Restaurant: Gyu-Kaku (Windsor House)
Info:

Info:

2019-02-19 420 views
朋友係英國番黎好耐無見 而聽其他人講話牛角個lunch 好抵食咁就去試下我哋每人買咗一個午市套餐B佢跟餐有兩款肉 白飯 沙律 湯 飲品其實都好多野食牛肋肉+丹麥皇冠豚扒 (燒肉汁) $82 肩脊肉+豚肉 (鹽燒) $82我同朋友一齊share 黎食 牛肋肉同肩背肉 食落差唔多唔講都分唔出兩隻肉邊隻打邊隻牛肋肉口感稍微軟身一d 而另一隻就比較un🤔豚肉就無咩特別 肥瘦適中值得一讚嘅係丹麥豚扒 佢睇落無咩脂肪 諗住佢會好硬好un 點知佢出奇地林 而且唔硬 🥴要吐糟一下嘅係 鹽燒嘅肉非常之鹹 😑如果醃嘅時間短啲可能會好食好多🤔
朋友係英國番黎好耐無見
而聽其他人講話牛角個lunch 好抵食咁就去試下
我哋每人買咗一個午市套餐B

佢跟餐有兩款肉 白飯 沙律 湯 飲品
其實都好多野食

牛肋肉+丹麥皇冠豚扒 (燒肉汁) $82
牛肋肉+丹麥皇冠豚扒 (燒肉汁)

肩脊肉+豚肉 (鹽燒) $82
肩脊肉+豚肉 (鹽燒)

我同朋友一齊share 黎食

要吐糟一下嘅係 鹽燒嘅肉非常之鹹 😑
如果醃嘅時間短啲可能會好食好多🤔
2019-01-25
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$90 (Lunch)
牛肋肉+丹麥皇冠豚扒 (燒肉汁)
2019-02-19 377 views
約朋友去銅鑼灣睇戲前食個晚飯,經開炊豕店又未有人排隊,就拿拿臨入去食個快飯。本身好想食呢度最出名嘅豬扒飯,但朋友點了蔥油豬扒飯,我唔想同佢點同一款,因為想大家share 試下,所以我點了肉燥滷蛋撈幼麵(我忘了影相)。先講我點嘅肉燥滷蛋撈幼麵,好多肉燥又多汁,幼麵份量好多,撈勻食,好好味,滷蛋味道不算突出,但我推介鍾意食肉燥嘅朋友要試下呢間肉燥麵。蔥油豬扒飯:我朋友點,我只食咗一舊豬扒,依然厚身,不鞋口,有肉汁!另外蔥油頗多。我朋友覺得好正,好好撈飯。
2019-02-12 615 views
以前唔太中意食燒肉,但自從食過牛角就有啲改觀!大家都會話「牛角飯」係必食,但其實個蒜鹽醬先係精華🤤🤤🤤太正!本身都中意食「牛角飯」,但後來就覺得有啲太咸,就咁白飯配個醬已經win左!可以食到兩碗飯😂肉呢,就中意食牛多啲,同行朋友就中意食雞,要燒到好乾嘅雞hahahhaa 牛舌好好味,厚條個隻!其實牛肉都好食!每次都會叫牛油本菇,好味呀!宵夜時段仲有7折,幾抵!啤酒仲可以任飲,佢個白桃乳酸好好飲,唔算太甜!
以前唔太中意食燒肉,但自從食過牛角就有啲改觀!
2019-01-31 358 views
銅鑼灣皇室堡牛角,食物味道真的很好!!此外,有一位超強的經理Shing Choi! 喺依到真係讚賞佢一下(雖然我已當面讚賞了!)-佢服務態度一流!-落order 快👍🏻-清理桌上食完的碟子也快👍🏻-有禮貌+好nice👍🏻-對餐牌上的認識度也很高👍🏻-當你杯啤酒差不多飲完時,細心地問你要不要refill,好貼心呀,真的值得比like 佢👍🏻牛油帶子,牛油金菇必食
-佢服務態度一流!
-落order 快👍🏻
-清理桌上食完的碟子也快👍🏻
-有禮貌+好nice👍🏻
-對餐牌上的認識度也很高👍🏻

