Hiring
See All 9 Jobs
2021-04-16 149 views
Can’t imagine there is an up-to-floor Chinese restaurant in YoHo mall. The price is acceptable and there taste of food is good, wanna go again~Super worth and yummy!!!!The starter comes to 雞絲粉皮~😋 the 胡麻醬is super good, I like the cucumber 🥒 mixed with chicken 🐔 love it so much Cold bean milk, I like the taste as it won’t be too sweet. It is vegetarian dish~ with fresh pineapple 🍍 it is not meat ~ suitable for vegetarians and healthy-like ppl~ a healthy choice ~ mouth-watering !!!Dumplings 🥟 ,heal
Super worth and yummy!!!!

Dumplings 🥟 ,healthy choice, full of meat inside

Cucumber 🥒 ~ a bit spicy but acceptable

Spicy -lover🥰🥰🥰
2021-04-11 1462 views
晚上8時半,見這裡全場滿座,仍然有人等位,看看餐牌,原來有特惠晚餐,在YOHO 裡的餐廳來說,價錢很實惠,於是等位大約十分鐘進場用膳。點了兩個特惠晚餐,堅信號秘製厚切豬扒菜飯$65,包括灌湯小籠包兩個,另加小食上海生煎包兩個加$10,茉香綠茶跟餐送的。厚切豬扒菜飯,要讚菜飯非常好味,菜切得細碎,均勻拌在飯裡,飯的口感煙韌而且有微微鹹味,很開胃,不油膩。厚切豬扒抵食,真的夠厚而且味道帶蜜糖味,煎完很香,肉質爽口又不乾。另一特惠晚餐上海粗炒$59,有灌湯小籠包兩個和抹香綠茶跟餐送,小食另加花雕醉雞翼兩隻$10。上海粗炒,麵質很煙韌有彈性,用料冬菇絲、椰菜絲、蘿蔔絲、肉絲等等,份量都不少,而且味道鹹淡適中,份量夠大,炒得又夠香。晚餐送的兩個小籠包,二人同點晚餐,有四個小籠包就放成一籠,小籠包湯汁很多,小心夾起才不至於穿掉漏湯,包子肉質鮮甜,豬肉很新鮮,湯味夠香濃,覺得可以不加醋吃也很鮮味。小食上海生煎包兩個,是這裏的招牌菜,果然一咬就爆汁,彈到旁邊的手袋去,真的要看清楚枱面的教學才吃呢!先咬包的皮,喝掉湯汁,才吃包子。包皮夠薄,底層煎得很香脆,有芝麻增添香味,裏面的豬肉餡和湯都很鮮甜,有輕微

小食上海生煎包兩個,是這裏的招牌菜,果然一咬就爆汁,彈到旁邊的手袋去,真的要看清楚枱面的教學才吃呢!先咬包的皮,喝掉湯汁,才吃包子。包皮夠薄,底層煎得很香脆,有芝麻增添香味,裏面的豬肉餡和湯都很鮮甜,有輕微胡椒味,吃得更滋味!

小食花雕醉雞翼,酒味不算濃,味道較淡,有數粒杞子飾面讓賣相漂亮。咬下肉質挺滑溜的,就是要吃一口,浸一口在花雕汁裏,才覺得夠酒味。

意猶未盡,試多兩款小吃,價錢也不貴。

孜然雞中翼兩隻$18, 孜然份量夠多,一上桌便聞到孜然香氣,雞翼燒完乾身一點,口感結實的,夠咸香。

麻辣貢菜$23, 貢菜很少地方可以食到,見這裏有,就立刻點來試試,非常爽口的蔬菜,質感跟蘿蔔菜脯有點相像,但味道更清新,記得麻辣醬料要拌勻整碟貢菜才吃,這才能讓貢菜更入味更香辣,否則會淡而無味。飾面的蘿蔔菜脯都很好味,味道酸酸甜甜又爽口,與貢菜很夾,都是爽口又夠麻辣。

