Restaurant: Gyu Gyu Shabu Shabu (Harbour North Phase 2)
Info:

2023-08-11 1177 views
今日真係特別啊!好耐冇同好友一齊食飯啦。疫情過後,終於可以聚埋一堂,我哋揀咗牛牛日式火鍋放題。啲朋友心情都好高興,我地等唔及想食啲好嘢啦。天氣凍凍地,不過牛牛火鍋可以暖暖身,好啱啊。踏入去到,啲服務員好有禮貌,帶我哋坐低。先試咗啲熱菜,我哋揀咗啲澳州和牛、炸蝦同炸雞粒。啲澳州和牛真係好新鮮,肉質好嫩滑。一投入湯底,即刻變色,保持啲鮮味同嫩滑。有啲朋友話要煮好耐先得,但我覺得肉咁好,即刻食最正!加埋啲特製醬汁,真係令牛肉更美味。炸蝦同炸雞粒係啲朋友至愛。蝦肉好新鮮,炸得脆脆嘅,一咬落汁迸出,好鮮美!炸雞粒香脆外脆,好好食。同朋友分享呢啲美味,真係開心。食完熱菜,開始煮火鍋。我地揀咗咖喱同原味湯底。湯底好鮮甜,特別係咖喱湯,香辣味好濃。啲海鮮同蔬菜新鮮,火鍋更豐富。坐喺火鍋間,食住熱辣辣火鍋,同朋友傾計,好溫馨。食完火鍋,已經飽晒,但又唔禁叫多咗啲澳州和牛同蝦同雞粒。可能太好食啦,肚餓指數爆表啊!
2023-07-07
Type of Meal
Dinner
2023-05-08 2362 views
2個人walk in打邊爐一入去就要揀A/B/C/D 邊個餐同湯底我地揀左C湯底就一人一鍋我揀左豆乳朋友揀左個泰式辣既點左一轉qr code only90min都冇再加單都飽海鮮個樣一黎到都唔吸引☹️唔新鮮所以都冇食到肉就正常飲品有茶(個樽幾靚,整到似台式飲品)有清酒(C餐係任飲,仲有紅白酒,不過我地都係叫左一枝)甜品有個朱古力糯米糍幾好食食左2粒✌🏻雪糕櫃個櫃印住movenpick但入面唔係😅😅2人埋單$744
2個人walk in打邊爐

海鮮個樣一黎到都唔吸引☹️
唔新鮮
所以都冇食到

肉就正常

飲品有茶(個樽幾靚,整到似台式飲品)
有清酒(C餐係任飲,仲有紅白酒,不過我地都係叫左一枝)

甜品有個朱古力糯米糍幾好食
食左2粒✌🏻
雪糕櫃個櫃印住movenpick
但入面唔係😅😅

2人埋單$744

豆乳鍋
少少辣
2023-05-07
$372 (Dinner)
2023-03-26 2243 views
一家四口夜晚食火鍋放題,因為第一次光顧,所以我唔知道這間餐廳點餐方式,成班員工好似好忙,想找一個人問清楚都沒有。我就詢問一位站在接待處穿便服既女店員,他自稱經理,講真除了大排檔,我未見過有餐廳經理係著便服番工,佢態度十分惡劣,成晚俾錢買難受。點解服務行業都做到咁樣。食物就認真唔錯,湯底都夠味,不過都唔會再光顧
2022-11-21 4152 views
今日約左班朋友聚會,揾咗呢間未試過嘅邊爐放題有4個lv,揀咗有澳洲和牛的lv3。湯底有大概7至8種,揀咗最普通嘅壽喜燒鍋。今次係每人一個小鍋的方式,啱晒有潔癖的朋友澳州和牛唔錯,有牛味,亦冇雪味,脂肪比例都算均勻,肉類淨係食呢樣都夠 其他羊肉同豬肉就一般貨色。出面有自助食品區,有各式菜同丸,亦冇乜特別推薦。揀lv3有得任飲埋酒,有紅白清啤,啱晒想飲酒的人士。雪糕係movenpick,呢個價錢有啲驚喜。啲執枱姐姐手腳好快,倒完牛肉幾分鐘後就過嚟收碟,讚! 埋單每人300幾,尚算抵食
今日約左班朋友聚會,揾咗呢間未試過嘅邊爐

