Restaurant: Genki Sushi
Info:

2019-06-19 142 views
港九好多間元氣都排爆隊,唯獨呢間我幾次黎都唔洗等,趕時間黎食係唔錯。今日唔好肚餓,所以唔係叫左好多野,填一填肚準備去開會。蒸蛋我每次必叫,好味!有冬菇、日本魚旦、帶子、蟹柳,味道ok的!另外老實講,生野唔敢叫太多,儘量叫火炙壽司,感覺安全啲,又好味。

今日唔好肚餓,所以唔係叫左好多野,填一填肚準備去開會。

2019-06-06 140 views
晚上七點幾去食,入到去坐吧枱最尾幾個位,坐底叫完野食先發現輸送帶軌道上面有隻細小嘅死昆蟲,死左都算,坐多左陣隔離位忽然叫,原來跑左隻中小形嘅曱甴出嚟!隔離位殺左之後,經理就幫佢地換位,但十分中都唔夠後,侍應只係求其抹一下就比下一位入坐!最後一碟壽司上時,竟然有一隻類似跳蚤係上面。。。估唔到原來依家嘅元氣係咁差
2019-06-01 113 views
最近成日開工開到好嘢,收工好多鋪頭餐廳都接近關門,所以就近近地喺公司附近食元氣壽司。平時都好鍾意食壽司嘅我,覺得啲間分店真係好方便,因為呢度係高速線嘅分店,所有壽司都係小火車直送過嚟,超快食物就送到我枱面,唔使驚餓親!你都元氣,我一定會食赤蝦刺身同埋海膽壽司!雖然呢度嘅海膽唔係特別靚或者特別好味嘅海膽,不過都可以滿足下我平時好想食海膽嘅慾望。今次我一食就食咗三舊!由於個人好鍾意食蝦,每次嚟到我都會叫幾碟甜蝦壽司、赤蝦,食到唔想食為止。對於其他人,佢哋大部份都係叫三文魚壽司、炸蝦壽司、北寄貝!每次食完都覺得好開心好滿足!順帶一提,如果食得多次數,可以成為元氣會員,呢度嘅儲分制度好吸引!每食 $10就等於1分,而1分就可以當$1用!好快就可以食免費餐架啦!

2019-04-02 240 views
好耐無食壽司,見附近有間元氣壽司就walk in行咗入去試下。我覺得食壽司同點心既心態其實一樣——分享。同一款既壽司當然可以一個人食晒,但為何不同朋友share食多幾件唔同種類既呢?於是我地就叫到成枱都係,忽然覺得壽司鋪都有土地問題。個人覺得炙燒系列特別好食,食材新鮮,味道唔錯。另外三文魚壽司是厚切,好有咬口,色澤呈橙紅剔透,讚!PS: 愈點愈多既原因係為咗睇火車送遞壽司。
我覺得食壽司同點心既心態其實一樣——分享。

於是我地就叫到成枱都係,忽然覺得壽司鋪都有土地問題。

個人覺得炙燒系列特別好食,食材新鮮,味道唔錯。
另外三文魚壽司是厚切,好有咬口,色澤呈橙紅剔透,讚!

PS: 愈點愈多既原因係為咗睇火車送遞壽司
2019-03-16
2019-02-11 235 views
元氣壽司🍣有時都會自己一個去食燉蛋同元氣卷,簡直百食不厭最近又新推出的,當然要去試試,是次推出了,豊洲直送有蒜香味同微微辣的,及同樣是豊洲直送,伴有柚子粉的,壽司🍣版,感覺像沙律上加了飯及我最愛的三文魚籽配搭上及可以當甜品的,一共五款,我最愛,因為有淡淡的柚子粉香,感覺新鮮。
元氣壽司🍣有時都會自己一個去食燉蛋同元氣卷,簡直百食不厭
最近又新推出的[期間限定],
當然要去試試,是次推出了,豊洲直送有蒜香味同微微辣的[脆蒜辣味噌鰆魚],及同樣是豊洲直送,伴有柚子粉的[平目 ],壽司🍣版[凱撒風乾火腿],感覺像沙律上加了飯
及我最愛的三文魚籽配搭上[帆立貝迷你飯]及可以當甜品的[北海道蜜瓜梳打配雪糕球🍨],一共五款[極上優惠],我最愛[平目],因為有淡淡的柚子粉香,感覺新鮮。
2019-01-23 169 views
星期五晚九點入坐,多款壽司售罄都算,可能真是太多人叫...但我第一碟叫的辛辣長鰭吞拿魚壽司高速線送到座位前時塊魚生係跌左係碟上唔係飯上面,按掣原碟送回,可惜過左45分鐘都無再出過碟比我,於是同店員講話哩碟壽司未到,過左5分鐘終於補回一碟來....可惜塊魚生係兩塊魚夾左一塊...咬落去時係碎開...好難食,口感差及完全無味,我放棄....只食左舊飯!之前食過都唔係咁差,唔係因為哩間店就腳我一定唔會來!

