寶勒巷出名多好野食😋我哋今日又嚟‘’掃食‘’啦😂行行下見到有間鋪頭設計好特別🤩要行上樓梯先入到鋪頭!而且大大個招牌寫住“八海山”充滿氣派😳今次‘’掃食‘’目標就哩間居酒屋啦!刺身拼盤 (共7款) 刺身好多種類😳有海膽、帶子、吞拿魚、三文魚腩、油甘魚|油甘魚腩同八爪魚🐙海膽嘅鮮味同三文魚腩嘅肥美就不在話下😋我哋最驚艷嘅係帶子同埋油甘魚腩!好鐘意帶子軟糯軟糯嘅口感🥰而且超級鮮甜!個人推薦完全唔使點wasabi🤣就咁食可以將佢嘅鮮甜最大化!另一樣驚艷我哋嘅係油甘魚腩!平時男朋友好鐘意食油甘魚🐟但今次係第一次試油甘魚腩!除左濃郁嘅魚味之外😋腩位仲多左幾分魚油香😌絕對有畫龍點睛嘅效果🐲炸牛肉薯餅食完冷盤刺身😋跟著上枱嘅係熱辣辣嘅炸牛肉薯餅🥔牛肉碎成茸同薯蓉融埋一齊🐮口感幼滑之餘亦令到牛肉味更出!男朋友最鐘意點燒汁一齊食😋佢話好有八爪魚燒上面燒汁嘅日式風味🤣我反而鐘意點蛋黃醬令味道會更fresh!佢有齊兩種醬料 就算我哋唔同口味都照顧周到👍🏻元氣豆腐見個名咁得意🤣好奇寶寶嘅我哋就一定會試下啦!落單個陣🤔店員親切地提醒我們入面有納豆!我哋平時好少食納豆🤣趁今個機會試下都好!所以好爽快地照單全收回覆店

刺身拼盤 (共7款)

炸牛肉薯餅

元氣豆腐
見個名咁得意🤣好奇寶寶嘅我哋就一定會試下啦!落單個陣🤔店員親切地提醒我們入面有納豆!我哋平時好少食納豆🤣趁今個機會試下都好!所以好爽快地照單全收回覆店員啦!上枱嘅豆腐睇落去材料好豐富!豆面上有納豆、吞拿魚茸、溫泉蛋、日本香蔥各式各樣健康嘅食材💪🏻唔怪之得叫元氣豆腐啦!涷豆腐加上各樣材料再淋上辣醬好衝擊味蕾👅令人精神一振!元氣滿滿!

牛油帆立貝
頭先嘅冷盤帶子刺身咁鮮甜!牛油帆立貝當然冇令人失望啦😆鮮味嘅帆立貝大大隻😚雖然冇刺身咁鮮甜!但經過牛油嘅洗禮🧈令佢更加香濃幼滑!咬落去齒頰留香 Juicy爆汁 享受另一款新鮮味道!

加州卷
加州卷有蟹柳同牛油果作為材料!表面有粒粒蟹籽脆卜卜🦀我哋學網上建議嘅奇怪食法🤣將牛油果點豉油一齊食😋真係有種三文魚味道嘅錯覺😂估唔到加州卷暗藏三文魚味道👍🏻豐富食感又增加玩味!

雞團子鍋 (一人前)
雞團子鍋醬油湯底好出色!熱辣辣嘅湯底飲落去特別舒暢🤤雞團子充滿濃厚嘅雞味!鋪頭自製手打丸子🍡大蔥同本菇增加鮮味😋果然好有道地日式火鍋嘅風味!

