2019-04-20 110 views
大雨過後,來到K11,想吃個西餐,看到個套餐吸引,走進店裡,點了一個兩人套餐,套餐點選了洋蔥湯、羊架、西班牙飯。套餐還包括餐飲、甜品及沙律,份量足夠。每項食品感覺也不錯,羊架五成熟,外脆內軟,好吃,下次會再來喔
2019-04-19 95 views
我地訂左枱,我早到,我就叫咗個Pizza,係辣椒腸蘑菇pizza,個Pizza好香軟,同埋味道剛剛好,我哋食得好滋味。然後叫咗個牛油果蝦多士、但幾香,牛油果都算多,同d蝦又幾夾。跟住我地叫左個大的海鮮飯,調味都唔錯, 但d蝦味道淡左啲,同埋青口好唔得,腥味重。朋友只食左一隻就唔食,最衰我仲另外叫左碟青口,朋友話又係腥,由於我鼻塞,唔多覺,我唔介意,結果成碟得我食,其實佢個汁都幾好味,辣辣地,都算開胃。

辣肉腸蘑菇pizza
牛油果蝦多士
海鮮飯
寫青口
辣肉腸蘑菇pizza
作為尖沙咀達人,希望發掘更多好餐廳介紹你地啦。今次就黎到K11💫 一間帶和風系既地中海菜🍴 融合西日既fusion料理,感受一頓獨特既地中海風情。$388 檸檬香草烤春雞2人套餐,其實已經好豐富。已經包括:餐湯`沙律`肉食`主菜`甜品`餐飲呢。Pumpkin & Corn Cream Soupll以西湯來說,我都幾鐘意飲甜甜的`蓉蓉的`濃濃的湯呢。呢款南瓜🎃粟米🌽 夠甜又creamy,自然得我心 我就好鐘意呢。French Cream Soupll而鐘意焗湯既🍲 除左酥皮湯,呢款都不錯喔。焗後既芝士🧀很邪惡 伴以面層既法包同吃,口感豐富 亦吸收晒洋蔥湯既精華。朋友說很喜歡她呢。Spanish Seafood Paellall作為地中海菜式代表 當然不能少。西班牙燴飯🥘以番紅花煮成 呈橙黃色;面頭覆蓋住滿滿海鮮🐚🦑🦐;飯粒經改良🍚 沒有正宗的生硬 更切合香港人口味。雖然半份 但以鐵盤盛載,的色得來也很精緻。Roasted Spring Chicken with Lemon & Herbll重點主角之一既春雞🐥,原隻烤至金黃色💛 迷李得來好得意,再配以檸檬片🍋點綴,很可愛呢。另伴有薯蓉 真

特濃南瓜粟米忌廉湯
Pumpkin & Corn Cream Soup
l[特濃南瓜粟米忌廉湯]l

法式芝士焗洋蔥濃

French Cream Soup
l[法式芝士焗洋蔥濃湯]l

西班牙風海鮮飯 (半份)

Spanish Seafood Paella
l[西班牙風海鮮飯 (半份)]l

l[檸檬香草烤春雞]l
重點主角之一既春雞🐥,原隻烤至金黃色💛 迷李得來好得意,再配以檸檬片🍋點綴,很可愛呢。另伴有薯蓉 真係飽肚感10足呢。

Shrimp Avocado Bruschetta
l[蝦牛油果法包多士]l
滿滿既Avocado🥑 鋪滿焗脆既法包🥖 真係超滿滿,鍾意牛油果既一定超滿足呢。

焗釀帶子大蘑菇

Baked Stuffed Mushroom with Scallop
l[焗釀帶子大蘑菇]l
大蘑菇釀住帶子&其他小菇 也算Juicy。

荷蘭鬆餅 (日本產蕃薯焦糖)

Dutch Baby (Sweet Potato with Caramel)
l[荷蘭鬆餅 (日本產蕃薯焦糖) ]l
平時鬆餅口味都係雜莓味,今次試點特別點。荷蘭餅🥞配上日本蕃薯口味🍠,香香甜甜 我挺喜歡呢。

