2016-12-28
聖誕過左先黎溫度急跌, 自不然會諗起要打邊爐。不過我同朋友得2個人, 打傳統邊爐唔太化算, 叫唔到好多野食。1 search 之下比我搵到呢間熱點, 係一人一鍋既台式火鍋。假日我地當然醒水, 為左唔同人迫, 選擇六點半就開飯喇!Menu 有好多唔同既火鍋簡, 有冬陰公, 番茄, 麻辣唔同口味。假錢大約$78 - $128不等, 算係中價位啦.見聖誕咁高興我就點左最貴既椰子海南雞窩佢個煲中Size 啦, 入面有好多材料, 有淮山, 娃娃菜, 雞, 馬蹄肉, 豆腐, 粟米, 蜆, 椰子肉等等林林種種既材料加埋加埋真係幾大煲。講反味道先。椰子海南雞呢個湯底偏向清淡既,打開濃湯火鍋可能會嫌淡。但個人黎講就幾岩心水, 因為椰子味都幾出, 又唔油膩, 幾清甜。D 娃娃菜切成細塊, 幾爽口; 雞肉比想像中嫩, 合格; 幾欣賞佢個豆腐, 滑溜得黎吸哂椰子湯仔既甜品, 好好味!!值得一提既係, 雖然蜆仔唔算好肥, 但係數目都唔少, 幾好幾好!!呢D 台式邊爐真係幾飽, 因為鍋物係配白飯!! 差D 食唔落啊
假日我地當然醒水, 為左唔同人迫, 選擇六點半就開飯喇!
假錢大約$78 - $128不等, 算係中價位啦.
見聖誕咁高興我就點左最貴既椰子海南雞窩
林林種種既材料加埋加埋真係幾大煲。 講反味道先。椰子海南雞呢個湯底偏向清淡既,打開濃湯 火鍋可能會嫌淡。
D 娃娃菜切成細塊, 幾爽口; 雞肉比想像中嫩, 合格;
幾欣賞佢個豆腐, 滑溜得黎吸哂椰子湯仔既甜品, 好好味!!