多汁,真是令人期待。最後,我還加了一份芝士粟米鮮肉煎餃,想要嘗試那種濃郁的芝士風味。帶著滿滿的好心情,我回到家中,準備和家人一起分享這頓豐盛的晚餐。看著一盤盤熱氣騰騰的餃子,心中不禁感到滿足,期待著這次美味的享受。

2024-09-27 392 views
位於紅磡的餃里,專注於手工餃子,吸引了眾多食客前來品嘗。讓人可以自由選擇,從湯餃到煎餃,每道菜品都展現了新鮮食材的獨特風味。餃選擇首先,點了一份**三拼自由選湯餃**,選擇了椰菜鮮肉、韭菜鮮肉和芹菜鮮肉三種口味。湯餃的皮薄餡多,每一口都能感受到鮮肉的鮮美。特別是韭菜鮮肉餃,韭菜的香氣與肉餡的濃郁相得益彰,讓人感受到一種清新的口感。椰菜鮮肉則帶有一絲甜味,口感清脆,適合搭配濃郁的湯底。搭配的**老火椰子豬骨雞湯**更是讓整頓餐點增色不少。湯底清澈,喝上一口,家中的味道,讓人感受到家的溫暖。加入上海麵,吸收了湯汁的精華,煎餃的魅力接下來是**9隻三拼自由選煎餃**,我選擇了香荽鮮肉、和風咖喱和芝士粟米。在煎餃的選擇上,這裡對於餃子的外皮處理得相當到位,每一隻都煎至金黃酥脆,外焦內嫩,讓人一試成主顧。**香荽鮮肉**煎餃的香氣十分誘人,香荽的清香與肉餡的鮮美完美結合,口感層次豐富。而**和風咖喱**餃則展現了創新的風味,咖喱的香料味道讓人感受到異國的風情,這道餃子獨特的味道絕對是值得一試的選擇。最後的**芝士粟米**餃也是一大亮點,芝士的濃郁與粟米的甜美融合在一起,讓人感受到極致的幸福感。#

餃選擇

煎餃的魅力

### 四拼煎餃

另一道**田園四拼煎餃**也讓我印象深刻,這道菜包含了韭菜鮮肉、椰菜鮮肉、香荽鮮肉和泡菜鮮肉,每一種口味都有其獨特的魅力。特別是泡菜鮮肉餃,帶有微微的辣味和酸味,讓人感覺清新,適合喜歡重口味的食客。

最後,搭配的**樽裝餃里無添加糖豆漿**,是整餐的完美收官。豆漿的香濃口感讓人回味無窮,無添加糖的特點也讓這杯飲品更加健康,適合搭配餃子一起享用。
2024-09-02 625 views
身為一間餃子店,連唯一專注嘅食物都可以做得咁難食,真係敬佩! 我用外賣apps 叫了九隻水餃椰子豬骨湯底送黎我屋企,外賣員送到我就即刻食,我碗嘢仲係暖的,所以絕對不存在什麼我擺咗太耐令到食物質素變差。餃子:皮黏黏地既,食落口會漿實你個咀,塊餃子皮仲一直黐住喺我支匙羹上面,我叫的三款餃子,芫荽,白菜,芹菜,全部啲肉都係霉霉爛爛,一D口感都冇。 椰子豬骨湯底:椰子冇椰子味,豬骨冇豬骨味,我都唔知自己飲緊啲咩。老闆見字建議自我檢討下。

老闆見字建議自我檢討下。
三色餃椰子豬骨湯
2024-08-11 859 views
落單既時候,講左幾次個收銀都好似聽唔明咁。搞到我重複左好多次要叫咩嘢食。 佢仲要唔耐煩。店員態度同表情由入店個刻已經好差 😑餐牌寫有原味豆漿同低糖豆漿揀,我跟餐牌講要低糖,但佢話淨係有糖同無糖揀 🫥之後返埋位,發現佢落多左一枝豆漿。咁就行埋去同佢講,佢淨係一野隊多枝豆漿俾我,我又同佢講左幾次佢先明白,然後好‘負氣’咁退錢。🙄叫左3碗野,另外2碗都食完,仲差一碗,問佢先知廚房漏單….呢2次事件,一句唔好意思都無講。整體體驗好差,絕對唔會再黎。
店員態度同表情由入店個刻已經好差 😑

叫左3碗野,另外2碗都食完,仲差一碗,問佢先知廚房漏單….
呢2次事件,一句唔好意思都無講。

整體體驗好差,絕對唔會再黎。
2024-07-11 813 views
今日晚餐諗住打電話叫定餃子外賣自取,接電話嘅女士就一邊同其他人講嘢,差唔多每句都要重覆先至落得完張單落到去自取嘅時候,喺櫃檯嘅女士已經冇咩禮貌,點知喺俾錢嘅過程中,另一位喺樓面、睇嚟年長一d嘅女士問我「搞掂未?」(exactly 係呢3個字,仲講左2次,而且係面對面向住我講,我相信意思都好明顯係叫我快啲比完錢快啲走,唔好阻住其他人比錢)Ok, fine. 既然你地係咁唔welcome 我,下次就真係咪‘餃’我!

