1K
2021-03-02 116 views
👧🏻😋👅🍽✨韓牛韓式燒烤(旺角)-💚星期一至四晚每人只係$228, 九點後入座只係$208!💚除左韓式燒肉仲有大量冷盤、蔬菜、韓式傳統食物、中韓甜品💚fill食物好密手! 未食晒已經係咁行出黎fill!💚D位好闊落,仲係梳化凳坐得勁舒服!-以下列舉唔錯既野食✨韓式炆牛尾: 個熱湯勁入味, 牛尾炆到好林,有筋,必食 😋✨韓式炒粉絲✨青口睇落好似好乾,食落又幾鮮甜✨刺身有三文魚同希靈魚,唔算特別高質(始終係韓燒),但勝在少量多fill都新鮮既!✨炸物其實OK, 但拎到返去都冇可能熱辣辣,我就燒返熱佢 haha✨肉類超多唔同部位,醃味偏甜但都幾惹味,牛脷最正👅✨金橘&火龍果岩晒食完咁Heavy既燒肉✨連皮既燒菠蘿都超甜!✨罐裝任飲,最正係有三款啤酒揀,我最愛Umai Mugi 日本麥啤,好香!✨酒以外有果汁、唔甜既茶、清熱既涼茶都有!-加一服務費-
👧🏻😋👅🍽✨
韓牛韓式燒烤(旺角)
💚星期一至四晚每人只係$228, 九點後入座只係$208!
💚除左韓式燒肉仲有大量冷盤、蔬菜、韓式傳統食物、中韓甜品
💚fill食物好密手! 未食晒已經係咁行出黎fill!
💚D位好闊落,仲係梳化凳坐得勁舒服!
以下列舉唔錯既野食
✨韓式炒粉絲
✨青口睇落好似好乾,食落又幾鮮甜
✨肉類超多唔同部位,醃味偏甜但都幾惹味,牛脷最正👅
✨金橘&火龍果岩晒食完咁Heavy既燒肉
✨連皮既燒菠蘿都超甜!
✨酒以外有果汁、唔甜既茶、清熱既涼茶都有!
加一服務費
2021-03-02 61 views
朋友book咗7:00食晚飯一聽到食韓燒放工6:30即刻嗱嗱臨奔跑搭車過去準時7:00有得入座抵讚枱面已經準備咗一個透明膠袋俾你入住個口罩呢方面好細心抵讚一坐低二話不說兩個人即刻出去攞嘢食嘢食多到花多眼亂中西日韓乜都有估唔到竟然會有凍蝦同青口話明韓燒梗係主打食肉啦朋友之前嚟過話佢哋嘅牛係超好食唔使講咁多一定係攞牛仔骨兩個女就攞咗好多肉返去唔等啦即刻掉晒落去燒牛肉味超重亦都好腍身醃嘅味亦都調校得好好肥瘦適中就算無醃嘅牛都好好食青口好新鮮佢哋嘅熟食都好好食豬肉雞肉亦都唔錯多春魚都好好食嚟到甜品時間以為係芒果糯米飯點知原來係水蜜桃嚟嘅呃咗我!由於食得太飽同埋剩返冇乜時間我哋都食唔到其他甜品但係我哋一定會再嚟幫襯百幾蚊真係好抵性價比超級高喺旺角有呢種價錢同質素係邊度搵?
朋友book咗7:00食晚飯

我哋都食唔到其他甜品

但係我哋一定會再嚟幫襯
百幾蚊真係好抵
性價比超級高
喺旺角有呢種價錢同質素係邊度搵?
$150 (Dinner)
想平平地食韓燒嘅好選擇韓牛嘅任食放題係全自助式自取區食物種類繁多 應有盡有尤其比較吸引我的有幾個區-冷盤區凍蝦、青口、扇貝 最搶手試咗都唔錯朱古力噴泉棉花糖都有3款小朋友嚟見到一定好開心最特別韓式前菜區每款泡菜都好食 試過哂後 再去拎多一大碟encore 雞爪、辣白菜、 菠菜、 豆芽 👍🏻係好難得全部啱晒我口味熟食區滿滿的炸物也有韓式炒粉絲、炒飯、蔘雞湯試咗炸雞翼同煎餅都唔錯重頭戲當然係肉類和海鮮類大部分都係醃過味豬、牛、羊、雞、魚都齊全哂真係咩都有得你食最後為腸胃打個平衡拎咗一大碟炒菜 總括來說好抵食食物款式真係多到試唔哂!
想平平地食韓燒嘅好選擇
韓牛嘅任食放題係全自助式
自取區食物種類繁多 應有盡有
尤其比較吸引我的有幾個區
冷盤區
凍蝦、青口、扇貝 最搶手
試咗都唔錯

