Restaurant: Greenhouse
Info:

2022-09-18 699 views
媽媽生日緊係要同媽媽食飯啦,諗住坐得舒服啲,就選擇去時代廣場食,搭lift去到十樓見到有好多人排隊我就排埋一份(心諗排咁多人一定好)……………………………………….芝士焗脆脆肉醬意粉🧀🍝$158肉醬唔會太濃,芝士唔覺好脆脆炸蝦芒果米紙卷🍤$128米紙卷外皮略厚同韌,味道較淡,主要要點泰式醬增加味道意式辣味香腸蘑菇薄餅🍕$168薄餅夠脆,芝士味好香,加埋辣味香腸,辣辣地好好味芝士焗馬沙文咖喱蟹配多士🦀$138咖喱好香,食到好濃蟹味,配多士食,有驚喜烤美國頂級肉眼🥩$368牛扒烤得啱啱好,唔會太生唔會太熟,肉味香濃,肉質唔會韌,點小小海鹽,食原汁原味香芒印度煎餅🥭🥞$88芒果有些酸有些甜,煎餅加上甜奶,中和芒果嘅酸特別一提,我哋叫甜品可以加錢加字同蠟燭,特別鳴謝有個外籍男侍應幫我哋點蠟燭時唱埋中英文生日歌,thanks

……………………………………….
芝士焗脆脆肉醬意粉🧀🍝$158
肉醬唔會太濃,芝士唔覺好脆脆

炸蝦芒果米紙卷🍤$128
米紙卷外皮略厚同韌,味道較淡,主要要點泰式醬增加味道

意式辣味香腸蘑菇薄餅🍕$168
薄餅夠脆,芝士味好香,加埋辣味香腸,辣辣地好好味

芝士焗馬沙文咖喱蟹配多士🦀$138
咖喱好香,食到好濃蟹味,配多士食,有驚喜

烤美國頂級肉眼🥩$368

香芒印度煎餅🥭🥞$88
芒果有些酸有些甜,煎餅加上甜奶,中和芒果嘅酸

2022-09-16
Type of Meal
Dinner
Celebration
Birthday
  • 意式辣味香腸蘑菇薄餅
2022-09-15 550 views
一向服務態度差係預咗。已經下午2:30,餐廳不是太多人。waiterss1安排我們坐位,但坐得很近其他客人。因為疫情關係,於是同另一位waitress2反映,然後安排去另一邊較小人的座位。當我們order 時,waitress1問我地點解自己調位,冇話佢知。我立即告知已通知waitress2 呀。waitrese1 不理會,依然要我們立即調位。那時我們決定離開。今時今日有咁嘅服務態度嘅😖

2022-09-15
2022-09-14 596 views
因為呢間餐廳有join時代廣場coupon優惠,所以間中都會幫襯,剛剛八月中幫襯時,入座職員有通知lunch set不可以使用coupon,都明白的,因為lunch set都平,但我們當中有叫單點食物而金額亦都超過$200 ,照計應該可以使用一張coupon,但到買單嘅時候職員話因為張單group埋一齊,所以不能夠使用coupon,已經同佢理論話入座嘅時候冇話如果group埋一齊唔用得,然後我哋話咁分開張單埋,但職員又話唔俾,簡直不知所謂!另外服務真係10分差,永遠叫人舉手舉到手軟都冇人理,叫買單就9秒九隊張單埋黎!已經打咗上gaia group投訴, 差唔多成個月都未有回應,要我不斷打上去吹叫人回應我嘅投訴,呢間餐廳永遠都唔會再幫襯

