2020-02-09 402 views
不錯肥仔水!良辰吉時標榜100%鮮奶用明治,我被呢句宣傳吸引,結果排隊買一杯啵爆黑糖厚鮮奶少冰$36,等左十分鐘左右有得拎。黑糖掛杯整得唔錯幾靚,用嚟打卡都可以。鮮奶味重但飲落黑糖味唔太足夠唔香。黑糖珍珠咬落淋左少少,略嫌唔夠煙韌有咬口。個飲品擺耐左,啲冰溶得七七八八,黑糖鮮奶就更加淡,冇哂黑糖味,所以影完相要快啲飲哂杯野去。整體質素唔差,攞嚟影相都幾IG-able,希望飲品可以花多啲心思做得更好,下次有機會先再試其他!
啵爆黑糖厚鮮奶
2019-12-28
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$36 (Tea)
啵爆黑糖厚鮮奶
2019-10-23 356 views
火龍果我只喜歡紅肉的!在香港真的很難找得到,而且蠻貴的。經過良辰吉時竟然發現有紅肉火龍果多多,當然要試一試!我點了杯少糖少冰的,好讓自己感到好過一些些。我站在一旁,看著他們沖調。他們竟然用了兩瓶養樂多!沒錯,是兩瓶!然後在冰箱裡拿出火龍果肉往果汁機倒,滿滿的火龍果啊。飲料是冰的,是因為將火龍果冷藏,並不是加了很多的冰塊。所以味道很濃郁。每一口都能吃到火龍果的顆粒,甜甜的!雖然夏天已經過了,可是在太陽底下喝著冰涼的火龍果多多真的是無比的爽快!
火龍果多多-少糖少冰
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$27 (Tea)
火龍果多多-少糖少冰
2019-10-02 254 views
有睇開YouTube / follow youtuber既朋友應該知道,「良辰吉時」係微x既一個youtuber所開既(納X)所以一直都會有網友support,店面亦會有微X所幫手拍既宣傳影片😀今次經過亦當一個新嘗試,可見不過不失既💙💚🧡個人認為最值得一讚既係飲品既名稱,都會用戀愛啊 失戀 甜蜜等等做gimme而且飲品杯都精心設計過,令人飲前心情已經very nice💫今次叫左西柚特飲;都係好清新;大大杯,正常甜度💁🏻‍♀️😆
2019-08-09 304 views
經過荃灣呢條街,見到好多小食店同台式飲品開喺呢條街,我見到呢間d珍珠係有唔同嘅味道選擇,所以就決定試呢間,我叫咗抹茶珍珠鮮奶茶,杯奶茶有3層顏色好規,d珍珠好煙韌有淡淡嘅綠茶味好特別,而奶茶用嘅鮮奶都好香滑,呢杯好好飲。

2019-08-09 195 views
天氣最近咁熱所以同朋友行行吓街嘅時候都要買下嘢飲今次就試咗枋山芒果鮮綠茶綠茶嘅茶底都算幾濃下 😊由於本身芒果果醬同果肉係比較甜所以建議五想飲咁甜嘅朋友仔可以叫😻
天氣最近咁熱
所以同朋友行行吓街嘅時候都要買下嘢飲
今次就試咗枋山芒果鮮綠茶
2019-08-08 127 views
🙂珍珠奶茶店開到成行成市!總有一間係左近。基本上唔係飲開都好難分辨每間珍珠奶茶店既特色!/今次試一試良辰吉時既波霸黑糖厚鮮奶。佢係香港既分店唔算多,小貓一兩間。飲落十分甜,係死甜而唔濃滑。珍珠亦唔重焦香味,飲到落口已經唔係暖粒粒,所以覺得一定唔係現炒珍珠。/珍珠唔彈牙,偏硬,感覺好似咬爛哂個胃都未必消化到!一個人飲會好膩,建議同朋友share飲!/奶香唔夠滑唔夠濃,但都比最一般既珍珠奶茶店出色既。
奶香唔夠滑唔夠濃,但都比最一般既珍珠奶茶店出色既。
2019-08-03 142 views
香港hit左好耐黑糖厚鮮奶啦但下下飲完都好驚好飽咁所以今次同朋友路過呢間良辰吉時嘅時候我就叫左愛情動作草莓牛奶因為唔係新開 點都唔使排咁耐啦掛😂過左熱潮先飲嘅好處佢就照舊叫左黑糖鮮奶 不過不失啦 珍珠我係覺得其他鋪個啲更有咬口我呢杯愛情動作草莓牛奶個幾塊士多啤梨係勁薄嘅薄片因為我後來有打開嘗試食 ummm無乜味而杯草莓牛奶 我自己係覺得唔值一來草莓味唔夠香 二來奶味都係加埋啲冰 佢只係消暑飲品 但絕對同好好飲嘅草莓牛奶無乜瓜葛 所以 我諗佢都只係有本事係我荷包呃一次錢咁大把
香港hit左好耐黑糖厚鮮奶啦

