將軍澳終於不是美食沙漠啦!越嚟越多新餐廳進駐 而且食物選擇很多 是次餐廳在海天晉滙的商場內餐廳叫Griddy's Waffles & Cocktails。。餐廳以英倫風格為主坐位相當寬敞座位與座位之間有距離感還有戶外座位 絕對是一家寵物友善餐廳另外還有吧枱位置 對望開放式廚房。。總括而言 這是一家食物質素好高而且價錢合理 舒服 的餐廳—————-——————————🐖煙燻西班牙黑毛豬淡淡蘋果木煙燻黑毛豬鞍配白酒燴梨煎得超級香 而且選材一讚豬鞍肥瘦均勻 嫩滑之餘亦帶有嚼勁白酒燴梨 非常好吃 清甜味被白酒燴過 更為突出 必推 ❤️。。藍芝士雞肉意大利飯意大利飯內有烤雞胸 蜜糖豆 青瓜再配藍芝士!愛吃芝士人士必吃推介每粒飯均勻沾上芝士 奶油芝士香濃 奶油令飯滑嫩辣辣烤雞胸 更增添咬勁。。🧇肉桂蘋果窩夫自家製烈日窩夫配雪糕雪糕口味 有幾款可選擇當日挑選tiramisu口味tiramisu味道突出 甜苦度適中窩夫外皮脆脆地 帶蛋香口感比較扎實配上肉桂蘋果 清香而不膩——————————————
將軍澳終於不是美食沙漠啦!
越嚟越多新餐廳進駐

口感比較扎實
配上肉桂蘋果 清香而不膩

——————————————
2021-10-28 37 views
將軍澳南Ocean Popwalk 開左一排 陸陸續續多左好多餐廳進駐,其中最吸引既就係呢間啦😍 呢間聽個名就知出名係Waffles 同埋Cocktails 😋 黎到緊係要試下!玉桂蘋果窩夫 🧇Cinnamon Apple Waffle 賣相十分吸睛👀 窩夫比較似蛋糕嘅質感,帶有少少曲奇嘅鬆脆,果然好食!配上酸酸甜甜嘅蘋果粒同埋雪糕,真係好好味😋😋 Waffling 我有話兒 Cocktail 🍸 呢杯cocktail 係用左龍珠果浸威士忌,飲落有少少似梅酒,但無咁甜,容易入口,呢杯cocktail 用黎配窩夫好夾!🤤Dinner set 仲可以叫主菜同前菜,好抵食!叫左美國黑安格斯肉眼扒🥩US Black Angus Ribeye ,肉汁鮮嫩,前菜叫左鵝肝配紅酒蘋果,鵝肝外脆內軟,好好食👍🏼👍🏼☺️呢間一定要bookmark啦,除左食物好食,環境仲好唔錯,仲有室外地方,可以chill 住嘆返個2人晚餐☺️仲可以帶埋狗狗添呀👍🏼

玉桂蘋果窩夫 🧇
Cinnamon Apple Waffle

Waffling 我有話兒 Cocktail 🍸

————————————————————————-⛅️將軍澳嘅海邊開咗愈來愈多唔同風格種類嘅餐廳,身為當地土生土長嘅居民緊係成日去揾食發掘下🧏🏻‍♂️呢度竟然有一間以窩夫同雞夫酒起名,trytry sin~❇️餐牌點評如下🙆🏻‍♂️🧡二話不說先叫咗cocktail先,想講餐廳嘅cocktail選擇未去到花多眼亂,但每一款絕對係獨特有心思,令我都心大心細咗一輪,最後叫—————椰林樹下🌴,入面嘅組合全部都好吸引,日本蜜瓜甜酒,椰子冧酒,菠蘿汁,忌廉,全都係我嘅favour ,入口口感新鮮sweet,完全如餐廳自介,帶我地進入咗熱帶島嶼渡假嘅氛圍入面🥳🐣做完Gym嘅我又未係超肚餓,秒見有我嘅必食之選,水牛城雞翼!叫!上枱,雞翼拌著濃濃嘅橙紅醬汁,惹味十足!我係翼接翼,無停嘅情況-全清🤣雞翼肥味嫩滑,係略嫌水牛城雞翼個醬汁嘅辣味對我來講唔夠勁,佢酸味就比較出啲,但係整體嘅汁都係開胃同好味👍🍎窩夫之選~「玉桂蘋果窩夫」賣相絕對靚仔合格🥰好似一件藝術品擺設,一上枱我就即刻攞起手機係咁影,係影嘅途中,好快窩夫嘅香味已經傳入我嘅臭覺。整體嘅用料水果同配搭都令到口感味道提升,窩夫嘅香脆得宜,不錯呢
————————————————————————-

