A Culinary Extravaganza at GiveMeFive Hong Kong  ;  GiveMeFive, a hidden gem nestled in the heart of Hong Kong. With an eclectic menu that fuses flavors from around the world, this restaurant promises a memorable dining experience that tantalizes the senses and leaves you craving for more.Angus Beef Short Ribs  ; The Angus Beef Short Ribs were a masterpiece of tenderness and flavor. Cooked to perfection, the meat melted in our mouths with every bite. The accompanying sauce added a delightful b

leaves you craving for more.
Angus Beef Short Ribs  ;

accompanying sauce added a delightful balance of sweetness  .
The Supreme Sashimi Platter  ;
 The Supreme Sashimi Platter was a feast for both the eyes and the
palate. A selection of pristine sashimi, each slice was a testament to
the freshness and quality of the seafood.
The Wubai Selected Package  ;
   The Wubai Selected Package showcased the culinary versatility of
GiveMeFive. From succulent grilled meats to beautifully plated salads,
the package offered a diverse array of flavors that catered to various
tastes .
2023-08-04
Type of Meal
Dinner
2023-08-16 42 views
$398一位套餐🔥 保證吃到飽包: 6款精選時令海鮮🦐🦀🐟還有 極上刺身拼盤🍣🍤⭐️蔬菜任食(蔬菜拼盤,生菜,白菜仔 菜心苗,皇帝菜 油麥菜 娃娃菜 通菜)⭐️精選飲品任飲 (包括酸梅湯,竹蔗茅根等等)然後可以在餐單上選擇食物可以選擇10款配料~非常推薦響鈴,牛脷托等等 這裏環境很寬闊 一樓和三樓人流不太多,沒有預約也有坐位而吃火鍋的包房就在3樓他們可以預約比較大的房間聊天私隱度很高🤪而且職員細心講解態度良好總括食物也很新鮮 非常滿意裝修方面沒有很華麗畢竟我們真的來吃東西 不是為了打卡才來的😎😎📍 伍佰海鮮火鍋 (尖沙咀)尖沙咀山林道21-23號1及3樓
$398一位套餐🔥 保證吃到飽

包: 6款精選時令海鮮🦐🦀🐟

還有 極上刺身拼盤🍣🍤
⭐️蔬菜任食(蔬菜拼盤,生菜,白菜仔 菜心苗,
皇帝菜 油麥菜 娃娃菜 通菜)
⭐️精選飲品任飲 (包括酸梅湯,竹蔗茅根等等)

然後可以在餐單上選擇食物

可以選擇10款配料~

非常推薦響鈴,牛脷托等等

這裏環境很寬闊 一樓和三樓
人流不太多,沒有預約也有坐位

而吃火鍋的包房就在3樓
他們可以預約比較大的房間
聊天私隱度很高🤪
而且職員細心講解態度良好
總括食物也很新鮮 非常滿意
裝修方面沒有很華麗
畢竟我們真的來吃東西 不是為了打卡才來的😎😎

📍 伍佰海鮮火鍋 (尖沙咀)
2023-08-15 28 views
雖然最近天氣好熱,但真系好耐無打邊爐啦🥹所以喺山林道搵左間幾吸引嘅火煱店止癮先😋呢間伍佰海鮮火鍋有個精選套餐 $398 超級豐富,有刺身、海鮮、邊爐,食極都仲系成枱野食xd首先會送上一盤刺身拼盤,件件都超級厚切,三文魚好肥美🐟而湯底就揀左清潤海底椰雞腳湯拼麻辣湯底,兩邊湯底都好足料,好香好夠味,但麻辣程度都接受到,吾算好辣🔥6款精選時令海鮮,有蟶子、鮑魚、青口、海蝦、蜆、日本海螺😍全部都好新鮮,D鮑魚仲系勁生猛系咁郁!有10款火鍋配料可以自選,都好多選擇,連少有嘅配料都有,例如黃喉,魚三角⋯我就揀左美國安格斯肩胛肥牛,伊比利亞黑毛豬2款肉類都好食吾鞋口~而丸類/餃類仲系餐廳自家製tim👍🏻如果吾夠喉,蔬菜仲可以任食😂但我同朋友食10款配料都已經食到好飽!而精選飲品都系任飲,包括竹蔗茅根、紫貝天葵,亦都系餐廳自家製的,岩哂打邊爐飲啊😋