2022-08-18
$250 (Lunch)
2022-09-11 541 views
仲有好多 mall coupons. 今次就試咗 Greenhouse. Friday 6pm 己入坐, 人不是太多. 服務ok. 有個男waiter 不錯, 攞pizza 嚟會問你要唔要Tabasco. 攞甜品(叫了mango toast) 又拎多隻碟俾你 share同換刀叉. 見到6:45pm 後有人多要等位. 7點後人多, servers 真係唔夠同有D真係好新. 但食物質素不錯,咁多間可以用mall coupon 嚟講我覺得呢度算最好食, 價格ok (當然只用咗 coupon 後). 會再去.
appetizer platter
mango toast
appetizer platter
mango toast
2022-08-27 609 views
這間餐廳服務員態度非常差👎🏽👎🏽👎🏽,我哋冇叫埋單,未到90分鐘什麼趕我哋走?仲有埋單和信用卡放在桌面上就走,太無禮貌和太過分!甜品有2款太少!太失望!
2022-08-27 582 views
有現金券先去試下,去到都見環境幾好,可以打卡影相,問題就係我地先岩岩先食完野唔夠5分鐘,有個女待應望一望我地之後禁開我哋張單,之後就黎問係咪食完,我話未,仲想叫甜品,佢就話得出面既蛋糕冇其他都唔知係咪想趕客走,餐牌有但冇寫明冇,咁我地就話唔需要,佢就直接收走就我啲枱面所有野, 重點係佢全程講嘢態度好差又黑口黑面。咁當然令我覺得感覺唔舒服,就埋單,我拎緊信用卡既時候,佢表現好唔耐煩,比返卡既時候亦都冇講任何野,只係將卡同單放係枱。
服務態度非常差,光是點菜就等了10分鐘一個沙拉等了30分鐘。當時撿了一個龍蝦沙拉,沒有告訴我們龍蝦沙拉不提供等了,60分鐘問了以後才發現沙拉沒了,所以我們只能重新再點apple crumble 太甜了,全是肉桂焦糖,很不好吃。太膩了。一份150的吞拿魚沙拉很少,裡面只有一些劣質的吞拿魚罐頭,很濃的醬而且等了20分鐘才上來。這裡的服務員都愛理不理的招手半天才會聽到,你要是著急的話,千萬不要來這家店吃這裡的菜非常的普通,沒什麼好吃的。

2022-08-17
Waiting Time
80 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
2022-08-14 646 views
因為有商場優惠券嘅關係所以試呢一間。入到去環境係好靚嘅係適合打卡嘅地方,但係食物真係有點失望,除左個飯ok,生蠔麻麻地,個炒意粉太鹹了,見到餐廳簡介寫少鹽少糖,但我覺得偏鹹咗少少! 小失望。
2022-08-12 365 views
星期5專登BOOK左呢間餐廳食LUNCH,我對食物本身要求唔係話好高只要唔很太難食我都無物所謂,但呢間餐廳D服務態度差到極點,餐茶要追3次先有人跟進(第3次係搵個看似幾高級既職員幫手跟進),野食唔係熱只是暖暖地咁,我最唔滿意係埋單,D職員明明同你有晒眼神接觸都可以扮見唔到,唔係1個係好幾個,之後已經專登去同個職員講要埋單,等左5~8MIN都無人跟進,好似我求你俾我埋單咁!!!!!對呢間餐廳極度失望!!!!!!
2022-08-12
2022-08-11 299 views
餐廳的所有女性服務員態度差,沒有記性。我要求happy birthday Katherine 的字牌 他們都忘記了,連甜品一早入坐時已經落單又忘記了 最後又要提一次,我朋友的生日變得沒有驚喜。而且餐廳地下有一些汁或湯在地下 餐廳沒有馬上處理,幾分鐘都沒有放「小心地滑」的安全牌,最後我的小朋友慢慢路過時滑到。另外,我一坐下時問服務員有沒有OpenRice 的9折優惠,當時說有的。最後付款又沒有給我。
2022-08-10
$150 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 炸薯條配黑松露蛋黃醬
2022-08-04 541 views
呢間餐廳喺其他大型商場都有,我覺得佢款式幾多,而且份量都幾大,適合一家大細食!呢度有一個黑椒雞扒炒意粉,非常濃味,有啲蛋,係重口味嘅選擇另一個係Pizza,小朋友食得開心🥳跟住帶咗串燒,呢度嘅配套都幾好,例如串燒係會配埋烤餅,呢啲都係加分嘅位而且佢飲品嘅選擇都好多,無論係酒定係水果汁,都總會有你嘅心水呢個係朱古力疏乎厘蛋糕,上台嘅時候都幾surprise因為超級大個食下食下已經食到好飽,係開心嘅家庭聚會