這餐飯大家都吃得很滿意,經濟實惠,味道也不錯,下次來元朗yoho逛街,都會繼續光顧這裡。

2021-04-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2021-04-06 245 views
復活節假期就嚟去到尾聲,當然要把握時間繼續吃喝玩樂啦!今日踩完單車,就過嚟yoho食嘢,見到堅信號好想食生煎包⋯呢度有自助式點餐服務,可以掃QR code落單,既方便又環保。今次我哋點咗堅信號生煎包(四個)、灌湯小籠包(四個)、堅信嘅秘製豬扒菜飯、外婆紅燒肉同埋2罐雀巢檸檬茶。呢度個招牌生煎包真係無得輸,每次嚟都係必食之選!咬落去肉汁豐富,而且肉汁鮮味香濃,包底煎得乾身脆口,食落好有層次,十分出色!建議先咬一細口,再慢慢啜d肉汁,慢慢品嚐,咁就可以減少燙到嘅機會。灌湯小籠包亦係不錯之選,皮薄餡鮮,而且好juicy。至於個豬扒菜飯,塊豬扒好腍唔柴皮,唔係出面嗰啲因為醃得好勁嘅關係而冇晒肉味,而且佢味道偏甜,食落有少少似叉燒,配上菜飯都唔錯。最後到紅燒肉,五花腩肥瘦比例非常好,而且炆得好入味,加上秘製外婆汁,餸飯一流!總括而言,呢度嘅出品無論價錢味道都唔錯,而且亦無加一服務費,值得推介!

2021-04-05
  • 生煎包
  • 灌湯小籠包
幾年前比生煎包入面啲滾油/汁/湯燙傷左個嘴甩晒皮既我今日終於去咗挑戰其實嗰件事之後好小食生煎包因為真係好驚,嗰間野太有wok氣太juicy, 同佢講我辣親個咀問佢拎d冰點知間舖頭話要收我錢。最後係附近便利店買雪條買咗四五支一路捱到返屋企😢 嗰陣真係以為自己個咀會成世血肉模糊好彩半年之後啲疤痕退得7788🥲 所以介紹今天呢間餐廳之前首先要要提醒大家食生煎包要小心❗️記得唔好一啖放落口(諗返起其實應該投訴返嗰陣間餐廳😭) 好啦返番正題太多廢話唔好意思生煎包〜咁因為我公眾假期去食啦,多人排隊到痴線好彩係shkp mall app可以提早排隊所以去到嘅時候都唔係等咗太耐yay入到去之後佢地有寫住小心生煎包爆汁,加100分😭❤️用手機落單,好方便又睇到價錢收到確認信息嘅同時,個姐姐已經將兩杯豆漿、兩個生煎包同豬扒菜飯放咗上枱😱 真係麥當勞都冇咁快!快到嚇親我,以為送錯。我同媽咪一人食一個生煎包之後小籠包同上海粗炒就到埋😱 真係超級快,如果成餐飯30分鐘左右就食完,係好健康嘅快餐店😝上菜快嘅同時嘢食都夠熱,食落去都係新鮮嘅可能因為好多人食所以廚房就不斷咁樣整緊一有人要就可以即刻拎出去🤩 等位等咗都一陣