首先會送上一盤刺身拼盤,件件都超級厚切,三文魚好肥美🐟

2023-08-10 29 views
上網見到呢間海鮮火鍋有幾多人推介🤤,得閒就即刻book位黎同朋友試下先🥳 伍佰精選套餐$398(原價$723)呢個價錢絕對超🤩包湯底、6款時令海鮮拼盤🦞、刺身拼盤🍣、10款自選配料🥟任食蔬菜🥬同任飲精選飲品湯底 清潤海底椰雞腳鍋一上菜就見到嗰鍋勁足料😍超多海底椰🥥仲有雞腳🐓、粟米🌽紅棗,未打邊爐之前飲返碗一流😍🤤麻辣鍋🌶️麻味好夠,以食開5小辣嘅小編表示辣度喺絕對可以接受👍🏻刺身拼盤🍣呢度刺身拼盤係廚師發辦的🤣次次都唔同㗎!今次嘅三文魚腩同三文魚超新鮮鮮,好肥美🤤🤤 海鮮拼盤海鮮超級新鮮,有鮑魚、蟶子、青口、蝦、蜆,上菜嗰陣鮑魚仲郁緊,鮑魚好鮮甜彈牙,青口肉厚肥美,蝦好鮮甜,好容易剝殼。海鮮質素一流🤤😍 10款自選配料menu有啲出面比較少見嘅配菜,首先鴕鳥肉,口感好鮮嫩多汁,仲有魚三角,係魚既下巴,食落去有魚香,肉質鮮滑。到一啲常見嘅配菜,有自家製既醫爆牛丸、鮮蝦雲吞,牛丸彈牙爆曬汁,雲吞有好大粒蝦,皮薄餡靚🤩🤤仲有火鍋必備既肉,嗌咗西冷羊肉片、伊比利亞黑毛豬、美國安格斯肩胛肥牛,牛羊豬都油花分佈平均,入口即溶,正!🤤 任食蔬菜有生菜、白菜仔、菜心苗、皇帝菜、油麥菜、娃娃菜揀,真係「菜

