Restaurant: Genki Sushi
Info:

幾個女仔夜晚唔知食乜好,食日本嘢實唔會say no自從搬過鋪後都未嚟食過😂晚飯時段拎左飛都要等廿幾張枱,不過好彩等左半個鐘度就有位,仲要大卡位,點餐用pad方便快捷,見住個高速線送餐,好開心好期待d嘢食快d嚟,唔覺意會越點越多😂食物新鮮好味道😊
幾個女仔夜晚唔知食乜好,食日本嘢實唔會say no
自從搬過鋪後都未嚟食過😂
食物新鮮好味道😊
2018-07-13
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2018-07-02 209 views
之前食迴轉壽司就食得多,高速缐壽司🍣就真是第一次食~😝雖然沒有之前的迴轉壽司咁可以一路食一路睇岩壽司就取,但就方便了想點什麼就即刻有的欲望。小朋友見到火車很興奮!
元氣壽司水準高,好多分店又有好多人食。雖然佢開發左一個手機Apps可以用佢嚟攞位攞飛,但其實個個都識😂所以通常都要等幾十張枱。今日心血來潮想食元氣壽司,如果搵係商場嘅元氣一定好多人,竟然比我搵到呢一間呢埋左係角落頭嘅元氣😍😍 我7:45去到,晚飯時間都有好多位🤤 食物水準仍然都係咁高咁好食👍🏼 不過我八點幾走嗰陣開始有人等位了。😂高速線好好玩😂俾我發現左下午茶時段佢有幾個set好抵食👍🏼$50已經有五六件壽司再加蒸蛋同炸物🤤 等我下次放假去食🤤
高速線好好玩😂
軟殼蟹手卷👍🏼
牛油帶子壽司👍🏼
2018-06-27
$100 (Dinner)
軟殼蟹手卷👍🏼
牛油帶子壽司👍🏼
剛剛係戶外工作,被太陽伯伯曬完之後成個人溶哂,好想即刻搵個涼浸浸嘅地方食啲涼浸浸嘅嘢,第一時間諗起附近有元氣~除咗食壽司之外,我地都點咗日本清酒,當係提早慶功~ 涼浸浸嘅清酒一入口成個人都爽哂,清酒香味令人身心舒暢~之後朋友叫埋日本直送嘅雪糕同埋蛋糕 :抹茶味千層蛋糕好夠抹茶味,濃得嚟又唔會苦、唔會‘流’~ 抹茶控必試芝士蛋糕,識食嘅朋友叫佢要雪凍啲,夠凍先好味~ 紅豆牛奶雪糕,估佢唔到咁香滑好味,少少豆香加埋陣陣奶香,味道好夾,口感幼滑,下次要自己一個人一盒

之後朋友叫埋日本直送嘅雪糕同埋蛋糕 :

芝士蛋糕,識食嘅朋友叫佢要雪凍啲,夠凍先好味~

日本清酒
日本清酒
2018-05-09 227 views
元氣越開越多,可以話係而家最做得起既壽司連鎖店。不過都係抵距既,味道好食,價錢都算合理,又開到周圍都有,要食都好方便。👍🏻👍🏻呢日放lunch同同學又再來幫襯,其實平時都間唔時食,已經變左我地既食堂😂我叫左一個lunch set,lunch set 92蚊有迷你魚生飯,又有刺身(三文魚,吞拿魚,赤海蝦),仲有大碗烏冬,沙律同三件炸雞。三文魚刺身超厚切,好正!炸雞都唔差,又脆,又滑,有肉汁~沙拉就普普通通啦。距有幾個lunch set揀嫁,下次再試其他~