生煎包〜

咁因為我公眾假期去食啦,多人排隊到痴線
好彩係shkp mall app可以提早排隊
所以去到嘅時候都唔係等咗太耐yay

入到去之後佢地有寫住小心生煎包爆汁,加100分😭❤️

用手機落單,好方便又睇到價錢

上菜快嘅同時嘢食都夠熱,食落去都係新鮮嘅
可能因為好多人食所以廚房就不斷咁樣整緊
一有人要就可以即刻拎出去🤩 等位等咗都一陣嘅我表示光速有嘢食好開心👍🏻

菜飯幾好食,豬扒又入味❤️ 豆漿都好好飲
上海粗炒勁大碟
見到隔離兩張枱都食唔曬剩低,唔浪費嘅kaikai就梗係打包返屋企啦

同埋佢有好多分店都係地舖
呢個係商場入面真係比較企理又坐得舒服
2021-03-30 96 views
今日食評有✍🏻堅信號@yoho mall 試食指數⭐️⭐️⭐️⭐️店舖衛生⭐️⭐️⭐侍應態度⭐️⭐️⭐((每項5⭐️為滿分)) ·今日點了Lunch set1️⃣京葱牛肉湯麵配生煎包、熱豆漿2️⃣排骨湯麵配小籠包、熱綠茶·京葱炒得再熟啲會更入味牛肉好好味但得幾小塊,少咗啲排骨一如既往的好味😋·同一個湯麵底麵身軟硬適中但食得出係整定後再沖啲熱湯上去不過速食店來講係冇問題嘅·我終於搵到食生煎包的技巧冇『必』汁小籠包都唔錯·熱飲正常豆漿set咗甜度如果可以走甜就更好·599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講
今日食評有✍🏻
堅信號@yoho mall
試食指數⭐️⭐️⭐️⭐️
店舖衛生⭐️⭐️⭐
侍應態度⭐️⭐️⭐
((每項5⭐️為滿分))
今日點了Lunch set
1️⃣京葱牛肉湯麵配生煎包、熱豆漿
2️⃣排骨湯麵配小籠包、熱綠茶
京葱炒得再熟啲會更入味
牛肉好好味但得幾小塊,少咗啲
排骨一如既往的好味😋
無論大鋪小店
我哋都會盡試盡講
2021-03-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2021-03-29 96 views
尋日食完謝謝儂,好似吊起咗老公同阿女條癮,今日去yoho 明明講好食pepper lunch ,點知佢哋一見到堅信號就轉軚,仲要等位,人微言輕,個肚餓到咕咕聲都無得反對😭😭等咗20分鐘左右入得,店員會大叫「堅信號歡迎你!」有啲日本料理店feel☺️可以坐低先賣安心紙仔,順手落埋單,略嫌枱面污糟,抹完都好油為咗食更多嘅小籠包,老公放棄主食,直接order兩份小籠包,一份生煎包😳😳然後我哋再叫兩碗麵,三人share,另外某網上飲食平台會員送多一隻生煎包,正!首先上菜嘅係生煎包,只係一兩分鐘嘅事,以為佢係整定晒所以會淋、凍?錯晒!老公一咬即刻話熱,啲湯汁仲噴到成枱都係!我都唔執輸試返一隻先,先咬開層皮,滿滿嘅湯汁,比小籠包更多,而且仲出緊煙,先飲咗湯汁,再咬個包,包底好香脆,絕唔係燶、硬嗰種,每一隻都煎得好靚,果然係招牌菜,好出色!🤤🤤再嚟就係小籠包,兩籠疊住蒸籠上,睇到都興奮同樣食法,小籠包湯汁比生煎包少啲啲,但都好足夠,而且個皮好薄,食多兩隻都唔會滯,不過比較快凍,建議先食再來係豬扒湯麵,麵嘅份量一般,但豬扒就好多,老公話似叉燒多過豬扒,仲要好好食𠻹,有蜜汁味,鍾意食豬肉嘅朋友可以一試跟住

再嚟就係小籠包,兩籠疊住蒸籠上,睇到都興奮

跟住就到我嘅雪菜黃魚拉麵,一上菜時,侍應同我講無晒拉麵,所以轉咗幼麵,吓?你唔問吓我先嘅?老實講我真係唔鍾意食幼麵,侍應就過一係轉返做普通湯麵底,我有啲唔願意,但又唔想再等,所以就轉普通湯麵底

以為佢會就咁換過個麵底俾我就算,點知佢又重新煮一個(我諗我唔要嗰碗已經俾另一位客人食緊),所以又要等,但等到嘅只係失望........

煎黃魚好似無調味咁,略腥,麵就正常發揮,雪菜亦少,店外海報大大隻字叫人記得飲埋個湯,以為有驚喜,跟本就係普通湯底,最多只係有啲雪菜味,一啲特色都無,唯一欣賞嘅就係伴菜係菜芯,唔係生菜🥬

