2021-09-14 123 views
今天到屯門工作,屯門的朋友介紹新墟附近有一間Habibs Indian and Middle Eastern food,可以在food court 吃,也可以外賣回家!土耳其烤包是我喜歡的土耳其美食之一,menu花多眼亂的,我個人很愛吃牛,最後我選了這個lamb kebab。此外,其實小店也有各款小食,有pizza、咖哩等,不過一個人一定吃不完,所以我只點了一個kebab。烤卷是即點即製作的,超讚,在門口等侯時已問到香味,回家打開仍然是熱辣辣的,醬汁也完全保留著!啖啖juicy!! 羊肉的份量來說也是很多的,陣陣炭燒味,配上菜絲,絕對啖啖清新!下次可以再encore!!

下次可以再encore!!
HKD80-食物如其名咖哩味香濃,夾住薄餅食好滋味。不妨淋多啲汁喺塊薄餅一齊食,咬落去啲汁唧出嚟。羊肉騷味就已經冇㗎喇,因為香料味濃郁。肉質就夠曬稔。羊肉泡製以及香料的運用我相信係傳統手工製作,因為佢裡面嗰兩個廚師都係印巴裔人士。
HKD80-
發覺自己好似愈黎愈鍾意食🇮🇳印度菜🍽不過今次冇食Roti🫓,食左Kebab🌯~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•▪ Kebab • Roast Beef ($70) 🔥🥩🌯好大條,有手前臂咁長💪🏻即叫即整👨🏻‍🍳熱辣辣🔥,用錫紙包住咁俾你🤲🏻(最好係幫你🔪切開左2️⃣件,再用多另☝🏻張錫紙再捲好🌯)Kebab餅皮🫓軟身,唔會好硬😙入面烤牛肉🔥🥩既份量都幾多,烤過好香😌仲有加左蕃茄 🍅 • 菜絲🥬 • 洋蔥🧅同醬汁,食落唔會乾噌噌,幾好味😎.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•🔺店員係印度人🇮🇳,味道正宗😎🔺11:00-17:00☀️ (星期一至六) 仲有Combo Set優惠 🈹 ($55已經有Kebab🌯 • Chips🍟 • Soft Drink🥤)🔺有素食🌱Menu📖可揀🔺除左Kebab🌯,仲有Salad🥗 • Naan / Roti 🫓 • 咖哩🥘……~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•
發覺自己好似愈黎愈鍾意食🇮🇳印度菜🍽
不過今次冇食Roti🫓,食左Kebab🌯

好大條,有手前臂咁長💪🏻

即叫即整👨🏻‍🍳熱辣辣🔥,用錫紙包住咁俾你🤲🏻

(最好係幫你🔪切開左2️⃣件,再用多另☝🏻張錫紙再捲好🌯)
Kebab • Roast Beef ($70) 🔥🥩🌯

Kebab餅皮🫓軟身,唔會好硬😙
入面烤牛肉🔥🥩既份量都幾多,烤過好香😌
仲有加左蕃茄 🍅 • 菜絲🥬 • 洋蔥🧅同醬汁,
食落唔會乾噌噌,幾好味😎
Kebab • Roast Beef ($70) 🔥🥩🌯

🔺店員係印度人🇮🇳,味道正宗😎

🔺有素食🌱Menu📖可揀

TakeAway
2021-09-08 107 views
其實我幾鍾意食印度菜!之前去澳洲旅行食過一個好正嘅butter chicken,然後就一直念念不忘牛油雞🙈今次去咗屯門呢間印度餐廳食牛油雞,見到店員都係印度人(should be🙈),味道應該幾正宗。呢間餐廳係food court入面,所以其實都可以堂食,不過今次我就外賣返屋企食。即order即整,拎到上手熱辣辣!我返到屋企沖完涼先食啲嘢食都仲係暖㗎。.牛油雞可以配飯或者印度薄餅或者薯條,我揀咗naan,即係印度薄餅。一份有成四大塊naan!連我都食唔曬,留番一塊擺雪櫃諗住聽日加蛋加芝士做早餐🤣牛油雞係用無骨雞件,食落好方便。牛油雞一入口有少少辣,但係我覺得唔會超級辣,辣度剛好。食落番茄陣味都好出,食落有種開胃嘅感覺,越食越滋味🥰感覺配飯食都好正!
其實我幾鍾意食印度菜!

