3 day(s) ago 0 views
大推煲仔飯🙂‍↕️煲仔飯成個底都係飯焦👍而且唔會過燶 全部都食到!香香脆脆 👍👍👍👍飯焦控表示滿意😌😌.另外野菌竹笙餃 都幾特別👍佢既調味做得幾好有意外驚喜😀不過可惜嘅係唔係好搵到竹笙😜😜..蝦餃都算飽滿點辣油好食啲~.見好多人叫春卷~所以都叫左~就正常😛😛.呢到既點心款式唔多..小食好似炸魷魚鬚佢都係當小菜咁價錢都係偏貴少少~但係味道都算唔錯👍會再食🙂‍↕️🙂‍↕️.
大推煲仔飯🙂‍↕️
煲仔飯成個底都係飯焦👍
而且唔會過燶 全部都食到!
香香脆脆 👍👍👍👍
飯焦控表示滿意😌😌
另外野菌竹笙餃 都幾特別👍
佢既調味做得幾好
有意外驚喜😀
不過可惜嘅係唔係好搵到竹笙😜😜
蝦餃都算飽滿
點辣油好食啲~
見好多人叫春卷~
所以都叫左~就正常😛😛
呢到既點心款式唔多..
小食好似炸魷魚鬚佢都係當小菜咁
價錢都係偏貴少少~
但係味道都算唔錯👍
會再食🙂‍↕️🙂‍↕️
做人幾十年人生第一篇投訴食評!酒樓自己出菜已經慢客人也未投訴,酒樓飲茶兩個小時正常吧,客人是有權坐的,這不是茶餐廳!定見似熟賣熟冇人等位可以叫熟客起身?生客也不應該吧!毫無禮貌的員工,管理層係零責任感,非常不尊重人。再者,點心當日不新鮮,春蛋燒賣有少少變味,我們也冇出聲,都費事同服務員爭辯(以前試過,唔認嘅多,大家去下就知)我哋如果不是住附近坐下聊天,不會考慮去。本人媽媽腳力不好才去附近,否則絕不比錢佢賺。此乃沒有自知之明嘅公司。作為一個開業至今幾年一直光顧的客人,今日徹底決定永不光顧,從未見過一間酒樓對熟客如此無禮,員工管理非常差,反面現實對客人非常不尊重,熟客都可以出張單叫你起身買單趕走你。自問自己屋企家族都有經營餐飲生意,也認識不少餐飲業界的人,因為住附近經常光顧,從未見過任何一間下至低級上至高級的食肆如此荒謬的管理。如此差劣的服務及時好時壞的出品,我們每星期去兩三次,大部分同事都認得會有傾有講,過時過節每位同事過來賣月餅券,糕券,糭券我們全部也買,其實也不必要,順粹幫手買下,你尊重我時我尊重你。今日25/06/2024 我們如常去此酒樓飲茶,食到都差不多,但其實未食完,負責買單
做人幾十年人生第一篇投訴食評!

今日25/06/2024 我們如常去此酒樓飲茶,食到都差不多,但其實未食完,負責買單的同事(平時也認得會稱呼我們姓氏)竟然出張單比我地走過黎話「今日真係唔好意思,我打返個九折比你」當時我們在聊天,一時也未為意此話意思,亦從未遇過這情況,以為此同事意思是客人比較多今日提早截單,幫佢手買單先,因為此餐廳平時也是一次過出單就拎過黎埋。(其實也沒有禮貌一般也會問了客人才出單,但是我們因住附近有時也隻眼開隻眼閉其實很多大大小小問題如食物溫度不足,出菜很慢,員工服務態度,作為客人都算了,都明白他們工作辛苦)

後來,我們付款後才發現該同事只買了我們張單,當時眼看沒有人等位,有可能一個半個,不是排隊那種,而且餐廳位置未滿。
再者,也不該拿單給熟客買單叫起身吧,任何一間酒樓也可能這樣吧,何等不尊重客人,此同事做人基本禮貌也沒有?
我們當時也差不多吃完,遲多十分八分鐘也是會起身買單,而且該店出菜一向慢,一般15-20分鐘以上,飲茶傾歇慢慢食也正常。
餐廳沒有標示入座起/繁忙時間限制

