Restaurant: Gyu-Kaku Buffet (Mira Place 1)
Info:

2021-06-11 1422 views
第一次來食牛角,環境好靚個場好大,接待員好熱情有禮詳細解釋如何選餐和有得入會做會員。雪糕有4款口味,汽水和果汁各4-5款,有咖啡丶茶丶朱古力飲品,自助區仲有甜品丶沙律丶冷盤小食丶醬料丶紫菜絲丶白飯丶湯。紫菜絲+飯真心推介👍🏻點餐用QR code點,上菜速度快,和牛丶牛舌丶炸雞翼丶燒菠蘿丶金菇⋯基本上所有野都好食青口丶多春魚反而唔好食。我哋今日揀係午市Level 2,肉類選擇一定夠食,唔會冇乜揀👍🏻

點餐用QR code點,上菜速度快,和牛丶牛舌丶炸雞翼丶燒菠蘿丶金菇⋯基本上所有野都好食[呲牙]

青口丶多春魚反而唔好食。

2021-06-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
食物就唔多講啦。牛肉好味,野食豐富。唯獨對佢既雪糕好失望。因為真係好難食,又唔軟滑。講番食牛角buffet 既攻略。唔知有冇人次次去到牛角buffet都要排好長隊,排到十世都食唔到甘。連book位都要早好很多日先book到食飯時間。所以本人食牛角buffet食到有少少攻略。首要download “Kabu” 尼個app. 然後如果你要係5:30pm-5:40pm左右尼個時間開始係個app到網上取票。甘張票就會好大機會可以食到食飯時間(6:30-7:30)。但如果一遲左既話,就真係要等到食第二輪先可以食。小小攻略分享。不喜或無用勿插。多謝!!
2021-05-22
2021-05-24 1430 views
初試牛角午市定食烤肉100分鐘($142要加1)套餐只能選兩款肉,不可再添我選了B食腹胸肉及肩脊肉,每款肉好似都有八片,出邊有任食前菜小食任飲吧😋肉,沒有令人失望啦😋食烤肉咁油膩,當然要先食沙律墊一墊先,沙律全部用樽裝口,只要打開蓋落沙律醬料,關蓋搖勻就食得😆(兩款沙律醬揀)好衛生,所有任食的食物,都用碗裝,上面再用保鮮紙包好。因為太耐冇食既關係,今次朋友介紹話要食個飯,白飯撈大量紫菜和蔥再落埋醬料,就會做到好味到食兩碗既飯😆(有水牌教點整)發現新大陸,原來洋蔥切開可以就咁燒,水份不會因為高溫烤的原因而流失😂因為掛住傾,連甜品都唔記得食,只是食了雪糕🍦雪糕杯非常脆100分鐘,其實都夠食,夠時間傾偈❤️
初試牛角午市定食烤肉100分鐘($142要加1)
套餐只能選兩款肉,不可再添

