嗰日行行下發現呢間餐廳見環境唔錯 食物好green好fresh就bk咗同朋友聚舊😂老細好熱情 係用心嘅小店 推薦👍🏻訂檯到晚就WhatsApp咗menu比我然後問有無特別食物要求環境舒服安靜 啱gathering 聚埋一齊傾計✌🏻又唔使趕住走食物選擇唔係特別多 但都有素食選擇揀唔到食咩😂老闆就推薦咗豬肉、雞扒同埋小食套餐跟頭盤 同埋飲品 食物同價錢相符 合理 (六個人 食咗五個套餐 包括一個pasta 一個意粉 一個豬 一個雞扒 一份沙律 五杯飲品 人均$98!食物上得好快 而且熱辣辣整體而言 牛肝菌忌廉長通粉 同埋意粉都唔錯我食素 朋友話個豬好出色好嫩 👍🏻 小龍蝦丸有龍蝦味👍🏻不過個香橙牛油果沙律就見唔到有牛油果😂飲品就正常餐廳味同埋價錢(唔好expect係cafe水平🤣
嗰日行行下發現呢間餐廳

老細好熱情 係用心嘅小店 推薦👍🏻
訂檯到晚就WhatsApp咗menu比我
然後問有無特別食物要求

環境舒服安靜
啱gathering 聚埋一齊傾計✌🏻又唔使趕住走
食物選擇唔係特別多 但都有素食選擇
揀唔到食咩😂老闆就推薦咗豬肉、雞扒同埋小食
套餐跟頭盤 同埋飲品

豬梅肉
香橙牛油果三文魚沙律
牛肝菌長通粉
豬梅肉
餐廳走綠色清新路線🥬,利奧坊係分店,環境有小店特色餐牌選擇不多,最愛圖文並茂📸!午餐包餐湯🥣/沙律🥗/黑麥多士🍞,餐飲🥤煙三文魚菠菜忌廉意粉🍝$88,是日餐湯🥣,雜菜素湯,凍草莓紅桑子水果茶🥤意粉看似份量不多,實際非常飽肚,三文魚🐟配菠菜🥬有營養,又飽肚,感覺實在,為繁忙一日叉叉電!🔋凍飲杯子好親飲品,仙人掌形🌵,好清新! 感覺形象健康!水果茶酸酸甜甜,好醒胃秘製墨西哥烤雞扒🥩配牛油果🥑蕃茄🍅水牛芝士🧀蛋🍳$98,餐湯,燕麥奶☕一上餐,雞扒煎到香香脆脆💨,好香雞扒味!配上牛油果super food! 為一日工作補充營養!配上燕麥奶,幫助消化,促進腸道蠕動! 啱曬久坐的辦公室職員!
餐廳走綠色清新路線🥬,利奧坊係分店,環境有小店特色

一上餐,雞扒煎到香香脆脆💨,好香雞扒味!
配上牛油果super food! 為一日工作補充營養!

$80 (Lunch)
2021-12-16 472 views
公司附近同同事食個farewell lunch,呢間舖頭唔大,係西餐形式。有高枱都有平時嘅枱set lunch有湯、飲品,連個主菜字幾飽湯就麻麻地,好稀。唔係西式濃湯,感覺似飲有鹽嘅水咁👎🏻冇乜味,唔飲好過飲完湯,以為野食普普通通,點知又比想像好,意粉超多汁,好juicy,好味👍🏻下次會再嚟食!價錢$88左右都幾抵。The normal soup but the main dish is perfect. The pastas are juicy and yummy.