咬開變免治魚生
多款壽司售罄

2019-01-18
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2019-01-21 117 views
周三中午,獨自去到尖沙咀廣東道附近工作,行行下肚餓之際,走進了一間元気壽司,點了一個雜錦魚生飯套餐,裏面魚生配料班包羅萬有,包括有我喜歡食的吞拿魚、海膽和三文魚,還茶碗蒸和麵豉湯,連加一只需130元,不錯哦!

2018-11-14
$130 (Lunch)
2018-11-24 307 views
元氣出左全新系列新登場德島縣食材炸物同壽司都唔錯親子軍艦好有趣🐣上面有粒半熟蛋黃新奇得嚟又幾好味趁推廣期內要一試!.德島縣系列:📍炸阿波尾雞📍鰤魚腩配酸橘醬油📍照燒風親子軍艦📍阿波尾雞牛蒡薯餅📍鳴門金時甘薯天婦羅📍鳴門金時甘薯卷📍酸橘梳打
元氣出左全新系列
新登場德島縣食材
炸物同壽司都唔錯
親子軍艦好有趣🐣
上面有粒半熟蛋黃
新奇得嚟又幾好味
趁推廣期內要一試!

德島縣系列:
📍鳴門金時甘薯天婦羅
📍鳴門金時甘薯卷
📍酸橘梳打
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2018-11-16 191 views
好耐都冇去過 元氣 食啲嘢, 有一日行過咁就入去食一啲,原本諗住食幾件壽司就算,原來撞啱有新 promotion 咁就立即入去試一試今次元氣嘅呢個 promotion 就係 德島之食材 系列咁我都叫咗得到知食材嘅一啲食物好似 壽司、炸雞、飲品等等,其實味道都係一般般,冇想像咁特別最特別反而就係天婦羅,個名叫做 鳴門金時甘薯天婦羅 $20 一客,個天婦羅做得個皮都唔係咁博咁脆,最大特點就係非常厚切,番薯天婦羅非常厚切,真係好困難食到落口, 日本甘藷當然好味,但係都唔需要咁厚切啫,而且真係砌得太厚啦食呢兩件真係飽曬仲有一個好好味嘅甜品係值得講嘅, 呢個就係叫做 鳴門金時甘薯卷 $25 一客, 冇錯又係甘薯做嘅,個蛋糕食落去又軟又或啲忌廉又香,真係好好味

今次元氣嘅呢個 promotion 就係 德島之食材 系列

咁我都叫咗得到知食材嘅一啲食物好似 壽司炸雞、飲品等等,其實味道都係一般般,冇想像咁特別

2018-11-12 123 views
係尖沙咀想食壽司就揀元氣啦!原來依家變左做手機掃QR 落單喎 好食指數:😋😋😋😋(5個😋為最高)抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最高)

係尖沙咀想食壽司就揀元氣啦!

