2023-09-05
【燒腩仔四寶飯評論】🍚🐖今日試咗一碗燒腩仔四寶飯,價錢$55💰。整體上感覺一般,有啲失望😔。燒腩仔唔夠脆,我鍾意燒腩仔有啲肥肉,皮部分係脆脆嘅,但係今次嘅燒腩仔好可惜,冇咁嘅質感。叉燒部分個肉好肥😕不過其他三樣配料都算合格。至於餐湯,係粟米紅蘿蔔湯,個人覺得好飲🍲總括嚟講,呢碗燒腩仔四寶飯有啲失望,特別係燒腩仔唔夠脆同叉燒太肥。附近其他餐廳可能會有其他更好嘅選擇!😕🍚【乾炒牛河評論】🥩🍜另外試咗一碟乾炒牛河,價錢$60💰。整體上感覺欠缺鑊氣,有啲淡味,有啲失望😔。乾炒牛河嘅色澤水麻麻,一睇相片就知道,唔夠吸引。味道亦都有啲淡,缺少鮮味同香氣。牛肉部分亦都無咩味。整體黎講,呢碟乾炒牛河係唔合格🍜😕好彩凍檸茶仲好飲,至少可以解渴。🍹😄😉🍜🍹【結論】❌ 唔想再黎哩度⋯
【乾炒牛河評論】🥩🍜
好彩凍檸茶仲好飲,至少可以解渴。🍹😄
😉🍜🍹
【結論】❌ 唔想再黎哩度⋯