set lunch有湯、飲品,連個主菜字幾飽

下次會再嚟食!價錢$88左右都幾抵。

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$88 (Lunch)
2021-12-14 238 views
上網呢睇到呢間餐廳嘅食評,見到有賣生酮嘅食物。因為自己食開低碳,所以去朝聖一下。餐廳座落於大角咀舊區之中嘅豪宅地段,人流比較少。環境都舒適,唔太多人,可以靜靜地坐低傾計食嘢。叫咗一杯有機洋甘菊草本茶,無糖嘅,味道正常。另外一杯係凍菠蘿血橙水果茶, 呢杯勁奇怪,一飲係覺得好似橙樹止咳化痰嗰隻味。菠菜湯,味道正常,夠鹹味,都夠滑。 鮮茄蓉意大利肉丸配青瓜絲意粉見到呢個青瓜絲意大利粉,以為會用青瓜絲代替意大利粉。點知中伏,係真係意粉,上面有啲青瓜絲。唔知係咪我自己一廂情願,但係我望幅圖見到佢啲粉係青瓜絲。我冇同餐廳員工詢問清楚,唯有硬食。肉丸質地正常,亦都夠味。不過呢碟餸一送上枱就聞到少少臭味唔知係咪芝士嘅臭味,總之好似臭餿咗咁,不過食落又冇事。豬扒配雜菜呢個豬扒非常好味,咬落去好冧,夠濃味。雜菜好新鮮,唔同顏色,色彩繽紛,望見都好開胃。整體來說,味道都可以,服務都幾好。我叫侍應比杯滾水我。佢畀咗杯滾水加咗啲冰,可能怕我飲杯水太熱。但係知道我沖中藥之後,又好樂意幫我換返個杯純滾水。服務態度良好。環境好舒服,坐多陣都冇問題。

菠菜湯,味道正常,夠鹹味,都夠滑。

鮮茄蓉意大利肉丸配青瓜絲意粉
肉丸質地正常,亦都夠味。不過呢碟餸一送上枱就聞到少少臭味
唔知係咪芝士嘅臭味,總之好似臭餿咗咁,不過食落又冇事。

豬扒配雜菜
呢個豬扒非常好味,咬落去好冧,夠濃味
。雜菜好新鮮,唔同顏色,色彩繽紛,望見都好開胃。

2021-12-09
因為生酮, 所以就online search 下有咩餐廳, 無意發現, 就去試試啦。 老闆知道有生酮客, 就特登設計出當晚嘅生酮餐單, 我地5個人齊, 就可以叫起菜, 好似生酮私房菜咁,超正!記得要預早book 定先係沙律之後就有椰菜腰豆湯凡人有蒜茸包就到主菜, 係牛扒同魚, 份量多, 夠5個人食, 牛煎得夠淋, 魚好香最後因我要生酮關係, 就自己整左個蛋糕上去。星期一晚整, 星期二食, 又要返工,冇時間向蛋糕個面做任何裝飾, 老闆娘竟然幫我加草莓, 藍莓同紅桑子, 真係好有心❤️另外, 老闆娘亦好細心, 會問酮學仔食咩唔得食咩, 而去設計餐單同上菜, 咩汁都會講埋, 真係世間少有嘅服務態度, 因為咁,我第一次打食評去稱揚佢地嘅細心。酮學仔有福了😆