放題有4個lv,揀咗有澳洲和牛的lv3。
湯底有大概7至8種,揀咗最普通嘅壽喜燒鍋。
今次係每人一個小鍋的方式,啱晒有潔癖的朋友

其他羊肉同豬肉就一般貨色。

2022-11-18
$350 (Dinner)
  • 雪糕
2022-10-26 3745 views
上午喺北角開完會, 約埋兩個拍檔中午去 🐂“牛牛日式火鍋” 食個超正既午市火窩套餐;我地都係唔食辣既, 火窩湯底我就揀左鰹魚鍋🐟, 佢地分別揀左:關東壽喜燒鍋🍢同埋豆乳鍋🍵, 特別推介給大家 “澳洲綠草原羊肩肉”🐐, 食唔到有羊蘇味又好有質感, 不愛食羊肉既我都追住尼食😍😋🤤;自助區在那我已很熟, 有不少配菜🥬可夾, 我攞左啲最想食既芋頭、魚蛋角🍡、豆腐卜、同埋不常見既超長又粗既🦀蟹柳條先;蔬菜我就攞左一碟🥙:椰菜, 少有又極鍾意食既萵筍, 同埋清甜快熟又爽口既紅芯蘿蔔片, 另一碟攞左啲🥗:芋絲、葱段、蕃茄片🍅、同埋鮮菇, 相會豐富, 大家都食得好稱心如意!❤️💓💗

❣️啱啱見完客, 天氣酷熱了一段日子, 而家開始有點涼意了, 就好想去食shabu shabu, 喺google search到附近有間“牛牛Shabu Shabu”, 就急急腳走過去;去到見到室內外既牆飾都好新穎, 牆上有鏡面寫上日文及以pink color寫上shabu shabu, 一望而知呢間係食日式hotpot 店啦!🥘❤️我要佐個關東壽喜燒湯🍢做湯底, 嗜食海鮮既我自然先要多款海鮮尼食先:有我最喜食既蝦啦🦐、魷魚仔🦑、墨魚仔🐙、大美貝、沙白、海扇貝等, 🦪💓仲有我既欣物炸品: 要佐d炸蝦🍤、炸雞粒🐦等, 即食好香好趣, 放湯快起就更好味!❤️💞有機會再尼呢區我一定又尼食過.🤜🏻🤛🏻

💞有機會再尼呢區我一定又尼食過.🤜🏻🤛🏻
2022-10-25 1504 views
Bf 在接我放工後帶我去呢間 "牛牛GYU GYU"  食日式火窩, 呢度既門面有個設計好亮麗好可愛既大招牌, 有我好鍾意既粉紅色😍, 唔少人喺度等位, 我就週圍行下打打卡先📸, 呢度效率唔錯, 好快就被安排入去;👍👌🤤😋坐下我即先點個“美人豆乳湯”🍵做窩底, 佢就點左“關東壽喜燒”🍢做窩底;💞😍🥰我同佢同係勁鍾意食海鮮既人, 不由分說即來一大盤海鮮, 有:腳仔仍在動既新鮮白蝦🦐、魷魚串🦑、墨魚仔🐙、海扇貝🦪、沙白、大美貝、嚴選紅魚柳🐡...; ❤️再去自助區取一碟蔬菜🥙, 先有:鮮菇、葱段、蕃茄片🍅..., 我地都好享受💓呢一餐!

✴️我和舊同學前幾日去左北角滙shopping, shopping🛍️完跟住去睇戲🎥, 睇完戲自然要去揾食, 行過路過見到呢間日式火鍋放題;🤤😋✴️由於大家都實在肚餓了, 不作他想, 入場坐低就二話不說立刻閱覽菜牌後, 馬上下單點左有豬🐷有牛🐂既任食放題; 🤩🧾✴️我哋都揀湯底先, 我就揀左大地鰹魚湯🐟, 鍾意佢夠清甜, 可以balance對肉食既肥膩感;我同學就揀左關東壽喜燒湯鍋🍢, 和各樣肉食食起來都好夾.💞😘✴️我哋都食左大量既極上鐵板牛舌😝, 皆因佢實在好味, 好爽口重牛味又厚薄適中, 另外丹麥豚腩肉🥩既肥瘦均勻, 夾埋醬料食好滋味.😍😘✴️下次要再嚟試下膠原豬骨鍋.💪🏻🍵