服務一般,有個短髮女侍應好多廢話,舉一反三🙄🙄3人埋單$254,建議留肚食生煎包,價錢合理

2021-03-28
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$85 (Lunch)
  • 堅信號秘製厚切豬扒湯麵
2021-03-21 190 views
是晚路過,喺商場中庭位置,見到堅信號~一望之下,原來是他~生煎包王子🤴🏻😲,店舖面積不算太大,但光猛整潔💡,見門口餐牌有啲吸引,隨心入去試試🥢我倆被安排坐在卡位🛋,非常好,枱面已放著「堅信號十大龍虎榜」,那麼,我哋就係當中選擇些來試試🥢✅外婆紅燒肉菜飯:肉質夠淋,層皮要肥肥哋先好食,入口嫩滑,唔覺肥膩,有驚喜🤩⭕️上海粗炒:份量都算多,加埋啲豆瓣醬,更加好味,當然鑊氣欠奉,但也不錯✅鎮江肴肉:喜歡啫喱既質感,加上啲肉夠嫩⭕️灌湯小籠包:跟平常吃的差不多✅生煎包:招牌菜,一定要試試,初頭還以為大大個,所以叫了2只,似我在上海老店吃過的差不多,底部煎得好脆,多肉汁,店內也有教食客怎樣品嚐的三步曲,有趣啊!總括來說,是次晚餐不錯,及後發現原來已有好幾間分店,還有會員計分制,可以儲分下次來換食物😋

✅鎮江肴肉:喜歡啫喱既質感,加上啲肉夠嫩
⭕️灌湯小籠包:跟平常吃的差不多

2021-03-20
$100 (Dinner)
小妹大概在兩年前看過一次訪問,知道堅信號的起源,感覺是一個很父子情深的故事,令我很想去試一試。最近知道原來元朗已經開了堅信號的分店,當然要去試一試!作為一間在商場內的上海餐館,堅信號的服務和環境絕對令人吸引。餐廳內座位寬闊,枱與枱之間膠板相隔,很聰明地利用膠板展示舖頭招牌菜的廣告,連同枱面上的宣傳,讓食客在點菜前已經可以透過相片得知食物的樣子,吸引食客點餐。餐單選擇繁多,與一般的上海餐館沒有分別。看到他的招牌菜是堅信號上海生煎包($36/4個),於是我毫不猶豫地點了一客四個的生煎包。另外,餐廳晚市套餐吸引,點主菜便送兩粒小籠包,更可以加錢配小食和飲品。我也點了一下糖醋脆黃魚配湯麵($68)。套餐豐富,首先上菜的是灌湯小籠包。小籠包摺紋工整、皮厚薄適中、湯汁濃。主菜則是較清的湯麵配上開胃的糖醋脆黃魚。黃魚肉嫩。可能是因為多汁的關係,令魚的表面不算酥脆,下次食便應該叫菜飯,並用糖醋汁撈飯。另外我也另加$10 點了一客雞絲粉皮,爽口,多芝麻醬,味道清新;配上套餐加$5 有一杯凍豆漿,食完濃味食物可以清一清口腔吧!晚市套餐外,我也與友人Share數款小食,除了堅信號上海生煎包(4個),還有上海
糖醋脆黃魚配湯麵
糖醋脆黃魚

雞絲粉皮
豆漿
晚市套餐外,我也與友人Share數款小食,除了堅信號上海生煎包(4個),還有上海菜肉水餃和堅信號秘製厚切豬扒。
生煎包賣相不錯,表面帶有蔥花和黑芝麻。留意到桌子上有食包教學,但我真的低估了包內的湯汁,一咬下去湯便噴到桌面上。生煎包皮薄,包底金黃香脆,豬肉餡料豐富,帶有胡椒香,果然是招牌菜!
堅信號上海生煎包(4個)
堅信號上海生煎包
上海菜肉水餃和湯麵的湯底應該是一樣的,都是清清的。水餃皮厚薄適中,不會一夾就散, 菜肉餡料飽滿,不錯不錯。
上海菜肉水餃
堅信號秘製厚切豬扒果然厚肉大塊,很有咬口。小妹十分喜歡這個豬扒!
堅信號秘製厚切豬扒
總括而言,堅信號性價比高,既坐得舒適,食物份量十足,又頗具質素。是次晚餐令我十分滿足。
2021-03-12
糖醋脆黃魚配湯麵
豆漿
堅信號上海生煎包(4個)
堅信號秘製厚切豬扒
2021-03-12 119 views
難得閒日入元朗,行完Yoho就順便同朋友去食堅信號。Menu選擇都算多。我地叫左生煎包,生煎包個底煎到好香脆,香口得嚟咬落肉汁豐富。仲有食用教學添!堅麻辣系列都好正咁,因為朋友唔太好辣,所以只係叫左個麻辣青瓜試下,青瓜好爽口,食落又唔會話好辣。糖醋排骨menu上寫有5件,但上餐見到唔止5件,有成7 、8件,排骨好𣺉,一咬就甩骨,仲酸酸甜甜咁好開胃。堅信號秘製豬扒擔擔麵,欣賞佢豬扒同麵分開上,咁就唔怕秘製豬扒俾啲湯搶左味。一碗擔擔麵份糧算多,個湯好濃味,有少少辣辣地。豬扒醃到好入味,咬落軟硬啱啱好。叫左熱嘅杯桂圓紅棗茶,養生又好飲。走嗰陣時見到都仲有唔少人等外賣,睇返menu都幾抵食咁。
難得閒日入元朗,行完Yoho就順便同朋友去食堅信號。