l[House White Wine 南非白酒]l
食西餐海鮮 又點少得白酒呢🥂 轉配白酒+$12 就可以了。勝價比也算不錯 頓時變得有格調。
平時西餐吃膩,來一頓地中海風情吧💫
特濃南瓜粟米忌廉湯
法式芝士焗洋蔥濃
蝦牛油果法包多士
荷蘭鬆餅 (日本產蕃薯焦糖)
(Gochiso)是比較著名的日西料理,隸屬和民集團,食材本身有保證。而去品嚐日式西餐時,不要想像為正宗西餐,因日本人會參照烹調西菜的配方,加以改良,加入自己喜歡的食材,乃是一種以「日」為重,以「西」為輔的融合菜。特濃南瓜粟米忌廉湯,南瓜溶甜濃,忌廉湯底夠滑,有奶香。法式洋蔥芝士湯,和真正法式做法大有不同,此做法洋蔥味較樸素,而芝士面頭烤焦,足夠香口。巴馬火腿片大拼盤,不過不失,肉味偏淡,幸好脂肪位搭救,滿脂香。 香烤安格斯牛柳,點了五成熟,色澤會較粉嫩,肉汁juicy,咬口軟腍。脆炸香田日本番薯條$48,連皮炸會使薯條受油不平均,卻比較少油份,當然是健康考慮為先。蘋果益力多$33,稀釋了益力多自身的甜,帶點蘋果香。抹茶草莓荷蘭鬆餅$68,餅薄軟糯,抹茶味非常香。香蕉朱古力比薩$73,香蕉配朱古力相當夾,加上朱古力雪糕球,一陣陣甜濃幽香。

特濃南瓜粟米忌廉湯,南瓜溶甜濃,忌廉湯底夠滑,有奶香。

蘋果益力多$33,稀釋了益力多自身的甜,帶點蘋果香。

抹茶草莓荷蘭鬆餅$68,餅薄軟糯,抹茶味非常香。

2019-04-11 69 views
這家在尖沙咀K11的GOCHISO好幾次小牛牛跟小小馬經過人都很多抽號碼牌還要等半個多小時今天不用排隊抱著期待來試看看食物選擇非常多 燉飯 意粉 pizza都有天花板有酒瓶組成的裝飾 鮭魚白汁波菜意粉有別於使用煙燻鮭魚一片片生魚片等級的鮭魚跟起司一起鋪在義大利麵上配著青菜相當爽口我們點大份的但是並沒有明顯感覺份量有加大 請店員來確認有一位也說這是小份的看來大份小份在份量上並不容易區分 西班牙海鮮燉飯很常出現在西式餐廳的一道 用的料還不錯飯的部分偏硬偏乾不特別推薦整體而言食物不過不失 份量偏小 食量大的要多點幾份才夠餐廳環境還算不錯 但桌距蠻近的很容易聽到隔壁桌的談話內容供大家參考囉
這家在尖沙咀K11的GOCHISO

食量大的要多點幾份才夠

餐廳環境還算不錯 但桌距蠻近的
很容易聽到隔壁桌的談話內容
供大家參考囉

好朋友生日今日黎到K-11二樓嘅GOSHICO慶祝🎂經OPEN RICE訂座飲品仲有BUY 1 GET 1FREE添朋友就試咗STRAWBERRY🍓MOJITO味道偏甜,似飲緊糖水多啲😅😅至少蘋果X益力多,就只係得益力多味,好似飲緊益力多😂😂紅酒38$杯算係咁上下啦,不過不失👌🏻小食叫咗炸魷魚,熱辣辣而且炸到幾香脆,配埋黑松露醬,NICE👍🏻👍🏻👍🏻 (估唔到失望在後頭)卡邦尼意粉,算係基本嘢⋯但都唔好味,唔creamy無咩忌廉味而且好淡啊⋯(´▽`)炸薯蓉波波球⋯凍凍地⋯明顯唔是即炸⋯唔熱又真係幾扣分嘅⋯西班牙炒飯,飯底太硬⋯⋯⋯飯焦硬到⋯⋯⋯⋯完全食唔到入口⋯⋯牛柳OK⋯⋯失望( ;´Д`)黑松露雜菌闊條麵,出水嘅⋯⋯⋯⋯⋯同店員講⋯⋯⋯再黎個嘅都係有水嘅⋯⋯⋯⋯so sad ╮( ̄▽ ̄"")╭價錢係合理,但水準真係麻麻,如果無改善真係好難keep住食客
好朋友生日今日黎到K-11二樓嘅GOSHICO慶祝🎂