我哋享受食物既期間 時不時都聽到有人用日文傾計🤔原來包圍住我哋嘅客人都係日本人😳我哋即使知道自己身處香港都彷彿變成左遊客😂加上鋪頭日式裝潢⛩️好似黎左一個小日本旅行享用當地美食!
飲飽食醉行返樓梯落黎見到繁華嘅尖沙咀🏙現實狠狠地拉我哋返香港😂喺疫情籠罩底下短暫又美好嘅日本之旅結束啦!期待下次真正嘅日本之旅🤤
2022-07-23 164 views
都真係適合一大班人坐低傾計因為叫完碟餸等1.5小時都未到應該坐到閂鋪都唔會趕人走追單就話係呀塞緊車一係就唔理你但個場就空左一大半我估成間鋪得1個廚師如果想食可能早兩個鐘打電話叫定會好d另外如果明知要等得耐可以同我地講聲叫個中拖羅70蚊一塊就凍到未解哂凍個場又熱但公道講句串燒味道就正常間唔中有d燶味呢篇食評就係係等緊果個半鐘嘅時候太得閒打出黎本身就連openrice account都冇而家為左比呢個負評要打夠200字完
都真係適合一大班人坐低傾計

呢篇食評就係係等緊果個半鐘嘅時候太得閒打出黎
本身就連openrice account都冇
而家為左比呢個負評要打夠200字
2022-07-23
$300 (Dinner)
2022-07-18 153 views
叫咗個刺身壽司set, 真係衰到冇朋友,壽司舊飯仲大過啲魚,而且啲魚全部都唔新鮮,啲飯仲要係酸嘅,真係仲難食過嗰啲連鎖店。其實過去真係一直係熟客仔,但突然間變得咁差,一間咁難食嘅日本餐廳點可以喺尖沙咀生存到,呢世人都唔會有下次,請都唔來。
2022-07-17 146 views
星期六同老公去尖沙咀八海山食晚餐,個晚見到有日本人黎聚餐,連日本人都黎幫襯,相信一定非常正宗。首先送上前菜,似食緊海蜇,酸酸地。鮟鱇魚肝底下既醬汁酸酸地,鮟鱇魚肝口感似軟綿綿啲既豬肝,開胃又好食。洋蔥沙律大量既洋蔥鋪上大量既木魚絲,碗底有鹹鹹地既醬汁俾你撈埋一齊食。和風蒜片牛柳粒牛柳粒非常軟嫩,一啲都唔韌,加埋蒜片調味,非常出色。自家製忌廉薯餅新鮮即炸,熱辣辣,入面好creamy,塞滿餡料,香脆可口。雜錦刺身有甜蝦、吞拿魚、帆立貝、八爪魚、油甘魚、三文魚、海膽。刺身無放係冰上都夠新鮮,我最鍾意帆立貝,厚切啖啖肉又鮮甜。鍋仔烏冬湯底清清地,配料有天婦羅蝦、熟太陽蛋、蟹柳、冬菇、雞塊、菠菜,非常豐富,烏冬彈牙,唔錯。

首先送上前菜,似食緊海蜇,酸酸地。
鮟鱇魚肝

洋蔥沙律
和風蒜片牛柳粒
牛柳粒非常軟嫩,一啲都唔韌,加埋蒜片調味,非常出色。

自家製忌廉薯餅
新鮮即炸,熱辣辣,入面好creamy,塞滿餡料,香脆可口。

雜錦刺身
鍋仔烏冬
2022-07-16
2022-07-13 118 views
朋友介紹Prat Avenue有間開咗21年嘅居酒屋,味道正宗,好多日本人都去幫襯,今日出開尖沙咀就去試下。餐廳要行樓梯上去,入到去就好似時光倒流咁,去返好多年前嘅日式餐廳,感覺古樸。食咗好多人推介嘅洋蔥沙律同明太子煎蛋卷,沙律好有驚喜,全靠個醬汁令到啲洋蔥好似蘋果絲咁爽甜。除咗洋蔥沙律特別推介佢個鰻魚牛油果卷,鰻魚係熱辣辣嘅好難得。牛肉薯餅食得出係自家製嘅味道,薯蓉比例佔多,所以口感好軟滑。食完呢啲未夠飽,店員推薦我地試埋個刺身拼盤,話係飛機貨新鮮到港,我地最鍾意個帆立貝刺身,超級鮮甜。最後仲食埋個雪糕,係以前和民$9/球嘅黑芝麻雪糕呀~~~啲童年回憶返晒嚟我覺得呢度主要都係走家庭式路線,即係你喺日本街頭隨機撞入去間居酒屋會食到嘅地道風味,難怪入座後見到唔少日本人入嚟食,聽佢地傾計(雖然聽唔明)都有種重遊日本嘅錯覺😂