Menu選擇都算多。

仲有食用教學添!

叫左熱嘅杯桂圓紅棗茶,養生又好飲。

走嗰陣時見到都仲有唔少人等外賣,睇返menu都幾抵食咁。
2021-03-12 162 views
晚上飯聚,朋友話成日見堅信號好多人 想試下於是就去試一試啦!舖位晌中庭,唔係好大,不過勝在裝潢乾淨企理,沒有好多傳統上海食店 老老地 舊舊地的感覺。餐廳服務細心周到,個個客人入到餐廳 一定會聽到 店員會講"堅信號歡迎您"給大家一種日式賓至如歸的感覺。坐低見到桌面寫有得自助手機點餐不過有趣的是 我找不到QR CODE 去掃所以都係剔紙仔吧!   都一樣非常方便。晚市有獨立一張清單,選擇都好豐富。衛生環境令人滿意,餐具也會細心的連熱水奉上。用膳期間也留意到店員除了執枱外,更會用消毒液清潔一番,連地下的小垃圾也會清理。將點菜紙交到職員手上後5分鐘左右已經開始起菜,先上晚市套餐的凍豆漿(跟餐加$5)甜度適中,食上海野不少得。接著套餐包了兩粒灌湯小籠包,皮厚薄適中,肉汁滿滿的,餡料肉味香濃。跟餐加$10便可以食到原價$20 2個的生煎包。作為堅信號的招牌菜,生煎包的肉汁更多,我一個不小心便將肉汁從口內噴出來。加上有芝麻和蔥花的襯托,口感更為豐富。主菜我點了外婆紅燒肉菜飯 ($68)外婆紅燒肉軟腍入味、肥而不膩。份量也沒有因為套餐而變得很少。另外我們也散叫了些灌湯小籠包、糖醋排骨和軟夾包質素也相當
晚上飯聚,朋友話成日見堅信號好多人 想試下
於是就去試一試啦!

舖位晌中庭,唔係好大,
不過勝在裝潢乾淨企理,
沒有好多傳統上海食店 老老地 舊舊地的感覺。

餐廳服務細心周到,
個個客人入到餐廳 一定會聽到 店員會講"堅信號歡迎您"
給大家一種日式賓至如歸的感覺。

坐低見到桌面寫有得自助手機點餐
不過有趣的是 我找不到QR CODE 去掃
所以都係剔紙仔吧!   都一樣非常方便。
晚市有獨立一張清單,選擇都好豐富。

衛生環境令人滿意,
餐具也會細心的連熱水奉上。
用膳期間也留意到店員除了執枱外,
更會用消毒液清潔一番,
連地下的小垃圾也會清理。

將點菜紙交到職員手上後
5分鐘左右已經開始起菜,
先上晚市套餐的凍豆漿(跟餐加$5)
甜度適中,食上海野不少得。

凍豆漿
接著套餐包了兩粒灌湯小籠包,
皮厚薄適中,肉汁滿滿的,餡料肉味香濃。

灌湯小籠包

跟餐加$10便可以食到原價$20 2個的生煎包。
作為堅信號的招牌菜,
生煎包的肉汁更多,
我一個不小心便將肉汁從口內噴出來。
加上有芝麻和蔥花的襯托,
口感更為豐富。

生煎包

主菜我點了外婆紅燒肉菜飯 ($68)
外婆紅燒肉軟腍入味、肥而不膩。
份量也沒有因為套餐而變得很少。

外婆紅燒肉 菜飯
外婆紅燒肉
另外我們也散叫了些灌湯小籠包、糖醋排骨和軟夾包
質素也相當唔錯,
特別糖醋排骨的軟骨也煮得十分軟腍。
糖醋排骨
灌湯小籠包(4個)
軟夾包