❇️餐牌點評如下🙆🏻‍♂️

2021-10-26 86 views
星期二晚同男朋友去將軍澳食晚餐。我地叫左一鹹一甜既窩夫,再叫個主菜。燒三文魚扒伴三文魚籽三文魚皮煎得十分脆口,啖啖肉,凍天使麵鋪上大量三文魚籽,整體好出色。油酥鴨窩夫配以火箭菜、無花果、蜜糖紅茶頭醬。鴨皮整得好酥脆,肉質嫩滑。窩夫係鹹既,味道好似食緊香草洋蔥味既麵包,只係口感係窩夫。香蕉窩夫配以焦糖脆香蕉配焦糖醬及Cappuccino雪糕。窩夫係比利時窩夫,好香蛋味,雪糕既咖啡味好香濃又幼滑,好好食。
星期二晚同男朋友去將軍澳食晚餐。
我地叫左一鹹一甜既窩夫,再叫個主菜。
2021-10-26
Type of Meal
Dinner
2021-10-24 43 views
Griddy's Waffles & Cocktails (將軍澳)將軍澳都開左好多餐廳 而且最開左新商場-海天晉滙 商場有各式各樣餐廳 今日lunch time就黎呢到食 我地去左間主打食waffle嘅餐廳 估唔到咁特別 原來有鹹waffle架 Pancetta carbonara $98香噴噴嘅煙肉肉質唔錯 唔會乾身同硬身 而且唔會油膩同鹹 另外扁意粉彈牙 熟度適中 如果放少啲油會更佳Waffle mushroom burger $118非常特別既窩夫漢堡 我都係第一次食 漢堡包用左鹹窩夫🧇整成 味道似蔥油餅 食落去軟身 一陣陣香蔥味 中間蘑菇好多汁 同芝士一齊食 好好味Fruit punch $68清爽又開胃既飲品 無酒精成分 飯後必叫飲品 唔會太甜 一陣陣果香味 好好飲 🌎

Pancetta carbonara $98

Waffle mushroom burger $118

Fruit punch $68

🌎

2021-10-24 47 views
近排去咗將軍澳 女小編又想食窩夫 所以就去咗呢間餐廳試吓 唔知好唔好食呢😚👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝑊𝑎𝑓𝑓𝑙𝑒 $128呢個幾推介俾大家食‼️佢嘅tiramisu 味道幾突出 啲cream幾滑 甜苦度適中😋佢嘅窩夫外皮脆脆地 幾有蛋香 再配埋雪糕 幾好食🤤👅𝐼𝑛𝑘 𝑆𝑎𝑢𝑐𝑒 𝑆𝑒𝑎𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑅𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜 $148 佢嘅risotto 偏硬身 唔會煮過淋 啲海鮮都幾新鮮😍青口幾大隻 魷魚唔會太靭 蝦都幾爽彈 帶子都唔錯🤩調味啱啱好 👅𝑀𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚 𝐿𝑖𝑛𝑔𝑢𝑖𝑛𝑒 $128呢個好啱女小編食😛佢其實係黑松露蘑菇意粉嚟嘅 忌廉份量好多 好creamy🤤黑松露味算突出 食完唔會覺得太漏 蘑菇份量都幾多 好好食🥰總括嚟講 呢度嘅食物質素好高😋又唔會太貴 同埋坐得好舒服 服務都好好🥰大家要嚟將軍澳一試‼️😋 好味:8.89/10🤑 價錢:8.21/10🤗 服務:8.00/10😝 環境:8.23/10😚 衞生:7.78/10🤩 整體:8.74/10