朱古力噴泉
棉花糖都有3款
小朋友嚟見到一定好開心

最特別韓式前菜區

每款泡菜都好食
試過哂後 再去拎多一大碟encore
雞爪、辣白菜、 菠菜、 豆芽 👍🏻
係好難得全部啱晒我口味

熟食區
滿滿的炸物
也有韓式炒粉絲、炒飯、蔘雞湯
試咗炸雞翼同煎餅都唔錯

重頭戲當然係肉類和海鮮類
大部分都係醃過味
豬、牛、羊、雞、魚都齊全哂
真係咩都有得你食

最後為腸胃打個平衡
拎咗一大碟炒菜

總括來說好抵食
食物款式真係多到試唔哂!
2021-02-28 1966 views
韓燒絕對係日式放題嘅最大勁敵,非常適合一眾食肉獸以及大中小朋友生日最適合佢嘅餐廳之一。話雖如此但街度行一行就已經可以見到韓兆餐廳放題咁要揀一間質素好嘅除咗自己事之外網上面嘅評論就成為左一個好好嘅大計!!而我自己覺得其中一間必須要試嘅就係位於旺角最熱門嘅創興廣場一樓嘅韓牛韓燒,無論係款式定係選擇另外質素都絕對係榜上有名!☺️✌️呢一度除咗韓兆之外另外都有日式嘅刺身例如三文魚仲有一啲海鮮例如熟帶子同埋青口可以滿足想日式嘢食都食到嘅朋友,另外壽司亦都一應俱全,咁就可以提供額外嘅嘢食就唔剩係得韓燒嘅食物可以揀。 熟悉嘅選擇都包羅萬有㗎就例如有炸雞翼,炸芝士波,咁就可以喺啲生肉未熟之前就食餐勁嘅先。當中炸雞翼應該會係幾搶手嘅食物因為好快就會俾人掃晒,所以唔好睇小除咗燒肉以外嘅食物😏😏回歸正傳到返燒肉嘅選擇亦都應有盡有,雞牛豬三大主角絕對會係齊度,另外亦有魚柳多春魚辣雞翼魷魚。。。 蔬菜類都基本上齊晒,色澤上已經夠晒搶眼而且冇額外嘅添加劑所以絕對放心。之後就輪到燒完嘅時候,特別要點評牛同雞所選用嘅都係上承嘅肉類,當然牛就梗係要用返啦好矜貴嘅韓牛啦肉質同埋味道同本地牛都一定係兩回事,韓牛食落去絕對會嫩

回歸正傳到返燒肉嘅選擇亦都應有盡有,雞牛豬三大主角絕對會係齊度,另外亦有魚柳多春魚辣雞翼魷魚。。。 蔬菜類都基本上齊晒,色澤上已經夠晒搶眼而且冇額外嘅添加劑所以絕對放心。之後就輪到燒完嘅時候,特別要點評牛同雞所選用嘅都係上承嘅肉類,當然牛就梗係要用返啦好矜貴嘅韓牛啦肉質同埋味道同本地牛都一定係兩回事,韓牛食落去絕對會嫩滑啲另外亦帶有一絲甜,啖啖肉冇額外肥膩嘅地方,就唔同打邊爐我哋會接觸到嘅肥牛。 另外雞肉即使燒耐左依然都保持應有嘅口感,夠晒爽口唔鞋,如果燒到係啱啱好嘅話就會感受到本身嘅肉汁依然鎖死晒喺入面,分分鐘唔需要再點豉油都已經食得出鮮甜味。