朋友就試咗STRAWBERRY🍓MOJITO
味道偏甜,似飲緊糖水多啲😅😅
至少蘋果X益力多,就只係得益力多味,好似飲緊益力多😂😂

紅酒38$杯算係咁上下啦,不過不失👌🏻

炸薯蓉波波球⋯凍凍地⋯明顯唔是即炸⋯唔熱又真係幾扣分嘅⋯

2019-04-06 2692 views
Gochiso雖然是一間走中低檔路線的意大利餐廳,但食物卻絕不失禮,菜式選擇豐富之餘,賣相亦不俗,所以平日都幾多人幫趁,一定要預早book位。******************平日晚上七點餐廳內已經坐滿人,幸好我們已預早訂座。餐牌圖文並茂,由沙律、小吃、薄餅、飯粉、甜品和飲品都有,選擇非常多。法式芝士洋蔥湯($48)洋蔥煲至軟腍,上面有厚厚的芝士,洋蔥湯幾清甜。左: 橙汁益力多($33)特飲比很多餐廳都要便宜,能飲得出橙和益力多的酸甜味,都幾開胃。右: 蘋果益力多($33)清甜的蘋果配上益力多的乳酸味,味道不錯。蝦牛油果法包多士($38)一份有兩塊多士都幾抵食,多士上有蝦、牛油果、番茄、洋蔥和芝士,味道配搭得很好,必試。焗芝士薯仔皮($58)薯仔皮份量都幾多,上面都幾多芝士,焗過後非常香口。和風照燒雞披薩—10吋($98)10吋披薩有8件,足夠二至四人分吃。披薩餅底軟軟的帶點咬口,上面鋪滿照燒雞、紫菜、洋蔥和蔥花,甜甜的照燒醬配披薩味道挺特別的。溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼意粉($98)意粉上有大量芝士粉、煙肉碎和溫泉蛋,意粉軟硬適中,卡邦尼醬很creamy,非常美味。香蕉朱古力披薩($73

******************

平日晚上七點餐廳內已經坐滿人,幸好我們已預早訂座。

法式芝士洋蔥湯($48)

洋蔥煲至軟腍,上面有厚厚的芝士,洋蔥湯幾清甜。
法式芝士洋蔥湯

左: 橙汁益力多($33)

右: 蘋果益力多($33)

清甜的蘋果配上益力多的乳酸味,味道不錯。
橙汁益力多 & 蘋果益力多

蝦牛油果法包多士($38)

蝦牛油果法包多士

焗芝士薯仔皮($58)

薯仔皮份量都幾多,上面都幾多芝士,焗過後非常香口。
焗芝士薯仔皮

和風照燒雞披薩—10吋($98)

和風照燒雞披薩—10吋

溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼意粉($98)

溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼意粉
香蕉朱古力披薩($73)

雖然這個披薩是甜品,但份量跟一般鹹食披薩差不多,所以最好二至四人分吃。披薩上有朱古力雪糕、香蕉、大量朱古力醬和糖霜,朱古力味很濃郁,朱古力控必點!
香蕉朱古力披薩
總結,食物份量都算大份,味道在平均以上,性價比非常高。
$300 (Dinner)
法式芝士洋蔥湯
焗芝士薯仔皮
和風照燒雞披薩—10吋
溫泉蛋煙肉芝士卡邦尼意粉
香蕉朱古力披薩
2019-04-06 105 views
行過K11又到覓食時間,見到呢間地中海菜環境幾靚,入去試吓先。佢有set dinner同散叫,我見散叫有好多款式所以就散叫,叫咗巴馬火腿片大拼盤,一上到嚟就😍巴馬火腿薄薄一片唔算好肥又唔會好乾身,淡淡咸香味,如果有得配埋密瓜仲正呀🤤三文魚伴藜麥蔬菜,三文魚算大件同厚身,配上藜麥同蔬菜又健康又飽肚,好味!之後再叫安格斯牛柳,半成熟,一切開就見到pink既色,好怕有d餐廳會過生或者過熟,呢間煎得岩岩好,食落去好有肉汁味,之後試吓點佢既醬汁,食落似燒汁味,都好好味,大致上呢間野食同環境好好,下次可以試其他野

