2021-11-18
分域碼頭就嚟清拆,之前從未嚟過所以把握最後機會嚟睇下,順便試下呢間意大利餐廳。麵包有成五款咁多,麵包條香脆,Focaccia好鬆軟,蘸橄欖油同黑醋好好味頭盤係意式薄片生牛肉 配火箭菜同Parmasen cheese。生牛肉嫩滑,配埋火箭菜食會清新啲,鹹味主要嚟自Permasen cheesePizza新鮮出爐,一上枱出晒煙好香芝士味Pizza Piccante係蕃茄醬底,上面有意式salami、taggiasca橄欖同Mozzarella。Pizza餅底薄而脆,部分邊位微燶特別香口Salami偏鹹好惹味,中間有原粒黑椒所以辣辣地食完pizza等咗一陣先上紅蝦意粉,意粉比普通嘅幼身,容易入味,每條意粉都沾滿蕃茄紅蝦汁,啖啖都食到紅蝦嘅香濃鮮味雖然無大大隻嘅紅蝦,但蝦肉都唔少。甜品嗌咗Tiramisu食落好creamy,帶微微蛋香,酒味唔會太濃,而且甜度適中。超鍾意食Tiramisu嘅我覺得呢個好好味!為咗呢個Tiramisu我決定嚟多次試下個weekend brunch semi buffet,因為有任食Tiramisu總括嚟講食物質素高,食得好滿足!成餐飯上菜節奏比較慢,可以慢慢食唔使
總括嚟講食物質素高,食得好滿足!成餐飯上菜節奏比較慢,可以慢慢食唔使趕,唔覺意成餐飯食咗三個鐘