牛油帶子,牛油金菇必食
2018-12-24 729 views
平安夜食個燒肉慶祝聖誕節🎄一行5人,幸好是會員,一早遙距拎飛,去到好快入座,聖誕當然要食豪啲牛角飯必點,必吃!馬上5個牛角飯「青蔥溫泉玉子飯」溫溫的日本米上佈滿紫菜,蔥花再配以溫泉玉子。攪拌後,各樣加在一起意外地非常夾,淨吃牛角飯都已經大滿足!「極上和牛肉眼」豪吃,當然要吃和牛很大塊!很大塊!很大塊!非常好吃!吃下去真的有溶的感覺肉與脂肪的分配剛剛好,會想吃完再吃!*小提示燒的時候要留意火候,因為都較簿身,一不小心就會煮過火了「燒肉六種盛」這個是大集錦,有雞肉、有豬肉、有牛肉,最適合一大班人吃!而且可以選不同的味道,我們選了塩味。肉都很新鮮,吃下去也充滿肉汁,再配搭牛角的燒肉汁,好吃好吃!「黑糖牛油蕃薯」這個基本每次都會點!這個又是好好吃*大提示這個是心機菜,要慢慢燒,每條蕃薯要燒到每邊都是脆脆的,就像薯條一樣,外脆內綿是最好吃!這要看大家的技巧啦「豚肉燒伴泡菜」豚肉是五花腩,整片豚肉都充滿泡菜醬汁,辣味剛好,惜韮菜吸了太多的醬汁,有點太濃。
平安夜食個燒肉慶祝聖誕節🎄

牛角飯

必點,必吃!馬上5個牛角飯

「青蔥溫泉玉子飯」

青蔥溫泉玉子飯

「極上和牛肉眼」

豪吃,當然要吃和牛

很大塊!很大塊!很大塊!
非常好吃!吃下去真的有溶的感覺

肉與脂肪的分配剛剛好,會想吃完再吃!

*小提示
燒的時候要留意火候,因為都較簿身,一不小心就會煮過火了

極上和牛肉眼

「燒肉六種盛」

燒肉六種盛

「黑糖牛油蕃薯」
這個基本每次都會點!這個又是好好吃

*大提示

黑糖牛油蕃薯

「豚肉燒伴泡菜」

豚肉燒伴泡菜
青蔥溫泉玉子飯
極上和牛肉眼
燒肉六種盛
黑糖牛油蕃薯
豚肉燒伴泡菜
  • 香蔥溫泉玉子飯
2018-11-29 737 views
今日有個朋友生日,佢想食燒肉同埋未試過牛角就諗住一齊去試吓啦。聽人講呢間店好多人排隊,所以我哋就做咗少少去排隊,結果我哋6位都等左一個鐘先入座。入到去見到啲價錢都真係幾乖,因為佢一疊可能得六九,所以我哋就決定叫咗一個牛嘅套餐咁佢入面呢就有唔同部份嘅牛。再加上叫咗啲豚肉因為呢一啲會比較平,咁啲牛嚟到啦見到個賣相都唔錯嘅,咁但係每次得好少,所以我哋就食得唔係太飽。雖然個味道其實係OK,但係如果要食飽嘅話都真係要叫好多,所以價錢都真係好唔化算。
2018-08-30
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
2018-11-29 859 views
牛角的午餐一向好抵食!幾十蚊就可以有燒肉 仲要飯任食(可惜weekend 唔供應)做會員都好多優惠 食兩到三次 用啲 coupon 基本上都會回到本牛角質素唔錯,講講今次食咩先牛油帶子~好咸 冇咩鮮味牛角冷麵~好清爽 同燒肉好夾 好開胃燒肉~一向好味 個豬扒的汁係醬油加一隻蛋 個名好靚 叫月見 點左幾好食成日聽人講 鯛魚燒好好食 咁今次就試一試啦 價錢就唔算平啦 $38 2件 唔算大件 但幾好玩好食 外表燒得暖暖地 同有少少脆 入面吉士好夾 食的時候加 cream 幾得意如果牛角可以有多啲 set 係 weekend同晚市 就好啦 單點始終有啲貴 不過耐唔耐一試都唔錯
牛角的午餐一向好抵食