原來依家變左做手機掃QR 落單喎

好食指數:😋😋😋😋(5個😋為最高)
抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為最高)
2018-11-11
$150 (Dinner)
2018-10-22 201 views
今日泥開附近,突然想食元氣高速線,就泥左新港中心呢間,嗰時夜晚7點8 度,等左around 5分鐘就入得。。很高興第一次有得坐卡位,但望一望,咦,唔見晒d 點菜ipad既,原來而家潮到係用手機scan QR code落單。。。叫左都唔少野,包括軟殼蟹牛油果卷,炙燒帆立貝,芝士蟹柳卷,炙燒柚子吞拿魚,澳洲和牛壽司,牛油燒熟帶子,薄燒三文魚,整體都ok, 想歎下壽司,飲下綠茶,玩下高速線,都幾開心既,埋單兩人大約$250, 食飽飽

2018-10-22
Type of Meal
Dinner
2018-09-18 270 views
下午茶時間來到尖沙咀,不知道吃什麼好於是便選擇元氣。元氣設有下午茶套餐,每款大概50幾蚊,十分抵食。這次選擇了壽司,粟米天婦羅和烏冬。味道ok但天婦羅有些乾。性價比高
下午茶時間來到尖沙咀,不知道吃什麼好
於是便選擇元氣。
但天婦羅有些乾。性價比高
2018-09-17 176 views
閒來無事,與朋友到尖沙咀濕平。到下午茶時間,友人説想食壽司,見有元気,便上去碰碰運氣,希望不會太多人,結果不用等便被安排坐窗邊大枱,正。👍🏻呢間元気已非迴轉壽司,而是火車直送。朋友無試過,覺得有趣,亦見隔離幾枱有小朋友的,每次食物送到都興奮大叫 ,甚有歡樂氣氛。😀😀😀 我亦喜歡火車直送,較新鮮。餐牌用iPad落單,超方便,選擇同以往差唔多,我們隨意點了5客壽司。玉子壽司的蛋不太甜及嫩滑,OK! 三文魚壽司的三文魚不夠厚及新鮮,三文魚味也不足,但$12一碟,算係咁。👌🏻👌🏻炙燒三文魚及迷你鰻魚飯超好味!火燒後的三文魚散發陣陣油香,兼有少少煎香口感,妙!😃😃鰻魚飯的汁香甜,加上獨特鰻魚味及口感,好食到唔停口。[註:因大家都鐘意,我們加再叫多一個,這個份量很適合女孩子。]👍🏻👍🏻👍🏻炸蝦手卷的蝦剛炸好便上枱,蝦不單止又熱又脆,亦十分爽口,好食。😃😃總結而言,元気的壽司雖不是件件精品,以這個價錢,也是十分超值。

呢間元気已非迴轉壽司,而是火車直送。

2018-09-15
$70 (Tea)
  • 迷你鳗魚飯
2018-08-22 206 views
元氣壽司大家都食過啦有乜咁特別吖?!今日揀食佢係因為唔使等位,諗住快快食幾件打底就去同啲密友盡情傾計,你知啦好傾起上嚟只係會顧住飲野同埋傾計,係會唔記得食嘢㗎嘛。快食咗幾件壽司,見佢有期間限定嘅築地直送的『池魚』壽司就即刻叫來試試!我仲叫咗最喜愛的海膽魷魚軍艦卷、左口魚裙邊壽司、三文魚腩壽司,同埋油金魚壽司。築地直送即係速遞直送,池魚壽司真係最鮮甜又大件,雖然三文魚腩壽司同油魚壽司都好肥美,但係都要輸比池魚壽司,所以記得下次去食元氣嘅時候,一定要留意有咩期間限定,一定要叫來試吓,相信一定有保證。
2018-08-10
一向都好喜歡原始元氣的下午茶餐,一心放假打算再嚐元氣下午茶,但附近只有高速線,就打算都好,食高速線的下午茶,但去到先話暑假唔供應,要9月先有,咁只好散叫其他。軟殼蟹手卷+北寄貝軍艦+火炙牛油赤海蝦+大滿足甜蝦卷+期間限定蟹肉壽司壽司都維持一貫水準,軟殼蟹夠熱,加埋沙律醬好好味,軍艦紫菜夠脆,火灸系列都好新鮮,牛油再火炙,溶化咗,味道好豐富。甜蝦都好多隻,又新鮮,10蚊好抵。期間限定都不錯,好多蟹肉。味道:4/5抵食:3/5回頭率:4/5

味道:4/5
抵食:3/5