伍佰精選套餐$398(原價$723)
湯底

清潤海底椰雞腳鍋
麻辣鍋🌶️
麻味好夠,以食開5小辣嘅小編表示辣度喺絕對可以接受👍🏻
刺身拼盤🍣

10款自選配料

任食蔬菜
有生菜、白菜仔、菜心苗、皇帝菜、油麥菜、娃娃菜揀,真係「菜」式包羅萬有🤣🤩

任飲精選飲品
有紫貝天癸、竹蔗茅根、酸梅湯揀,酸酸甜甜,好開胃,又消濟🥳

整體黎講,食物好高質,好新鮮,推薦大家嚟試下🤤

性價比:8.5/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:9/10

📍伍佰海鮮火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀山林道21-23號1及3樓
琴日有個frd 生日,我哋其中一個就提議嚟伍佰海鮮火鍋度食,最初我抱咩期待嘅,就當一餐普普通通生日飯,但最後係令我眼前一亮。湯底,因為我哋有兩個沙嗲愛好者所以揀咗沙嗲煱。嚟到嗰陣,個味係幾香嘅,會好吸引到你去試。入口偏鹹,不過好有沙嗲風味,唔係淨係得個鹹字,雖然我哋有一個frd覺得幾鹹,不過後尾加咗湯之後佢都話幾好味,但其實對我呢啲算重口味嘅人嚟講就啱啱好,嗰陣時喺度諗緊如果香港嘅沙嗲牛肉麵嘅湯有咁嘅水平,應該會好好食😂湯底幾入味嘅,我哋點咗啲牛、白菜仔、烏冬都好入味。而咁就不得不提我哋今次點嘅一款牛。手切極牛,我一向對牛好挑剔,不過試完之後係令我大開眼界。嚟到嗰陣賣相幾唔錯,而入口之後,會有淡淡牛味,滑得嚟又有啲彈性,再配合沙嗲湯嘅風味,實在係令人食指大動,我覺得親身感受試吓,先知其中美味而小食我哋叫咗椒鹽豆腐同火炙牛肉,豆腐就外皮香脆而入面軟,算ok嘅,不過呢種食物其他火鍋店都可以試到,我今次想推介嘅係呢款火炙牛肉你就咁夾一舊你會好試到牛肉嘅新鮮同埋微微煙燻過嘅口感,對於偏向生牛肉嘅人應該會鍾意食。不過你試完一嚿之後你可以試吓點佢俾嘅醬料,你會遲到截然不同嘅美味,嗰醬甜又有少少咸,

你就咁夾一舊你會好試到牛肉嘅新鮮同埋微微煙燻過嘅口感,對於偏向生牛肉嘅人應該會鍾意食。不過你試完一嚿之後你可以試吓點佢俾嘅醬料,你會遲到截然不同嘅美味,嗰醬甜又有少少咸,完全襯托到呢款火炙牛肉嘅鮮味,係其中嘅精髓。
總括嚟講,呢間火鍋店係幾唔錯,價錢亦都公道,我哋六個人去食,總共三千幾蚊,平均就550幾,如果對我所講嘅有興趣,不妨可以試吓,尤其係嗰款火炙牛肉

2023-08-08
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$550 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 新鮮手切極牛
  • 薄切火炙牛肉
  • 沙嗲湯
2023-08-02 38 views
香港打邊爐冇分季節,一年四季都喜歡打邊爐,剛剛跟朋友在伍佰火煱預訂了房間還可以唱k,我們當然先叫刺身,象拔蚌刺身超好吃必吃之選,當天有生蠔到當然也立即叫了吃朋友們也喜歡吃龍蝦,現在龍蝦當做不貴,也用了做刺身吃全部刺身海鮮都好高質打邊爐怎麼可能不吃牛肉之後吃火鍋的時候也叫了新鮮本地手切牛肉腩包 ,這個手切牛肉是經朋友一早預訂,質素也好吃,這晚的晚餐要讚讚朋友一早預訂了質素也好的,下次再來
必吃之選,當天有生蠔到當然也立即叫了吃
朋友們也喜歡吃龍蝦,現在龍蝦當做不貴,也用了做刺身
全部刺身海鮮都好高質
西澳龍蝦
生蠔
腩包
2023-08-01 33 views
個人覺得香港人有兩種飲食模式係一年四季都鍾意,第一個係Buffet,而另一樣就係打邊爐。就算家陣天氣經常30幾度,只要係室內快大冷氣,又可以好好享受一番。早幾山林道火鍋店林立,馬路兩旁泊滿車,非常熱鬧,雖然疫情後生意有影響,但總有一班捧場客。伍佰火鍋店是樓上舖,二樓係大堂,坐位闊落,感覺幾舒服,而再上一層是廂房,喜歡圍內一班人,就最好不過。餐前先來一杯馬碲竹蔗水打打底清熱。望望Menu,套餐特價後只不過$398,當中已包含6款海鮮料、三款極上刺身拼盤、十款自選食材及蔬菜拼盤,如果在社交平台點讚及Share,更有蔬菜任食及飲品任飲(不包啤酒及汽水)。二話不說,三款刺身是劍魚腩、大吞拿魚腩及三文魚,每片都是厚切,吃得出的新鮮,比起壽司店不落下風。識食友人更加點野生加拿大象拔蚌,薄切下肉質爽甜,蘸點一下醬油味道更鮮。由於天氣實在太熱,只要另加$98,就可享用冬瓜盅湯底,湯底本身已經有珊瑚蚌、蟹柳及蝦肉,先喝一口,非常清甜。主角終於上場,就係海鮮拼盤。當中包括了蟶子皇、南非鮑魚、青口、日本法螺、沙白及九節蝦。若果問我最喜歡是哪一款,我一定首選蟶子皇,只須灼半分鐘,就已經可以食用,肉質又爽又甜,