個幾塊士多啤梨係勁薄嘅薄片
因為我後來有打開嘗試食 ummm無乜味
而杯草莓牛奶 我自己係覺得唔值
一來草莓味唔夠香 二來奶味都係

荃灣新開張時好多人排隊,遲遲都未曾試過,依家分享飲後感,今次主打試綠茶產品Order左兩款飲品,宇治抺茶玉露鮮奶$32 / 綠茶多多$27🎉綠茶多多-(右邊)純益力多味再淡些少,因溝過綠茶中和原本過甜問題,不過益力多味蓋過綠茶,想當中搵番綠茶味不可能🎉❤宇治抺茶玉露鮮奶-有比到驚喜,真系濃濃宇治綠茶味,綠茶控適享,基本飲到底都可以飲得番鮮奶同宇治抺茶既味道,建議產品一到時先攪拌耐些少,令抺茶粉局部團積🙋🏻‍♀️俾多啲機會唔同食店,只要樂意比機會,通常可進步空間好大,時日有加改進會愈做愈好,香港人太健忘太急速,對一般評價或要等既食店都唔會返轉頭,但相信大家可抱着支持本地食店想法,成長對每間餐廳都十分重要,請一齊多一分抱容之心❤️。👍🏻

宇治抺茶玉露鮮奶$32 / 綠茶多多$27

🎉
綠茶多多-(右邊)

宇治抺茶玉露鮮奶

🎉
❤宇治抺茶玉露鮮奶-
宇治抺茶玉露鮮奶

• 宇治抹茶玉露鮮奶
2019-06-30 137 views
本身去良辰吉時都未諗到飲嘜!一見到奶蓋茶$22即卡心動💗 所以叫左鹿谷黃金烏龍奶蓋茶(少甜少冰)一飲就出事啦😰茶底十分普通,唔香濃,完全唔見得有幾‘黃金’🤣 再加埋個完全無芝士味嘅奶蓋,咁咪出事囉🤦‍♀️

鹿谷黃金烏龍奶蓋茶
之前講過預計最近各大手搖茶店都陸續做優惠,果然今次到香港良辰吉時為慶祝一周年限時買一送一,指定招牌啵霸黑糖厚鮮奶同髒髒茶兩款。正價分别三十六同三十,優惠後都十幾蚊杯,甜度冰塊都無得調,因爲甜度係啵霸黑糖,剛煮好無冰塊會好熱,事實飮品到手啵霸真係仲熱,解釋合理。今次試招牌啵霸黑糖厚鮮奶,啵霸量比圖少啲,但甜度剛好,口感又Q,而面上嘅黑糖只有少量,粘哂上杯蓋,只咬到一兩粒,如果成杯都有依個囗感相信會好過癮!鮮奶味好香,就算有冰塊同黑糖都無淡化味道,比例到尾仍覺合適。

2019-05-24 204 views
我一直都是半個良辰吉時的fans, 雖然我只愛喝他的黑糖厚奶以及抺茶牛奶。但今天突然覺得奶類飲品有點滯,所以就想試試新出的芒果系列飲品。今天點的是芒果沙冰,據說是用了愛文芒果來打。當然,這個價錢我不會expect太濃郁的芒果味。但這杯的好處是,不像外面的沙冰有太甜的問題,這裡雖然不能選甜度,但是飲落只是微甜,非常的好入口。

