2024-09-18
流水😍 × 夢幻💞 × 精緻✨呢間位於元朗YOHO MIX嘅餐廳,真係有滿滿嘅儀式感💕!餐廳裝修超級有特色,今次坐嘅餐枱,仲有流水小河,影出嚟超級夢幻😍。而且餐廳店員嘅服務都好貼心親切💖。鱈魚西京燒配鮮魚清湯,真係有驚艷嘅感覺😋!甜香嘅西京燒醬汁,同埋鱈魚嘅油脂甘同埋嫩滑度,真係好滿足。而且鮮魚清湯勁高質,鮮香味超濃郁,拍得住蟹湯嘅鮮甜✨。扇貝明太子意大利麵,明太子醬超級綿滑又香濃,撈埋意粉一齊食,超級滿足🤤。而且扇貝亦都大大隻,咬落去,口感超厚實。甜品就揀咗好fancy嘅苔玉,裏面有抹茶粉,配埋開心果、清酒燉蛋、同埋白朱古力嘅內餡,味道日系得嚟,又好豐富💞。另一款就揀咗自家製雪糕配雜莓,雪糕嘅口味選擇亦都好特別,今次揀咗玫瑰味雪糕,清新又淡雅,配埋雜莓酸酸甜甜好正😚。飲品就揀咗兩款好靚嘅特飲。一款係日出,有芒果、鮮橙、橙汁,飲落味道酸甜、帶啲熱帶風情☀️。另一款係黃昏,有鳳梨、青蘋果、蘋果汁,味道清爽,好夾嘢食🙂↕️。💰鱈魚西京燒配鮮魚清湯($228)💰扇貝明太子意大利麵($168)💰苔玉($98)💰自家製雪糕配雜莓($38)💰日出($48)💰黃昏($48)
流水😍 × 夢幻💞 × 精緻✨
鱈魚西京燒配鮮魚清湯,真係有驚艷嘅感覺😋!甜香嘅西京燒醬汁,同埋鱈魚嘅油脂甘同埋嫩滑度,真係好滿足。而且鮮魚清湯勁高質,鮮香味超濃郁,拍得住蟹湯嘅鮮甜✨。 扇貝明太子意大利麵,明太子醬超級綿滑又香濃,撈埋意粉一齊食,超級滿足🤤。而且扇貝亦都大大隻,咬落去,口感超厚實。
甜品就揀咗好fancy嘅苔玉,裏面有抹茶粉,配埋開心果、清酒燉蛋、同埋白朱古力嘅內餡,味道日系得嚟,又好豐富💞。 另一款就揀咗自家製雪糕配雜莓,雪糕嘅口味選擇亦都好特別,今次揀咗玫瑰味雪糕,清新又淡雅,配埋雜莓酸酸甜甜好正😚。
💰鱈魚西京燒配鮮魚清湯($228)
💰扇貝明太子意大利麵($168)
💰苔玉($98)
💰自家製雪糕配雜莓($38)
💰日出($48)
💰黃昏($48)