2018-09-30 292 views
成日見人去觀塘覓食,今次一於的起心肝試一試,加上呢間有磯燒好吸引價錢就三百中一位,比普通放題貴幾十蚊一坐低,就見到呢包gimmick十足既 濕紙巾磯燒材料,用個木桶上,幾特別,但其實張枱好細仲要有個爐桶入面呢d就唔係任叫既,2個人得1隻甲羅燒,等等,我出去打反場架先食物都算新鮮,不過隻鮑魚唔識轉了店員都好好,不時走過黎幫我地翻啊剪啊轉啊以下呢d就任叫既,略嫌部分貝類多沙刺身方面,fair la,都係燒好味d,呢間放題好值得欣賞既係用tablet落單,慳反好多紙
價錢就三百中一位,比普通放題貴幾十蚊

一坐低,就見到呢包gimmick十足既 濕紙巾

磯燒材料,用個木桶上,幾特別,但其實張枱好細
仲要有個爐

食物都算新鮮,不過隻鮑魚唔識轉了

店員都好好,不時走過黎幫我地翻啊剪啊轉啊
以下呢d就任叫既,略嫌部分貝類多沙

刺身方面,fair la,都係燒好味d,

呢間放題好值得欣賞既係用tablet落單,慳反好多紙

2018-05-08
$400 (Dinner)
2018-09-29 354 views
見咁高分就同老公黎食下$288 有豪華海鮮,$248 normal 海鮮,我家老公至愛,試試$288啦誰不知... 😩前菜自己出去夾太餓,夾左d,正常Con dom 濕紙巾🙈唔係放題嘅海鮮任食放題嘅海鮮賣相差咁遠,而最好食嘅係蝦,其他就一般般了,所以可以食個平嘅😑爐端燒,係有另一番風味嘅刺身一般般,且雪味天婦羅蝦都可以嘅芝士龍蝦伊麵,可以唔點燒牛舌燒物都ok geh後尾d野食都無心機影lu 但d侍應都幾helpful 多次過黎幫手燒或教路點燒可惜重點嘅食物一般
見咁高分就同老公黎食下
誰不知... 😩