先係沙律

之後就有椰菜腰豆湯
凡人有蒜茸包

酮學仔有福了😆
沙律
香煎牛扒配五彩蔬菜
香煎魚柳配五彩蔬菜
老闆娘幫我加裝飾,  超鍾意
蒜蓉包(凡人食)
2021-08-31
Celebration
Birthday
沙律
香煎牛扒配五彩蔬菜
香煎魚柳配五彩蔬菜
蒜蓉包(凡人食)
2021-05-10 892 views
第二次來光顧了, 今次是母親節晚上, 約6時半左右, 無咩人, 我們四人選了梳化椅, 非常舒適,  我們Order 了四個套餐, 包主菜, 飲品及湯or 包 or 沙律,  我的熱帶菠蘿烤雞沙律很突別的檸檬汁配合燒菠蘿, 酸酸甜甜, 很好味,  不過我覺得餐牌上有另一個萍果烤雞沙律, 是我第一次光顧時食的, 比這個菠蘿烤雞沙律更好味,  囝order 的紅酒燴牛肋條長通粉,  他大讚牛肋條極美味,  盡管不是跟飯, (他必須吃飯的), 因為牛肋條很美味, 很易咬, 他吃得很快。老公的一口和牛拼菠蘿烤肉串, 跟一些紅白米上, 感覺美味又健康, 和牛又軟又滑, 配合甜甜酸酸的燒菠蘿, 好夾。囡 order 煙三文魚菠菜忌廉芝士意粉,  菠菜和忌廉汁都好滑口,  需屬輕食, 但囡話, 份量好足, 一點都不算輕食咁簡單。另外飲品, 我們選草莓紅桑子及菠蘿血橙水果茶,  要吃沙律前先飲一口, 試真茶的味, 因為沙律中的檸檬汁會使我飲唔到草莓紅桑子的甜味。最開心是, 店主送給每位母親的一份茶葉禮物, 對我說:母親節快樂, 很窩心。
煙三文魚菠菜忌廉芝士意粉
Mother's Day
煙三文魚菠菜忌廉芝士意粉
一口和牛拼菠蘿烤肉串
2021-05-09 402 views
一家三口在這裡吃晚飯,人不多,可能附近居民也不多。老闆娘人和善,介紹食物非常之詳盡。我哋吃了豬扒意粉,和牛串燒和牛柳粒意粉等三個餐,食物都美味推介豬扒意粉,非常鬆軟,感受到製作認真
一家三口在這裡吃晚飯,人不多,可能附近居民也不多。
老闆娘人和善,介紹食物非常之詳盡。
我哋吃了豬扒意粉,和牛串燒和牛柳粒意粉等三個餐,食物都美味
推介豬扒意粉,非常鬆軟,感受到製作認真
2021-05-01
Type of Meal
Dinner
  • 豬扒意粉
2021-04-27 416 views
幾個月前行過發現依間隱世健康餐廳老闆娘好好人 又好好傾廚師哥哥好有心機 做好每一道菜起初4位同事一齊黎食一個孕婦 一個低卡減肥一個要食飯麵 而我就食生酮🤣(麻煩友)起初我地要求改餐單(e.g.走飯多菜)老闆娘都好樂意配合之後我更游說佢整多啲生酮餐比我食老闆娘同廚師哥哥真係着手去諗好多唔同嘅食譜比我🥰我地索性包月做飯堂 🤣🤣🤣🤣解決晒人生一大難題「Lunch食咩好?」真心 對比起其他餐廳 價錢唔算平 但係好抵因為真係食得出 睇得見 食材係靚野健康野我覺得食落肚嘅先係自己 而且係自己完完全全受晒 無得呃 寧願每日食少啲但係要食好啲!
幾個月前行過發現依間隱世健康餐廳
老闆娘好好人 又好好傾

廚師哥哥好有心機 做好每一道菜

起初4位同事一齊黎食
一個孕婦 一個低卡減肥
一個要食飯麵 而我就食生酮🤣(麻煩友)

起初我地要求改餐單(e.g.走飯多菜)
老闆娘都好樂意配合

之後我更游說佢整多啲生酮餐比我食
老闆娘同廚師哥哥真係着手去諗好多唔同嘅食譜比我🥰
我地索性包月做飯堂 🤣🤣🤣🤣
解決晒人生一大難題「Lunch食咩好?」

真心 對比起其他餐廳
價錢唔算平 但係好抵
因為真係食得出 睇得見 食材係靚野健康野

我覺得食落肚嘅先係自己
而且係自己完完全全受晒 無得呃
寧願每日食少啲但係要食好啲!
2020-10-26 848 views
星期六下午與友人去大角咀食午餐,路經利澳坊一間新餐廳,便去試食。餐廳裝飾簡潔,木製傢俬給人有家的感覺。我請店員推介廚師拿手菜式。她推薦了芒果之友焗豬扒和楓葉合桃綠茶燒春雞,可以配飯時菜和意粉!餐湯或沙律任選,還有熱飲。先來個沙律,新鮮的蔬菜配以芥辣蜜糖汁,非常美味,是開胃的的頭盤。接着是主菜焗豬扒,醬汁用芒果之友茶加上有新鮮芒果肉打成,濃濃的芒果味,配以柔嫩的豬扒,真是絕配!另一款是楓葉合桃綠茶燒春雞,醬汁是用加拿大楓葉糖漿加入檸檬汁,甜甜酸酸...感覺非常清新,配上浸過綠茶的燒春雞,皮脆肉滑,是一種食雞的新體驗!還有配菜是用水烹煮,十分健康!廚師推介熱蜜桃薑水果茶,味道剛好的桃味有少許薑味,恰到好處!飲到最後才感到少許辣味!今次新的嘗試,回味又回味...下次再試其他素食菜式!

餐廳裝飾簡潔,木製傢俬給人有家的感覺。

我請店員推介廚師拿手菜式。

芒果之友焗豬扒
還有配菜是用水烹煮,十分健康!

楓葉核桃綠茶燒春雞

今次新的嘗試,回味又回味...下次再試其他素食菜式!
熱蜜桃薑水果茶
沙律菜