肉,沒有令人失望啦😋

好衛生,所有任食的食物,都用碗裝,上面再用保鮮紙包好。

因為掛住傾,連甜品都唔記得食,只是食了雪糕🍦雪糕杯非常脆

100分鐘,其實都夠食,夠時間傾偈❤️
2021-05-24
$155 (Lunch)
2021-05-12 1478 views
環境真係要大讚,樓底夠高,光線分明,帶動一個好好氣氛,完全高級晒。相比旺角牛角buffet ,呢到真係好好多,試過都唔會番旺角食。食物就應該間間都一樣,尤其是肉類應該一樣,但配合環境影響下,食都食得開心好多,佢就算用板隔開,啲板都有心思,一啲都唔流。如果講到自助吧食物就款式比較多,連雪糕機都有兩部,合供四走雪糕,呢到都比旺角好,值得一讚。整體上感覺好好,每次下午去只食最高級定食100分鐘都係$299(未計加一),都覺得好滿足。尖沙咀牛角buffet 值得一試。
尖沙咀牛角buffet 值得一試。
2021-05-12
$330 (Lunch)
2021-05-08 1327 views
上次食過旺角嗰間牛角buffet覺得唔錯,今次終於嚟尖沙咀分店試吓。。。首先,我哋3個人老冇咁早放工,所以食唔到六點前入座唯有食正價!不過攞飛係要有好好嘅策略,五點前攞飛仲好快有得入咗,不過一過咗5:45就好難攞飛啦,我用Apps攞飛之後去到店舖就撳咗一張飛,結果個Apps個號碼過咗我唯有等嗰張飛,好彩都唔係等咗好耐就入咗座啦!我哋真係好後踩坐一張好舒服嘅卡位,其他我覺得啲位就比較逼夾,所以食嘅話我覺得三個人會好啲希望可以要求坐卡位。至於食物方面我哋揀咗呢level 3,為免浪費我哋冇要到送嗰幾碟豬同雞,我哋幾個都係牛魔王所以都係主力叫牛,頭一轉啲肉都好靚仔,第二轉第三轉都麻麻哋,之後第四轉就好番d。我覺得好多唔同的牛肉部位都唔錯,不過比較粗的牛肋條,我覺得冇咁好食其他牛肉都OK,不過牛柳粒就要控制下火候漏單情況都唔算太嚴重,不過我哋order可能係10片牛肉佢只係俾6片。有一次試過出俾我哋嘅牛肉仲未融雪,燒起嚟啲味道唔太好食!出邊自助形式攞的食物,我朋友覺得關東煮好好味,我都試咗少少的確唔錯。我朋友超級喜歡吃紫菜少汁佢哋仲整咗個長返嚟點牛肉覺得超正,如果鍾意食蔥的朋友一定要加埋,我就

出邊自助形式攞的食物,我朋友覺得關東煮好好味,我都試咗少少的確唔錯。我朋友超級喜歡吃紫菜少汁佢哋仲整咗個長返嚟點牛肉覺得超正,如果鍾意食蔥的朋友一定要加埋,我就唔鍾意,我知道點餐有得點蔥,不過唔知係乜嘢因為我唔食😹

食到一半我見到出邊真係超級超級超級多人所以如果要食嘅話真係要訂枱又或者早一點攞飛又或者叫多幾個朋友喺Apps度禁飛
2021-04-09 1904 views
我哋已經知道會好多人排隊,所以先網上拎飛,之後喺海港城行返過嚟,等咗一陣就入得去,入到去環境幾好,今次我哋坐得好近攞嘢食嘅地方。我哋今次揀咗level 2 ,一開始當然攞牛角飯啦,好好食呀,我成日都食晒,之後開始燒牛^_^Level two嘅牛肉比較韌,麻麻哋,反而豬頸肉同雞俾我哋有驚喜!攞嘢食嘅地方都算衛生,嘢飲都幾多選擇So far都唔錯,下次我哋都應該會是level4先得
我哋今次揀咗level 2 ,
攞嘢食嘅地方都算衛生,嘢飲都幾多選擇
So far都唔錯,
下次我哋都應該會是level4先得

2021-04-06 2270 views
我同朋友二人去食100分鐘燒肉任食。呢度嘅燒肉任食分5個level嘅餐,我今次食左Level 3 美國SRF和牛放題(包括100款生熟食物)。因為係星期六Lunch,所以係屬於早割時段每位$338。原來呢個餐唔止包美國SRF和牛,連Level 2嘅美國見島和牛都可以order。食過兩種牛之後,個人覺得美國SRF和牛嘅肉味比較出而且油脂分布更平均。熟食方面,我就唔係叫左好多,但真心覺得炸芝士蜜糖年糕超好味。外脆內軟,一流,不過好肥。自助區可以拎白飯、紫菜、沙律、關東煮同甜品。因為太多野食,其實100分鐘真係唔係好夠。如果可以120分鐘就好喇。