餐前先來一杯馬碲竹蔗水打打底清熱。
二話不說,三款刺身劍魚腩、大吞拿魚腩及三文魚,每片都是厚切,吃得出的新鮮,比起壽司店不落下風。

主角終於上場,就係海鮮拼盤。
當中包括了蟶子皇、南非鮑魚、青口、日本法螺、沙白及九節蝦

若果問我最喜歡是哪一款,我一定首選蟶子皇,只須灼半分鐘,就已經可以食用,肉質又爽又甜,好正。

當然,食海鮮要新鮮是必然的,而店方取貨亦有質素,食得過。
翻看菜單,超過了四十款,套餐可選當中10款。
主角中的主角就是美國安格斯肩胛牛,肉質鬆軟有嚼口,蘸點醬油更惹味。

另一款是伊比利亞黑毛豬,肉味濃。
因為不能重覆,所以就算有朋友對羊肉麻麻,都來了一份西冷羊肉片,不過羊羶味好輕,相信好多女士會接受。
說到肉味濃,牛脷托可算是其中之一,薄薄一片好快熟,但又不失肉味,不過個人始終喜歡厚切。
至於牛胸爽,其實廿年前已愛上的火鍋料,簡單的灼十零秒,爽口有油香而不油膩,自己掃一碟都無問題。
另一道牛黃喉亦都是爽脆口感,不錯。
其實大家都鍾意食牛,追加了新鮮手切本地牛肉,肉質嫩滑,又是另一番滋味。
單單食肉類其實好寡,加上火鍋大配角鮮豬肉丸、瑤柱水餃、韭菜餃及墨魚釀豆卜,令食味更豐富。

掃完肉類,係時候來個蔬菜拼盤,清清腸胃。
食到尾聲,冬瓜肉都已經夠稔及吸了味,又可以食埋,真係大滿足。

2023-07-26 1054 views
周日同朋友上完沖咖啡堂想打邊爐🍲,咁啱經過山林道,見到這間火鍋店😍店員介紹最近推出的套餐,$398/位包湯底、刺身拼盤、海鮮拼盤、🔟款自選配料,蔬菜🥬、精選飲品都係任飲🤩 伍佰精選套餐🌟我哋先揀咗清潤海底椰雞腳鍋,奶白色的鍋,眼見好多材料,雞腳、粟米、海底椰、香菇、紅棗等,湯底濃郁,建議先飲湯再放配料🐟刺身就有三文魚、油甘魚、帶子等,厚切新鮮。🦐至於海鮮拼盤就有6款,有我最愛嘅聖子、象拔蚌仔、生猛郁郁下嘅海蝦🦐、鮑魚、海蜆、日本🇯🇵海螺🐚,每款都新鮮,朋友都讚不絕口👍🏻配料方面我會推介西冷羊肉片,有羊肉香之外仲好爽脆美國安格斯肩胛肥牛,無論半生熟定全熟,都嫩滑好味,入口即溶😌午餐肉,厚身有咬口,擺設用心美觀鮮蝦雲吞,飽滿多餡,每隻入面仲有兩隻蝦🤩另外仲有鴕鳥肉、伊比利亞黑毛豬等,罕見又好味配料😋這裡還有特飲,如紫貝天葵、竹庶茅根水、酸梅湯,咁就唔怕熱氣啦☺️