牛角質素唔錯,講講今次食咩先

牛油帶子~好咸 冇咩鮮味

牛角冷麵~好清爽 同燒肉好夾 好開胃

牛油帶子
牛角冷麵
吉士鯛魚燒
吉士鯛魚燒
2018-11-27 499 views
前陣子跟朋友到銅鑼灣牛角餐廳興祝吃生日飯,原本是懷著開心的心情去興祝,結果卻弄得非常掃興。當時因為我們都有了解到店舖11點關門,所以很清楚記得在10點20分左右就已經把賬給結了,卻發現賬單收費出現錯誤與宣傳單張價錢不一,多收了錢。沒想到一波未平另一波又起,有一位男員工的服務態度惡劣,趕著下班似的,三翻四次提醒我們餐廳11點關門,但卻遲遲不清理桌子上已用餐的碗筷,十分矛盾。當我們要求切蛋糕服務時,那位員工用時間不夠的理由拒絕提供此服務,更在興祝期間不斷在旁用挑逗的言語打斷我和朋友之間的對話,十分無禮。個人覺得食物很一般,價錢跟食物質素相比之下也不便宜,服務態度極差,如果不是必要的話以後肯定不會再去食。
2018-11-20
$300 (Dinner)
Birthday
食物還可以,但是某員工態度惡劣在銅鑼灣皇室堡分店為朋友慶祝生日進行晚餐, 期間全部員工態度正常,唯獨一位叫LXX ChXXXX的員工服務態度惡劣, 各種挑逗言語以及在我和朋友說話期間插嘴 十分掃興以及令我們有不愉快的心情. 在1030PM 左右三翻四次(至少4次)向我們說11PM 要關門, 我們第一次就已經聽到了, 不知為何要重複提醒, 在我們切蛋糕時, 不斷打斷我們談話. 收費於宣傳單張不一, 香蒜牛油一口牛在9PM 後收取了我們$75元如果你完全不介意服務質素就可以去, 要不就拿錢買難受

如果你完全不介意服務質素就可以去, 要不就拿錢買難受
2018-11-20
$300 (Last Night Supper)
  • 香蒜牛油一口牛
2018-11-12 481 views
呢排牛角推出夜食限定9點後入座指定食物有30%-50%折扣非常抵食😋最岩成班食肉獸必點既除左肉類之外就緊係莫過於牛角飯仲有牛油燒蠔同帶子都係必食item😋😋自從係學堂操完班之後可以同師兄弟聚首既機會真係唔多了永遠唔會忘記大家一齊捱過凍過既時光心裡面都一直好感激你地係學堂陪伴我渡過失戀既低潮同你地呢班人真係有今生冇來世小編介紹:我叫亞坤新手食評家鍾意煮好野 食好野如果你都係愛吃之人可以follow我既IG同Facebook會有更多既飲食資訊IG: marquezkitchenFacebook: Marquez Au Yeung 亞坤廚房
呢排牛角推出夜食限定

會有更多既飲食資訊

IG: marquezkitchen
2018-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Last Night Supper)
  • 燒肉
2018-10-22 859 views
今日去左皇室堡嘅牛角食牛餐😋😋十二點左右去到,唔係好多人,到點幾開始就差不多坐滿👍唔好以為去牛角,就只係得燒肉呀,佢除咗燒肉之外仲有石鍋飯同拉面套餐,所有餐都有包沙律🥗,湯同飲品🥤我同友人叫咗一個雞肝石鍋飯同一個牛角特選五品燒肉盛合套餐😋😋燒肉盛合套餐包咗牛角飯,唔係普通白飯,仲有得無限追加👍👍沙律🥗湯🥄親子雞肉雞肝飯,個飯好足料,啲料好像仲多過飯,好味😋燒肉盛合,肉好新鮮好有肉味,完全唔會因為平過晚餐就俾咗差嘅肉🥩仲有無限添加嘅牛角飯同飲品😋😋