距有幾個lunch set揀嫁,下次再試其他~
2018-05-08
  • 三文魚刺身
2018-04-23 139 views
呢間元氣lunch無set, 要散件叫。lunch有好多人排隊,用自助機點野食,省卻人手。order唔算快,魚生壽司尚算高速,但火灸壽司要等成10分鐘先到。味道不錯,若能加快送遞時間會更好
2018-04-04 239 views
呢間位於尖沙咀新洗中心地下既日式餐廳,中午見佢地有lunch set,價錢吾算太貴,$65-90一個lunch set,包個沙律同日式湯,點完餐後食物好快就到。通常我自己覺得食壽司/刺身點既豉油都好重要,吾可以太咸,但佢地既豉油偏偏就好鹹,而且食物感覺唔算太新鮮,所以我食既候都冇乜大感覺,只覺都過得去,但份量吾算多,正常份量,建議比較大食既朋友可能要點多樣小食先夠飽。而且佢地set lunch既前菜沙律同湯都係好一般,食個lunch黎講吾算抵而且吾係特別好食,所以我吾會推介呢間餐廳比大家。
2018-03-26 162 views
1. 隨日式燉蛋附上的匙羹有嚴重污漬 (用紙巾也清潔不了), 只好要求更換2. 三色刺身上漏了北寄貝 3. 油甘魚壽司有魚鱗4. 辛辣長鰭吞拿魚壽司有根, 完全咬不開.......
2. 三色刺身上漏了北寄貝
3. 油甘魚壽司有魚鱗
4. 辛辣長鰭吞拿魚壽司有根, 完全咬不開.......
2018-03-26
2018-01-24 316 views
見到開左高速線就來食下, 因為過左Lunch Time, 等左5分鐘就有位, 一入到去就覺得環境唔錯, 幾光猛。但係本人唔鐘意食生野, 所以全部都點左熟野。腐皮壽司: 都好大舊下, 不過就好甜, 食完要即刻飲茶, 如果唔係咁甜既話會好好多。皇帝蟹柳壽司: 係我最鐘意既壽司之一, 蟹味好足夠, 而且價錢唔貴, 抵食之選。炸蝦天婦羅壽司: 每次來都係必食之一, 炸得好脆, 而且食落唔多油, 但係今次就食到幾重油味, 唔夠之前咁好, 退步左。蒲燒鰻魚壽司: 鰻魚都算幾夠份量, D燒汁夠濃味, 10蚊件來講已經好唔錯。燒牛肋骨壽司: 睇落去呢個做成壽司就唔係幾夾, 不過見係10蚊件就試下啦, 食落去牛味幾重, 配埋D蔥就岩岩好, 有驚喜!對於我呢個唔鐘意食生野但係又鐘意食壽司既人來講算係幾多選擇, 當然唔可以同其他高級日本野比啦, 唔係太高要求又想平既話絕對係一個唔錯既選擇。

2018-01-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2018-01-24 195 views
搬左舖位,又轉為高速線,座位多左好多卡位,環境唔錯食物方面,水準不過不失啦~極太麵黑椒醬油撈麵,簡單配上豬肉及雞蛋,味道不錯!但比較多油~筋子壽司賣相真係麻麻~ 但味道能保持鮮味,仲有少少”爆汁”感~ 鍾意呢種口感嘅你,可以一試!元氣卷三文魚包住軟殻蟹及青瓜卷,能夠帶出炸軟殻蟹酥炸味,又平衡到炸物嘅油膩感炸蝦天婦羅壽司口感鬆化,亦不失蝦嘅鮮味~但係油膱味比較重,相對以前有點失色蟹子壽司 & 蟹子沙律新鮮!但冇特別驚喜~總括來講~ 食物質素不過不失,價錢大眾化,如能改善食品賣相就更好 算係大眾化日本菜嘅好選擇!
搬左舖位,又轉為高速線,座位多左好多卡位,環境唔錯

食物方面,水準不過不失啦~

極太麵
黑椒醬油撈麵,簡單配上豬肉及雞蛋,味道不錯!但比較多油~
極太麵

元氣卷

炸蝦天婦羅壽司
炸蝦天婦羅壽司

蟹子壽司 & 蟹子沙律
新鮮!但冇特別驚喜~

算係大眾化日本菜嘅好選擇!
2018-01-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2017-11-29 351 views
今天來到元氣吃lunch。這間元氣是有高速線的,火車運送食物,方便又有趣。不過原來這間元氣沒有lunch set,想填飽肚子的我只好點了兩個丼食和一個手卷。蟹肉三文魚籽丼:蟹肉鮮甜,三文魚籽咸香,配合壽司飯,入口十分滋味。可惜份量十分少,完全不足夠。鰻魚丼:魚肉香味濃郁,肉質彈牙肥厚,配了一些甜甜的雞蛋絲,十分不錯。只可惜份量也是很少。我另外點了軟殼蟹手卷,紫菜很脆,軟殼蟹炸得香脆可口,壽司飯暖暖的,十分美味。