2022-07-12
  • 洋蔥沙律
  • 前菜
  • 黑芝麻雪糕
  • 鰻魚牛油果卷
呢間餐廳主打刺身、壽司、和食為主,開業至今已經有21年,疫情前主要做日本人生意,好受日本人歡迎,疫情期間,開始多左本地人幫襯,當日亦全場滿坐👍🏻🌟日式雜錦醋物呢道小食係日本好傳統既醋物,出面好多日本餐廳都未必會提供,我地都係第一次食☺️CP值極高😍新鮮既魚生配爽脆青瓜、昆布、芽菜,加入日式醋,味道酸甜開胃,係一道超正既前菜☺️🤩 🌟雜錦魚生魚生非常新鮮,由日本豊州即日空運直送,難怪上碟望落都知非一般貨色🤤三文魚腩口感軟綿清甜,魚油既香味充滿口腔,帶子北海道帶子粒粒圓大飽滿☺️,肉厚味甜,肉質柔軟,鮮味濃郁,甜蝦肉質細綿,味道甜美😍 油甘魚肉質爽口,魚肉油份高,食落淡淡甘甜,入口充斥魚油香氣😋吞拿魚肉質較堅硬,味道清淡,魚油甘香,入口即化!海膽極鮮,帶點咸咸既海水味道!🌟宮崎南蠻雞肉南蠻雞肉嫰滑,味道帶點白醋既酸味,上面淋上沙拉醬,開胃又美味🤤係宮崎好出名既料理😋🌟元氣豆腐呢款豆腐納豆料理真係第一次試,日本人喜愛納豆,但香港就未必人人接受到,始終納豆味道比較濃郁,凍豆腐上層係吞拿魚蓉、雞蛋同納豆,淋上微辣既醬汁,所以反而令納豆既味道無咁濃郁,更容易入口!🌟明太子露荀炒飯炒飯份量超多,可以幾個人