前菜
自己出去夾
太餓,夾左d,正常

Con dom 濕紙巾🙈

唔係放題嘅海鮮

任食放題嘅海鮮

爐端燒,係有另一番風味嘅

刺身
一般般,且雪味

天婦羅蝦都可以嘅

芝士龍蝦伊麵,可以唔點

燒牛舌
燒物都ok geh

後尾d野食都無心機影lu

但d侍應都幾helpful
多次過黎幫手燒或教路點燒

可惜重點嘅食物一般
2018-09-26
$300 (Dinner)
2018-09-26 254 views
呢間apm御前,我都食過一次,D負評係真嘅,我都唔明好評㸃解會有咁多,令人好質疑,我記得呢間餐廳嘅座位非常迫😠,D海鮮係OK嘅,但D刺身就唔新鮮😞,侍應態度非常非常差😡,咁就六百幾蚊,我男朋友食到發脾氣⋯⋯
2018-09-22 399 views
今天光顧觀塘亞太中心的午市日式放題 首先帶位服務員態度欠佳 餐廳全場八成空位竟然給我們坐在三文治中間 (兩台客人中間的兩座位) 不明白為什麼要這樣做 ?反而另外兩台客人覺得有啲奇怪 我們其實沒有所謂的 要求轉位為她卻說不可以 我們只好沉默坐下 我們點了頭盤及刺身給服務員 但竟然等了超過半小時才來第一碟餸 還是需要叫5次服務員跟進才來到 第一次食放題是這樣的不開心 我明白燒嘢食需要時間 但是不可能等了超過一個鐘才來一碟天婦羅 相信沒有食客能夠接受 最離譜的是結帳時候 我們一早了1小時安排結賬 但是也等了超過半個鐘才走到收銀處要求他們盡快處理 看到的是他們正在傾計和講電話 而不是在做收銀的工作 真的10分憤怒下次不會光顧這間餐廳 及我們留下不愉快的體驗
今天光顧觀塘亞太中心的午市日式放題 首先帶位服務員態度欠佳 餐廳全場八成空位竟然給我們坐在三文治中間 (兩台客人中間的兩座位) 不明白為什麼要這樣做 ?反而另外兩台客人覺得有啲奇怪 我們其實沒有所謂的 要求轉位為她卻說不可以 我們只好沉默坐下 我們點了頭盤及刺身服務員 但竟然等了超過半小時才來第一碟餸 還是需要叫5次服務員跟進才來到 第一次食放題是這樣的不開心 我明白燒嘢食需要時間 但是不可能等了超過一個鐘才來一碟天婦羅 相信沒有食客能夠接受 最離譜的是結帳時候 我們一早了1小時安排
2018-09-19 298 views
御前大江户食放題!來點新意思!平時旺角放題食太多太悶?今次有好推介觀塘都有不錯既放題!最正係有得爐邊燒,香港少見d架依度飲品甜品選擇都非常之多,雪條都有六七款可以揀~吃貨唔怕無野食爐邊燒有海鮮!每枱會送一份大蝦,鮑魚,蟹味增甲羅燒,生蠔。另外刀貝,青口等是可以添加的~推介清酒煮蜆!酒味重,蜆大隻飽滿壽司質素不錯,有海膽手卷!刺身都新鮮!帶子鮮甜~海膽控高興!小食有炸雙皮奶,幾特別!泰式生蝦辣辣地,幾正

觀塘都有不錯既放題!最正係有得爐邊燒,香港少見d架

2018-09-11
2018-09-19 349 views
嘩。 觀塘好多好野食,又多間放題,㨂中呢間簡直係不幸! 唉,咁就無左幾舊水,希望大家睇埋落去,唔好中伏。磯燒任食的而且確好吸引,不過食物質素就麻麻啦。 先講磯燒既食物,調味方面,食客必須自己利用枱上的鹽/燒烤粉,同埋加適量的水俾蔬菜,否則後果就係 無味 又乾 又唔好食既成品。講刺身,唔新鮮,唔知關唔關打風事。點完一輪係再沒興趣叫多round. 雖然唔多放題有北寄貝,但佢啲北寄貝好乾好薄好鞋...唯一比較好味既刺身,就係水晶蝦了。天婦羅都整得唔好味,南瓜係完全無味又好乾。雞軟骨串都好渣,唔好叫黎食