2019-05-18 211 views
黑糖風氣強勁😹周街都係良辰吉時 啵爆黑糖厚鮮奶($36)熱潮過左唔洗排隊 但聽講質素一般聞名不如見面🌚中哂伏黑糖甜到我無法接受 成個杯都痴笠笠仲飲到一粒粒嘅黑糖粉?口感好怪重點係珍珠太淋 今次真係明治鮮奶都補救唔到
黑糖風氣強勁😹周街都係
良辰吉時 啵爆黑糖厚鮮奶($36)
熱潮過左唔洗排隊 但聽講質素一般
聞名不如見面🌚中哂伏
黑糖甜到我無法接受 成個杯都痴笠笠
仲飲到一粒粒嘅黑糖粉?口感好怪
重點係珍珠太淋 今次真係明治鮮奶都補救唔到
2019-05-01 305 views
呢排真係好hit黑糖鮮奶珍珠,連sharetea 都有...所以令我有決心決定不如試曬每間嘅黑糖珍珠鮮奶啦😌<良辰吉時>嘅黑糖珍珠鮮奶(抹茶味)😬<良辰吉時>,之前上網已經見到有人講話係台灣人納豆開嘅~諗住實冇死錯人啦台灣嘢喎!😂所以我就搵個機會入去荃灣試下啦~點知.......一飲嗰下就想_出聲😡影完相我就撈下杯嘢先飲啦~第一啖,食到有少少冰,淨係得鮮奶味。唔緊要!我再將啲抹茶粉撈好啲!撈完再飲就真係真心嬲啦!!!我特登夜晚走入嚟荃灣,飲到一杯衰過貢茶嘅黑糖珍珠鮮奶呀DLLM!年輕人,有咩令到你咁熱咁攰都特登入荃灣?係為食呀DLLMKH😡珍珠一咬就散開,口感好奇怪,當然啦個黑糖味係冇嘅。成杯淨係飲得出鮮奶鮮奶鮮奶!最緊要係咩?$36一杯呀!咁難飲都$36!我不如留返啲錢去老麥食個$25蚊餐再加大食shake shake 薯條!起碼飽肚😭😭😭呢間<良辰吉時>要blacklist啦,我俾3分!希望佢快啲執咪再呃錢😡😡😡😡
良辰吉時並唔係第一間台灣過江龍,甚至連頭幾間都唔係,喺其他台灣手搖飲品店高調進駐香港嘅時候,良辰吉時仲未黎到,算係非常遲先黎到香港,宣傳亦唔見得多。印象中荃灣嘅良辰吉時係佢地喺香港嘅第一間店(唔sure講明先),比起各大台灣手搖飲品店選址銅鑼灣作為第一間店,良辰吉時選址明顯較輸蝕,當然後來都有喺銅鑼灣開店,但已經係最盛行嘅風潮過左嘅時候了。要有效咁將良辰吉時同其他台灣過江龍比較,當然要試下黑糖珍珠鮮奶。良辰吉時嘅黑糖珍珠鮮奶好明顯較其他台灣過江龍遜色,飲完完全冇驚艷嘅感覺,只係好普通好普通。亦有試其他招牌嘅飲品,但唔令人印象深刻,可說是不值一提。我唔會話佢係好差嘅,但就唔係值得推介嘅店。如果閣下只想試好飲嘅珍奶/黑糖珍珠鮮奶,而唔係好似我咁想試晒所有珍奶,咁呢間基本上可以skip了。

2019-04-11 199 views
好少飲呢間手搖飲料店,見到佢間鋪名幾特別,又好似主打既飲料同其他有少少不同,所以就決定一試啦。 傍晚時份,但竟然冇人排隊,我買左杯宇治抹茶鮮奶茶試下,叫左少糖,飲落味道岩岩好,唔會話太甜,佢既綠茶味好香好濃,味道真的不錯。但係有一點唔鐘意既就係佢既綠茶粉落得真係好多,綠茶粉未能完全地溶於水中,即使我係飲用前已經搖到好均勻,飲的時候都會飲到一粒粒粉粉的感覺,口感真係麻麻地,所以建議店家可以改進落粉既分量,總體是ok的,22蚊價錢正正常常不會話太貴。