呢間餐廳主打刺身壽司、和食為主,開業至今已經有21年,疫情前主要做日本人生意,好受日本人歡迎,疫情期間,開始多左本地人幫襯,當日亦全場滿坐👍🏻

🌟日式雜錦醋物

🌟雜錦魚生

🌟宮崎南蠻雞肉

🌟元氣豆腐

🌟明太子露荀炒飯
炒飯份量超多,可以幾個人享用,炒飯炒到粒粒分量,同明太子炒到好均勻,加上雞蛋同露荀,食落好有層次👍🏻☺️
2022-07-02 164 views
星期四放工冒住大雨出去食好西一到已心知不妙餐廳環境昏暗 所在商場頗舊 廁所又臭坐定後打開menu睇 價錢偏貴上菜時間又慢 串燒併盤等左一個鐘其中一碟雞軟骨廿粒都唔知有冇食物質素雖然可以接受 但呢個價錢應該可以搵到其他坐得舒服啲嘅餐廳
星期四放工冒住大雨出去食好西
一到已心知不妙
餐廳環境昏暗 所在商場頗舊 廁所又臭
坐定後打開menu睇 價錢偏貴
上菜時間又慢 串燒併盤等左一個鐘
其中一碟雞軟骨廿粒都唔知有冇
炸雞軟骨
2022-07-01 158 views
聽聞呢間餐廳係老字號,於是我就約咗朋友一起請到餐廳吃飯。一入去到個環境感覺好親切有啲似日本嘅居酒屋,有古色古香嘅感覺,環境舒服,令人輕鬆。我哋嗌咗一個鮟鱇魚乾,有啲似食咗個鹹蛋黃嘅感覺。個配汁酸酸甜甜,加上青瓜嘅配搭,感覺令人開胃。另外我哋嗌咗一個雜錦魚生拼盤,包括三文魚、油甘魚、馬糞海膽等嘅魚生,食材鮮甜可口、厚度適中、新鮮。尤其海膽肥美鮮甜,值得推介。我哋亦都嗌咗一個黑椒汁燒帆立貝,黑椒汁味道濃郁可口,帆立貝本身質感嫩滑、口感豐富。另外雪菜炒飯偏鹹卻可口,帶出炒飯的「鑊氣」。我個人認為值得重點推介嘅係呢個雞泡魚乾,佢比一般坊間食到嘅雞泡魚乾更加濃郁入味,質感亦比一般嘅軟綿,非常容易入口。總括而言今次用餐嘅體驗良好,有著去到日本老字號用餐嘅感覺。餐牌選擇多元,味道不錯。

2022-06-28 1971 views
呢間居酒屋環境舒適 都有好多日本人幫襯😮 餐廳六點開晚市 我地六點零二分嚟到 已經有五六枱客人🤓 可見餐廳有幾受歡迎👏🏼 老闆熱情招待顧客 同日本人溝通自如 店員亦好好服務 過一陣就過嚟加茶🍵日本芋頭仔呢碟前菜幾特別 係日本嘅芋頭仔 係凍嘅 味道食落鹹鹹地 芋頭幾綿 圓碌碌咁幾特別🤣龍蝦沙律呢一座小山充滿咗蟹籽同龍蝦肉 真係食到啖啖肉🦞 撈埋下面嘅沙律菜食 味道好fresh🥗雜錦刺身刺身有吞拿魚 油甘魚 三文魚 八爪魚 帆立貝 甜蝦 海膽 刺身件件都好大塊 我就最鍾意佢嘅油甘魚 充滿油香🐟 海膽都好新鮮 唔會有苦味😊明太子煎蛋卷明太子嘅餡料都有好多 味道唔會太鹹 蛋嫩滑 內層仲有少量蛋汁🥰 帶子牛油燒有四隻好大嘅帶子 每隻都好有鮮味 用牛油去炒 再加上有埋炒菇做配菜🍄 每啖都係滿足感 簡單以黑椒同鹽作調味已經好足以帶出帶子嘅鮮味🐚日式雪菜炒飯老闆介紹呢碟係用秋田小町嘅米炒嘅 再加埋日本雪菜同白飯魚仔🐟 飯粒好煙韌 幾有咬口 日本雪菜唔會太鹹 整體感覺都好飽肚 不過略嫌花生油味重咗少少🤏整體呢間喺香港屹立不倒21年嘅日本居酒屋食物質素幾好 有咁多日本人幫襯 味道確實係好正宗嘅😝