伍佰精選套餐

🐟刺身就有三文魚、油甘魚、帶子等,厚切新鮮。
刺身拼盤

配料方面我會推介
西冷羊肉片,有羊肉香之外仲好爽脆
西冷羊肉片

美國安格斯肩胛肥牛

午餐肉,厚身有咬口,擺設用心美觀
午餐肉

鮮蝦雲吞,飽滿多餡,每隻入面仲有兩隻蝦🤩

另外仲有鴕鳥肉、伊比利亞黑毛豬等,罕見又好味配料😋
鴕鳥肉

午餐肉
鴕鳥肉
紫貝天葵
  • 清潤海底椰雞腳鍋
座落尖沙咀同佐敦地鐵站中間,只係6分鐘步程,臨近巴士站四通八達,上樓一層嘅火鍋店地點旺中帶靜,上多一層樓上重提供包廂房間同唱K服務,而且四人以上餐牌單點就可以包房㗎喇!睇到餐牌覺得好驚喜,精選套餐價格都只係398/位(兩位起),有咩咁抵?套餐除咗可以自選十種配料,重有超新鮮6款時令海鮮拼盤(鮑魚新鮮到仲識郁😱)、極上刺身拼盤,蔬菜任食精選飲品任飲!點讚並分享店家的社交平台就可以享受優惠🤭店員好親切熱情推薦同教埋海鮮要煮幾耐,好耐冇食過咁鮮甜爽口又煮得啱啱好嘅蟶子,我非常滿意🤭 暫時被列入個人喜愛十名內嘅火鍋店, 性價比超高先係重點,每一款食物都好平均地高質素,絕對唔會令你失望而回!我哋點咗海底椰雞腳湯底,清甜又滋潤,啲食材吸收哂鮮甜味,而且非常足料,仲有甜粟米、紅棗同其他配料,令到湯底更加有層次!自選配料揀咗美國安格斯肩胛肥牛、伊比利亞黑毛豬、西冷羊肉片、鴕鳥肉、牛胸爽、炸響鈴、冬瓜、醬爆牛丸、鮮蝦雲吞同午餐肉!首先一定要讚佢嘅羊肉片真係非常香濃!唔會好似出面薄到冇口感得肥膏,脂肪比例均勻得嚟夠軟滑,入口重帶有微微令人喜愛的羊臊味🫶🏻🎶鴕鳥肉滑溜,就連鮮蝦雲吞都一粒夾雜兩隻蝦超鮮甜😱因

自選配料揀咗美國安格斯肩胛肥牛、伊比利亞黑毛豬、西冷羊肉片、鴕鳥肉、牛胸爽、炸響鈴、冬瓜、醬爆牛丸、鮮蝦雲吞同午餐肉!首先一定要讚佢嘅羊肉片真係非常香濃!唔會好似出面薄到冇口感得肥膏,脂肪比例均勻得嚟夠軟滑,入口重帶有微微令人喜愛的羊臊味🫶🏻🎶鴕鳥肉滑溜,就連鮮蝦雲吞都一粒夾雜兩隻蝦超鮮甜😱因為湯底好鮮甜,超推介點埋冬瓜,朔晒湯汁真係超正!
2023-07-23
$400 (Dinner)
  • 西冷羊肉
2023-07-17 39 views
伍佰精選套餐🤩🤩🤩海鮮拼盤:鮑魚、蝦、帶子、聖子、象拔蚌、青口,樣樣都非常之新鮮,食材有水準👍🏻616就食得,食到個種鮮甜味。刺身拼盤:三文魚、帶子、油甘魚、吞拿魚,食完已經大大滿足,最緊要係鮮👍🏻湯底:清潤海底椰雞腳鍋🥣聞都聞到濃濃嘅椰子味,雞腳超級林身,啖啖都好似食緊膠原嘅感覺,飲埋個湯好鮮甜。邊爐配料:就更係有肥牛、黑毛豬、福州魚丸。雲吞、水餃🥟都係自己包,特別好味🤤飲品有酸梅湯,酸酸甜甜好好飲。
伍佰精選套餐🤩🤩🤩

