Restaurant: Gyu-Kaku Buffet (Mira Place 1)
Info:

2020-11-13 1780 views
終於試到牛角buffet烤肉,好味食唔停!呢間係新開的尖沙嘴分店,環境舒適寬敞我地今次食lv2的質素已經不錯,無論肩胛肉定一口牛肉質都鮮嫩多汁~配搭燒汁好滋味!自助bar有各式各樣前菜小食選擇,飲品果汁都係自由斟,甜品種類任君選擇!
終於試到牛角buffet烤肉,好味食唔停!
呢間係新開的尖沙嘴分店,環境舒適寬敞

配搭燒汁好滋味!

2020-11-03 1946 views
尖沙咀的牛角buffet我總共食過五次,第一次食是新開張,關東煮蘿蔔係非常之好食,同喺日本食差不多,之後第234次食蘿蔔變得好苦,可能係批皮批得唔夠深,或者係佢轉左比較次等嘅蘿蔔,失望,anyway關東煮係我其中一個會去食牛角buffet嘅主要原因

2020-10-26 2487 views
叫左 level 2 牛肉,錯哂平野係無好的,所以我們下次會去普通牛角,不吃放題因為點食都係2千多元,3個人想食什麼也可不過知道有新店開,所以貪新又貪乾淨,來到美麗華這分店員工服務很好,要來一個讚,但網絡比較差,記得要用店舖WiFi, 我們等級太平,所以任何一份牛肉都好像瘦肉吃不下,食雞食豬食菇,魚絕對無問題,甜品我自己喜歡,bar 枱取飲品,食物好乾淨時間限定內,上菜係秒速計算,所以絕對在限定時間內食到飽
叫左 level 2 牛肉,錯哂
平野係無好的,所以我們下次會去普通牛角,不吃放題
因為點食都係2千多元,3個人想食什麼也可
不過知道有新店開,所以貪新又貪乾淨,來到美麗華這分店

時間限定內,上菜係秒速計算,所以絕對在限定時間內食到飽
2020-10-25 1861 views
星期六和家人好想食燒肉放題,一早下午五點左右已在App電話取票,點知要等到九點先有得食,原本想放棄唔等佢,但家人話好想試吓,喺等候期間我哋喺商場行吓行吓都差唔多。所以奉勸各位早啲攞票!一入座,職員會同你講有冇興趣申請會員,另加$200有一連串嘅coupon,即時有九折和可以扣$100coupon, 解釋都用咗10分鐘😒之後落單要用手機數QR code,食物上枱都很快,落單後大約2分鐘已到,紫菜飯必食,我們選擇了Lv3,其實我覺得Lv2 都可以了,一路食一路燒一路食一路燒,真係食到時間啱啱好,非常之趕!整體來講食物質素可以的,但不是高級那種,未試過的可以一試!
整體來講食物質素可以的,但不是高級那種,未試過的可以一試!
1963 views
2020-10-24
Waiting Time
210 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
  • 紫菜飯
2020-10-15 2262 views
听闻美丽华广场新开了一家牛角,生意好到不得了,就慕名而去。我们已经提早至6点钟过去,但店外已经有很多人在等候,拿了筹等到7点多才能进去。餐厅的楼底高,地方十分宽敞,通风良好,完全闻不到烧烤的味道。店员已经收拾好才安排座位,所以一坐下就可以马上点东西吃。总共有五个餐,最后挑选了368的和牛放题,其实主角是和牛、一口牛和牛舌,其它都是次要。点餐用手机扫二维码,下单不到3分钟已经送到,而且一件不少。反正100分钟內全部吃肉,变成食肉獸。
听闻美丽华广场新开了一家牛角,生意好到不得了,就慕名而去。

店员已经收拾好才安排座位,所以一坐下就可以马上点东西吃。

2020-09-20
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
Celebration
Birthday
2020-10-12 1517 views
牛角嘅燒肉唔係第一次食但平時多數都係散點多任食真係好少試今次同幾個大胃王食所以就試下任食喇大約6點鐘拎飛 等左接近兩個鐘先入座揀左Lv3 係美國SRF和牛338蚊一位雖然成場好多人 但上菜速度都好好無乜甩漏 呢方面係牛角長期都keep到嘅而呢隻牛都幾好食 同普通上級牛肉比係食到牛味重小小 而且脂肪個比例都好同埋每次食都會食好多牛舌切得唔算薄 口感幾好不過得90分鐘有d唔夠侯 而且好趕真係要瘋狂咁燒 如果有110分鐘 會好好多
牛角嘅燒肉唔係第一次食