日本芋頭仔

龍蝦沙律

雜錦刺身

帶子牛油燒

日式雪菜炒飯

2022-06-26 1490 views
最近天氣反覆不定,今晚跟朋友光顧一家傳統的日式餐廳。餐廳裝潢貫徹居酒屋的格局,掛滿了日式燈籠,設有不少座位,一字排開。平日晚上,餐廳已經坐滿食客,看到不少日本人光顧,店員的服務也十分殷勤,難怪生意那麼好。甫坐下,店員送來一碟帶子裙邊,入口爽脆。⭐️芒果蟹籽沙律$78沙律由青瓜絲、蟹柳、雜菜、蟹籽和芒果組成。芒果入口很香甜,提升了沙律的味道。青瓜絲切得幼,加上沙律醬,味道清爽。⭐️雜錦魚生魚生是赤身、三文魚、帆立貝、甘海老、油甘魚、海膽等。三文魚入口新鮮柔嫩,甘海老鮮爽,海膽甘甜,刺身整體質素新鮮,值得一試。⭐️明太子煎蛋卷$75煎蛋夾層是明太子,入口暖暖的,入口柔香。⭐️宮崎南蠻雞肉$85雞肉大大件,入口微脆,配上特製醬汁,咬下去肉汁充沛,一點也不乾。⭐️牛腸鍋$180店員介紹牛腸鍋很受日本人歡迎,牛腸有一定的脂肪,放入鍋中熬煮也不覺鍋物有油脂,牛腸入口既爽脆,又有嚼勁。⭐️和風蒜片牛柳粒$115牛柳粒頗高質,入口又軟又香,肉味濃郁,很高質。
最近天氣反覆不定,今晚跟朋友光顧一家傳統的日式餐廳。

甫坐下,店員送來一碟帶子裙邊,入口爽脆。

⭐️芒果蟹籽沙律$78
芒果蟹籽沙律

青瓜絲切得幼,加上沙律醬,味道清爽。

⭐️雜錦魚生

魚生是赤身、三文魚、帆立貝、甘海老、油甘魚、海膽等。

雜錦魚生

⭐️明太子煎蛋卷$75
明太子煎蛋卷

煎蛋夾層是明太子,入口暖暖的,入口柔香。

⭐️宮崎南蠻雞肉$85
宮崎南蠻雞肉

⭐️牛腸鍋$180
牛腸鍋
牛腸鍋

⭐️和風蒜片牛柳粒$115
和風蒜片牛柳粒

牛柳粒頗高質,入口又軟又香,肉味濃郁,很高質。

芒果蟹籽沙律
雜錦魚生
2022-06-21 234 views
這間尖沙咀八海山日本朋友介紹不錯的正宗日式餐廳,食完都感到質素的確不錯幾新鮮 2人來叫這個雜錦魚生剛好,每款時令刺身都有,而且好鮮甜。海膽的味濃又鮮甜一食就感覺十分新鮮,赤身味道濃帶軟熟,三文魚和帆立貝好厚肉又鮮甜,油甘魚厚身味道濃又香,甘海老和八爪魚就正常新鮮 雜錦天婦羅推介,價錢不貴之餘,皮好薄又脆口而且不油身,入面的材料好新鮮,蝦有3隻都好爽口 帶子牛油燒勁大隻帶子,而且質素高好鮮甜多肉,帶點牛油和黑椒味道增加不少 來到當然叫了串燒 : 燒牛舌,碳燒豬腩肉和安格斯牛柳串,3款都好惹味,牛好軟熟,而豬燒得好香口帶脆口 叫了不少肉類當然想清清腸胃,這個豆腐沙律幾開胃而且豆腐勁滑,菜都新鮮,蕃茄夠甜帶微酸 我們差不多八點來到都差不多滿座,食到一半再細問下原來這裡已開了廿多年,一直都有不少捧場客,而這裡材料都是日本飛機貨,怪不得材料比出面新鮮美味