✴️下次要再嚟試下膠原豬骨鍋.💪🏻🍵
餐廳:GYU GYU Shabu Shabu 牛牛日式火鍋放題 (北角滙)地址:北角渣華道123號北角匯二期 110-111商舖呢間火鍋店既裝修好kawaii, 少女feel既門面設計好吸睛🤩, 環境又舒適, 上次黎食過一次印象不錯, 呢次特意帶埋阿妹黎涮翻餐, 佢一到場就發出對心心眼😍來滿心歡喜;💓~~ 主食我倆分別點佐丹麥豚梅肉🐷同埋極上牛舌🐂, 豚梅肉既肉質軟腍嫩滑, 肉味香濃;牛舌肉質質素更高, 有咬口牛味濃郁, 不用點醬汁都十分和味. 😋🤤😇~~ 我揀佐關東壽喜燒鍋做湯底🍢, 淥豚梅肉食份外惹味, 阿妹揀佐大地鰹魚鍋🐟, 浸食🐂牛舌時牛味更可口更突出, 我倆都好滿意呢餐美食!😍🤩👍
地址:北角渣華道123號北角匯二期 110-111商舖

今日lunch嚟到食呢間嘅日式放題,有幾種選擇有定量同埋放題揀,仲有90分鐘同埋60分鐘,咁就揀咗90分鐘會食得晒啲冇咁趕時間!90分鐘放題套餐 美國特選牛放題 $198 另收加一 (7.2/10)包括肉類(丹麥豚肉/嚴選特級牛胸腹/美國特選牛),自助吧美食放題,甜品,飲品。🍴丹麥豚肉 (7/10)豚肉脂肪比例適中,入口都唔鞋口,有豬肉味,正常ok!🍴嚴選特級牛胸腹 (3/10)牛肉怪怪哋,好腥嘅味道,太肥,好似食減肥膏咁!懷疑街市最cheap最平嗰隻肥牛,都唔知係咪合成肉嚟🤣🍴美國特選牛 (7.5/10)呢個最好食,入口都OK,唔會乾身鞋口,偏瘦,但肥瘦適中,都有牛肉嘅香味!真心呢個抵食,唔會太肥膩之餘又可以食得多啲!自助吧 (7.5/10)丸嘅種類好少,墨魚丸麻麻哋,芝土魚豆腐好食 ,比較淋身魷魚味,貢丸都幾香濃香菇豬肉味,其他配菜都正正常常!蔬菜竟然有羽衣甘藍,幾爽口,今個平時呢個好貴🤣🤣嘢飲都好多選擇,識揀一定揀解茶!雪糕Movenpick係咁食㗎!去到嗰日得朱古力同埋士多啤梨味,但都幾唔錯,不過好挖整出嚟因為太硬身啦!推薦指數: 7.2/10中午嚟講$200 90分鐘任食,肉

包括肉類(丹麥豚肉/嚴選特級牛胸腹/美國特選牛),自助吧美食放題甜品,飲品。

🍴丹麥豚肉 (7/10)
豚肉脂肪比例適中,入口都唔鞋口,有豬肉味,正常ok!

🍴嚴選特級牛胸腹 (3/10)

🍴美國特選牛 (7.5/10)

自助吧 (7.5/10)

推薦指數: 7.2/10
中午嚟講$200 90分鐘任食,肉類嘅質素OK,自助吧嘅配料都OK,計埋個價錢同埋時間都OK嘅!可能食Movenpick雪糕都可以回本?😆唔會中伏,但冇特別有驚喜!
2022-10-21 523 views
同事介紹過喺北角滙有間任食火鍋🫕放題, 我地約埋再尼食過, 見呢間 Gyu Gyu Shabu Shabu 裝璜帶有粉紅色的幾清新可人, 而又有淺藍色的環境給人好舒服既感覺, 見到唔少人來來往往不停打卡拍攝場景, 我都打埋一份;📸💟坐下不久我便去選湯底先, 貪靚既我梗係選個可美顏既🍵美人豆乳鍋啦, 同事就選左蕃茄湯🥣, 💟主角肉食方向大家都係想食(丹麥豚腩肉)既任食放題, 🥩💟外邊仲有個自助區, 可讓我地隨意任取所有我地都中意食既很多款丸類🍡, 計有:蝦丸、墨魚丸、貢丸、魚蛋...等琳琳種種, 應有盡有, 目不暇給;我都會帶我d親友再尼食.🥢