不過得90分鐘有d唔夠侯 而且好趕
真係要瘋狂咁燒
如果有110分鐘 會好好多
Waiting Time
100 Minutes (Dine In)
$360 (Dinner)
唔知大家有冇上試過lunch time走去食燒肉呢⁉️ 早排🐻就同朋友去左公司附近新開既牛角Buffet 試下味 🤣 發現原來午市有燒肉定食,唔洗食放題咁誇張,而且一個鐘應該岩岩好 😏 仲要讚一讚新店坐位夠大又坐得舒服呢 🤗 今次我哋各人都揀左「燒肉定食」A(60分鐘),其實個餐牌唔算好易睇,店員多番解釋就清楚番😂 總之無論你揀A/B/C/D都只係喺相應既範圍揀兩款肉/內臟,而且每款只有4件 😛 好似好少⁉️ 咁你就睇少左佢附送既「自助區」啦 😍 推介/意見‼️✨「燒肉定食」揀左🐷豬頸肉同🐔雞腿肉🤤 豬頸肉大塊而且肉質爽口,雞腿肉有雞皮燒起既油伴住,一定唔會輸✨建議大家去「自助區」自製「牛角飯」‼️伴埋剛燒好既肉食一定讚‼️✨「自助區」真係多野食到嚇親😱多達40款前菜、湯、沙律、燒野菜、關東煮、甜品、飲品 🌽🥬🥗🍚🍢🍧🍨🥤🍺 特別推介「北寄貝沙律」、「泡菜」、「關東煮」、「自製牛角飯」、「朱古力大福」✨你話夠唔夠飽呢 🤤價錢‼️$85「燒肉定食」A(60分鐘)* 另收加一服務費

推介/意見‼️

價錢‼️
$85「燒肉定食」A(60分鐘)
* 另收加一服務費
2020-09-22 1754 views
很久沒有食燒肉,今日來了尖沙咀的牛角食燒肉大餐。我們點了大概幾款不同的肉,有美國和牛,澳洲和牛,日本和牛及其他蔬菜等。食物方面:美國和牛油脂分布平均,香味十足,而且不加任何醬汁更能食到濃香牛味。加醬汁又是另一番風味。澳洲和牛亦是油脂分布均勻,顏色呈鮮紅色,十分新鮮。而且是肩脊肉,爽口日本和牛也是油脂分布均勻,是A5和牛,入口即化,個人認為配shio Tare 醬超好食。牛油粟米,牛油金菇都好食,牛油入了蔬菜內,好味
很久沒有食燒肉,今日來了尖沙咀的牛角食燒肉大餐。

食物方面:

牛油粟米,牛油金菇都好食,牛油入了蔬菜內,好味
2020-08-29 4153 views
時間: 13:00攞位/16:00入坐接待員清楚解釋各款放題餐的分別並主動幫客人量度體溫。另外,帶位時有通知我們餐廳是用QR code下單的,點餐過程非常方便和清晰,容易上手,而且分店的服務員笑容都非常充足,服務態度一流。餐廳門口走廊已見有安裝酒精消毒機,方便客人使用。而走廊亦設有無障礙斜路方便傷健人士。餐廳環境外面燈光較暗,但入餐位置燈光充足,以致私隱度高。而且音樂輕快,環境舒服,感覺比雅蘭中心的分店更高級。走廊地下和餐枱皆乾淨,餐具擺放得整齊,放置食物的位置有條理和整潔,亦見到有餐廳職員在食物位置附近等待隨時為客人服務,而食物位置枱面非常整齊和清潔,而且職員送餐和收餐具都效率快,職員經常有使用消毒劑消毒桌面。盛裝冰鏟的容器有用水浸住,令人感覺比較衛生。餐廳提供多款自助飲品和食物和甜品供客人選擇,食物並沒有錯漏,送上的食物擺放得非常整齊。本次選擇是Lv.2美國和牛放題,比較欣賞美國見島特選和牛肩脊肉和一口牛,牛肉油脂分布平均,一口牛好有口感,咬下時牛肉汁散發出陣陣牛肉香味,令人非常滿足,原個新瀉雞腎和大腸亦很出色。我留意到這分店的熟食位置另有關東煮,感覺非常日式!在牛角飯的自助吧上,
時間: 13:00攞位/16:00入坐