呢間八海山已經開業超過19年啦,疫情期間仲係屹立不倒😌可想而知佢地嘅食物係幾咁高質,仍然有咁多人會訂座光顧😽佢地嘅價錢算係中等價錢,但係野食嘅分量都非常大份😙真係好抵食😽😽坐低仲已經準備好餐前小食,等野食嘅同時都可以有野落肚😌😌🥢自家制忌廉薯餅 $68忌廉薯餅炸到外脆內軟😌😌係新鮮炸起,仲有餡料塞到脹卜卜🤩🤩裡面仲有粟米粒,好有層次感😝😝🥢刺身沙律 $95刺身沙律份量真係十足,材料包括左三文魚、三文魚籽🍣、拖羅、吞拿魚等等😍所有嘅刺身都切到一粒粒咁,好方便撈埋沙律菜一啖放入口一齊食呀😙😙價錢嚟講真係好抵食🤩🤩🥢宮崎南蠻雞肉 $85炸好咗既雞肉上面鋪左一層厚厚既甜酸南蠻醬🥺🥺🥺食落去好開胃😙雞肉仲好大塊,口感嫩滑🤩🤩肉汁仲係鎖住左係雞肉到,真係好鐘意食呢個呀😜🥢花魚鹽燒 $85一上菜已經聞到香噴噴嘅魚香味🤤🤤唧完檸檬汁之後,食落完全冇魚腥味😜魚骨仲係成條完整痴住,蚊開就可以成條魚骨拉出😝超級方便進食😙🥢海鮮炒烏冬 $98食到咁上下,我地再想試埋呢到嘅主食,就order咗一份烏冬😎烏冬好煙韌,入面材料仲有蜆肉,椰菜同埋魷魚🦑蜆肉份量都好多😋真係食每一啖都有一粒咗制😆😆去到結尾,我地仲叫咗2

🥢自家制忌廉薯餅 $68

🥢刺身沙律 $95
刺身沙律份量真係十足,材料包括左

🥢宮崎南蠻雞肉 $85

🥢花魚鹽燒 $85

🥢海鮮炒烏冬 $98

去到結尾,我地仲叫咗2份雪糕😚😚為呢餐飯作一個完美嘅句號🥳🥳雪糕分別係黑芝麻同抹菜味😛😛真係好好味又解渴😜
2022-06-17 1469 views
日本餐廳在寶勒巷經營二十多年,佈置有懷舊簡樸感覺 ,製作保持傳統日式口味,吸引本地粉絲支持,亦擁有不少日本人愛戴。雜錦魚生 (上) $420拼盤相當豐富有:▪三文魚▪油甘魚▪吞拿魚▪帶子▪海膽▪牡丹甜蝦▪帶子▪三文魚▪油甘魚▪吞拿魚▪魷魚 每款壽刺身新鮮肥美,顏色亮麗,三文魚、油甘魚、吞拿魚,魚脂肪豐盛,鮮甜柔滑,鮮味衝擊味蕾,吃完滿嘴魚香。雪白圓潤的帶子,貝身飽滿,鮮甜柔軟。牡丹甜蝦及海膽,口感黏稠,軟嫩滑溜,咀嚼時啖啖鮮甜,滋味大滿足。魷魚鮮味帶嚼勁,口感一流。明太子玉子燒 $65玉子燒口嫩滑濕潤,誘人的蛋香,看似簡單,時間拿捏適當,加上明太子及木魚碎提鮮,出色之作。帶子牛油燒 $100肥美大隻的帶子在迷你鐵板上,熱燙燙,香氣十足,口感鮮味軟嫩,啖啖牛油香氣充滿口腔 ,令人著迷。日式清湯牛肉火鍋 $458熱燙燙的牛肉火鍋,香氣十足,湯底鮮甜美味,牛肉軟嫩,牛味濃郁,娃娃菜、新鮮冬菇及豆腐,吸收了湯底的精華, 份外滋味 。自家製牛肉薯餅68即叫即製牛肉薯餅,薄脆的外皮,金黃香脆,中心填滿惹味的牛肉粒、滑溜的薯蓉,令人停不了口。明太子蘆筍炒飯 $98炒至粒粒分明, 米飯充滿蘆筍的爽脆、