👅𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 𝑊𝑎𝑓𝑓𝑙𝑒 $128

Mushroom Linguine
Tiramisu Waffle
Tiramisu waffle
Mushroom Linguine
將軍澳真係越嚟越多新餐廳🤩 之前已經嚟過海天晉匯一次,見到有好多新開嘅餐廳,所以今次又過嚟將軍澳試新嘢😝 呢間餐廳係10月15號先正式開業,咁啱依家佢哋推出咗$1 Promotion Week,每日指定食品/飲品都有$1優惠!超抵!不過優惠只係去到10月22號🙇🏻‍♀️餐廳係寵物友善餐廳,可以帶你嘅毛孩過嚟坐吓,佢哋設有室內同室外座位💁🏻‍♀️ 餐廳空間大而且裝修亦都有心思,好美式餐廳feel!特別係啲梳化位好啱打卡📸 另外仲有吧枱位置,對正個開放式廚房,可以望住廚師煮嘢食🤭 呢度有set dinner 揀,不過唔太肚餓所以都係散叫啦😂❤️ 酥炸大啡菇 $78個樣影到成個炸雞翼咁,其實係炸粉入面包住大啡菇,嚿菇大大件夠厚身,外層炸得好酥脆,咬落仲好水嫩好多菇汁添!😆❤️ 香煎乳酪比目魚 $168賣相都幾唔錯😙 魚皮煎得好香脆,魚肉好厚肉質細嫩唔鬆散,食落好滑😚 蘆筍望落雖然好粗但咬落去一啲都唔老,仲有好多薯仔粒伴碟🥔❤️ 意大利芝士蛋糕窩夫 $1 (原價:$128)咁啱撞正開張優惠,只要加$1就可以叫呢個甜品,勁抵!🤩 我見枱枱都有叫!第一次食窩夫版嘅Tiramisu😂 窩夫有2塊,2個人sha
特別係啲梳化位好啱打卡📸
另外仲有吧枱位置,對正個開放式廚房,可以望住廚師煮嘢食🤭

❤️ 酥炸大啡菇 $78
酥炸大啡菇

❤️ 香煎乳酪比目魚 $168
香煎乳酪比目魚
香煎乳酪比目魚

❤️ 意大利芝士蛋糕窩夫 $1 (原價:$128)
意大利芝士蛋糕窩夫
窩夫有2塊,2個人share就啱哂😏 佢哋嘅窩夫較脆身而且紥實,有好香蛋味🧇 佢哋喺個窩夫上面唧咗啲芝士忌廉,面頭灑咗Cocoa粉,配埋咖啡味嘅雪糕一齊食成件事就perfect 喇!

❤️ 踏雪喵喵 $68
踏雪喵喵
佢哋啲飲品名都好得意好有創意,我就叫咗個無酒精嘅pussy foot,有蛋黃、檸檬汁、青檸汁、橙汁、石榴汁。飲落酸酸甜甜,唔會太甜幾清新🍹

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
食物同環境都唔錯😎 呢度啲職員都好nice ,臨走前仲送咗兩個自家品牌口罩比我哋🥰 好鬼靚!
試業期間先有㗎咋😉
2021-10-18
$221 (Dinner)
2021-10-22 35 views
將軍澳呢間新Cafe裝修得幾靚,座位寬敞舒適,而且仲有露天座位可以帶埋狗狗一齊去🐶仲有餐廳侍應服務態度好好😆【Brunch】Main + Appetizer OR Dessert $198Appetizer + Main + Dessert $238~Mushroom Burger 蘑菇漢堡唔係平時嘅漢堡包,外層麵包變咗做窩夫,又幾特別🤤中間嘅蘑菇大大塊,而且仲有薯條同沙律做伴碟😋~Alle Vongole 香蒜蜆肉扁意粉蜆肉幾大粒又新鮮,而且冇沙😋意粉煮得啱啱好,唔錯😋~Ink Sauce Risotto 墨汁海鮮意大利飯有好多海鮮,有蝦,青口,魷魚,蜆,帶子,好豐富🤤份量啱啱好,食完唔會好膩😆~Caesar Salad 凱撒沙律略嫌沙律醬多咗啲,有啲鹹😛不過就幾多煙三文魚😆~Banana Waffle 香蕉窩夫最鍾意香蕉上面嘅焦糖,脆卜卜😂雪糕揀咗侍應推介嘅Mixed Berry,酸酸甜甜好開胃😋~Griddy’s Liege Waffle Griddy‘s 烈日窩夫呢個中間有蘋果蓉,加埋雲呢拿雪糕,個感覺有啲似食緊蘋果批,不過係窩夫version🤩不過如果甜品可以大份啲就好啦🤣