磯燒任食的而且確好吸引,不過食物質素就麻麻啦。

唯一比較好味既刺身,就係水晶蝦了。

天婦羅都整得唔好味,南瓜係完全無味又好乾。

雞軟骨串都好渣,唔好叫黎食
2018-09-15 294 views
本身以為間鋪得放題,點知午市有好多定食同魚生飯揀。刺身新鮮,不過飯質有啲硬同多,真係會食到好飽。甜品係random的,抹茶好好味!最重要係免加一1pm開始多人,最好12點左右入座
本身以為間鋪得放題,點知午市有好多定食同魚生飯揀。
刺身新鮮,不過飯質有啲硬同多,真係會食到好飽。
甜品係random的,抹茶好好味!
最重要係免加一
1pm開始多人,最好12點左右入座
角切
Type of Meal
Lunch
角切
從未食過咁難食既魚生飯。個樣好似好靚,但食落就知好大鑊。全部都係雪藏左好耐唔新鮮冇曬味既魚生!海膽壓到好似入左公厠咁!隻蝦夾起就知唔新鮮!的肉係實實地既淺灰色。食落去冇臭味但唔鮮唔甜,個頭都唔食架啦但唔覺意hi到的汁係腥到HiHi. 呢的食肆極度冇良心。服務亦十分慢,一點落單,一點49分先有得食!痴線!全餐最正常係個中華沙律。喺觀塘千祈唔好黎呢度,伏中之霸!一路寫一路作嘔!🤮爭鮮好食過佢好多!不交叉知所謂!
喺觀塘千祈唔好黎呢度,伏中之霸!
一路寫一路作嘔!🤮
爭鮮好食過佢好多!不交叉知所謂!
2018-09-13 234 views
平日晚上食放題相較星期六、日及公眾假期價錢為抵,故朋友在平日放工後相約放題聚一聚。餐廳風格明顯,明顯以日式裝飾,彷彿回到了東京大江戶時代一樣,古色古香。在香港有海鮮放題的餐廳寥寥可數,海鮮磯燒放題是本餐廳的一個特色,可以任燒海鮮,而有少部分比較特別的海鮮是按碟數去收費。每一枱都會放置有一個燒海鮮的小型煤氣爐,也有清晰指示不同種類的海鮮、或其他食物的烹調步驟及所需時間。我們在限時期間不停點餐,不斷燒帶子、鮑魚和種種貝殼類海鮮,務求吃到回本。我們在平板電腦點餐後不一會兒,餐廳已經將我們的食物送達,沒有漏單的情況出現,這點我們都非常欣賞。除了燒海鮮,其實都有不同類別選擇。一般在放題的餐廳,我們都不會選擇粥粉麵飯等較為飽肚的食物,所以主要是點小食為主。由於點了比較多的海鮮,我們都有選擇部分卷物、壽司、雞翼、鰻魚等平衡食物種類,它們每碟的份量不多,較細件,方便一口吃完。海鮮放題,除了海鮮,刺身當然亦是主打的不二之選,刺身每一款如拖羅、三文魚、希靈魚、帶子也各點一些,一如大多放題餐廳一樣,刺身一定會以冰鋪底,盡可能保持新鮮。至於飲品方面,選擇款式頗多,有汽水、檸檬茶、梳打、茶類飲品等等,甜品方面就

至於飲品方面,選擇款式頗多,有汽水、檸檬茶、梳打、茶類飲品等等,甜品方面就以雪糕為主。
吃了較多的海鮮和肉類,餐廳也有水果提供給食客幫助吸收。

在香港,海鮮放題比較罕有,這餐廳在食物和環境方面盡顯心思,服務員有時候看到我們不懂如何燒海鮮,也盡力耐心幫忙,令我們在大魚大肉的過程食得自在和舒服。
2018-09-12 188 views
又來到觀塘覓食,今日食日本放題。有啲興奮因為係第一次嚟,朋友話呢度有得自己燒嘢食,所以除咗平時日本放題會燒到嘅嘢之外,亦都有可以自己燒嘅海鮮。海鮮包括鮑魚,聖子,蟹,生蠔,真係好重本,乜嘢都有得食,仲要係飲食。當然唔少得有唔同嘅刺身啦,我最鍾意食佢個生蝦,同埋赤背。全部都好新鮮呀。仲有牛肉火鍋,頭盤,沙律,仲有好多唔同種類嘅甜品同野飲。真係同平時嗰啲放題好唔一樣。最後唔使$200就埋單,好抵呀。哈哈
哈哈
2018-09-12 142 views
入座前,要排隊去到後樓梯,心諗要等幾耐,不過好快就安排入座。一行六人,安排八人長枱。估唔到坐得好鬆動,同隔離枱又有段距離。不消一會,全場坐滿。每人送一份嘅海鮮,有鮑魚聖子蟹蓋蠔,非常新鮮,店員亦有講解如何燒。 上菜同收碟都好快。 居然係冇漏單。 前前後後都落個四五次單原本已放棄任何放題(無論貴定平),但食完呢間又唔錯。 刺身並唔係最頂級,不過質素都好OK。炸物都係即叫即炸,最好食是聖子同芝麻雞翼。以咁嘅價錢同質素,算係抵食.
以咁嘅價錢同質素,算係抵食.
2018-09-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
  • 磯燒海鮮拼盤
久不久我地就會有一次家庭聚餐,由於爸爸媽媽都非常好海鮮同日本野,所以我地今次揾左間一次過可以滿足佢地多重食慾嘅放題餐廳!我地之所以揀佢,完全係俾佢個磯燒海鮮所吸引!你睇下幾豐富,而且D海鮮係非常之新鮮,聖子、鮑魚都係好吃到不得了!好鮮甜,完全唔需要多加調味料,而且D蟹腳都好肥美,好多肉,仲有磯燒生蠔、蝦,蛽、帶子,不過因為掛住食,所以冇影到😆。話明係日式放題,又點可以少左刺身。又係非常之新鮮,絕對冇冰太耐,而出水或冰過硬嘅情況,赤貝、帶子、三文魚、劍魚.....通通都好吃!好吃到已經唔知追加左幾多次😂。除左可以點平版電腦上個餐牌之外,外面都仲有唔少甜點、水果可以任攞!呢一餐簡直就係大滿足呀,正👍🏻!