自助區可以拎白飯、紫菜、沙律、關東煮同甜品

2021-04-02
$372 (Lunch)
已經聽過好多人都大讚牛角正,燒肉好好食,但我一直都無食過🤣今次去左牛角𝗕𝘂𝗳𝗳𝗲𝘁試吓係咪真係咁正先(•̀ᴗ•́)و尖沙咀美麗華分店好大,樓底好高,坐得好舒服,星期五嘅𝗹𝘂𝗻𝗰𝗵 𝘁𝗶𝗺𝗲去到都唔洗等位~.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 7.5/10 (下次要試貴啲嘅套餐!)🌟.《套餐𝗕 豪華食べ飲み放盟題》$288 🌟7/10🌟♡︎ 炸雞 - 大推呢度嘅炸雞同炸雞翼都超好食🤣成餐飯最驚喜!♡︎ 關東煮 - 有多款唔同嘅關東煮,有一款有麻糬喺入邊好特別好好食!♡︎ 雪糕 - 有四款唔同口味嘅𝘀𝗼𝗳𝘁 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲;睇得又玩得,最鍾意朱古力味~♡︎ 一口牛 - 唯一覺得唔錯嘅肉類,口感唔錯,咬落又有肉汁!整體來講,呢個套餐肉質真係麻麻,唔係差,但無咩邊款食完大驚喜,印象深刻( ´ ▽ ` )不過100分鐘真係有啲趕,都係鐘意慢慢燒,慢慢食~.本身其實諗住問下會唔會可以我同男朋友一張檯,唔食牛嘅媽咪坐隔離枱,咁我哋就可以食貴
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.8/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7/10
🌟
《套餐𝗕 豪華食べ飲み放盟題》$288 🌟7/10🌟

♡︎ 炸雞 - 大推呢度嘅炸雞炸雞翼都超好食🤣成餐飯最驚喜!

本身其實諗住問下會唔會可以我同男朋友一張檯,唔食牛嘅媽咪坐隔離枱,咁我哋就可以食貴啲嘅套餐,靚啲嘅牛,不過店員好𝗶𝗻𝘀𝗶𝘀𝘁一定會放陌生人係我哋中間,隔開我哋🤣都明白嘅~所以我哋最後都係一齊食𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹 𝟮套餐𝗕,𝗽𝗼𝘀𝘁左𝘀𝘁𝗼𝗿𝘆後勁多人都話起碼要食𝗹𝗲𝘃𝗲𝗹 𝟯,唯有下次再試啦!
牛角𝗕𝘂𝗳𝗳𝗲𝘁
初初以為一個鐘夠㗎原來唔夠㗎、太多嘢想食,任食嘅話其實好多牛肉食、但因為我食唔到咁多肉唔係食肉獸就揀咗定食~佢其他嘅配套其實都夠你飽,而且100分鐘嗰個定色係有十幾片牛肉㗎都夠晒!60分鐘得8片定六片唔記得咗~100分鐘嗰個就多一半咁樣囉!飲嘢嗰度呢佢分開咗兩部機前後一部,佢有隻茶都幾好飲㗎!果汁同埋嗰個香茅汁就麻麻哋。另外雪糕見到都係呢個茶味,都OK!不過個窩夫真係可以唔好食啦好難食!食牛角飯好開心因為最鍾意食紫菜同蒜蓉!落好多紫菜加蒜蓉汁好正!同埋啲牛肉都唔錯!百幾蚊好似食buffet咁樣!晏晝來講都抵食呀!服務都唔錯啊!仲有關東主任食、飯任裝~
食牛角飯好開心因為最鍾意食紫菜同蒜蓉!
落好多紫菜加蒜蓉汁好正!
仲有關東主任食、
飯任裝~
2021-02-09 12227 views
朋友為我慶祝生日,預早兩星期前訂座。因這家餐廳非常難預約的,能夠成功預訂座位已經使我很感恩。我們點了Level 2 的餐牌,食物種類繁多,未能一一盡錄,以下把重點給大家參考一下:和牛肩脊肉 (上)有別於其他放題燒肉店,這裡每一件生肉保持彈性和軟腍,不會雪得堅硬而變成「牛肉乾」一樣,而雪花紋亦清晰分明。放在網上烤至變色已可享用,入口肉汁豐富,可嘗到和牛的鮮味,不用加任何調味。和牛一口牛 (下)切得一口的大小,烤過後仍腍身柔軟,同樣肉汁豐膄,牛肉味濃,像人間滋味,一吃難停。牛肉以外的食物亦有很多種類,例如:青口把它放在網上,不一會已見它殼內的汁液在沸騰,令我們垂涎。青口新鮮,味道清甜。石斑魚柳 (左)我們把燒得帶點乾身,肉質煙韌,魚肉味濃。多春魚 (右)其實燒多春魚有點難度,魚皮和網很容易黏起來。味道方面,正正常常,沒有甚麼特別。關東煮日式風味食品,白蘿蔔吸收了清湯的味道,亦甜入心。「福袋」的腐皮軟腍滑身,亦吸收了清湯的精華。不得不提是白飯,食物臺上有指示牌,提議客人在白飯上加紫菜、蔥和燒牛肉汁。我照著做,軟熟的米飯,淋上了牛肉汁,再把剛燒好的和牛配熱辣辣的白飯,好吃得難以形容!到尾聲就要