【Brunch】

~Mushroom Burger 蘑菇漢堡

~Alle Vongole 香蒜蜆肉扁意粉
蜆肉幾大粒又新鮮,而且冇沙😋意粉煮得啱啱好,唔錯😋

~Ink Sauce Risotto 墨汁海鮮意大利飯

~Caesar Salad 凱撒沙律
略嫌沙律醬多咗啲,有啲鹹😛不過就幾多煙三文魚😆

~Banana Waffle 香蕉窩夫

Griddy's Waffles & Cocktails @將軍澳📍將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G05號舖今次試下將軍澳一間主打窩夫既西餐廳 位於將軍澳南Ocean PopWalk 係donki對面 位置對於唔係好熟將軍澳海旁呢邊既人可能會有啲難搵🙈 呢度環境寛敞 空間感十足 裝修以紅藍色為主 幾有美式風格 而紅色sofa絕對係打卡位 雖然張sofa size 有d細 但夜晚坐係度同朋友一邊食野一邊傾計都幾舒服🥰▫️墨汁海鮮意大利飯 $148呢個意大利飯好食推介🌟🌟 海鮮好豐富而且種類夠多 有意式青醬烤墨魚、青口、蜆肉、鮮蝦及帶子 樣樣都好鮮甜😋 意大利飯粒軟硬度剛好👍🏻 不過小心d食完成口都會係黑色😆▫️黑松露薯條 $78份量好大 食極都仲有 黑松露好香 最正係另外有埋黑松露醬點😍 不過因為薯條份量好多所以唔夠點 如果醬汁多d就好~▫️ Tiramisu Waffle $128本身想試下鹹嘅炸雞窩夫 但係原來要lunch先有 所以就叫咗甜既試下 🧇窩夫外脆內軟口感鬆化而且好脆🤤 窩夫有2塊而上面有一層濃濃既tiramisu cream 另外配上一球咖啡雪糕 食完成口都散發住香濃既咖啡味🤣

📍將軍澳唐俊街28號海天晉滙地下G05號舖

▫️墨汁海鮮意大利飯 $148

▫️黑松露薯條 $78

▫️ Tiramisu Waffle $128

▫️Tropical Fruit Punch $68
主要混合左芒果、紅莓、橙、蘋果 味道不會有錯的mocktail😌 整體味道酸甜好開胃✨

▫️Mixed Berries Milkshake $68
整體都唔錯 略嫌有d甜 同埋如果濃稠d會更好~

👅好味:4.3/5
💲價錢:3.4/5
🌟性價比:4/5
👀環境:4.5/5
👥服務:4.5/5

2021-10-18 22 views
Great food and most important great service, 3 friendly waiters serving us even it’s almost full house!! enjoyed the sunshine in a window seat table with my best friend 🥳 We order 2 sets: fresh salad, super yummy fish & beef as main course, waffle with ice-cream, nice coffee & mixed berries smoothie…. Highly recommend and will definitely come again during weekend!!
2021-10-16
$258 (Lunch)
2021-10-17 37 views
The Griddy’s Waffles & Cocktails is a new stylish and cozy place in Tseung Kwan O! Hidden in a new mall, the spacious restaurant is very well decorated with a fancy American cheerful vibe and it even has plenty of outdoor seatings! The food itself does not disappoint too! We tried their recommended chicken waffle and beef burger waffle. They are very igable and the quality is quite good. Chicken waffle comes with two waffles and chicken tenders that are both crispy. Beef burger waffle is an inte

The food itself does not disappoint too! We tried their recommended chicken waffle and beef burger waffle. They are very igable and the quality is quite good. Chicken waffle comes with two waffles and chicken tenders that are both crispy. Beef burger waffle is an interesting dish with sun dried tomato and herb bun pressed into crispy waffles and well-seasoned beef fillings. Both waffles come with a generous amount of salad that is refreshing and tasty.

The dessert and drink are quite decent too. Cinnamon apple waffle has a not too sweet filling which we like.