我們問返負責買單的同事,佢竟然話「我有講左唔好意思,同打左個九折比你」咁你又願意買左」首先如果你拎到張單過黎作為客人我當然會買因為係我責任,但不代表我認同你做法,講唔好意思就代表人地一定要接受?打個九折叫人起身好似理所當然?問左人就代表可以出左單拎黎焗個客?食客會因為你九折覺得可以比人趕走?平時買券,個個雙封利事咁派也不只吧(我不是說比錢買野食野大哂,是我們尊重你地,你地連基本比客人的禮貌都冇)
後來,我們即時叫個當值經理出黎,他表情及態度上完全沒有想協助你的意思,他還說他不知道咩事,如果一間公司店長經理可以讓一個員工發生咁嘅事,不多不少是管理問題,但他好似不聞不問,毫無責任咁,還説「咁你地可以唔買單」??這甚麼歪理!
我們當時嬲到,即時連經理名也叫佢寫落卡片,因為管理不善,問佢拎左寫字樓電話,此餐廳屬名苑酒樓,但是打上去找寫字樓又係另一笑話,姓黃的負責同事,話佢地直對老闆但沒有老闆回覆,一個基本management 態度也沒有,至少做下表面功夫找人即時處理訓斥下覆返個客也沒有做,其實有時你有冇做客人也不知道,至少感受到反映有重視。Office 的黃姓同事答了你我轉頭覆你,又沒打黎,打返去再承諾6點前覆,最後又不了了知。
隔天再打返去,話找阿Head回覆,答應了2點前回覆,又再不了了知,非常不重視客人。

上面office都咁差的management, 下面店長及同事又咁差。
光顧了近四年,以前店長在,我們有時也去晚飯,飲茶也每星期幾次,幾年間計埋買券也支持了近十萬生意額。

後悔把錢光顧了此店,今日一個趕客九折,永不錄用,
顧客也是有權選擇及值得捍衛消費者應有的尊重。
2024-06-25
Lunch
2024-05-05 646 views
今日紅黃雨,近近地行來午餐,還是第一次試菜。中午13:30 全場大約3-4成客。先俾張中間4人方枱,我想低調吃,要求最尾一張較短的窗邊卡位,放了三人的餐具。穿白色制服馬尾女職員,堅持我一個人只能坐卡位隔離一系列的方枱,看見每張枱都放了4張椅。甚麽道理?無清楚解釋。未試菜先一肚氣,只好走人。
2024-05-04
2024-01-01 941 views
1:45落單,叫左4碟點心、一碟飯,每30分鐘出一碟,一小時後追佢,都仲未煮,午餐食到下午茶。呆坐到3點幾,仲有一碟飯、一碟腸粉未到,胃都痛埋。新年一月一日坐地起價,點心$50幾蚊一碟,真誇張。客唔多,都咁慢。貼錢都唔食。等左2個鐘都出唔到點心,夠竟想點?只能講差到極點,差到無人有。追佢就唔理你,答話煮緊,究竟要煮幾耐?究竟係冇材料?定係冇人手?叉燒包、蘿蔔糕?腸粉、鮮竹卷,呢四碟點心,真係咁冷門咩?好難煮架?

2024-01-01
Waiting Time
360 Minutes (Dine In)
2023-12-23 769 views
驚喜的味蕾之旅,就係星小宴嘅美食啟程啦!嘩,講起佢嗰炭爐燒味,真係叫人口水直流啊!首先擺上嗰盤炭爐雞,外皮燒得又香又脆,輕輕咬一口,肉汁噴張,真係「正」到爆!肉質軟滑,吃落去外香內嫩,味大又霸道,正!等等,我仲未講完呢!接住就到咗加個豐富嘅湯底,鴨血、豆卜、木耳一丟落去,養生又暖笠笠,咁嘅配搭,簡直可以令人忘記外面嘅煩惱,感覺就好似飲咗壺暖笠笠嘅靚湯咁,開心!最後嗰碟手切肥牛,質感一流啊!輕蘸嗰湯汁,肉質彈牙又唔失嫩滑,夾雜肥瘦,嘗一嘗就知滋味滿分。唉,正!其實食得開心就最緊要,這間餐廳就係咁樣,輕鬆嘆美食,邊享受邊感悟人生,實在太對味喇!🍢🔥💯