沙律🥗
湯🥄
親子雞肉雞肝飯,個飯好足料,啲料好像仲多過飯,好味😋

仲有無限添加嘅牛角飯同飲品😋😋
2018-10-11 693 views
本身好少去牛角食野,今次都只係第二次因為個人覺得牛角貴亦唔太飽(今次就中等飽啦,唔肚餓)今次係因為HSBC 信用卡優惠先去食個美國牛牛套餐但只係加左兩個飯埋單都要五百幾個人認為都仲係貴XD主要因為個服務費係收原價既服務費加既飯其實佢每次成碟牛牛雞同豬咁上,我都唔知邊部分打邊部分如果有D 說明就更好(本人無咩肉類知識)海鮮只有廣島蠔同細細隻帶子個人認為加多兩隻蝦會更加配得起海鮮套餐LI 個名沙律個人覺得唔錯秋葵ok青瓜配菜就辣左D 同行友人就食唔到每人配兩杯野飲就太多(個人覺得飲酒抵d)第二杯我地想叫果汁拎走但佢話無哂個人覺得係太多人咁做佢先話無哂(因為隔離枱都係咁做XD)個人認為兩種口味都唔錯又唔太甜正
本身好少去牛角食野,今次都只係第二次
因為個人覺得牛角貴亦唔太飽(今次就中等飽啦,唔肚餓)

今次係因為HSBC 信用卡優惠先去食個美國牛牛套餐
但只係加左兩個飯埋單都要五百幾
個人認為都仲係貴XD
主要因為個服務費係收原價既服務費

加既飯

其實佢每次成碟牛牛雞同豬咁上,我都唔知邊部分打邊部分
如果有D 說明就更好(本人無咩肉類知識)

海鮮只有廣島蠔同細細隻帶子
個人認為加多兩隻蝦會更加配得起海鮮套餐LI 個名

沙律個人覺得唔錯

秋葵ok
青瓜配菜就辣左D
同行友人就食唔到

每人配兩杯野飲就太多(個人覺得飲酒抵d)
第二杯我地想叫果汁拎走
但佢話無哂
個人覺得係太多人咁做佢先話無哂(因為隔離枱都係咁做XD)

個人認為兩種口味都唔錯
又唔太甜
2018-10-07
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$280 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
2018-10-10 481 views
友人買了某飲食集團的會員卡,而牛角便是其中一間可享有優惠的餐廳,當然唔好浪費那些優惠!於是今天便到銅鑼灣分店嚐試牛角的午餐,可能時間尚早,所以餐廳還未滿座,我們一行三人,為了可以嚐到不同類型的燒肉,於是便選擇了餐牌上的A($95)、B($82)同C($69)三個不同類別的餐來分享。套餐還包括了一碗湯、一碗沙律同一杯飲品。湯和沙律味道都很一般,每種肉類只得四件,而當中的丹麥皇冠豚扒就只得一件。係眾多肉類中,骨付牛肋肉較為突出,本身的至愛是牛舌,但略隒太薄,沒有口感,其餘也是一般。至於飲品我們三人當中有兩位選擇了熱咖啡,但真的令人很失望,除咗夠熱之外,咖啡味道是很濃烈但不知為何會帶點燒燶的味道,實在飲不下去,而另外一位友人則選擇了熱奶茶,同樣是只飲了幾口便要放棄,因為奶茶根本不熱。

