2022-12-02
📍 📍 📍 星小宴 (屯門)屯門青山公路1號黃金海岸商場地下R1號舖今日天氣急速下降,我即時諗起呢個炭爐雞煲,上次食完一路念念不忘!🤭天氣凍返即刻入去食返次!👉小食秋葵,魚😋😋😋😋😋/5超好食!呢個超香脆,無乜點調味!但好好食,食到食物既原味,我好欣賞個魚乾脆脆,因為通常呢啲都係過度調味,但呢個食到魚既鮮甜味。本身想問有冇得買走,但食食下又唔記得左🥹👉 秘製雞煲香辣雞煲(半隻)💰$188😋😋😋😋.5/5一上呢個炭爐,即時暖苙苙🙏😆個雞煲再食都係咁岀色😋😋炭爐用慢火烹調,但受熱均勻,而且個砂煲唔會痴底!雞煲同之前食既一樣完全色香味俱全!超香!食落都好有香十足!椒味香而不辣,雞皮爽脆雞肉嫩滑!份量十足,而且唔會食到味精味,之前食完返屋企都唔會口渴!真心好好食呀☺️☺️所以我真係再翻卓👉 手切特級安格斯牛肉💰238😋😋😋😋😋/5望落已經見到牛肉啲雪花好靚,平均得黎唔會太肥,食落唔會覺得油膩嘅感覺,而且牛味十足,份量都唔小。性價比高,要叫!!👉 白菜豬肉餃💰68😋😋😋😋.3/5大大粒入面好足料,有大量白菜、豬肉🤭鮮味十足,好抵食👉 原條山藥💰44😋😋😋😋😋/5山藥真係超好食!好新鮮,食落好粉而且鮮
屯門青山公路1號黃金海岸商場地下R1號舖
👉小食秋葵,魚
😋😋😋😋😋/5
👉 秘製雞煲香辣雞煲(半隻)
💰$188
😋😋😋😋.5/5
👉 手切特級安格斯牛肉
💰238
👉 白菜豬肉餃
💰68
😋😋😋😋.3/5
大大粒入面好足料,有大量白菜、豬肉🤭鮮味十足,好抵食
👉 原條山藥
💰44
😋😋😋😋😋/5
山藥真係超好食!好新鮮,食落好粉而且鮮甜!呢個岀色!
👉 紅薯粉
💰20
😋😋😋😋.5/5
上次叫過,大大碟,薯粉配個雞煲姐好味好味,必叫
回頭: yesYesyes!!!食物質素好高,食材全部都好新鮮,而且環境真係好舒服,再翻卓都無令我失望!!非常高質,呢間絕對會無限翻桌🫶🏾🫶🏾💕
#kermit食在屯門
#Grand Bistro #星小宴 #雞煲 #黃金海岸