牛油雞係用無骨雞件,食落好方便。

感覺配飯食都好正!
2021-09-04 64 views
屯門gogo mall愈黎愈多美食進駐好多唔同國家嘅菜式都雲集於此今日無啦啦想食咖喱🍛 所以試試呢間印度及泰國菜諗住外賣拎走翻屋企食當lunch原來係分店黎 仲有兩間分別喺觀塘同天后 好似都幾有人氣店員都係外籍人士 更添風味 好似好正宗~餐牌都好多選擇 有kebab,薄餅,咖喱,沙律等等門面都好整理 好清晰我地嗌咗個咖喱 無骨牛油雞配飯 $72除咗飯仲可以揀印度薄餅或薯條~無骨雞食得方便~ 雞件比較細件 一口雞件咖喱呈橙啡色 微微香辣 重奶香 香料豐富配嘅飯亦重米香 軟硬適中

屯門gogo mall愈黎愈多美食進駐
好多唔同國家嘅菜式都雲集於此

今日無啦啦想食咖喱🍛 所以試試呢間印度及泰國菜
諗住外賣拎走翻屋企食當lunch
原來係分店黎 仲有兩間分別喺觀塘同天后 好似都幾有人氣

店員都係外籍人士 更添風味 好似好正宗~
餐牌都好多選擇 有kebab,薄餅,咖喱,沙律等等
門面都好整理 好清晰

我地嗌咗個咖喱 無骨牛油雞配飯 $72
除咗飯仲可以揀印度薄餅或薯條~
無骨雞食得方便~ 雞件比較細件 一口雞件
咖喱呈橙啡色 微微香辣 重奶香 香料豐富
配嘅飯亦重米香 軟硬適中
2021-09-03 75 views
今次叫左個combo set ,每日meun 都唔同,而星期四既係黑椒牛排哈比斯 (厚切),另外再有個薯條同埋野飲。黑椒牛排哈比斯個卷入面有好多料,有黑椒牛排,生菜,洋蔥等等。黑椒牛排剪到細細粒,而且用料一啲都唔慳,比勁多牛排,所以食極都仲有牛排。而且生菜同洋蔥好新鮮,加埋一齊食可以解膩,正🤤薯條份量唔少,而且即炸,熱辣辣冇得彈😆野飲汽水任君選擇以$55 黎講combo 幾抵,有個卷,有薯條同野飲,而且質素又幾好。另外加多左個印度式烤面包🍞雖然食落冇咩味,但個人又好鐘意食🙈而且熱食又真係唔錯😚

黑椒牛排哈比斯

薯條
份量唔少,而且即炸,熱辣辣冇得彈😆

野飲
汽水任君選擇

2021-08-31 64 views
今次試下土耳其食品,陀螺儀kebab,因食物是即叫即製,所以要稍候片刻,但能夠食到熱炳炳的kebab,仍然值得。Kebab入面有雞肉,雜菜及秘製醬料,相當足料!Kebab的外皮口感煙韌,雞肉帶有點燒烤味,再配上不同的蔬菜,和其秘製醬汁。每咬一口都可以食到滿滿的餡料,雖帶點狼狽,但十分滿足!一個人吃的話,實在夠飽有多!店內服務員友善,當我好奇Kebab製作過程程時,店員會刻意放慢動作,並示意可隨意拍照!餐廳位於商場美食區內靠,整個區域內雖有頗多座位,但仍建議先找座位再買美食;場內會有專人幫忙清潔桌子,當食客離開後,很快就會有人整理,衛生環境不錯! 有見店內還有多款的美食和地道飲料,有機會會再次光顧!