比較欣賞美國見島特選和牛肩脊肉和一口牛,牛肉油脂分布平均,一口牛好有口感,咬下時牛肉汁散發出陣陣牛肉香味,令人非常滿足,原個新瀉雞腎和大腸亦很出色。我留意到這分店的熟食位置另有關東煮,感覺非常日式!在牛角飯的自助吧上,有清楚指示如何自製牛角飯,令客人容易明白。另外雪糕有兩款新選擇: 阿薩姆紅茶雪糕,有很香的紅茶味道,甜度適中。而另一款海鹽焦糖雪糕,焦糖味亦非常香濃,個人比較喜愛。
2020-08-22
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
  • 一口牛
  • 雪糕
  • 牛肉飯
  • 關東煮
2020-08-29 2758 views
上次3月尾去過旺角「牛肉Buffet」食過一次,覺得唔錯,最近8月9日係尖沙咀都新開了一間,咁一於再去試吓這間新開的餐廳今次有「燒肉定食」或「放題」菜單,最後我們揀左「LV2 美國見島特選和牛放題 $288」,有64品種食物可以揀,限時100分鐘餐廳有專門負責執枱的「執枱專員」;另外,抽氣系統是從火爐邊向下抽走,這些都值得一贊👍LV2 放題 雖然比「LV3 美國SRT極上和牛放題 $338」較經濟(平$50),但個人覺得 LV3 較美味價格💰:$316.8 ($288 + $28.8)味道😋: 一般

價格💰:$316.8 ($288 + $28.8)

味道😋: 一般
牛角Buffet開咗第二間新分店啦!上網見到美麗華8月9號開張,menu幾特別,分lv🤣LV.2擺明係和牛入門級,平日$258就有100分鐘,生啤任飲+$30,抵食!第一碟自來雜肉,牛脷好掂!一口牛都不得了,唔係乾爭爭、咬唔開個款!雞腎、豬腸 👍👍👍內臟處理得宜,燒埋真心正!好推介!燒牛肚👍👍食完一定讚,記得注意個火。牛肩脊唔岩我口味😂牛舌揀味噌味!會冇鹽味咁咸🧐🧐多春魚同埋石斑魚柳🤏多舊魚雪糕好正,有兩部。我鐘意呢部紅茶味mix海鹽味,扭紋左好似冇扭到咁...原來撞晒色😂😂仲有關東煮

第一碟自來雜肉,牛脷好掂!

一口牛都不得了,唔係乾爭爭、咬唔開個款!

雞腎、豬腸 👍👍👍內臟處理得宜,燒埋真心正!好推介!

燒牛肚👍👍食完一定讚,記得注意個火。

牛肩脊唔岩我口味😂牛舌揀味噌味!會冇鹽味咁咸🧐🧐

多春魚同埋石斑魚柳🤏多舊魚

仲有關東煮

2020-08-20 1680 views
100分鐘實在時間不夠,今次中午時間去,唔洗點等位,入座後就開始一直不斷燒,不斷食,不斷燒,不斷食😩😩😩,連傾計都無時間,既然都100分鐘,點解唔直接120分鐘,真係好趕。環境尚可,如果坐位再闊少少就更好,現在限制坐位數量就可以話隔離無人坐,如果正常情況就真係會幾窄,燈光有D陰暗,光少少洗最好,場地整體乾淨整齊,有提供消毒搓手液,但就是缺少了供應濕紙巾😌😌😌。職員服務很好,由門口帶位,出菜,收盤的服務員都很有禮貌,會主動更換燒烤網,食物方面就正常,上次食過Lv3,今次選擇了Lv2,因為兩者其實分別真係不大,Lv2沒有要求可言,就是能吃得飽😂😂😂不是最差,也不是最好,就是“““肉的溶雪時間可能要留意一下”””太冰的情況下出菜,立即放上網燒,是不能燒到D肉好食,如果$283同一個價錢,其實有其他燒肉放題可以選擇,同一條街都有,服務是好的,希望在食物上有所改善。

服務是好的,希望在食物上有所改善。
Lv2
今日停止減肥一天😂牛角buffet大滿足😋我地揀左level 4~澳洲和牛放題😋全程專注地食澳牛同海鮮用app order, 服務員超快就送到!45分鐘已經食得飽飽,又滿足最後食埋冷麵同雪糕~😋
2020-08-17
$380 (Tea)