Overall the restaurant has a really chill relaxing atmosphere with igable interior and food! Would highly recommend if you are in the neighborhood.
2021-10-16 35 views
《ɢʀɪᴅᴅʏ'ꜱ ᴡᴀꜰꜰʟᴇꜱ》𓏰美式窩夫 X 雞尾酒店𓏰 海天晉愈開愈多餐廳,地方寧靜之餘又唔多人排隊,環境舒適,氣氛佳 ༓・*˚⁺‧͙如果下午來 在日光之下 打卡更靚𓍯————————————༓・*˚⁺‧͙ ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ • $618 ༓・*˚⁺‧͙————————————ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ𓎭 ꜰᴏɪᴇ ɢʀᴀꜱ & ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ ᴀᴘᴘʟᴇ鵝肝的𝘴𝘪𝘻𝘦 又唔細咼,放在黃金麵包糠之上表皮煎至微焦,有種入口即化的觸感一口鵝肝一口紅酒蘋果 中和油膩感,呢個配搭幾好————————————ꜱᴏᴜᴘ𓎭 ʟᴏʙꜱᴛᴇʀ ʙɪꜱQᴜᴇ以傳統原隻龍蝦殼熬製味道相當濃厚 不過略嫌偏鹹————————————ꜱᴍᴀʟʟ ʙɪᴛᴇꜱ𓎭 ᴄʀᴜɴᴄʜʏ ʙᴀʙʏ ᴄᴜᴛᴛʟᴇꜰɪꜱʜ呢到既炸野的確做得唔錯始終係即炸熱辣辣 同行朋友食得好過癮 停唔到口————————————ᴍᴀɪɴ𓎭 ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ᴡᴀꜰꜰʟᴇ它們的ᴡᴀꜰꜰʟᴇ 是𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘪𝘵𝘦𝘮 甜窩夫就經常食 當日就揀左特別啲既咸窩夫𝘸𝘢𝘧𝘧𝘭𝘦 口感屬於硬身小小它們特意加入了香草和洋蔥粒 吃下去無咁單調.
如果下午來 在日光之下 打卡更靚𓍯
ᴀᴘᴘᴇᴛɪᴢᴇʀ
𓎭 ꜰᴏɪᴇ ɢʀᴀꜱ & ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ ᴀᴘᴘʟᴇ

鵝肝的𝘴𝘪𝘻𝘦 又唔細咼,放在黃金麵包糠之上
表皮煎至微焦,有種入口即化的觸感
一口鵝肝一口紅酒蘋果
中和油膩感,呢個配搭幾好
ꜱᴏᴜᴘ

可以沾 藍芝士醬 蜜糖芥末醬 同他他醬
三款都試了 蜜糖芥末醬跟炸雞最相襯

𓎭 ꜱᴘɪᴄʏ ʏᴏɢʜᴜʀᴛ ʜᴀʟɪʙᴜᴛ
ꜱᴘɪᴄʏ ʏᴏɢʜᴜʀᴛ ʜᴀʟɪʙᴜᴛ

比目魚弄得一點腥味都沒有,肉質細嫩
簡簡單單的微微煎香,外皮微脆
再用乳酪汁去腥提鮮,就把魚扒煎出風味來
ᴅɪɴɴᴇʀ ꜱᴇᴛ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ 性價比好高
𖧧 ꜰᴏɪᴇ ɢʀᴀꜱ & ʀᴇᴅ ᴡɪɴᴇ ᴀᴘᴘʟᴇ
𝗥𝗲𝘃𝗶𝘀𝗶𝘁 : 𝗬𝗘𝗦
*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*
2021-10-12 563 views
海天晉滙新開幕後第一次來逛,順便來試試這裡新開的餐廳Griddy's Waffles & Cocktails。餐廳佈置充滿英倫風格,坐位舒適寬敞,在這裡感覺可以讓人放慢腳步盡情享受美食🔸油酥鴨窩夫Duck Config Waffle來這裡當然無論如何都要食上一口窩夫~ 我們選了油酥鴨窩夫,來自法國的油酥鴨外皮色澤金黃,慢煮後不乾不柴而且鴨肉超軟嫩,還帶點誘人的油亮✨ 伴碟有無花果、火箭菜和蜜糖紅菜頭醬。而自家製的窩夫口感實在,混合了迷迭香、洋蔥和其他香料,吃起來有濃郁的香氣,感覺像在吃經典的意大利麵包。窩夫和油酥鴨兩者互相配合,充滿火花🔹香蒜蜆肉扁意粉Linguine Alle Vongole另一主食點了蒜香撲鼻的香蒜蜆肉扁意粉。意粉軟硬適中,是我喜歡的Q彈口感😋 蜆肉鮮甜多汁,還很嫩很大顆呢,水準之作🔸酥炸小墨魚Crunchy Baby Cuttlefish小食點了酥炸小墨魚,新鮮炸起香脆惹味,充滿咬口👍🏼🔹Griddy’s Fruit PunchOrange juice, pineapple juice,grenadine, sprite飲品的漸層很美,彷彿像是日落般🌄