雜錦魚生 (上) $420

帶子牛油燒 $100

日式清湯牛肉火鍋 $458
自家製牛肉薯餅68
明太子蘆筍炒飯 $98
炒至粒粒分明, 米飯充滿蘆筍的爽脆、 明太子的鮮味,滋味飽肚。
2022-06-15 260 views
趁疫情減輕左,陪媽媽出黎九龍食下日本菜,媽媽好鐘意日本文化,專登搵左間正宗日本菜同媽媽一試尖東呢頭特別多日本公司,舊同事話好多日本人都會放工黎八海山食晚飯,夠晒正宗,有日本風格一坐底店員就擺底前菜,前菜係帶子綑邊,媽媽一見到就好開心咁夾黎食雜錦魚生(上) 有三文魚腩,帶子,海膽,油甘魚,吞拿魚,八爪魚,甜蝦媽媽對個帶子大讚不絕!非常新鮮,而且厚厚一片甜蝦亦都好鮮甜,份量亦唔少油甘魚厚切,刀口順著魚紋口感更好元氣豆腐睇見好多人都推介呢款小菜,決定一試呢個健康之選有納豆,吞拿魚蓉,溫泉蛋,三文魚籽鋪係豆腐上面豆腐比一般出面食弓既更硬身,亦都比較有豆味,幾特別香港唔係好多地方有納豆食,雖然唔係個個人都鐘意食納豆,但其實納豆對身體非常好! 黃豆味非常突出,係純正日本產既納豆黎,真係好有日本既味道牛肉薯餅食完健康既納豆,可以減輕以下落黎炸物既油膩感牛肉薯餅勁厚! 而且唔會炸到好乾身,入面既薯蓉亦都好幼滑,大讚明太子玉子燒同出面既玉子燒既分別係,唔會好似其他餐廳咁用醬汁去掩蓋玉子燒既味道,亦都有較健康既感覺入面明太子好足料好食帶子牛油燒中大粒既帶子! 超級吸引牛油味亦好突出,2個人食實在大滿足!!

雜錦魚生(上)
有三文魚腩,帶子,海膽,油甘魚,吞拿魚,八爪魚,甜蝦
媽媽對個帶子大讚不絕!非常新鮮,而且厚厚一片
甜蝦亦都好鮮甜,份量亦唔少

油甘魚厚切,刀口順著魚紋
口感更好

元氣豆腐
睇見好多人都推介呢款小菜,決定一試呢個健康之選
有納豆,吞拿魚蓉,溫泉蛋,三文魚籽鋪係豆腐上面
豆腐比一般出面食弓既更硬身,亦都比較有豆味,幾特別

牛肉薯餅
食完健康既納豆,可以減輕以下落黎炸物既油膩感

明太子玉子燒
入面明太子好足料
好食

帶子牛油燒
中大粒既帶子! 超級吸引
牛油味亦好突出,2個人食實在大滿足!!

最後再嗌多個雞肉丸鍋,主角既雞肉丸食得出係手打而唔係醃製肉丸,足足有6粒!
而且亦有好多菜同菇做配料,岩晒我地飽飽地,食埋疏菜類收尾
!

總結,疫情下飛唔到日本食正宗日本菜,估唔到係香港都可以有日本風味重既餐廳
食物品種仲不失健康之選,岩晒同媽媽撐枱腳呀

2022-06-12 295 views
原本三人小聚 打算和知己一起晚飯打算清酒摸摸杯底開懷小吃開心共聚當日19:00到達現場只有另外兩枱客人看到報道 很多日本人光顧相信食物質素及環境應該不差食物質素及味道 也符合埋單$2300可惜 當我們大約把酒談心到20:30左右竟然看到餐廳天花 大約有2-4隻老鼠周圍跑尤其在 近後門及壽司枱天花 自由自在地跑步我馬上嚇得大叫 怎也吃不下去😰😰😰希望餐廳馬上改善衛生環境但本人見過這麼多老鼠 應該必定不會再光顧😅
原本三人小聚 打算和知己一起晚飯
希望餐廳馬上改善衛生環境
但本人見過這麼多老鼠 應該必定不會再光顧😅
刺身拼盤
2022-06-08
$720 (Dinner)
刺身拼盤
  • 雜錦魚生