2012-11-20
岩岩個星期日,同個friend去探九龍城買野,買完諗住食泰國野,點知間間都好鬼貴,之後openrice下有咩好食,咁岩搵到lee間日本野,估佢唔到幾好味道!講真,lee間野係地底,唔係openrice都搵唔到!!其實我就不嬲唔寫呢d食評既,不過因為食果陣發生左件事,餐飯真係好開心,所以就試下寫出來!果晚就係有得咁橋, 俾我地搵到呢間野, 普遍黎講我覺得野食幾OK! 只係我個friend就有d驚,因為佢話間野係地底,佢又唔知做咩話自己從來唔中意落地底,話怕鬼,不過呢個係題外話啦哈哈,佢食完都好鬼開心就係真既,因為佢好中意食炸野,而呢間日本野d炸野真係幾有水準wor,所以我個friend食到都好開心啦後尾!食果陣,我同個friend係咁叫炸生蠔,我諗我同佢食左都差唔多每人10隻,真係好味!d串燒都好味!仲有d魚生,好新鮮,仲有佢切得特別厚,我同個friend都好滿意!食左都唔少!不過呢我地叫左個唔知什麼燒野果d,果個爐細到....跟本燒唔度,我同個朋友望住個爐又慢又細,完全無得食,有d唔開心!呢個時候,竟然就係開心野發生la!隔離檯有家人,佢見我同個朋友嗌左d燒物又食唔到,佢地又嗌左但唔知
呢個時候,竟然就係開心野發生la!隔離檯有家人,佢見我同個朋友嗌左d燒物又食唔到,佢地又嗌左但唔知點解個火又幾猛,d野食燒好哂,佢仲叫我地拎埋d野俾佢地燒,結果我同個friend就同左人地成家人shar個爐,佢地好好客,果度職員見到都笑,哈哈真係好開心呀!
最後我地傾左好多計,野食又幾好味,我同個friend就咁竟然無啦啦過左好好玩既一晚,真係估唔到會尼到呢間日本野,又識到人地一家人!又再證明香港人仲係好好架^^
我第一次寫呢d食評,我都加d相上尼la,希望各位中意啦!