2020-11-20
有人話一剎那光輝唔係永恆,我就話時間比金錢更重要,就好似係「牛牛日式·火鍋放題」裡面一樣,呢90分鐘眨下眼就過。如果我有螞蟻般咁頑強既生命力,日以繼夜ON CALL 24小時,每日不斷係資本主義往上游,到我熄燈果日先發覺無真真正正享受過,呢d唔係叫生活,叫生存。既然面前有一大堆肥牛等緊你,何不夾到埋黎就食左先?活在當下呀朋友。👇📌90分鐘·晚市放題套餐 - $218/Head▪ 大地·鰹魚湯 -▪ 美人·豆乳鍋 -▫ 湯底之所以咁重要,係因為佢會直接或間接影響每一款食材既味道,呢到既設計幾特別,以一人一鍋形式,尤其是係疫情底下,呢種咋類隔離方式亦幾有諗頭。今次分別試左大地鰹魚湯同埋美人·豆乳鍋,前者較為清淡,著重帶出食材既原味道;而後者為皮膚著想之餘,同時為食材添加多一份豆香。▪ 美國·頂級牛肉 -▫ Staff先放上三盤肉食者最愛,分別先黎呢個美國頂級牛肉,每條色澤光亮,薄切均勻,半分鐘都唔洗即烚即食,口感岩岩好;而肉味亦幾夠濃香,入口特別腍滑,唔錯。▪ 丹麥直送·皇冠豚梅肉 -▫ 再黎就係呢款皇冠豚梅肉,脂肪比例睇落幾靚仔,值得一讚既肉質唔會太瘦,仲帶少少油香;烚耐左亦唔怕會太乾身
呢d唔係叫生活,叫生存。既然面前有一大堆肥牛等緊你,
何不夾到埋黎就食左先?活在當下呀朋友。👇
📌90分鐘·晚市放題套餐 - $218/Head
▪ 大地·鰹魚湯 -
▪ 美人·豆乳鍋 -
呢到既設計幾特別,以一人一鍋形式,尤其是係疫情底下,
前者較為清淡,著重帶出食材既原味道;而後者為皮膚著想之餘,
同時為食材添加多一份豆香。
▪ 美國·頂級牛肉 -
每條色澤光亮,薄切均勻,半分鐘都唔洗即烚即食,口感岩岩好;
而肉味亦幾夠濃香,入口特別腍滑,唔錯。
▪ 丹麥直送·皇冠豚梅肉 -
▫ 再黎就係呢款皇冠豚梅肉,脂肪比例睇落幾靚仔,
值得一讚既肉質唔會太瘦,仲帶少少油香;烚耐左
亦唔怕會太乾身,以放題質素黎講,絕對對得住價錢!
▪ 紐西蘭·綠之草原羊肩肉 -
▫ 放題比較少有既羊肩肉都有得比你試埋,羊肉就不過不失,
食落帶點羊騷味;唔會令人好抗拒,同時又食到肉香,可以一試。
▪ 火鍋·配料區 -
▫ 唔會令你失望既當然仲有一系列瘋狂任食既新鮮唐生菜、娃娃菜、
油麥菜呢D綠色力量先啦;亦唔少得貢丸、烏冬、墨魚丸,真係令你
樂而妄返呀。不過最印象深刻係竟然有無限任食Movenpick品牌
雪糕同埋Oreo雪條,作為甜品控既我真係開心到落尾呀!