2010-03-26
今次係我同理屋企人第1次去香港華美粵海酒店度食放題. 今次最主要係同我既媽媽食生日飯.我地好準時就到場, 我地有訂左7位. 但一去到, 發現佢比既6人座位, 而且張檯其中一邊係比度牆頂實左. 我地好難郁, 問佢地有冇另外一張大D 既檯, 佢地話冇!! 仲有3個人迫理O係O個張2人sofa 位度 原來 "銀座藏人" 呢度叫野既方法係首先睇menu, 睇岩食咩既就寫落張白紙度. 所以一定要記得自己寫好"檯號, 人數, 同食物既code", 佢有set死左話1款野食只可叫2碟. 而一次又只可以叫幾款only. 野食既款式 okay!! 而d 野食上檯既speed 可以接受!! 食物都好熱騰騰, 味道都叫中上. 但係d 魚生切割得比較細塊同薄身. 如果佢可以整得大塊d咁就好喇! 清酒煮既o個個鍋就好好味, d 清酒好香呀! d 海鮮又sweet!秋刀魚都煎得幾香. 唔會太油我覺得海鮮粥係成晚最好食既一度"菜", 真係估佢唔到...ANYWAY, 呢度食野唔叫好唔叫差, 都OKAY既! P.S O個晚O個場有3分2人都係日本人, 佢地係咁玩好多GAME, O個晚有日本既氣氛. 好熱鬧!!勁
秋刀魚都煎得幾香. 唔會太油
我覺得海鮮粥係成晚最好食既一度"菜", 真係估佢唔到...
ANYWAY, 呢度食野唔叫好唔叫差, 都OKAY既!
P.S O個晚O個場有3分2人都係日本人, 佢地係咁玩好多GAME, O個晚有日本既氣氛. 好熱鬧!!勁深深體會到人地日本人既團結同家庭樂!!!