這個價位食到的質素,我覺得是超值的。
臨走俾錢見到好多人外賣
原來外賣可享9折!
當然我個人覺得上海野還是堂食熱熱的好。
2021-03-11
外婆紅燒肉 菜飯
2021-03-11 130 views
今日去元朗Yoho附近做嘢,收工同同事就近近地係yoho揾野食醫肚。行左一陣見到堅信號就好想食生煎包,於是就決定食呢間。餐具都幾衛生咁用熱水浸住。餐牌好清楚咁分曬類,見到樣樣都好想食。發現佢午餐都幾抵食!自己用電話落單方便快捷,唔洗驚漏單。生煎包梗係要趁熱食,個底煎到金黃食,令人食慾大增。入口熱辣辣好香脆,芝麻同蔥花令到生煎包更加香口,不過食嗰陣就要小心爆汁喇!我哋食完仲encore左一轉。小籠包皮薄饀靚,湯汁超級夠。叫咗碟菜心,菜心好翠綠,上面淋咗啲鮑魚汁,做到提升嘅效果。一坐低見到麻辣酸菜魚個poster就決定食呢個,啲魚份糧好多,魚肉好鮮甜,配埋酸菜同辣椒,令人食上癮!啲薯粉都好煙韌,仲有金針菇同埋芽菜,成碗麵好健康!叫咗杯豆漿解辣,甜度適中,味道好香濃。

餐具都幾衛生咁用熱水浸住。
餐牌好清楚咁分曬類,見到樣樣都好想食。
發現佢午餐都幾抵食!
自己用電話落單方便快捷,唔洗驚漏單。

小籠包皮薄饀靚,湯汁超級夠。

叫咗碟菜心,菜心好翠綠,上面淋咗啲鮑魚汁,做到提升嘅效果。

叫咗杯豆漿解辣,甜度適中,味道好香濃。
2021-03-03 61 views
599•Eat疫情下的食肆怕多人辛苦排得嚟又唔好食食外賣食到悶想岀去搵食又驚唔衛生·我哋599•Eat幫到你無論大鋪小店我哋都會盡試盡講2021.2.23食評有✍🏻·堅信號@yoho mall試食指數⭐️⭐️⭐️⭐店舖衛生⭐️⭐️⭐侍應態度⭐️⭐️⭐⭐((每項5⭐️為滿分))·地區嘅重要性我朋友食過安定分店伙記態度同舊時大排檔差無幾今日選了yoho mall分店服務態度真係好好因為反差太大所以我們將好的感覺放大了·食物方面,就用⭐️表達好味程度我們點了主食1️⃣雞扒菜飯⭐️⭐️⭐️/5個汁幾開胃,肉嫩,菜飯香而不太油2️⃣紅燒肉湯麵⭐️⭐️/5湯底略嫌太淡,紅燒肉肥肥部分幾好,但瘦肉部分不夠嫩,汁偏咸·小食3️⃣生煎包⭐️⭐️⭐️⭐️⭐/5真係要『跟住指示食』否則爆汁就好失禮😂4️⃣雞絲粉皮⭐️⭐️⭐️/5正常,不過不失咁·飲品熱茶/NA冇特別,冇評價紅豆豆漿⭐️⭐️⭐️/5紅豆有啲甜,就算豆漿淡,一齊飲都覺偏甜·以午市速食來講算是不錯
599•Eat