飲品有酸梅湯,酸酸甜甜好好飲。
Type of Meal
Dinner
2023-07-15 32 views
👧🏻😋👅🍽✨必食精選火鍋套餐🥳-伍佰海鮮火鍋🇭🇰 尖沙咀山林道21-23號1及3樓 🇭🇰-80吋大電視,睇波一流😂新鮮蔬菜同精選飲品任飲任食要like + share 社交平台先有, 但基本都會有一份已經好夠食-😋😋😋伍佰精選套餐$398 / 位(原價$723)✔️極上刺身拼盤✔️湯底5選1✔️6款精選時令海鮮✔️自選10款不同配料✔️蔬菜任食 ✔️精選飲品任飲-🐟 極上刺身拼盤💯有劍魚腩, 三文魚同帶子, 劍魚腩超厚切, 魚油好香好滑💯三文魚同帶子都好高質好鮮甜-🍲 湯底 - 清潤海底椰雞腳鍋✨未打邊爐前已即刻飲返兩碗, 超多隻雞腳煲到好腍, 骨肉分離, 雞腳筋都好正✨另外海量罫底椰, 粟米同紅棗都令個湯更鮮甜-🦐 6款精選時令海鮮💯以拼盤形式上碟, 打卡一流; 有蟶子, 鮑魚, 蝦, 青口, 蜆, 螺💯最驚喜係大大隻蟶子同埋超鮮甜既鮑魚, 蝦都好大隻蝦肉好爽口-🥩 自選10款不同配料✨美國安格斯肩胛肥牛: 唔會太肥, 牛味好重✨伊比利亞黑毛豬: 近來食過最正豚肉片, 爽口冇羶味, 油香重✨西冷羊肉片: 果然係西冷位置, 肉質細嫩多汁, 必點!✨牛脷托: 厚度適中, 咬落爽口✨豬天梯: 點餐時有
👧🏻😋👅🍽✨
必食精選火鍋套餐🥳

伍佰海鮮火鍋
🇭🇰 尖沙咀山林道21-23號1及3樓 🇭🇰

80吋大電視,睇波一流😂
😋😋😋
伍佰精選套餐$398 / 位(原價$723)
✔️極上刺身拼盤
✔️湯底5選1
✔️6款精選時令海鮮
✔️自選10款不同配料
✔️蔬菜任食
✔️精選飲品任飲

🐟
極上刺身拼盤
💯有劍魚腩, 三文魚同帶子, 劍魚腩超厚切, 魚油好香好滑
💯三文魚同帶子都好高質好鮮甜

🍲
湯底 - 清潤海底椰雞腳鍋
✨另外海量罫底椰, 粟米同紅棗都令個湯更鮮甜

🦐
6款精選時令海鮮

🥩
自選10款不同配料
✨美國安格斯肩胛肥牛: 唔會太肥, 牛味好重
✨西冷羊肉片: 果然係西冷位置, 肉質細嫩多汁, 必點!

✨牛脷托: 厚度適中, 咬落爽口
✨豬天梯: 點餐時有問店員, 話好似食雞軟骨咁係食質地, 但用左清甜海底椰雞湯淥左, 味道同口感都好唔錯

✨鮮蝦丸: 驚喜! 蝦肉好扎實, 好似打左好耐既蝦膠, 但大大粒蝦味好出
✨鮮蝦雲吞: 有好大隻鮮蝦, 另一邊係木耳絲同肉碎, 勁鮮甜
✨韮菜餃: 醃味好足夠鹹香
✨墨魚釀豆卜: 墨魚膠較實, 豆卜索左湯好腍, 口感同味道上都有對比