🔸油酥鴨窩夫
Duck Config Waffle

香蒜蜆肉扁意粉

🔹香蒜蜆肉扁意粉
Linguine Alle Vongole

蜆肉鮮甜多汁,還很嫩很大顆呢,水準之作
酥炸小墨魚

🔸酥炸小墨魚
Crunchy Baby Cuttlefish
小食點了酥炸小墨魚,新鮮炸起香脆惹味,充滿咬口👍🏼
Griddy’s Fruit Punch

🔹Griddy’s Fruit Punch
飲品的漸層很美,彷彿像是日落般🌄 柑橘香氣很清新~配炸物吃不錯🍹
香蒜蜆肉扁意粉
酥炸小墨魚
Griddy’s Fruit Punch
2021-10-12 34 views
今日放假,同朋友去左將軍澳行海旁😘,第一次去海天晉新商場,見到有間好美式裝修既西餐廳😋,同朋友忍吾住探探店😚環境又靚又舒適🥰-我都叫左虎蝦藜麥沙律🥗$128,入面係紅酒薈蘋果,饟左藜麥入去,但略嫌藜麥太小,沙律菜吾夠新鮮,仲有啲青蘋果蓉點綴,虎蝦都算彈牙👍🏻,賣相都吾錯,但好似同道菜式名吾太配,而價錢上都小貴-話晒餐廳好似係窩夫做主題,當然吾少得叫左份蟹逅窩夫$158😍,哇,非常特別呀,大大塊窩夫入面饟左蟹肉同龍蝦肉,每一啖都係蟹味,好鮮甜,側邊既沙律菜亦都已經調好味有柚子汁,好開胃👍🏻👍🏻窩夫口感偏硬左小小。-最後我地叫左個墨汁海鮮意大利飯$148意大利飯當然飯要煮到口感al dente,佢地係做到哩個效果😍,而且海鮮好多,有蝦,帶子,青口,蜆,魷魚等等,鮮甜香口😋份量十足👍🏻-野飲方面 我叫左杯戀愛之味$58😍,戀愛既感覺都返晒黎呀😋,酸酸甜甜,百感交集😘-
最後我地叫左個墨汁海鮮意大利飯$148
2021-10-08
Type of Meal
Dinner
2021-10-09 52 views
不嬲都係窩夫fans,知道將軍澳開左間特色窩夫專門店,就緊係要黎試下🧇💕✺ 炸雞窩夫🍗🧇配他他醬 • 蜂蜜芥末醬 • 藍芝士醬炸雞肉驚喜地滑,完全無骨🤤 仲有三款醬可以揀~最特別就係藍芝士醬,食落有啲似腐乳🤣 鹹香味同炸雞都幾夾❣️ 而窩夫本身加左啲香料同洋蔥,有股葱油餅既香氣🤤✺ 黑松露薯條 🍟薯條炸得好香脆,份量都幾大,加埋黑松露醬就係王道配搭❣️✺ 酥炸大啡菇 🍄一上枱時候仲以為係炸雞翼🤣 其實係切左塊既大啡菇 ~keep 到 juicy,上面有啲炸蒜粒,配酒好啱💕✺ 提拉米蘇窩夫 🍨🧇用沾上左咖啡既窩夫取代左手指餅,食落比平時既提拉米蘇多左香脆可口,重配上一大球既咖啡味雪糕❣️雖然係甜品,不過份量拍得住主食,最啱同朋友share~✺ Forrest Gump 人生是咁的 🥃其實係espresso tonic加上gin,檸檬汁同菠蘿汁。味道都幾清新,唔會太啃❣️

炸雞窩夫🍗🧇配他他醬 • 蜂蜜芥末醬 • 藍芝士醬

✺ 黑松露薯條 🍟
薯條炸得好香脆,份量都幾大,加埋黑松露醬就係王道配搭❣️

✺ 酥炸大啡菇 🍄

✺ 提拉米蘇窩夫 🍨🧇