2022-04-28
去旺角拎野,同事介紹一齊去食台灣嘢,餐廳地點喺人來人往嘅砵蘭街,一出行人隧道就見倒好大間 “GOGO為食坊”,樓高兩層,地下係甜品店,上電梯後仲分左幾個唔同區,一邊係食西餐,我地揀左中菜加台灣菜,另一邊仲有打邊爐🍲!全層樓好大,裝潢簡潔座位濶落勁多卡位,我地可點中菜同打台灣料理,有齊我最愛嘅牛肉麵、珍珠奶茶同台式小食!午飯SET $56仲好多選擇,價錢親民唔錯!👍👍👍🍜特色台灣牛肉湯麵 $60 用小鍋上枱嘅台灣牛肉麵,湯頭香濃!牛肉入口即溶,忟得勁淋勁入味!配菜有白蘿蔔,麵底比較偏軟身,我自己就超鐘意!連埋湯一齊食更香濃!跟餐小食:微辣嘅雲耳同魚仔同樣出色!跟餐飲品點了台式QQ百香果茶 加$8 ~清甜又好味!用黎解解啱啱好🍱鹽酥雞粒肉燥飯 $58 炸得酥脆嘅鹽酥雞 ,啖啖雞肉嫩滑有肉汁,加埋滿滿嘅肉燥嘅飯香濃多肉汁,肥瘦適中,香而不膩!每一啖飯都夠食倒滷肉!配菜有魚仔同炒豆角,新鮮爽口唔馬虎!飯嘅份量都好足!唔錯!🧡牛肉餅🧡$23: 店員推介鎮店之寶牛肉餅!一切開立即爆汁!牛肉餅香口肉味濃,外皮煎到薄脆,推介! 🍢辣肉鬆皮蛋冷豆腐 $38 ,我地揀咗小辣,滑滑嘅豆腐加上肉鬆皮蛋,又香
🍜特色台灣牛肉湯麵 $60
🍱鹽酥雞粒肉燥飯 $58
🍢辣肉鬆皮蛋冷豆腐 $38 ,我地揀咗小辣,滑滑嘅豆腐加上肉鬆皮蛋,又香又惹味!
GOGO 為食坊
地址📍:旺角砵蘭街180號砵蘭180+商場1樓