飲品嘅選擇都係包羅萬有,汽水基本上諗得到嘅都有另外當然唔少得韓國樂天嘅忌廉溝鮮奶以及一眾樂天嘅飲品,啤酒呢啲當然不在話下。唔鍾意遊戲嘅飲品嘅話亦都有檸檬茶同埋茶類可以選擇。 確保每一個人都可以揀到適合自己嘅嘢飲👌👌👌👌👌

最後甜品亦都係不可多得嘅一個特色,雪糕雪條都並唔係咁簡單㗎,而係用返香港品牌自家製造嘅雪糕,當中有港式奶茶雪糕同埋海鹽焦糖雪糕呢兩款係自己最鍾意,分分鐘喺街道都好難搵到呢個牌子嘅雪糕😳😳😳另外亦都有軟雪糕機可以俾大家過吓手癮,旁邊仲有好多雪糕配料咁就整到色彩繽紛五光十色都冇問題啦。

所以呢一間韓牛的確可以俘虜唔少人嘅心,無論從一開始座位嘅舒適度去到食物飲品甜品顯示服務態度都絕對係非同小可,下次又來旺角放題食韓燒嘅話唔好猶豫啦即管過嚟試吓啦😎😎😎
2021-02-26
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$238 (Dinner)
  • 朱古力噴泉
  • 甜品
  • 壽司類
  • 肉類
  • 韓牛
  • 香港製造雪糕
被門外一雞兩味的招牌吸引,所以就進去了。坐了那個卡位,座位闊落,但近擺貨位置,周不時都有人出出入入擺貨,扣了些少分。鐵板上面加了一個煲,鐵板是拿來韓燒,那個煲是用來打邊爐的。那個爐的設計令燒烤的位置減少,不好處理。這裡是任飲任食任坐的,個人覺得很吸引。至於食物材料方面,有過百種選擇,包括豬牛羊雞,但建議讀者不好嘗試熟食的,因感覺很冷,像是放了很久。這裡絕對是一個適合一家大小來共聚天倫。日期:2021.2.2

這裡絕對是一個適合一家大小來共聚天倫。

日期:2021.2.2
2021-02-02
Lunch
原本打算去食另一間性價比高嘅燒肉放題,點知冇位,咁唯有去附近食其他,見到創興樓下個廣告牌,所以就上去睇下,門口大大隻字寫$138起,見價錢都ok就入左去。入到去之後個感覺就好似去漢和咁樣,所有野都自助形式,宜家肺炎高風期,但食物都如常擺放,未見有蓋遮掩等,不過都有提醒食客攞野食要帶口罩。而食物嘅選擇一般啦,熟食、生冷食物同飲品嘅種類就較多,d炸物完全唔熱又唔脆,食落似食舊粉漿多d,壽司口感好奇怪,然後d肉類食物大部分都偏黑色,應該係擺放得太耐,醃料上有d偏甜有d偏鹹,其中墨魚仔食落好腥,而蔬菜類就正正常常,甜品方面我揀左d本地雪糕商嘅雪糕黎食,呢個係我唯一覺得偏好食嘅。最後埋單要$198加一,雖然放題價錢黎講係幾正常,但總括我成餐飯都覺得呢間野好低質,平時都有食開放題但第一次食到咁難食。

$220 (Lunch)
2021-01-05 1877 views
想平平哋食韓燒放題都唔係無得選擇,呢度絕對幫到你...幫到你!每位都係二百零蚊,星期一至日晚上7:00前離座或者10:30後入座仲可以有8折優惠,真係抵到喊! 首先呢度嘅韓國飲品同埋啤酒都係無限量任飲,仲有自家製豆漿同埋蜜桃茶🍑,啱晒約齊三五知己出嚟飲番杯。如果唔想飲果汁汽水🥤,呢度都有熱茶🍵同水。 沙律吧有新鮮蔬菜🥗、鮮甜蕃茄仔🍅、青瓜🥒、粟米🌽、腰豆等等,有三款醬汁比你自己揀。 壽司方面都有啲三文魚壽司🍣、蟹柳壽司、紫菜飯卷、韓式手卷。 連冷盤都有,雖然每位$138,但估唔到都有啲海鮮食,有凍青口、凍鮮蝦🦐、凍花螺同少少量刺身。 呢度仲有好多熟食都唔錯,仲要好多韓國食品,有韓式炸雞腿、韓式炆牛尾、韓式炒粉絲、海鮮煎葱餅、香脆泡菜餅等等。 仲有平時食韓燒嘅前菜,例如:芽菜仔、韓式辣蘿蔔、醋醃青瓜、覓菜、白菜仔、韓式鹹魚仔,當然唔少得韓式辣泡菜。 講咗咁耐,終於去到主菜燒物,淨係講燒物,已經有幾十款比你揀,肉類有豬🐷、牛🐮、羊🐐、雞🐓、鴨🐤,當中包括好多唔同部位。海鮮有魚柳🐟、多春魚、魷魚🐙、鮮蝦🦐、墨魚仔🦑、蜆等等。而蔬果都有粟米、茄子🍆、青紅椒,同埋好多人都鍾意食嘅燒菠蘿🍍。 甜品