2019-04-03
  • 安格斯牛柳
2019-03-31 1689 views
以地中海菜加入日本的烹調特色的餐廳 Gochiso,希望可以讓客人嚐日本流行的和風洋食,無論是沙律、披薩、意粉、意大利飯或牛扒,都能帶來與別不同的驚喜。***************************Gochiso 在尖沙咀人氣商場之內,門面都幾大。 餐廳內座位也不少,燈火光明,也坐得舒服。餐廳餐牌也有自家推介美食。餐廳餐牌餐湯或沙律。餐廳餐牌小吃。餐廳餐牌主食。餐廳餐牌,甜品也幾有特色的。餐廳餐牌,飲品也有有酒精、無酒精或一般茶飲等。特濃南瓜粟米忌廉湯 HKD38,南瓜味香濃,還有粒粒粟米,確實香甜。海鮮牛油果沙律 Regular HKD48,以一人份量的沙律又確實可以2人食用。加入三文魚、鮮蝦、三色椒和牛油果,賣相色澤鮮美,食材新鮮,味道也一樣出色。巴馬火腿片大拼盤 HKD158,在火腿之上加入些橄欖切片,伴著火腿而吃也帶點橄欖香味。巴馬火腿片油份不算很高,味道都幾咸香,作為開胃小吃也是不錯之選。芝士牛肝菌濃汁鮮製意粉 HKD98,意份是扁身意粉,入口煙韌適中。牛肝菌菌清香,只是蒜蓉味相對較重,意粉之上蕃茄汁有點被搶過了味道。西班牙風海鮮飯半份 HKD118,半份海鮮飯份量也

***************************

Gochiso 在尖沙咀人氣商場之內,門面都幾大。

餐廳內座位也不少,燈火光明,也坐得舒服。

餐廳餐牌也有自家推介美食。

餐廳餐牌餐湯或沙律。

餐廳餐牌小吃。

餐廳餐牌主食。

餐廳餐牌,甜品也幾有特色的。

餐廳餐牌,飲品也有有酒精、無酒精或一般茶飲等。

西班牙風海鮮飯半份 HKD118,半份海鮮飯份量也不少,海鮮包括了魷魚、蜆、青口和蝦。西班牙風海鮮飯味道香濃,海鮮份量都不少,飯底完全充滿了醬汁的香味,再加點檸檬汁,鮮味更加突出。

荷蘭鬆餅抹茶草莓 HKD68,用抹茶製成的荷蘭鬆餅,配雪呢拿雪糕,再加上草莓作為裝飾。荷蘭餅帶著咸香的味道,又不失抹茶的清香。點上雪呢拿雪糕,又熱又凍的口感也不錯,如果配上紅豆醬,相信味道更加出色。

凍檸檬茶 HKD28,甜道適中,茶味清香,也是不錯的凍檸檬茶。

Apple Tango English Tea HKD38,蘋果英式茶,有著蘋果的香味,英式茶也是很清香,整個茶味道讓人有清新口感。

$327 (Dinner)
  • 荷蘭鬆餅抹茶草莓
  • 西班牙風海鮮飯
  • 巴馬火腿片大拼盤
  • 海鮮牛油果沙律
2019-03-25 52 views
很少西餐廳我會重複地去吃幾次這間連鎖日式多國菜就是例外了餐廳裝潢以木色為主調,給客人一種家的感覺餐牌食物種類選擇十分多,由沙律、Pizza、意粉、肉類和甜點都很齊全很喜歡一大夥兒到這間餐廳,就可以品嘗更多款美食---------------------------海鮮牛油果沙律($88) 好喜歡這個沙律,鮮蝦和牛油果都很新鮮加上配搭煙三文魚,混搭醬汁好匹配,很鮮味羅勒醬海老牛油果意粉($133)這個羅勒醬做得很出色,全個意粉混入這個醬好入味,很香濃!牛油果融入意粉中,口感一流!脆皮腸肉醬大菇($108)這兒的pizza 真的要一讚新鮮熱辣出爐,超香!皮做得超軟熟多芝士!讚!焗芝士薯仔皮($58)這個又值得推介,超香超惹味的薯仔皮內軟外脆的口感!
很少西餐廳我會重複地去吃幾次
這間連鎖日式多國菜就是例外了
餐廳裝潢以木色為主調,給客人一種家的感覺
很喜歡一大夥兒到這間餐廳,就可以品嘗更多款美食
---------------------------
海鮮牛油果沙律($88)
好喜歡這個沙律,鮮蝦和牛油果都很新鮮
加上配搭煙三文魚,混搭醬汁好匹配,很鮮味

羅勒醬海老牛油果意粉($133)
這個羅勒醬做得很出色,全個意粉混入這個醬
好入味,很香濃!牛油果融入意粉中,口感一流!

脆皮腸肉醬大菇($108)
這兒的pizza 真的要一讚
新鮮熱辣出爐,超香!皮做得超軟熟多芝士!讚!

焗芝士薯仔皮($58)
這個又值得推介,超香超惹味的薯仔皮
內軟外脆的口感!