2023/11/21 早上第一次係星小宴飲早茶,只因見其他餐廳多人,見有位就試下啦。叫左早餐雙寶,手工餃+黑毛豬艐唉,食品不好,連態度極差。叫左黑毛豬艐,點知唔熱,同一位姓黃職員講,點知職員話蒸左好耐冇理由唔熱,仲要黑面。跟住我話要換,點知個職員氣沖沖黑面咁拎走咗,一句都冇講聲。一句對唔住都無,唉😮‍💨問其他職員又話經理未返。之後我吃左兩隻餃就走左。最後無吃艐,白白比錢同服務費,仲要一早食晒氣。

叫左早餐雙寶,手工餃+黑毛豬艐

唉,食品不好,連態度極差。

一句對唔住都無,唉😮‍💨問其他職員又話經理未返。

之後我吃左兩隻餃就走左。

最後無吃艐,白白比錢同服務費,仲要一早食晒氣。

2023-11-21
$70 (Breakfast)
2023-10-02 882 views
第二次嚟呢度飲茶,上一次8月尾嚟嘅時候食物質素OK,服務還可以。今次因為假期再光顧,12:48到達等位,當時要等四張。明明同門口待應講,你而家係B12,我哋係B13咁下一張枱我哋喺度等,佢話:好!係!之後我見到有位男士係手持B15飛,佢哋認識嘅,咁位男士B15嘅就去坐低,我發現就問個白色恤衫嘅服務員,仲要死口唔認,仲要話嗰個男人係B11,跟住我就去門口同個帶位待應查詢😓佢話叫咗好多次,我哋冇人應,不斷鬧,跟住我話你哋冇咪叫號數,你哋做服務性行業竟然可以鬧客人實在太離譜,就算客人聽唔到應該都要解釋,竟然着白色恤衫嘅完全冇道歉同任何理會客人嘅態度,不可接受🥵半個鐘頭後門口侍應走到我枱,解釋話佢今日比兩位客人鬧,所以佢好氣憤,忍唔住就鬧我哋…….食物幾好,但服務態度差都不能接受!!!!
今次因為假期再光顧,12:48到達等位,當時要等四張。
佢話叫咗好多次,我哋冇人應,不斷鬧,
食物幾好,但服務態度差都不能接受!!!!

點心
2023-10-02
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
2023-07-15 1147 views
巧耐茅黎黃金海岸,印象對上果次黎應該是 N 年前有攤檔的時候。呢間環境幾好,可以坐戶外望住遊艇停泊區用炭火食雞煲。招牌醉菜烤江團魚:江團魚幾大條、肉質幾滑。招牌雞煲:雞件肉質都滑但蒜蔥不夠淋。瓦罉鮑魚雞粒炒飯:鮑魚大小好像指甲般,好過引。炒飯幾乾身、吾錯。

