2017-10-27 1020 views
跟友人一起,大食成狂,甚麼放題自助餐一律不會放過。是夜與友人再戰韓燒。吃韓燒居然有豬腳薑,即搶也。豬腳炆得很腍很入味,骨膠原充斥在口裡徘徊著,多甜少酸,小人吃了數件都不覺滯,高質是也。三文魚刺身是即出即搶的,沒想到軟香兼備,我們搶了不少。蝦既大隻又爽彈,狙擊之物!至於燒肉也甚有水準,牛魔王吃了甚多牛肋骨之餘,亦有吃不少護心肉,同時間變了豬魔王!甜品的選擇亦不少,有雪糕有蛋糕有糖水,不過吃完烤肉,清一點來片西瓜和蜜瓜,已然足矣。這裡最好的地方是食物都是自取的,不怕漏單亦不怕拖時間,一舉兩得。
跟友人一起,大食成狂,甚麼放題自助餐一律不會放過。

豬腳薑 & 三文魚

大蝦、三文魚 & 甜品
燒牛肋骨
西瓜 & 蜜瓜
  • 西瓜&蜜瓜
  • 大蝦、三文魚&甜品
  • 豬腳薑&三文魚
2017-09-20 930 views
今天心血來潮想食燒烤,家人提議去金甲韓國料理,因之前佢和同事食過團購話都0K既,又見到 openrice 有餐飲券優惠,打電話問下有冇位先,侍應問我係咪團購的,我說準備買,侍應隨即報價給我,個價是同餐飲券收費一樣,咁我就省卻買餐飲券這個步驟。店舖算大,因我們得兩人,而店內又唔係好多客人,我諗侍應為左方便,費事開咁多張枱, 所以就安排我哋搭枱。第一時間快手快腳去攞野食燒豬牛雞魚味道都0K的,都有蝦的,都過得去既,起碼蝦肉質唔係霉,牛肉類比較好味D,特別是金菇肥牛和一口牛。因地方大,所以出面都擺放幾多食物的,有D似食自助餐的感覺。在等待燒烤期間,就食住D現成的,三文魚刺身食左少少,因不是肥美個種,壽司款式普通冇食,攞左少少熟食,白菜、蜆、咖喱魚蛋、雞翼、菠蘿粒。飲品方面就真係少左D款式啦!又係甜品時間啦!燉蛋幾滑喎,涼粉西米露都0K,啫喱4款0K,奶凍2款幾好味,椰汁西米糕、葡撻、桂花糕、藍梅蛋糕、朱古力泡芙普普通通,另一款透明黃色半圓形的不知是甚麼,有D似食啫喱感覺,但又爽爽地口的,味道一般,豆腐花都過得去,雖然不是好滑溜,但也不太鞋,最好味的當然是維記雪糕,朱古力味最好食,內有朱古力碎

第一時間快手快腳去攞野食燒

因地方大,所以出面都擺放幾多食物的,有D似食自助餐的感覺。

飲品方面就真係少左D款式啦!

又係甜品時間啦!

燉蛋幾滑喎,涼粉西米露都0K,啫喱4款0K,奶凍2款幾好味,椰汁西米糕、葡撻、桂花糕、藍梅蛋糕、朱古力泡芙普普通通,另一款透明黃色半圓形的不知是甚麼,有D似食啫喱感覺,但又爽爽地口的,味道一般,豆腐花都過得去,雖然不是好滑溜,但也不太鞋,最好味的當然是維記雪糕,朱古力味最好食,內有朱古力碎。

總結一下先,整體來說,此店不是好高質量個種,所有食物都是普普通通,樣樣都有D,冇咩驚喜及特別賣點,算是穩穩陣陣大包圍個類。

本來收費和食物質素都算合理的,但是在用餐完畢前給我見到一些不應發生的事情而扣分,就是我見到一位侍應在清理緊出面食物枱後行去熟食食物區攞野食,她是用食客取野食的大匙羹將食物直接放入口食,食完然後將大匙羹放回原處走人。

我的天!還在營業中,還有其他時段的客人來用餐的,我真的不能接受!希望此店好好管理一下員工的個人衛生,這㸃很重要!