有見店內還有多款的美食和地道飲料,有機會會再次光顧!
2021-08-31 49 views
平日成日去gogo mall😂😂好多款食物可以揀 最鐘意係去買下午茶😂 今日比間印度餐廳吸引左 正確黎講係比張相吸引左見到個烤肉好正😂所以即刻落單叫左個烤牛肉Kebab takeaway 拎番屋企慢慢食✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻KEBAB用錫紙包住左 番到屋企都仲係熱既一打開發現有勁多餡😂 d烤牛肉多到就黎跌出黎咁滯😂😂 牛肉唔韌 仲夾左生菜 加埋d醬 夾埋好食!而且一卷真係好大舊 一個人完全食唔曬。。。下次可以兩個人一齊share 😗😗
KEBAB用錫紙包住左 番到屋企都仲係熱既

今天早上還沒吃早餐,中午來到Gogo Mall,我早已饑餓難耐,看到這裡開設了區內少有的印度及土耳其小食店哈比斯燒肉串和咖喱,未嚐過土耳其菜的姨姨有著濃厚興趣,決定午餐試試看。鷹嘴豆是其中一種在中東國家的主要糧食之一,鷹嘴豆有益健康,它富有植物蛋白,維他命,還有膳食纖維,屬超級豆類食物,所以我點上一份油炸鷹嘴豆餅。油炸鷹嘴豆餅毫不油膩,非常扎實,鷹嘴豆味濃厚。若是重口味的話,大家可以跟我一樣嚐嚐無骨牛油雞配印度薄餅,這咖哩雞以牛油熬煮,故味道較濃郁。我挺喜歡牛油咖哩雞的香辛料調味,比一般印式咖哩溫和,不嗆辣,咖哩滋味融入雞肉中,充斥印度風情。個人偏好咖哩配印度薄餅這組合,哈比斯燒肉串和咖哩的印度薄餅即使放涼了也好吃,甚有嚼勁麥香,用手抓著薄餅吃更能感受一下印度人最道地的吃法。姨姨初嚐烤牛肉烤肉卷,她說烤牛肉烤肉卷份量十足,蓬鬆軟綿的土耳其烤餅皮裹著烤牛肉及蔬菜,加入奶酪醬汁,肉餡牛肉以土耳其香料醃漬過,香料味濃重,配合一旁爽脆的菜蔬吃,誘人食慾,好不味美。

屯門新墟戲院隔離嘅Foodcourt 近期又開多左幾間小店!睇戲之前黎呢到填下肚,係個吾錯既選擇😎最近開幕嘅係呢間「哈比斯燒肉串和咖哩」一睇個店名就知係主打土耳其同印度菜🤣.【餐牌】食物品種都幾多,有咖哩,烤肉卷沙拉,印尼炒飯,Pizza等價錢方面合理由於係Foodcourt關係,亦免加一架~.【烤雞燒 $70】烤卷餡料真係爆多,啖啖都係醃入味嘅炸雞肉配上生菜,醬汁等口感豐富,醬汁豐盈又有薄餅嘅小麥香建議加多$18,有埋汽水同印度咖哩角🤓咖啡角口感厚實脆口,入面係印度咖哩薯仔餡
屯門新墟戲院隔離嘅Foodcourt
近期又開多左幾間小店!
睇戲之前黎呢到填下肚,係個吾錯既選擇😎
最近開幕嘅係呢間「哈比斯燒肉串和咖哩」
一睇個店名就知係主打土耳其同印度菜🤣
【餐牌】
食物品種都幾多,有咖哩,烤肉卷
沙拉,印尼炒飯,Pizza等
價錢方面合理
由於係Foodcourt關係,亦免加一架~

【烤雞燒 $70】
烤卷餡料真係爆多,啖啖都係醃入味嘅炸雞
配上生菜,醬汁等
口感豐富,醬汁豐盈又有薄餅嘅小麥香
建議加多$18,有埋汽水同印度咖哩角🤓
咖啡角口感厚實脆口,入面係印度咖哩薯仔餡
2021-08-28
Type of Meal
Dinner
2021-08-29 52 views
雅都商場直上電梯便能到達餐廳,位置絕佳。店舖附近有很多座位選擇。本身好喜歡試不同嘅土耳其、印度美食,香料獨特非常吸引。離遠都聞到呢間舖頭有好香嘅烤肉味,真材實料。今日揀咗咖哩魚,即叫即新鮮製作,見住師傅即席整,熱辣辣。份量非常多,晚餐食都好夠飽。 咖哩味道濃,食得出用多種香料製成,有印度風味,去唔到旅行,食住外國美食止渴。咖哩唔會杰撻撻,配飯、薄餅或薯條一流。今日揀咗薄餅配咖喱,有三大塊薄餅。薄餅厚薄適中,即烤熱辣辣,有淡淡香烤味,令人開胃非常。值得推薦的一間印度土耳其美食,會再光臨。