💟主角肉食方向大家都係想食(丹麥豚腩肉)既任食放題, 🥩

2022-10-20 467 views
我同個死黨嚮北角行緊街時五臟廟叫我哋要去揾食, 經過呢間火鍋, 見佢有款 "丹麥王樣牛小排放題" 相當豐富, 就決定食佢喇!🤩👌🏻我哋兩個都係無辣不歡🌶️, 毫不猶疑, 大家都揀左既補身又麻辣嘅藥膳麻辣做湯底, 自助吧有唔少配菜🥬同醬汁🧂任君選擇, 可以自己拎個盤去隨便夾。🥙丹麥王樣牛小排呢個套餐真係唔錯, 有牛肉🐂有羊肉🐏仲有海鮮🦐🐙, 有沙律🥗又有甜品, 有哂我哋鍾意嘅野食, 仲要係可以任食90分鐘, 又有成85款野食咁豐富, 重點係啲主角牛肉嘅質地淥奈左都唔覺好老兼無渣, 真心好食, 💗👍定要找次再約另外啲朋友嚟試埋其他嘅套餐.👭

定要找次再約另外啲朋友嚟試埋其他嘅套餐.👭
北角滙既牛牛日式火鍋放題性價比高就係人都知!呢次都唔例外!Lv3丹麥王樣有成80幾種野食!都係300幾蚊,非常抵食!食物質素係點?當然一流!🤤呢個「蕃茄湯底」🍅蕃茄味非常香濃,而且酸酸甜嘅非常惹味開胃!😋另一個「極之鰹魚鍋」🍲無腥味之餘仲能令湯底充滿鰹魚既鮮甜味,令每樣火鍋配料淥落去都好鮮味!🤤🤤🤤上完湯底我地就叫左碟「丹麥豚腩肉」!脂肪含量比一般豬肉低、口感軟腍,岩晒我地著重身型既女士!而海鮮亦好好食,又有好多唔同海鮮,例如螺,墨魚,帆立貝,海蝦錦,每樣非常大隻彈牙,咬落爽甜,好正!🤣呢度仲有自助區俾客人拎菜同其他食物,非常方便!👍

呢度仲有自助區俾客人拎菜同其他食物,非常方便!👍
天氣涼涼到,又係時候打邊爐!於是我就約埋一班好友去左北角匯牛牛日式放題度烚下烚下!☺️我地分別叫咗兩個湯底!先講膠原豬骨鍋🐷!豬骨鍋充滿骨膠原,口感嫩滑creamy,非常正!而另一個湯底極之鰹魚鍋🐠亦非常正,湯底濃郁同非常鮮甜!😀火鍋配料亦非常出色!侍應先黎一大盤海鮮🦐🐚!海鮮份量分常多,完部任食!我地叫左帆立貝,蜆,蝦,蟶子等等,每樣大大隻,放黎湯底淥完非常味!🤤丹麥豚腩肉🥓亦非常嫩肉,一啲都唔肥,入口嫩滑同富有濃郁豬味!好好食😋極上牛舌🥩亦係我地至愛,入口完全無腥味同醇香!口感亦非常煙韌,我地仲食左兩碟添!
我同朋友都好鍾意食shabu shabu,於是今日我同朋友就約左去北角匯牛牛日式火鍋度食放題,任飲任食非常抵之餘仲要食物非常之高質素!我地叫左以下既食物:兩個湯底我地都非常滿意,膠原豬骨鍋🐽入口品嚐時感覺到滿滿既膠質感同濃郁既豚肉香味,岩晒我呢啲貪靚既港女,而另一個蕃茄湯底🍅亦味道亦非常鮮甜,充滿清甜既蕃茄鮮味,淥牛肉一流!呢碟澳洲綠草原羊肩肉🐑係我同朋友至愛,羊無羶味又易入口滑嘟嘟!仲有碟極上牛舌🐄真的要誠意推介俾大家!牛舌係牛舌芯既位置,牛味極重又煙韌,好食😋而呢度自助區亦有好多餐具方便客人自取,非常user friendly!❤️