2019-03-03
上星期相約一排無見的好友食晚飯, 我地選了位於尖沙咀K11的Gochiso食嘢. 這裡的款式也有不少, 除了單點外, 也有套餐, 但我地兩個也愛食芝士, 所以被這裡的芝士火鍋所吸引住. 最後點了特級黑松露芝士火鍋配意式鮭魚帆立貝拼盤. 店員先奉上意式鮭魚帆立貝拼盤. 由於我不食生嘢, 這碟留番俾我友人食. 特級黑松露芝士火鍋上枱. 配料也幾豐富, 當中包括脆薯仔皮, 青口, 法包粒, 意粉, 雞肉, 野菜盤, 甜椒和脆皮腸. 個芝士火鍋混入黑松露, 有淡淡的味道. 咁多款配料, 我最鍾意食脆薯仔皮和脆皮腸. 另外, 點了羅勒醬鮭魚牛油果披薩. 估唔到三文魚與牛油果兩者咁夾. 牛油果起了中和作用, 入口無咁油膩, 味道調教不錯. 最後, 當然要點甜品. 點了魔法焦糖黑朱古力球. 賣相精緻. 附有焦糖醬, 客人自己淋上朱古力球上, 朱古力便會溶化, 內裡原來係雪糕. 香濃朱古力配上雪糕和焦糖醬, 多重口感, 但又唔會覺得太甜.
上星期相約一排無見的好友食晚飯, 我地選了位於尖沙咀K11Gochiso食嘢.

店員先奉上意式鮭魚帆立貝拼盤.

意式鮭魚帆立貝拼盤

由於我不食生嘢, 這碟留番俾我友人食.

特級黑松露芝士火鍋上枱.

特級黑松露芝士火鍋

個芝士火鍋混入黑松露, 有淡淡的味道.

咁多款配料, 我最鍾意食脆薯仔皮和脆皮腸.

另外, 點了羅勒醬鮭魚牛油果披薩.

羅勒醬鮭魚牛油果披薩

估唔到三文魚與牛油果兩者咁夾.

牛油果起了中和作用, 入口無咁油膩, 味道調教不錯.

最後, 當然要點甜品.

點了魔法焦糖黑朱古力球.

魔法焦糖黑朱古力球

賣相精緻.

意式鮭魚帆立貝拼盤
特級黑松露芝士火鍋
羅勒醬鮭魚牛油果披薩
魔法焦糖黑朱古力球
2019-03-10 175 views
「GOCHISO」位於尖沙咀K11 2樓中庭位置,是一家意大利及日本菜Fusion餐廳,裝潢像一家意大利西餐廳,蠻高尚的感覺,但菜式就滲入不少日式元素。二人同行吃套餐比較划算,由$388元-$578元不等,視乎主菜款式而定,其餘沙律、湯、First Main、飲品及甜品款式均相同。特濃南瓜粟米忌廉湯: 湯有粒粒南瓜蓉,南瓜味道較鮮濃,由於加了不少忌廉,亦帶較creamy的濃郁質感。套餐沙律: 就是沙律菜、蒜蓉包粒及車厘茄加入沙律醬拌勻,無甚麼特別,就是菜夠嫩及清爽。香烤安格斯牛柳套餐 ($546/set): 牛柳夠厚身,吃起來較西冷更有肉感,表面烤上網紋,賣相可真不錯。我們點了五成熟,餐廳在火候控制上做得不錯,牛柳肉質偏腍,口感豐盈,但牛味一般,不怎突出。西班牙海鮮飯: 與一般的西班牙式燴海鮮飯不同,其飯粒偏乾爽,醬汁雖只有面層的少許蕃茄醬,但飯粒本身已有調味。另外,多款海鮮包括青口、蜆、燒蝦及魷魚。是日精選甜品: 朱古力蛋糕加上忌廉及原粒士多啤梨,蛋糕質感較為結實,朱古力口味較大眾化,作附送的甜品也算okay香蕉朱古力Pizza ($73): 份量蠻大,可3-4人分享,薄餅餅底鬆軟,

香蕉朱古力Pizza ($73): 份量蠻大,可3-4人分享,薄餅餅底鬆軟,但須趁熱享用,若朱古力融化會令薄餅變得過份軟淋。整體搭配不錯,不會過於甜膩,蠻抵吃的。