P.S. 順便提下買餐飲券的朋友,餐飲券雖註明入座起計三小時,但冇清楚講明必需要於十時用餐完畢,即是最遲要七時入座才可獲得三小時用餐,之後時段入座就要蝕比佢,個人覺得這兒有㸃取巧,我已向收銀員反映這問題,她說會反映給老闆的。

2017-09-13
$177 (Dinner)
本人於團購購買了5張團購券,無留意細款下原來寫還需另外收費,結果每人消費$188,食物質素及款式完全不值,這個價錢,有很多選擇,不需要選擇一間無服務,無食物質素的餐廳,我一定會同朋友講呢間餐廳有幾差,一個服務人員補貨,一個收錢,一個係廚房,想叫個人幫手換下鑊都好難,極度失望及劣評,yahoo團購允許這種生意手法亦十分有問題,附上圖片證明!希望有人睇到唔好再上當,$188完全不值!服務質素及食物質素太不附合預期!
劣質牛肉
2017-08-30
$188 (Dinner)
Celebration
Birthday
2017-08-29 587 views
食5點鐘個場 啲人唔知係咪攰得滯定未訓醒 幾個都西口西面!!同埋啲野食完全冇味.. 有隻雞翼蚊淨2條雞毛 勁嘔心囉🤢我開頭仲以為係啲蔥痴左係到 點知唔係囉 即刻食慾大減😣😣 仲有啲三文魚超薄 好似2張紙搭埋一齊咁薄!!出去拎個陣仲以為係煙三文魚😑😑啲炸野(薯條/饅頭)一啲都唔脆 我係睇住佢地拎出黎 我即刻去拎既 都唔脆同埋唔係好夠熱。同埋個環境好焗好暗 冷氣唔夠 佢開哂啲燈 都唔夠光 成個場都好暗 仲有最難頂既係佢部電話 個電話聲好大聲好尖 我已經係坐入面比較入既位置 都覺得啲聲尖到耳仔痛 響10次 8次都冇人聽 (個場個陣冇乜客 都唔聽)仲有個職員好大聲咁同另一個職員講 你唔好聽呀 如果咪我打死你架🙄🙄 真係o哂咀 你唔聽既 不如cut左個電話佢啦 一定唔會再有下一次食依間野 真係食過最難食既韓燒👎🏻👎🏻
2017-07-26 657 views
今日訂了團購燒肉 同我姊妹食返餐好的這裡地點方便 在旺角城市中心4樓 在六福對面地方都算大 唔算多人 都幾舒服野食都幾多 在簡單壽司3-4款 三文魚生 冷麵湯有冬瓜湯 人參雞湯(比較鹹)熱食都算多 泡菜煎餅 煎餅(都幾好食) 薯餅薯條炸饅頭 炒粉絲(好食 好多料)韓國前菜 (正常味道) 雞翼、豬腳雞蛋薑 煎三文魚(好入味又滑) 炒飯 西蘭花炒墨魚仔燒肉選擇都幾多 牛仔骨(好味)一口牛(唔好食好硬) 牛舌(好脆爽口)火雞腎 (好薄好味)豬都有4-5款 都唔錯 有少少海鮮 (墨魚仔 魷魚 魚2款 青口等等) 大部分都入味 都算唔錯飲品 豆漿 五花茶 罐裝飲料甜品 不太吸引 我只選豆腐花(滑又有豆味)維記雪糕
今日訂了團購燒肉 同我姊妹食返餐好的
這裡地點方便 在旺角城市中心4樓 在六福對面
地方都算大 唔算多人 都幾舒服

野食都幾多 在簡單壽司3-4款 三文魚生 冷麵
湯有冬瓜湯 人參雞湯(比較鹹)
飲品 豆漿 五花茶 罐裝飲料
甜品 不太吸引 我只選豆腐花(滑又有豆味)維記雪糕
2017-07-26
$158 (Dinner)
  • 牛仔骨
  • 炒粉絲
我本人對食嘅要求唔高,就算身邊朋友食個啲嘢食覺得唔好味我都覺無咩嘢,但唯一呢一間真係極奇差都比我預到,話說野食雖小唔緊要,10點入到黎,問佢會唔會refill,佢話會,點知食咗半個鐘都冇,完全冇加過任何食物,仲要開始收野添,其實我覺得你唔添加野食應該同我地講聲,好等我地自行決定仲入唔入黎食囉,我覺得冇須騙人,剩餘嘅嘢食望落去好似印度動物園比啲野狗食咁,經過見到西瓜諗住清熱下啦,點知乾到好似埃及博物館嘅木乃伊咁巢晒皮,我在此發誓今世下世再輪迴都不會再踏入此印度公廁
2017-06-27 845 views
6月25號一行6個人去食d coupon呃人架 買左同冇買差唔多價好彩我地冇買到d野又唔好食 我食左少少就冇食啦我食完第二日就又屙又嘔雖然我d fd食完冇事但係我地一路食就一路見到好多小強仔爬黎爬去可想而知有幾乾淨而且d野食都唔多新鮮而且d服務員可以唔理人架叫完佢就望你一眼然後走左去只有一個字形容呢間野劣!
6月25號一行6個人去食