呢間環境幾好,可以坐戶外望住遊艇停泊區用炭火食雞煲

招牌醉菜烤江團魚:
江團魚幾大條、肉質幾滑。

招牌雞煲
雞件肉質都滑但蒜蔥不夠淋。

瓦罉鮑魚雞粒炒飯:
鮑魚大小好像指甲般,好過引。
炒飯幾乾身、吾錯。
2023-06-03 985 views
黃金海岸商場有幾間唔同類型嘅餐廳,今次就試咗一間有烤魚、炭火雞煲、小菜、點心嘅中式酒樓✍🏻前菜: 秋葵&無骨魚已經係成餐最好食嘅食物,都係乾身脆卜卜👍🏻🔸沸騰麻辣烤青江魚 小辣 💲348第一次食烤魚食咗2舊就想放棄,首先醬汁唔香唔辣,魚肉質感麻麻地,入面嘅配料得少量雲耳&好幼嘅紅薯粉,竟然menu連最基本嘅蓮藕&萵筍都無得嗌🤷🏻‍♀️,最後嗌咗枝竹(💲42)、鴨血(💲48)、午餐肉(💲46)。午餐肉煮咗唔係好耐,一夾就斷&散開😮‍💨🔸即燒脆皮燒肉(例牌) 💲88燒肉皮脆,但味道一般🔸欖菜肉鬆四季豆 💲98正常發揮,味道就辣辣地🌶️另外,茶位💲18/位⚠️切記 呢間最出名嘅係炭火雞煲🐓,如果要食其他,建議要有心理準備💸🫣

🔸沸騰麻辣烤青江魚 小辣 💲348

🔸即燒脆皮燒肉(例牌) 💲88
燒肉皮脆,但味道一般

🔸欖菜肉鬆四季豆 💲98
正常發揮,味道就辣辣地🌶️

另外,茶位💲18/位

沸騰麻辣烤青江魚
欖菜肉鬆四季豆
即燒脆皮燒肉(例牌)
2023-05-28
2023-04-21 944 views
成日去 黃金海岸沙灘曬太陽都冇留意附近食店,今次好認真係商場搵野食,發現「星小宴」有炭爐火鍋🍲,好奇心驅使,試一試風味晚餐🥣秘製香辣雞煲 (1隻) $298用炭爐的好處是火力均勻,唔似用電爐過分將熱力聚焦,所以用炭爐打邊爐一刋都唔熱氣,燒得紅紅炭火,放入裝滿秘製香辣雞煲,滾下滾下,麻辣鮮香,掛汁的雞件,嫩滑入味,風味無窮。白菜韭菜餃$68每日新鮮自家製白茶餃,豬肉蝦仁白菜豐富餡料,餃子香軟紮實,香汁四溢,吃得停不下來。本地生菜$44生菜簡簡單單用湯滾滾,就很好吃。

秘製香辣雞煲 (1隻) $298

白菜韭菜餃$68

本地生菜$44
生菜簡簡單單用湯滾滾,就很好吃。
2023-03-25
Dinner
依家餐廳食過好多次,之前嘢食質素和服務態度都冇問題,今日晏晝嚟飲茶,服務態度極度惡劣。今日侍應生講嘢好似鬧人咁,呼呼喝喝,十問九唔應,食炸兩問佢有冇甜醬麻醬又話冇,食春卷問佢攞喼汁就比黑醋,話黑醋等於喼汁,蝦餃嚟到張紙黐住蝦餃皮掹唔到,侍應生竟然就咁就走咗去,張落單紙黐住蝦餃皮😅送錯食物落錯單啲啲就一定唔少得。永久Blacklist😡
2023-04-16
2023-04-13 479 views
放假去咗屯門黃金海岸,玩到夜晚襯天氣仲涼涼哋想食雞煲,就去咗Grand Bistro 星小宴✨本身佢係一間酒樓,地方大,樓底高就基本啦,除此之外仲有outdoor位,如果嗰日唔係落雨一定會揀坐出面,望住海食就更爽,不過總體嚟講係坐得舒服嘅💯🥘佢有三款煲揀,我就揀咗「秘制香辣雞煲」,配料就揀咗手切安格斯牛肉,蟹柳,芝士腸同埋韭菜餃。⚠️主角上枱!復古乾燒煲入面嘅雞已經爆到香晒🤤一食落去雞肉滑嫩煲底又夠辣,如果鐘意食辣雞煲堅推薦!🔥🔥🔥配料方面,都係正常雞煲配料唔會失望😼,安格斯牛肉非常新鮮,值得一提係個薯粉勁煙韌口感一流,夾埋本身個辣湯底真係超正~😚最後仲有星小館自製嘅蕎麥茶🌾,斟出嚟未飲都已經好香麥味,食完辣嘢飲啖茶消消滯,飲唔夠喉仲可以買獨立包裝返屋企沖嚟飲😁總括係值得一試嘅,尤其如果撞啱好天氣冇落雨的話,喺星小館室外食雞煲係會用碳爐燒添㗎,風味更佳💁🏻‍♀️