值得推薦的一間印度土耳其美食,會再光臨。
2021-08-25 41 views
之前去開觀塘見到分店都已經想食,今日竟然進駐大西北!!😍下午茶時間去到grab & go🥳 $55 Combo set 🌯🍟🥤套餐非常豐富🤤🤤🤤有咖哩炭燒雞肉哈比斯(厚切)🫔、薯條🍟、汽水🥤內有生菜🥬洋蔥🧅大量沙律醬😋雞肉雖然唔係嫩滑多汁,但配埋其他配菜醬料,成件事真係好夾🤤令人忍唔住一啖一啖咁咬😋薯條配了一細盒青豆醬🌿點薯條食又多一份清新😋$10 Samosas 印度咖哩角🔺咖喱角比想像中足料👍🏻大大件😍咬落淡淡蔬菜薯仔蓉🥔香料味濃☺️比香港一般咖喱角好食好多🥳總括而言,落單即叫即整,炸物熱辣辣,外賣grab and go食真係好方便😋好大機會會再去食埋其他卡巴卷😋

$55 Combo set 🌯🍟🥤
咖哩炭燒雞肉哈比斯

內有生菜🥬洋蔥🧅大量沙律醬😋

薯條配了一細盒青豆醬🌿點薯條食又多一份清新😋

$10 Samosas 印度咖哩角🔺

Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$55 (Tea)
咖哩炭燒雞肉哈比斯
2021-08-23 73 views
屯門gogo mall 美食選擇太多了,走了一圈,選擇了近門口的小店---Habib's Indian and Middle Eastern food買外賣做晚餐!Kebab是我喜歡的土耳其美食,我選了Kebab Gyros (Roast Chicken), 在小店門口等侯已聞到香噴噴的烤肉味!餐牌的選擇超多的呢,有Kebab,咖哩角,炸豆丸子,中東薄餅,咖哩等等,意想不到呢。我點的烤雞肉卷是即製的,拿上手是熱辣辣的,用錫紙緊緊包著,回到家打開仍是熱辣辣的,跟堂食無分別。烤雞肉的份量很多,烤過特別香,陣陣炭燒味,雖然烤焗過,但絕不影響口感,肉質仍然很嫩滑,配上特別的醬汁。每啖都吃到洋蔥絲和椰菜絲,很清新,別有一番滋味!

每啖都吃到洋蔥絲和椰菜絲,很清新,別有一番滋味!
2021-08-22 54 views
放工後來到雅都商場gogo mall新開哈比斯烤肉串和咖哩店,有土耳其印度美食,每日11am-5pm有特價餐。店舖有kebab,沙律,印度薄餅,炒飯,咖哩,我點了烤雞卷Kebab Chicken Tikka $68。拎上手發現幾大一條,店員會幫忙切開一半。本身以為會好重香料味,點知食落幾fresh健康。入面不少烤雞肉絲,仲有不少蔬菜夾住,如生菜、蕃茄、洋蔥、沙律醬等,充滿清脆咬口,清新開胃!食完夠晒飽肚~

食完夠晒飽肚~
2021-08-21 57 views
係屯門雅都果邊有個小型 food court gogo mall , 入面都好多唔同小店,今次意外發現左呢間食印度菜既小店都幾好驚喜 哈比斯燒肉串和咖哩 ( Habibs ) , 係 gogo mall 一上去右手邊就見到。店員同廚師都係中東人,雖然好似雞同鴨講咁,不過都 feel 到店員好 nice 唔會唔耐煩,落完單唔洗等好耐,即叫即整但 10 分鐘左右就整好Kebab 有勁多款式揀,揀左夏威夷燒烤雞。估唔到都幾大份,用鍚紙包住,拎到番屋企都係暖既。開頭諗住普通醫下肚就算啦,點知食落去好有驚喜,烤雞份量好多,入面搭配住沙律醬好惹味,沙律醬好 juicy , 雞肉燒完都好嫩滑,入面既菜同洋蔥令到好開胃。對印度菜麻麻既我下次都會 encore 呢間

TakeAway