叫完佢就望你一眼然後走左去

只有一個字形容呢間野
劣!
2017-06-21 805 views
今晚同同事啡well........其實我唔鍾意食韓燒.....不過主角鍾意食......就勉為其難將就一下....... 或者可能有意外嘅驚喜....不過入到去......其實同平時的韓🔥差唔多.....初頭睇都幾吸引.....價錢都好合理環境好寛敞.....尚算舒服.....睇落喺多野食.....不過質素一般般......如果只喺肚餓....可以一試....不過想食好野.....就要諗諗.....
$158 (Dinner)
2017-06-19 491 views
i dine there with my husband once it's lunch time the girls whose in the reception is good i dont know if she's receptionist or what ,shes wearing while polo shirt.food in the buffet is good plenty of choices ,staff not so good is specially the girl in the chasier so rude,and when i pay my bill by bill cost 144 only for lunch buffet for 2 but i dont know why is the service charge is 98?..it's half price of my bill i paid...is your service charge 50%?
2017-05-30 460 views
(旺角地鐵口分店)購買團購,規限多多,魔鬼條款在細節裏,但巳不重要,食物普通,壽司都無人吼,可想而知,選擇又太少,茄子沽清都唔會加,平價食材姐,侍應木無表情,又不太友善,客人離開連多謝光臨都無句,個塲無人,但D侍應都匆匆趕你走……
(旺角地鐵口分店)
2017-05-29
$118 (Other)
2017-02-16 2256 views
早兩日去到旺角西洋菜街嘅金甲,因為佢地嘅韓式放題都幾超值,款式又多,有中蝦但係雪藏,無乜蝦;牛肉金菇燒上黎都幾香,幾有牛味;魷魚係我至愛,但味道好淡,醃時間唔夠,整體都係一般般,但勝在價平。
近年喺韓劇嘅效應下,滿城都開咗好多韓燒餐廳。正所謂貴有貴食,平有平食,想好似M佬咁大大食嘅就要去食韓燒放題喇!不過,坊間好多韓燒放題嘅質素都比較參差,而今次A姐M佬就收到粉絲報料,話呢間金甲韓國料理有過百款選擇,而且質素都唔錯,好啦,我哋一於聽你話去試試啦!平時我哋好少去旺角食飯,除咗怕人多,仲好驚餐廳位置逼劫,坐多陣都唔舒服。不過,金甲每張枱嘅空間位置都好闊落,而放嘢食嘅地方都唔少,除咗燒烤類之外、仲有唔同嘅熟食、小食、刺身壽司、水果同甜品。夾夾埋埋都有超過100款嘢食,A姐見到咁多選擇都已經流哂口水喇!前菜方面:有醃芽菜、泡菜、中華沙律等等。而涼伴青瓜就最爽口,真係夠哂醒胃!話明嚟韓燒,主打一定係燒烤類啦,肉食朋友啱哂:有和風一口牛、厚切五花腩、極上牛肋骨、蔥油牛胸腹、金菇牛肉卷、肥牛、雞翼、雞肉、五花腩、䕶心肉、豬扒、多春魚、墨魚仔、魷魚鬚、魷魚、鴨胸、紅腸、蝦、青口、龍脷、雞肶菇、洋蔥、茄子等等!各種肉類都醃得好好味,而我A姐就話識食梗係食護心肉(係豬嘅橫膈膜同肝之間嘅肉,每隻豬只得200-300克)!因為矜貴,所以平時出面食一份好貴架,而喺金甲竟然係任食喎!食落去好有咬口,豬