堅信號@yoho mall
試食指數⭐️⭐️⭐️⭐
店舖衛生⭐️⭐️⭐
侍應態度⭐️⭐️⭐⭐
((每項5⭐️為滿分))
地區嘅重要性
我朋友食過安定分店
伙記態度同舊時大排檔差無幾
今日選了yoho mall分店
服務態度真係好好
因為反差太大
所以我們將好的感覺放大了
食物方面,就用⭐️表達好味程度
我們點了
主食
1️⃣雞扒菜飯⭐️⭐️⭐️/5
個汁幾開胃,肉嫩,菜飯香而不太油
2️⃣紅燒肉湯麵⭐️⭐️/5
湯底略嫌太淡,紅燒肉肥肥部分幾好,但瘦肉部分不夠嫩,汁偏咸
小食
飲品
熱茶/NA
冇特別,冇評價
紅豆豆漿⭐️⭐️⭐️/5
紅豆有啲甜,就算豆漿淡,一齊飲都覺偏甜
以午市速食來講算是不錯
2021-02-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2021-02-10 62 views
今日去Yoho商場超市入貨 之後就食個豐富午餐補充體力呢間餐廳主打生煎包 我同老公揀左兩個午餐 一份主食外再包埋一個小食 (可以選擇生煎包)仲免費包埋杯綠茶店員安排座位時會有善提醒有口罩紙袋 仲話有小籠包可嘗試 我倆都覺得好吸引 因為價錢都唔貴而且我地係湯包愛好者 就叫左兩籠試下 再慢慢睇午餐牌 點左份秘製厚切豬扒湯麵 老公就食擔擔麵 小食配佢嘅主打生煎包小籠包熱辣辣 忍唔住要吸佢一啖汁先 雖然好熱 皮薄又多汁 內裡肉又唔會太老太實 好正 轉頭生煎包送上 內面同樣好多湯汁但係個底就脆 食起嚟兩種唔同口感 建議兩種都要食 哈哈食到呢到都有幾分飽 但秘製豬扒麵送上後又開左我地胃口 豬扒好好味 肥瘦岩岩好 又唔鞋 調味佳老公個擔擔麵都非常唔錯 帶花生味但又唔會傑到一pat醬咁 擔擔麵粗幼剛好 掛滿汁好味道 比好多大型連鎖店好食 飲埋紅豆豆漿簡直畫上完美句號 呢餐非常滿足 推介
今日去Yoho商場超市入貨 之後就食個豐富午餐補充體力

飲埋紅豆豆漿簡直畫上完美句號 呢餐非常滿足 推介
2021-01-26 97 views
Lunch 時間喺yoho,時間尚早,未多人,終於可以試吓呢間堅信號,午市套餐選擇都唔錯,一個餐6,70,仲可以揀兩隻招牌生煎包,大商場黎講算抵,餐廳亦相當乾淨,原來呢度都可以用電話掃code落單先來係招牌厚切豬扒菜飯,豬扒食落juicy,甜甜地,有啲似叉燒,幾開胃,配上大大碗嘅菜飯,非常好配餐我當然係選招牌嘅生煎包,食落好香口,店員都貼心,講明小心爆汁,食落果然係,同埋大家可以跟佢枱上指引食,慢慢嘆再來講講佢個麻辣酸菜魚,本身已配上薯粉,亦可按個人需要加$6白飯,食落佢隻麻辣又真係幾正,好香,典型川菜麻辣,啲魚都幾彈牙小籠包,蒸得剛好,入面呢肉仲係粉嫩嘅,有一點同生煎包一樣,都係好多汁餐飲紅豆豆漿正呀,紅豆配落去好夾,甜度剛好,忍唔住再叫多杯
,原來呢度都可以用電話掃code落單

餐飲紅豆豆漿正呀,紅豆配落去好夾,甜度剛好,忍唔住再叫多杯
  • 招牌厚切豬扒菜
  • 紅豆豆漿
2021-01-25 71 views
這店於旺角分店光顧數次這次經過元朗遇見再去試試當天星期六沒有套餐只可散叫我點了外婆紅燒肉配菜飯$5️⃣8️⃣及灌湯小籠包$3️⃣2️⃣1️⃣外婆紅燒肉配菜飯紅燒肉味道有少少酸之前在旺角食過2次都沒酸再食到最低發現有少少飯粒酸味應該是昨晚買不去再返煮菜飯味道不錯只是來到已經不太熱食到最後菜飯已經凍冰冰2️⃣灌湯小籠包坐低時職員推介而點小籠包皮適中,夾起時皮沒有穿~整體來說~平日的套餐價錢包飲品價錢吸引假日只能單點就偏貴旺角分店味道比元朗分店好店員整體服務態度良好
這店於旺角分店光顧數次

菜飯味道不錯只是來到已經不太熱
食到最後菜飯已經凍冰冰
2️⃣灌湯小籠包
坐低時職員推介而點
小籠包皮適中,夾起時皮沒有穿

~整體來說~
平日的套餐價錢包飲品價錢吸引