2017-06-25 911 views
天氣咁熱都無阻我食燒肉既心情,牛八星期一至星期五午市8折好抵食,同媽咪一人一個午市定食另加一份牛舌,跟餐餸牛骨湯,涼拌菜,珍珠米飯同埋飲品一杯。跟餐嘅兩份牛肉都好好味,好新鮮,牛舌好爽口彈牙好好味。但杯柚子茶怪怪地好唔岩我口味最後都係$160,食到飽飽而且好好味,抵食!

最後都係$160,食到飽飽而且好好味,抵食!
兄弟有免費飛,身為兄弟,當然即刻上刀山落油鍋幫手睇戲,誰知原來是看毒誡,正所謂: 一要看毒誡,興奮感無晒。我想看完這套戲最大的感受是除了要戒毒之外,仲要戒粗口。終於捱完死唔斷氣的結局,荷里活廣場正在做戲飛折扣推廣活動,又很久沒有吃過日式燒肉,於是去了牛八和牛,誰知要光顧極尚任食套餐才可享有9折優惠,另一個套餐就是2位起午市套餐就有85折優惠,身為精明消費者的我們當然選擇85折優惠,反正可以追加午市定食,當然,我們經過多年的填鴨式教育訓練及使用現今最精密的科技計算,家中的小朋友千萬不要亂學。是咁的,如果是極尚任食,粗略計算需要磅水$500,9折後都$450,如果是選擇午市定食,將追加優惠計算在內,就只須若$250左右,結果一如所料,兩人只需$230,不過注意午市定食只適用於星期一至五而已。Oh,我好似未形容眼前的食物是多麼的美味,肉質是如何鮮嫰,侍應服務態度是如何真善美,不過算了,我知你都聽慣了,我們還是直接去高潮吧。我們點了G牛肋肉&豬頸肉定食(醬汁/鹽醬)、J海鮮定食,牛舌(鹽醬)、還附送牛尾清湯、前菜及飲品,整體感覺都算新鮮(最緊要新鮮),肉汁美味,再加上專人服侍,我只是負責吃,感

我們點了G牛肋肉&豬頸肉定食(醬汁/鹽醬)、J海鮮定食,牛舌(鹽醬)、還附送牛尾清湯、前菜及飲品,整體感覺都算新鮮(最緊要新鮮),肉汁美味,再加上專人服侍,我只是負責吃,感覺就如 "森林和原野是多麼的美好,親愛的朋友,你幫我燒肉嗎?"
2017-05-15 5576 views
上網知道荷里活開左間生活雜貨店Zakkaya ,我專登黎行下,行完之後突然之間想食燒肉,就見到有間燒肉放題,門口有大大menu~價錢分為四種~我同我條佬擇左$238/位 既set,食物款式好多,雖然呢個set不包海鮮,不過見到個menu都己經知足夠我地食到飽,限時2個鐘裡面環境昏暗,座位好寬闊,好舒適!一開始會送個拼盤先,之後就自己點⋯太肚餓既關係,同埋一心入黎主要都係食牛,所以第一round 點左好多牛舌,牛肋肉,肩脊肉加少量豬腩片,豬頸肉⋯基本上都係同款肉但不同味~醬汁,盬醬~每種味道我都叫二三片試試⋯錦多款肉我比較中意牛舌,好有咬口,好爽,其餘的肩脊肉,雞肉,豬肉肉質都好軟稔..唯一係一口牛肋肉真係好un,un到咬唔到..另外第2 round 叫左南瓜,雜菌...南瓜切成u字形好厚身 ,雜菌份量都好多~食錦多肉,一定要食d 菜去消除油膩~叫左溫泉蛋沙律..生菜車厘茄好新鮮⋯撈埋蛋汁食.. 好味道~ 我自已食左2碗添haha ..每人可以點二杯飲料同一個甜品埋單前我地擇左單球雪糕,窩夫配雪糕~重要係柚子味

裡面環境昏暗,座位好寬闊,好舒適!

一開始會送個拼盤先,之後就自己點⋯

加少量豬腩片,豬頸肉⋯

基本上都係同款肉但不同味~醬汁,盬醬~
每種味道我都叫二三片試試⋯
錦多款肉我比較中意牛舌,好有咬口,好爽,
其餘的肩脊肉,雞肉,豬肉肉質都好軟稔..
唯一係一口牛肋肉真係好un,un到咬唔到..

另外第2 round 叫左南瓜,雜菌...
南瓜切成u字形好厚身 ,雜菌份量都好多~

食錦多肉,一定要食d 菜去消除油膩~

每人可以點二杯飲料同一個甜品
埋單前我地擇左單球雪糕,窩夫配雪糕~
重要係柚子味

2017-05-10
Type of Meal
Dinner
2017-05-14 881 views
今晚同屋企人前往用膳,120分鐘放題,由坐低到埋單前嘅服務差到同冇服務一樣。首先,我地明明四個人入去,佢就擺得三套餐具同埋個爐吾着,叫個侍應(白恤衫應該係經理)俾一套我地同着個爐,佢應完之後行左去,轉過頭攞左個盤去收野,完全無視我地,要叫佢好多次先知有人問佢野。之後拎到餐具,揀好D食物打算落單啦,但離譜到三個人一齊舉手,一係根本冇侍應,一係班侍應都見到當冇野,行左去,完全吾想做噤,搞好耐先落到單。淨係呢幾樣野都浪費左半個鐘時間,但之後D食物梨嘅速度又慢到出奇兼吾跟單出,明明隔離先啱啱坐低,D野重出得快過我地,同埋全部都係生的食物,點解要用10分鐘先出得少少野?對於呢間餐廳,我完全失望,佢地同拖時間出少D野賺多D嘅做法一樣,唯獨收錢果陣最快,呢D手法我覺得好似俾人呃緊噤,佢地冇心搞服務就不如吾好開餐廳啦!我吾會再去架啦!!

2017-05-14
Waiting Time
65 Minutes (Dine In)
$258 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
鑽石山店沒有蔬菜及甜品bar枱,完全跟銅鑼灣店大不同。鑽石山店lunch set只跟一碟肉,一碗飯,一碟配菜及一杯飲品,跟銅鑼灣店配菜放題不一樣,要入座後才驚覺。應該早點清楚於宣傳單張表示每間分店之別!
2017-05-07
Type of Meal