🥬
蔬菜任食
💯是晚有生菜, 白菜仔, 油麥菜, 娃娃菜, 拼盤擺得好靚
💯like + share左社交平台可任加, 叫左份油麥菜, 真係好新鮮鮮甜

🍹
精選飲品任飲
✨是晚有紫貝天葵、酸梅湯, 雖然我哋share左社交平台, 但1 jar都夠我哋兩個人飲
✨紫貝天葵酸酸地好開胃

這次發現了一間位於尖沙咀山林路的中式邊爐🤤我們試了精選套餐,雖然說是中式,但在選擇鍋底的時候就已經上了一盤刺身拼盤!有三文魚,帶子刺身,還有厚切劍魚,第一次試這種魚,雖然是厚切,但吃起來爽爽的也不會膩。接著就是重頭戲了,海鮮拼盤+自選10款配料+蔬菜拼盤讓我們不知道從哪裡開始吃起😆海鮮拼盤中有鮑魚,螺,聖子,大蛤蜊和蝦,雖然蛤蜊有些沙子但不影響整體滿足感。然後自選10款配料哪裡也大有乾坤,大家可以根據自己的食量來決定,可以全部選擇肉類/餛飩這些飽腹感比較強的。但由於實在太豐富了,我們肉類選了一個牛肉一盤豬肉。而因我們的鍋底選了沙爹湯,味道相對濃烈,所以就選了些蓮藕/豆腐/魔芋這種可以吸味道的配料。每份的份量雖不大,但全部吃完也不少了喔😆唯一比較可惜的是我們不知道他們冬瓜盅要前一日預定先有,想試的朋友千萬別錯過呀!總而言之,很滿足☺️伍佰精選套餐 $398+(包括極上刺身+海鮮拼盤+自選10款配料+蔬菜/指定飲品任添)伍佰海鮮火鍋 (尖沙咀)尖沙咀山林道21-23號1及3樓 (在openrice上訂位還可以用55折coupon!)環境:✨✨✨/5服務:✨✨✨✨/5食物:🥓🥓🥓🥓/5

伍佰精選套餐 $398+

伍佰海鮮火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀山林道21-23號1及3樓
(在openrice上訂位還可以用55折coupon!)

環境:✨✨✨/5
服務:✨✨✨✨/5
食物:🥓🥓🥓🥓/5
2023-07-14 25 views
<尖沙咀高質海鮮火鍋店>🤩尖沙咀山林道一向出名多美食😍 今次黎呢間火鍋店, 一個套餐已經包晒有我想食既刺身, 火鍋, 海鮮😋 另外仲可以揀十款火鍋配料, 一個價錢, 絕對物超所值.特別有意外驚喜係呢度既跟餐刺身拼盤, 全部都係厚切鮮甜, 質素絕對比得上日式刺身店.🤩 另外海鮮拼盤超大盤, 有鮑魚, 蟶子, 大海蝦, 蜆等... 絕對新鮮, 因為上枱見到隻生鮑魚仲郁緊🤭鍋底揀左<海底椰雞腳鍋>😋~ 清潤又甜, 未食前記得要先飲左湯先. 配料揀左十款, 有<安格斯肩胛肥牛> & <伊比利亞黑毛豬>. 有好香肉味, 入口嫩易咬口, yummy👍丸同餃子類都絕對爽口高質彈牙😋 分別order左蝦丸, 牛丸, 韮菜餃, 瑤柱水餃, 墨魚釀豆卜. 款款各有特色及絕對出色👍火鍋配料係按人頭去order, 就算今晚係兩個人食, 份量都超多超大份, 正.另外提提餐廳做緊新推出既冬瓜盅湯底, 如果大家想食就記得一定要早一日預訂😎今晚呢餐人均$3xx 一個人就可以食到咁多野, 正呀🤩🥘餐廳: 伍佰海鮮火鍋 @givemefivebuddy🫕地
<尖沙咀高質海鮮火鍋店>🤩