2024-07-11
2024-05-02 856 views
叫左外賣送餐,等左9個字,點知嚟到漏左成個套餐,仲要咩配料都冇 打過去問個店員可唔可以補送番個餐,佢話今日唔得因為太忙,只能夠退錢或者自己過嚟攞番我話我想你哋送番個餐嚟,佢係咁話今日好忙唔得架啦,叫我第二日3-5pm先打過去因為佢哋個段時間會得閒d處理番件事,仲係咁想cut線大佬我叫外賣就係唔想過嚟攞呀嘛,仲叫我第二日先打番去😅😅😅漏餐都算啦但態度可以好d同有誠意d😅係咁話自己新嚟嘅我都唔知呀搞到成肚氣咁食其他嘢,係3款湯餃加麵,點知3款湯都冇味,麵又係冇味,餃子ok 唔算特別好食,仲要人均75蚊,絕對唔值得尼間嘢唔會有下次
大佬我叫外賣就係唔想過嚟攞呀嘛,仲叫我第二日先打番去😅😅😅
尼間嘢唔會有下次
2024-04-27 588 views
快餐店模式, 用的是外賣餐具, 點咗兩個餐, 點咗一個煎餃三拼( 紫菜, 芝士, 泡菜)味, 即叫即煎, 嚟到熱辣辣, 加埋推薦的柚子醋和辣菜譜混合一起食 味道真不錯, 三款煎餃子都非常好食, 仲嗌咗個韭菜鮮肉湯餃, 蕃茄薯仔湯, 店員又叫我試一下加少少辣菜脯和柚子醋落個湯到飲, 酸酸辣辣非常醒胃,餃子用新鮮豬肉, 湯底沒有味精, 飲完食完都沒有口乾嘅感覺, 用餐100蚊多啲,食咗15粒餃子,下次可以再去幫襯食下其他款式的味道, 我就沒有遇到其他留言的壞情況
2024-04-27
Waiting Time
12 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2024-04-13 481 views
餃子是豐信的size, 要吃兩口才吃完,很足料。但肉偏碎,吃不出肉的纖維,而無花果湯是近乎完全沒有味道的清水,老婆那個蕃茄湯勉強好一點但也是很清。如果是為了喝碗湯而去的話,我不建議。個人認為是湯底選料的失誤,本身栗子腰果就不怎麼出味道,建議改用些味道本身更重的材料,甚至是川弓等類藥材的湯料。

我是附近街坊,自問客氣有禮人仕,利申餃里一開鋪時有支持,由只有外賣到堂食都有試過。開店冇耐後,服務態度同質素直線下降,外賣女職員態度超差,全程黑面玩手機,堂食態度如是,又試過幾次打電話外賣不斷cut線,然後親身落樓下時,以不屑的眼神同語氣話「賣晒囉一早」。有幾次成功買到外賣,番到去又漏左餃子,9隻變6隻,去反映時仲好似去求佢比番3隻我。昨天同今天都有去叫外賣,同樣惡劣態度不變地趕客走,以致令平時都冇咩寫食評嘅我,真係要留言反映下,我寧願食袁記,都唔會再食餃里。
2024-04-08 471 views
沒有期待過要服務,但店員態度真係好西,呢間名店果然名不虛傳~「搞你!」店舖環境好麻麻,野食更加麻麻,食完心情都真係麻麻,不如食八方雲集或者袁記啦,至少對答d店員會正常好多,又平d,d野又有返果種食材嘅味道58蚊9粒餃,細細粒,無味,即用即棄餐具... 等左幾耐下...拿拿食完立即走人...然後你已經好飽因為你已經一肚氣,食個飯唔知欠左呢間野d店員d咩到啦?如果可以俾分,我會俾6粒星,然後凸咗一粒星出嚟,所以最後係仲有1粒星

2024-04-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$58 (Dinner)
餃子的美味程度往往取決於餡料的調味與新鮮度。遺憾的是,我所嚐試的餃子在這方面讓我大失所望。肉餡完全沒有經過應有的醃制過程,導致味道索然無味。吃下每一口,都能感受到那種硬生生的、未經調味的豬肉帶來的沉悶。這種餃子不僅沒有帶來應有的食慾,反而讓人感到難以下嚥。再來說說所謂的海底椰湯。湯頭淡而無味,不但沒有提升整體用餐體驗,反而讓人覺得無論是時間還是金錢都花得有些冤枉。撈麵只係柚子醋拌麵⋯就什麼秘制?總結來說,這次的餃子餐飲體驗極為不愉快。對於那些尋找地道美味餃子的食客來說,這家餐廳顯然不是一個合適的選擇。下回我將會更加謹慎地選擇用餐地點,以避免再次遭受如此的食物失望。至於這家店,我肯定不會再次光顧。

2024-02-22 553 views
今晚想食餃子,湯餃又可以飲湯,平時經過呢間好多人排,新開都未試過,即管去下。裡面坐位唔多,坐到10人左右,但排隊好多都係買外賣,所以入到去都唔係滿座。裝修簡約,都乾淨舒適。🥟「餃里」的湯餃有3款湯底,都是住家湯水,比自己煲的更清淡,入口舒適。我選了我很常煲的蕃茄薯仔肉碎湯,會附上湯料的,有營之選。桌上有柚子醋、辣菜脯,非常開胃的。🫶🏻🫶🏻 沒有經歷到別人說的態度惡劣,就不要期望服務,只是快餐形式,先付款,餐具也是外賣的。經過紅磡可食個快餐🥟

裝修簡約,都乾淨舒適。

我選了我很常煲的蕃茄薯仔肉碎湯,會附上湯料的,有營之選。

桌上有柚子醋、辣菜脯,非常開胃的。🫶🏻🫶🏻

經過紅磡可食個快餐🥟
2024-02-22
$46 (Dinner)
2024-02-15 384 views
餃子ok 門面收銀女仔劣質態度十問九唔應 西面西到問佢收唔收八達通又唔應以為只收現金點知之後發現原來收卡其他staff無問題 態度好好得佢令人極度反感真係好趕客以後都係叫外賣算
餃子ok 門面收銀女仔劣質態度
十問九唔應 西面西到