各種肉類都醃得好好味,而我A姐就話識食梗係食護心肉(係豬嘅橫膈膜同肝之間嘅肉,每隻豬只得200-300克)!因為矜貴,所以平時出面食一份好貴架,而喺金甲竟然係任食喎!食落去好有咬口,豬肉味好濃郁!真係食多幾舊都已經值回票價喇!
而最令我哋驚喜嘅反而係佢個麵豉醬!因為絕大部份嘅任食場,只係得豉油,而金甲就有埋麵豉醬,簡簡單單但就感覺到佢嘅細心!
而燒烤食到飽飽,所以熟食類都唔係我哋今次嘅重點!不過,三文魚刺身係M佬最愛,佢話夠哂新鮮架!
甜品同飲品選擇都唔少!我哋覺得以呢個價錢嚟講,整體質素都算唔錯!身為大胃王就要嚟試試喇!

優惠時段 - 5pm入座,7pm前結賬離座
成人$158(原價$188)

小童$128(原價$138)

晚市 - 9:30pm前入座,無限時任食
成人$188(原價$208)

小童$148(原價$168)

特別場 - 9:30pm後入座,無限時任食
成人$168(原價$188)

小童$138(原價$158)

宵夜- 11pm-1am
成人$138(原價$158)

小童$108(原價$128)

*逢星期五、六、日、公眾假期及假期前夕,每位另加$10附加費
2016-12-29
$200 (Dinner)
18/1/2017一行8人買了團購、原來结赈先發现團購票內、有一條B行的條款、7:30後入坐要再每位加$35費用、原本團購每位$96加$49小費係$145……点知連個火計都要帶番眼境先睇到個B行$35,即是每位要$180,比平常正價只係平$20幾蚊1位、真係低唔低食就见人见志!食物方面三文魚無魚味、豬腳羗無醋味韓式小食例如泡菜、大豆芽都係無乜味道、海鲜(蝦)食客唔問都無得食㗎。真係有人請都唔會再試!
、豬腳羗無醋味
2017-01-18
$185 (Dinner)
Celebration
Birthday
Group-buy
旺角區咁多間韓國燒烤,要揀一間多野食又有質素,朋友推介咗呢間餐廳,所以試下。去到見到果然好多種類多元化,價錢咁抵,有咁多野食,真係樣樣都想試~ 三文魚新鮮,好多人拎,但餐廳都會不斷送上。冷麵都好味。主力食牛肉同牛肋骨,肉質入口嫩滑,新鮮肉汁。只需每邊燒一會即可,很易控制火喉不會過熟。燒過後的肉質保持彈牙,油脂香濃,入口溶化很滋味。熟食炒飯同豬腳薑等都好味。又有甜品,雪糕,豆腐花,飲品都好多。朋友果然無介紹錯,價錢同食物質素都令人滿意,會再黎。

三文魚新鮮,好多人拎,但餐廳都會不斷送上。冷麵都好味。

熟食炒飯同豬腳薑等都好味。

又有甜品,雪糕,豆腐花,飲品都好多。

朋友果然無介紹錯,價錢同食物質素都令人滿意,會再黎。
Type of Meal
Dinner
2017-01-06 1420 views
其實我已經好耐無食過放題了記得之前中學個陣時 真係當放題啊BUFFET啊 呢D 神咁拜 LOL因為覺得比一個價錢 可以任食任到2046 諗起都爽又記得呢幾個月有個好HIT既POST 個POST講話 仲細咩 食放題洗咩食到咁盡 呢個時候覺得 我地已經老了所以人愈大 漸漸對放題興趣減少了 亦都愈黎愈少FD GATHERING 會話去 食 放 題..不過 前幾日 我個FD係MK行街 拎左個宣傳單張發現呢間金甲放題好抵 晚餐時段HKD 188,假期只係加HKD 10 TOTAL都係200蚊左右好老實講 其實200蚊一個人 係呢D旺區黎講 同食個A LA CARTE 真係差唔多啦最後 因為我同朋友都諗唔到食咩 所以我地最終都係簡左食呢間金甲放題上到去, 呢間放題比我想像中多野食雖然刺身不多, 但係燒肉種類超多 仲有好多韓國料理 都好正 特別推薦係五花肉!!除此之外呢到既配料亦都比我想像中既多我一諗起依家D韓國餐廳 閒閒地D配料都要百幾蚊真係諗起都肉赤同唔抵!而呢一個就係任食!!

而呢一個就係任食!!