和牛肩脊肉 (上)

和牛一口牛 (下)

牛肉以外的食物亦有很多種類,例如:

青口

石斑魚柳 (左)

我們把燒得帶點乾身,肉質煙韌,魚肉味濃。

多春魚 (右)

關東煮

到尾聲就要吃甜品了,我拿了泡芙和奶凍。前者內裡的忌廉牛奶味極濃;後者表面用忌廉做的花很精緻,奶凍質感結實,有飽肚感。

最後拿了一杯北海道8.0牛乳雪糕,軟滑無比,牛奶味濃郁,再加上微甜的味道,有甜蜜蜜、幸福滿瀉的感覺。

有別於其他同類型放題店,以下多方面須讚賞的:-

1)給予信封放口罩。
2)冷氣夠勁度,保持空氣流通,餐後衣服不會留下烤肉的氣味。
3)有「執枱專員」,減低交差感柒風險
4)甜品和沙律菜用保鮮紙/膠蓋覆蓋好,保持衛生。其實這方面會令食肆花更多時間預備。
5)由點菜到食物送來時間極短。
6)給我們結帳時沒有催促/「趕客走」的感覺。

總括來說,這是不錯的用餐體驗。
2021-02-07
Type of Meal
Lunch
Celebration
Birthday
2021-01-30 2791 views
食得牛角嘅都知,你唔預早拎定飛嘅話真係等到2046。好彩我地拎完飛之後,先去dondondondonki到掃零食,買到咁上下行過去,啱啱好等多兩張枱就到我地喇。行到咁攰,當然要盡情咁食啦。每一次同呢個朋友去食飯我都可以做癈人,因為佢好樂意咁幫我燒晒啲肉,而佢又燒得啱啱好喎。咁好啦。我惟有做無貢獻果個,坐定定係到等食啦。雖然話每次食完個身都會一大陣味,但無咩所謂啦。最緊要係食得開心丫嗎。係咪呀?哈姆太郎。
2020-12-03 3726 views
食店改制尾班車, 明天就只能二人對食啦, 所以今天大小鬼一齊出嚟吃番餐, 為了確保質素選了四級 套餐, 最高為5級, 這裏的防疫隔板做得很堅固美觀, 座位也寬闊舒適。 坐下不久侍應 送上頭盤, 內裏有雞肉牛肉牛舌等等, 這裏採用QR code點餐系統, 也很方便, 點了不同的牛肉, 其實款式也不多, 吃了感覺質素一般, 問問侍應才知道點那些是四級 級別的牛肉,( 應該一早話畀客人知), 很期待地, 很可惜牛質地也是一般, 這家主打燒肉的店 ,肉的質素竟然這樣, 真是令人失望。 唯一值得推介是大蝦, 新鮮彈牙。 還有最大壓力是食用限時100分鐘, 燒肉由生到熟也有一定時間吧, 這樣有壓力不爽的吃法,我以後也不參加了。
小小背景:由今年真正接觸燒肉一個月基本上食2次牛角,一開始食LV2覺得好正,心諗點解世界上有D咁好食既野,慢慢食到LV3覺得原來仲正, 到最後食LV4覺得人生到左另一境界再食唔番LV2,3既垃圾肉。每次有fd問我有咩好食我都一定推牛角LV4燒肉,400蚊有咁既實力真心抵讚。 (LV5成700蚊唔捨得食而且多脂肪應該好快食濟)正題:今日早左放工去食早割5點7去到旺角店有個店員企係門口話有確診者到過所以唔開,我即刻飛去TST店岩岩好5點55分趕到早割。之前食左10幾次都係食旺角店因為聽人講旺角店最多人食D肉係好D, 但今次疫情關係抱住TST店唔會差太多既心態來左一戰。In short 3隻字: 好L失望。燒肉傳說係話頭盤一定係比最好你(先唔講個肥膏位)之後愈比愈差, this is so true 但無諗過第2輪開始已經係垃圾, 你可以見到D紋已經係同LV2果D無分別之後有一輪D紋有番小小小小起色,但雪都未溶好難燒得好我第一次食100分鍾食到70分鍾已經熄左個爐食唔到落去, 比400蚊完全唔知食左D咩...唔會再幫襯牛角,想要個會藉PM我 FREE.THX
小小背景:

正題:

之後有一輪D紋有番小小小小起色,但雪都未溶好難燒得好

2020-12-01
當你同d fd好想食牛肉放題🍴但係趕唔切訂牛大人食牛角buffet都係1個唔錯既選擇😌💕Friendly reminder🔔🔔記得用app預早拎定飛🙆🏻‍♀️walkin 1定有排未輪到你🥱當日已經下晝4點幾拎左飛,諗住7點幾去到實無死🤔點知係咁入d金卡member reserve左既枱最後等到9點先入到座😢好肚餓1定要食番夠本先走!!我地揀左個Level 3放題100樣選擇 食燒肉始終美國牛好食過日本和牛主打 美國SRF和牛🇺🇸🐮好食😋😋😋塊塊油脂分布好平均唔駛點醬已經好好食🤤其他豬肉雞肉就普通貨色 正常野前菜 甜品 飲品 蔬菜🥬任食佢個巨峰梳打唔會好甜 幾好飲🥤
當你同d fd好想食牛肉放題🍴

walkin 1定有排未輪到你🥱
當日已經下晝4點幾拎左飛,諗住7點幾去到實無死🤔
點知係咁入d金卡member reserve左既枱
最後等到9點先入到座😢
好肚餓1定要食番夠本先走!!

我地揀左個Level 3放題
前菜 甜品 飲品 蔬菜🥬任食
佢個巨峰梳打唔會好甜 幾好飲🥤

2020-10-02
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
$350 (Dinner)
2020-11-24 1625 views
早割1800前入座有9折,但星期一85折,仲平啲。食過都知1800後就會開始多人,無book 位真係要等好耐,我試過等2個鐘先有得食。sorry 無相因為得100分鐘,趕住食。服務態度:上菜快,清晰,態度好環境方面:四周小小嘈,但完成不影響傾計,談心,因為有玻璃同其他位相隔,但枱面面積小咗,唔係好夠位放食物。食物質素: 我不多講,只講Lv4. 澳洲和牛,每次切出嚟買相都會有啲分別,但其實食落係一樣咁好味。大火燒兩邊,唔好太熟。有大蝦好新鮮。蠔就一般,有小小腥味。性價比:高總結:如果唔捨得食真係唔好嚟,因為要食一定要食Lv 4或以上。好味指數

服務態度:上菜快,清晰,態度好

性價比:高

好味指數
2020-11-23
$360 (Dinner)
  • 澳洲和牛