🥘餐廳: 伍佰海鮮火鍋 @givemefivebuddy
🫕地址: 尖沙咀山林道23號
2023-07-13
$400 (Dinner)
  • 安格斯牛小排
  • 極上刺身拼盤
伍伯精選套餐$398/位海底椰雞腳湯底其實個套餐性價比都唔錯😗因為又有海鮮又有刺身😀仲有10款唔同特色嘅配料任君選擇😉佢個湯底都幾養生😇一開始可以就咁飲😀超級重椰子味😆同埋雞嘅香味😇飲滿足先至正式煮海鮮6款精選時令海鮮🦞鮑魚、海蝦、聖子、青口、貝類x2啲海鮮真係又大隻😙又新鮮😛見住個鮑魚仲郁緊😂所以一煮有少少唔忍心🙃但係要新鮮煮熟咗肉先至會爽口😚最驚為天人係個蝦超大隻😎啲肉勁結實😏個頭仲有啲膏😃其他都同個椰子湯好夾又鮮甜刺身拼盤🍣三文魚、魷魚、元貝、吞拿魚雖然唔係主打刺身😄但係都厚切好新鮮自選10款配菜美國安格斯肥牛、黑毛豬、牛胸爽、牛黃喉、豬天梯打邊爐梗係要食返啲肉啦😄除咗有大家食開嘅肥牛同埋豬之外😍仲有好多平時食唔到有好神奇嘅部位🤩好好食最驚為天人係個牛胸爽😙有少少肥牛嘅口感但係脆口😊另外豬天梯同埋黃喉都係口感非常之好😆必叫!非常特別鴨血、鮮蝦丸、鮮蝦雲吞、墨魚釀豆卜、芝士腸丸都相當之出色😆蝦丸食得出係人工手打有少少似蝦滑🤣但係變咗圓形版😍雲吞超級鮮甜勁大隻蝦個皮又薄😀墨魚釀豆卜都幾特別出邊冇食過個配搭幾神奇蔬菜任食生菜、白菜仔、菜心苗、皇帝菜、油麥菜、娃娃菜當然仲要有無限嘅菜可以

伍伯精選套餐$398/位
海底椰雞腳湯底

6款精選時令海鮮🦞
鮑魚、海蝦、聖子、青口、貝類x2

刺身拼盤🍣
三文魚、魷魚、元貝、吞拿魚
雖然唔係主打刺身😄但係都厚切好新鮮

自選10款配菜
美國安格斯肥牛、黑毛豬、牛胸爽、牛黃喉、豬天梯

鴨血、鮮蝦丸、鮮蝦雲吞、墨魚釀豆卜、芝士腸

蔬菜任食
生菜、白菜仔、菜心苗、皇帝菜、油麥菜、娃娃菜
當然仲要有無限嘅菜可以食啦😆佢啲菜都係好新鮮😍洗得幾乾淨一煮就食得好爽口😙食完之後清除晒肉同埋海鮮嘅肥膩精選飲品任飲

紫貝天葵、酸梅湯、竹蔗茅根
都係啲下火配打邊爐嘅飲品😌叫咗紙紫貝天葵唔算好甜😊又解渴

ps:其實呢間餐廳除咗一樓之外仲有3樓可以有book房服務🤣仲有可以當開party玩🤪咁樣一班人打邊爐😍有四個人嘅房🤩大到22人房都有
2023-07-10 25 views
餐廳推出$398 精選套餐,一個價錢可以食到刺生拼盤、6款時令海鮮、自選10款火鍋配料、自選火鍋湯底、飲品任飲、蔬菜任食。刺生拼盤厚切刺身好鮮甜。6款時令海鮮有蟶子、鮑魚、蝦、螺、蜆、青口,非常新鮮!火鍋湯底共有 5 款,這次選了清潤海底椰雞腳鍋。奶白色的湯底清潤鮮甜,打邊爐就不怕上火了。肉類選擇種類多,除了牛肉、豬肉、羊肉外,還有鴕鳥肉。肉質方面,色澤新鮮,油脂分佈平均,肉香十足。 火鍋配料彈性大選擇多,份量又很足夠,美味又可以吃飽飽。
刺生拼盤
厚切刺身好鮮甜。
6款時令海鮮
有蟶子、鮑魚、蝦、螺、蜆、青口,非常新鮮!
火鍋配料彈性大選擇多,份量又很足夠,美味又可以吃飽飽。