呢度有一個黑椒雞扒炒意粉,非常濃味,有啲蛋,係重口味嘅選擇
另一個係Pizza,小朋友食得開心🥳

食下食下已經食到好飽,係開心嘅家庭聚會
2022-08-03 501 views
時代廣場有一間充滿誠意的泰國餐廳,經常Full Booking,想黎既記得訂座!焦糖香蕉燉蛋,餐廳上菜時會用酒精燃燒,焦糖與香蕉燒起來,味道變得更甜!更香口及軟化特飲味道一流,甜度均衡

特飲味道一流,甜度均衡

去到食通天,因為本身趕時間,所以求其快揀一間食肆。一入到去,睇完個餐牌,嘗試搵一個侍應落單,隻手舉咗足足五分鐘都冇人理會。佢哋唔係睇您唔到,而係全部dub低頭望都望高過水平線。唔係誇張唔係屈佢哋,佢哋全部都係dub哂頭飄嚟飄去。睇完個餐牌之後,決定嗌個虎尾蝦意粉同埋雞扒意粉。個沙律不過不失、個南瓜湯變咗做蘑菇湯。個雞扒意粉啲雞扒好明顯真係好唔新鮮,啲肉質真係好有問題。個虎尾蝦意粉孤苦米蝦要三催四請之下先至到,結果味道又係令人失望。本來入座之前見到啲甜品個賣相咁精美,諗住加錢食好少少,結果打消念頭求其食個餐嘅甜品就算數。整體而言,枉佢個裝修同排場睇落唔錯,服務嘅水準同埋食物嘅質素卻完全唔對辦!
去到食通天,因為本身趕時間,所以求其快揀一間食肆。

睇完個餐牌之後,決定嗌個虎尾蝦意粉同埋雞扒意粉。

個沙律不過不失、個南瓜湯變咗做蘑菇湯。

個雞扒意粉啲雞扒好明顯真係好唔新鮮,啲肉質真係好有問題。

2022-08-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
2022-07-31 401 views
從來未寫過食評 頂唔順呢間餐廳要寫同屋企人三個5點左右想搵餐廳食飯坐底已經發覺水杯都幾污糟多水漬之後等好耐都無侍應寧願理你去落單 當時餐廳係冇坐滿一半到落單 叫咗一個pizza 一個炒意粉同疏乎厘講明甜品後上 但當我地食緊pizza嘅時候已經到咗 幾經艱辛搵到人幫我哋Check單 唔意外地係漏咗個意粉 期間侍應係語氣唔耐煩亦係唔太想理你因為咁嘅服務態度我都唔想坐喺度食 就有得佢唔要個意粉到埋單俾錢 又係要等好耐先有人肯理你 有好幾個侍應睇到都擰轉面 唔明點解係咁樓面又唔係唔夠人 幫你買單又係飛張單係你枱面 等你望下張單再拎信用卡嘅時間都冇 即刻就行開咗 之後又係要等另一個侍應過嚟收返張單 簡單講就係全程用餐都一肚氣 嘢食又唔係好食Times Square咁多選擇以後都唔會嚟依間
從來未寫過食評 頂唔順呢間餐廳要寫
因為咁嘅服務態度我都唔想坐喺度食 就有得佢唔要個意粉
簡單講就係全程用餐都一肚氣 嘢食又唔係好食
Times Square咁多選擇以後都唔會嚟依間
2022-07-30
今天下午約1:30來到,門口沒人排隊,直接行到門口接待處,有一女性服務員站在接待處,問她有沒有3位,她沒回答,用手指一指櫃檯面,我再問,她仍然不回答及眼睛只望著檯面ipad ,再用手指一指櫃檯台,我才知原來她叫我掃安心出行,登記完安心出行她便自行行入餐廳,帶我們到坐位之後便離開,全程沒有説過一個字。沒有要求酒店級服務態度,但這樣的態度連茶餐廳也不如。