蕎麥茶

蕎麥茶
  • 秘製香辣雞煲
  • 薯粉
2023-04-05 408 views
今晚星期五預先訂枱同內子二人世界,選左係黃金海岸既星小宴餐廳,揸車泊左黃金泳灘的咪錶位,7點到達時位置尚算充足.從停車場走到餐大約3分鐘,門口的戶外環境配有遊艇🛥️境,氣氛一流有室內和室外選擇,我們選了室內,每張枱都相隔一段距離,空間感十分充足,適合一家大細(連嬰兒車)前菜的魚乾和秋葵鬆脆可口香辣雞煲麻味味濃,辣味又不會蓋雞的鮮味,每件雞都好入味,我連配菜都清埋手切安格斯腸牛新鮮,脂肪分布平均在每片牛肉上,而且牛味充足,每啖食落都好滿足,極力推薦加湯後可以繼續點配料做火鍋,配料都新鮮而且份量足夠結論:食物質數高,由其雞煲和肥牛都值得一試,另外餐廳服務態度好,待應會主動詢問加湯或茶水,而且遊艇會景色優美,行適合飯後和另一伴或家人漫步
前菜的魚乾和秋葵鬆脆可口
香辣雞煲
手切安格斯腸牛
加湯後可以繼續點配料做火鍋,配料都新鮮而且份量足夠

2023-04-03
2023-04-01 310 views
今晚帶母親大人入黃金海岸行下,晚上在星小宴吃埋晚飯才回家,點了signature 秘制香辣雞煲(1隻)$298 ,想不到是碳火雞煲,意外驚喜,小小麻辣很野味,炒得好香,越食越麻,好滋味;然後店員加湯再打邊爐,今晚乘着風在室外打邊爐感覺寫意👍火鍋配料:手工餃子🥟$68,我覺得係必叫,每日新鮮手工製作,大大隻夠飽滿。豆腐$38、雞肉香腸$42、午餐肉$46、支竹$42、本地生菜$44,配合雞煲香辣湯汁,簡簡單單都咁好味。

2023-03-24
2023-03-24 317 views
星小宴 (屯門)屯門青山公路1號黃金海岸商場地下R1號舖同屋企人慶祝生日,嚟到黃金海岸呢間好出名嘅炭火雞煲食晚餐!坐露天座位有啲生風吹下好chill❣️閒日露天位都非常之滿座,所以大家記得預先打電話預訂👍🏻秘製香辣雞煲一隻$298揀咗小辣,岩岩好呀!雞煲黎到啫啫聲,好香椒香,味道好濃,而且炒夠乾身,焗一焗就食得😋 份量好多!雞肉肉質非常嫩滑,雞皮夠香口,炭火煲真係特別有風味❣️食哂d雞就加湯打邊爐啦!店員加嘅唔係水,而係湯底,我哋點咗安格斯牛肉$238、鴨血$48、白菜豬肉餃$68、支竹$42、木耳$34、金菇$34、午餐肉$46同埋油麥菜$44!特別推介安格斯牛肉!佢係手切的特級安格斯牛肉!油花勁靚同大碟,而且塊塊厚切,好有牛味好高質又嫩口😋😋😋另外再推介嘅就係白菜豬肉餃,係手工包制既豬肉餃,餡料真係好多,包得好實正,不易散開,咬落去啖啖豬肉,而且因為皮夠薄,索晒湯底嘅精華!我今次已經係我第二次嚟,不過上一次係食佢d小菜為主,佢啲小菜都好出色,今次食埋佢嘅雞煲打邊爐,係高質既!!炭火既雞煲真係好有特色,望住個海景食飯真係好chill呀👍🏻
星小宴 (屯門)
屯門青山公路1號黃金海岸商場地下R1號舖

秘製香辣雞煲一隻$298
油花勁靚同大碟,而且塊塊厚切,好有牛味好高質又嫩口😋😋😋