2018-10-09
Type of Meal
Lunch
自從做左牛角集團會員(原先係因為成日食牛涮鍋所以加入😂😂 後來食多左牛角),每次食燒肉都放棄韓燒。因為愛上日本燒肉既味道,最重要係肉一早腌好而且有多種口味選擇。原先覺得牛角貴同分量不多,但精明既我計落每碟分量不及韓燒多 但價錢相對相宜 因為同一個價錢呢到可以叫多幾款不同既肉,而韓燒可能淨係食到個豬五花好啦廢話小講,友人生日一行五人無預約情況下係繁忙時段前入座。會員優惠卷換左一份牛套餐,誰不知聰明既朋友無聽人講叫多一份。可知道份套餐有牛胸肉 和牛粒 壺漬牛肋肉 etc 多叫一份實在係有挑戰大胃王既念頭因爲我地仲叫左兩個牛角飯, 拉麵,豬頸肉x2,沙律,泡菜豬,蝦,帶子。。。。。。。。仲未數完 所以話專心上堂既重要性,最後係食唔哂仲要哂牛角飯 (評分 9/10)可知道呢一個唔係普通既飯,中意紫菜既我認為加紫菜入任何食物都咁好味我試過加朱古力 shuuu~ 當然呢到就係要加最重要既牛角燒肉汁,令呢個飯更升一級。蛋黃蝦 (評分:7/10)蝦肉質爽而且鮮,不是我最憎既玻璃蝦 但蛋黃醬加熱又有另一番滋味。但整體係好食既辣味豬五花肉 (男友評分:8/10)由張相都見到牛角落醬從不手軟,豬五花分佈平均

所以話專心上堂既重要性,最後係食唔哂仲要哂

牛角飯 (評分 9/10)
我試過加朱古力 shuuu~
當然呢到就係要加最重要既牛角燒肉汁,令呢個飯更升一級。

蛋黃蝦 (評分:7/10)

辣味豬五花肉 (男友評分:8/10)
由張相都見到牛角落醬從不手軟,豬五花分佈平均,而且腌得入味 正

牛油帆立貝 (評分 7/10)
不過不失,有牛油相信又係好難整得唔好食,帆立貝無腥味但煮熟後會再細粒啲

泡菜豬五花 (評分 10/10)
可以選為呢到第一位,有九菜同泡菜再加蒜係底 上面加上辣汁既豬五花 當煮熱之後 泡菜會有汁豬五花更入味而且唔會老,送飯一流
諗起都流口水

我相信呢個係八至九人份量,仲要未上齊

牛角冷麵 (評分8/10)
麵食之王既我,麵質爽口 岩哂食完燒肉去油膩。湯底有豬骨再加上清爽柚子

2018-09-01
$250 (Dinner)
  • 牛角冷麵
2018-08-26 1172 views
平時晚上經過牛角都有人排隊,自己唔鐘意等位,所以冇食過晚市。當日係朋友提意去食午餐,我當然話好啦,一直都想試!我地過左3點去到,唔洗等位之餘,原來3點-5點係下午茶全單仲有7折,加一另計!好抵之餘環境仲要舒服,靜靜地,岩哂慢慢食慢慢燒傾下計!叫左2個唔同既set試下,牛本身靚靚地既話燒完唔洗點汁,已經好好食,喜歡其牛味都濃啊!個紫菜溫泉蛋飯都係加$11就有!我覺得一定要食,可能自己好鐘意食溫泉蛋,我覺得撈埋紫菜同飯好好味呀!記得每人都係$140左右就食到啦👍🏻
平時晚上經過牛角都有人排隊,
自己唔鐘意等位,
所以冇食過晚市。
當日係朋友提意去食午餐,
我當然話好啦,
一直都想試!
我地過左3點去到,
唔洗等位之餘,
原來3點-5點係下午茶全單仲有7折,
加一另計!
好抵之餘環境仲要舒服,
靜靜地,岩哂慢慢食慢慢燒傾下計!
叫左2個唔同既set試下,
牛本身靚靚地既話燒完唔洗點汁,
已經好好食,
喜歡其牛味都濃啊!
個紫菜溫泉蛋飯都係加$11就有!
我覺得一定要食,
可能自己好鐘意食溫泉蛋,
我覺得撈埋紫菜同飯好好味呀!
記得每人都係$140左右就食到啦👍🏻