我地之所以揀佢,完全係俾佢個磯燒海鮮所吸引

話明係日式放題,又點可以少左刺身
好吃到已經唔知追加左幾多次😂。

呢一餐簡直就係大滿足呀,正👍🏻!
2018-09-11 149 views
聽聞哩間放題有磯燒海鮮,聽到都流口水,約左朋友陪我去食,先講價錢$300+,比起其他放題價錢略高少少,食物質素有好有唔好,普遍都合格,服務我覺得值得一讚,侍應人手足夠,舉手叫人好快有人過黎幫你,而且態度仲好好。
2018-09-10 120 views
上網見到呢間放題有磯燒麼海鮮食,即刻俾佢吸引左。因為平時居酒屋食磯燒海鮮其實都幾貴,而今次呢個放題都係三百零蚊,所以就嚟咗啦。星期一八點鐘去到餐廳都差唔多full晒,所以建議最好就book枱啦。一坐低店員就會為你送上一盤海鮮,入面包括有蟹蓋,兩隻蟹鉗,鮑魚,聖子同生蠔。一開始店員會幫你開爐同埋幫剪展開啲殼放上去燒,好彩有佢地,如果唔係都幾無助。食落味道都幾nice喎,鮑魚同聖子都唔韌,個蟹蓋鹹鹹地好濃郁,呢盤磯燒海鮮都幾有誠意,唔係交行貨咁簡單。除此之外,啲剌身都幾fresh,一啲都唔腥。海膽手卷正呀,海膽冇渠味,啲飯好少,唔會比啲飯打飽左。炸物方面,雞亦外脆內嫩,雞軟骨食得好過癮,仲有個榴連波食落好香呀。除左用ipad嗌野食之外,其實出面都有啲前菜,野飲,甜品同雪糕拎添。So far黎講呢餐都幾特別,因為好少放題有磯燒爐仔,而且呢度係貴精不貴多,每樣野食都新鮮即整添。
上網見到呢間放題有磯燒麼海鮮食,即刻俾佢吸引左。

除此之外,啲剌身都幾fresh,一啲都唔腥。

海膽手卷正呀,海膽冇渠味,啲飯好少,唔會比啲飯打飽左。

2018-09-08 119 views
食放題,可以揀唔同既野去食,滿足左自己心思思既意慾。同朋友想一餐飯時間食耐少少,多數會選擇放題來一聚。同朋友揀左一間特別既放題,主打磯燒,晚上分兩段時間入座。幸好已經預先訂位,不用排隊等位就可以入座。食放題就要揀返包海鮮拼盤,價錢同唔包既其實相差唔多。見到海鮮拼盤都多款,有鮑魚、蟹鉗、蠔、扇貝、蟹膏蟹肉。每枱有一個爐,將海鮮拼盤的逐一放上去燒。第一次手忙腳亂燒海鮮,有張紙提示每一款海鮮要燒既方法同時間。對於燒海鮮,燒起上來原來有好多步驟,店員都會周不時望望燒得怎樣。食燒海鮮之餘,點都選擇一些放題小食。例如雞翼不過略為細小一點,味道不錯。雞軟骨串略為乾身,小小一串,要叫幾串先滿足。這款蟹捧壽司,是點得最多次的一款,細細一件,吃完又想點來吃。

雞軟骨串略為乾身,小小一串,要叫幾串先滿足。