2019-03-07
2019-03-07 76 views
朋友未到,周圍望吓餐廳個裝修,原來用上酒杯、酒樽做佈置,幾有創意!朋友一到,即刻點嘢食,肚餓了!焗釀帶子大蘑菇焗釀時間剛剛好,帶子很軟,沒黐牙感覺。仲加左刁草同蟹籽做裝飾。橄欖油煮海鮮海鮮渗透橄欖甘香,也令橄欖油吊出海鮮的鹹鮮味,相得益彰!蜆和蝦都夠大隻,吃落啖啖肉,加上配菜吸盡海鮮精華和橄欖油,吃得如風捲殘雲一樣。望穿秋水...黑松露芝士火鍋來了! 有套餐,很優惠呢。前菜是酸酸的帆立貝同鮭魚。打開蓋子,一片金黃,中間放有黑松露,賣相一流👍👍配料呢?有脆薯仔皮、智利青口、法包粒、意粉、烤香草雞肉、野菜盤和脆皮腸,可以講是琳瑯滿目! 靑口經過芝士的混和,咬下去醬汁四溢,滿口香氣如蘭,肉質爽滑,既滑且甜! 法包粒沾滿芝士汁後,將麵包的香、甜、脆全帶出來,好好味啊!😃烤香草雞肉的肉質非常嫩滑,雞皮更加滋味。不夠芝士還可以$58追加芝士。荷蘭鬆餅(抹茶草莓味),未吃已流哂口水,綠中襯紅,色彩艷麗!入口鬆軟,餘香久久沒散,餅不太甜,抹茶味濃郁,不會覺得飽滯!

朋友一到,即刻點嘢食,肚餓了!

焗釀帶子大蘑菇

橄欖油煮海鮮

望穿秋水...黑松露芝士火鍋來了! 有套餐,很優惠呢。

前菜是酸酸的帆立貝同鮭魚。

打開蓋子,一片金黃,中間放有黑松露,賣相一流👍👍

不夠芝士還可以$58追加芝士。

十二月份嘅時候,同朋友嚟咗呢一間K11嘅Gochiso餐廳慶祝聖誕節!雖然等枱都等左半個鐘,但係我同朋友食喺餐廳食咗差唔多兩個鐘,都冇俾人趕走,好值得讚賞!我同朋友就叫咗羅辣醬海老牛油果意粉,同埋一個抹茶草莓味嘅荷蘭鬆餅!首先講吓個意粉先,啲牛油果好足料我食晒成個意粉之後都仲剩低左好多牛油果所以食完之後都非常之飽肚。雖然個意粉冇乜其他額外嘅味道,但係由於有牛油果嘅香味,所以成個意粉食落去都唔會話好淡。而個個抹茶草莓味嘅荷蘭鬆餅,佢一嚟到嘅時候我同朋友都有啲愕然,因為好似同餐牌上嘅相有少少出入,不過食落去都覺得真係好值得一試!個鬆餅係熱嘅,而上面嘅草莓同埋雪糕,令到成個鬆餅嘅口感非常特別,又凍又熱嘅combination👍🏻

2019-02-27 141 views
幾個好姊妹係K11 逛完街,揾野食醫肚的時候又到!行過見到尼間餐廳裝修幾靚、於是入去試試,酒樽燈飾好特別,坐位舒服好友見到餐牌上有芝士火鍋只係$188,芝士控上身立即嚷著來一個,芝士火鍋最好的配搭非麵包莫屬,熱辣辣的芝士加入新鮮切粒的法包,整粒麵包吸收哂芝士,入口充滿芝士香滑,滑溜無比巴馬火腿片,一睇賣相已經打分,火腿光澤,排得整整齊齊,入口已感受到巴馬火腿獨有的咸香,必試之選10吋脆皮腸肉醬大菇薄餅, 外表普通,但食落有驚喜,咬一口肉醬大爆炸,喜歡吃肉醬的我,就十分喜愛意大利水煮海鮮,第一眼見到半邊龍蝦係個煱入邊,仲有青口, 蜆,魷魚⋯等等,龍蝦啖啖肉,爽口彈牙,番茄湯鮮甜,充滿海鮮味香烤安格斯牛柳配時令野菜,叫咗七成熟, 肉質鬆軟,烤得很香溫泉蛋蒜香黑松露蘑菇新鮮製意粉, 其他食物太出色,呢個意粉冇乜特別,不過意粉質地地彈牙,撈埋溫泉蛋更滑溜

香烤安格斯牛柳配時令野菜,叫咗七成熟, 肉質鬆軟,烤得很香