2017-11-28
$90 (Lunch)
今晚壽司夜 諗住去九龍公園對出既元氣食 貪佢位置順路 點知去到發現變左板長😂太耐無去尖沙咀啦 去open rice 一check先知搬左去新港上到去如我所料要等位 見到係高速線心裏開心左一秒 等左大概三個字就有得入去坐迴轉位 成條高速線貫穿全場送到會著燈 你拎完所落單的食品就可以㩒熄佢示意運送車走佬每個迴轉位都有一部落單tablet 非常方便落左單大概十分鐘就有野食啦🤓🤓等野食期間當然係整wasabi 但打開見到隻色有啲暗同霉 溶溶地咁☹️左口魚一口氣叫左三件 食完大滿足油甘魚都非常厚實新鮮呢個賣相有啲馬虎 可能係架車度嚇親🤔 但想提既係個碟本身有啲蹟 唔知咩事軟殼蟹手卷必叫 炸得鬆脆 但壽司飯偏濕 呢隻蠔都令人感覺蒼涼 無咩精神 但食落口感正常 不過不失之後想講今次試新野 令我相當失望見到薰燒鰹魚 抱著限定的期望等佢送黎黎到竟然花容失色 變左牛肉乾咁款😔食落去仲有陣奇怪腥味 原本都覺得可能係本身咁樣先有薰燒完的感覺😯但臨走時眼前發現一碟色彩豐富的鰹魚飛過 令我覺得佢本身應該同張相真係9成相似 但我食果舊 唔知咩事😑最後全場最出色係呢杯蒸蛋 料足蛋滑 又暖下個胃🤗

上到去如我所料要等位 見到係高速線心裏開心左一秒

佢本身應該同張相真係9成相似 但我食果舊 唔知咩事😑

最後全場最出色係呢杯蒸蛋 料足蛋滑 又暖下個胃🤗

2017-09-01
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
2017-07-01 645 views
原來這裡開了元氣高速線高速線,是用高速列車運送壽司,取代侍應傳遞食物,這個方法除了節省人力,還吸引小孩子目光,孩子總是期待列車出場,有趣新穎。週未的一個下午,我們一行6人來到餐廳,當中包括小孩子,奇怪......這兒只有寥寥可數的客人,話曬呢度係尖沙咀喎。。週未喎。。。餐廳環境不錯,我們被安排就坐後,急不及待沖茶,及點選壽司:油甘魚,海膽,蔥吞拿魚,左口魚,鰻魚,北寄貝,辣味八爪魚,三文魚子,三文魚腩等。。。。還點了小朋友壽司:即係甜蛋,蟹棒,腐皮,加州卷,元氣卷,炸蝦卷,軟殼蟹手卷,天婦羅炸蝦壽司...等等。。除了壽司外,仲點了其他食物,三文魚頭湯,炸薯餅,枝豆,千層蛋糕,芝士蛋糕,水蜜桃流打汽水等。。。。整體水準嚟講手卷及軍艦的紫菜太淋,沒有脆口感飯沒有醋味,不過軟硬適中三文魚子粒粒都很圓,不過很細粒軟殼蟹淋淋地,大概是炸後,放得太久,不好吃海膽壽司不錯,味道十足炸蝦天婦羅壽司,熱辣辣好味道,這個追加了三客芝士蛋糕,雖然不是自家製,但味道也不錯水蜜桃梳打,七喜加罐頭桃,可以唔飲食飽飽,埋單太約$700左右。
原來這裡開了元氣高速線

餐廳環境不錯,我們被安排就坐後,急不及待沖茶,及點選壽司

還點了小朋友壽司

整體水準嚟講
手卷及軍艦的紫菜太淋,沒有脆口感
飯沒有醋味,不過軟硬適中
三文魚子粒粒都很圓,不過很細粒
軟殼蟹淋淋地,大概是炸後,放得太久,不好吃
海膽壽司不錯,味道十足
炸蝦天婦羅壽司,熱辣辣好味道,這個追加了三客
芝士蛋糕,雖然不是自家製,但味道也不錯
水蜜桃梳打,七喜加罐頭桃,可以唔飲
食飽飽,埋單太約$700左右。
2017-06-24
$110 (Lunch)
  • 炸蝦天婦羅壽司
  • 海膽壽司