壽司方面都有啲三文魚壽司🍣、蟹柳壽司、紫菜飯卷、韓式手卷。

甜品有生果🍉🍊、芒果布丁、香滑奶凍、紅豆椰汁西米糕、椰絲啫喱、泡芙、香檳青提、香檳紅提、桂花糕、雪糕🍨、雪條等等,又可以自製雜果涼粉。如果唔好西式甜品,都有中式甜品豆腐花、中式糖水、蕃薯芋頭糖水🍠。

仲有朱古力噴泉,棉花糖機,自製軟雪糕🍦,又可以加好多唔同toppings,小朋友一定大愛!😍😍

呢度款式真係好多,睇到都已經飽晒啦😜
2020-11-18
Dinner
2020-12-02 150 views
很久沒有吃放題了,而且韓燒也很久沒有吃。剛巧今天放工超級餓,又想吃韓式料理,我們就選擇了這間任食韓燒試一下。菜式種類非常豐富!冷盤有三文魚和希靈魚刺身,不要以為會是廉價貨,吃下去仍然很新鮮而且肉質飽滿。另外還有青口、熟蝦和熟帆立貝,青口每一塊都很大塊,肉質飽滿;蝦肉也鮮甜,帆立貝有帶子裙邊所以更好吃。另外也有Salad bar,配料有番茄、火龍果、青瓜等,而且每一樣都很新鮮。韓式料理當然不能少了各種配菜。這裡的小菜有很多種類:醃青瓜、冷拌菠菜、冷拌大豆芽、小魚乾、白菜泡菜、蘿蔔泡菜...應有盡有,要小心不要每一樣都夾太多,不然後面就沒有胃口吃主菜了!熟食也有煮物和炸物。煮物有韓式炒粉絲、燉牛腩蘿蔔、青口、韓式炆牛尾和豬腳薑。韓式炒粉絲略嫌調味比較淡,但是配料也很多。我最喜歡的是牛尾,一打開蓋子就能嗅到很香,而且每一塊都有手掌那麼大,肥瘦適中加上滿滿骨膠原。豬腳薑也很特別,我個人覺得有點甜,但是雞蛋非常入味。炸物款式也有很多,炸蝦、麥樂雞、蝦片等,但是我沒有試了,因為怕吃太飽。另外也有韓式泡菜煎餅和蔥煎餅,兩個都很香而且不會太厚粉,不錯!主角登場!但是肉類已經有多過半邊櫃子,而且還有蔬菜

菜式種類非常豐富!

豬腳薑也很特別,我個人覺得有點甜,但是雞蛋非常入味。

主角登場!但是肉類已經有多過半邊櫃子,而且還有蔬菜等配菜。除了牛肉以外,也有羊肉、雞肉、鴨胸...我覺得牛柳粒和醃製牛肉很好吃,醃製的醬料很入味,牛柳粒的牛肉味也很重。另外牛舌也是必吃的,薄薄一片很快就熟,而且是比較少地方有的。五花腩也是韓燒必備的,肥膏比例頗高,所以燒到有點略脆後,咬下去就滿滿的豬油味。比較特別的是雞腎,沒有想過雞腎也能燒,爽爽的也很入味。我個人最喜歡的是魚柳,簡單有黑胡椒和醬油調味,燒熟後很香口。海鮮類還有生蝦和蜆,生蝦每一隻都很大,而且燒過後跟冷盤的吃法風味又不同,多了一種焦香味。配料方面的選擇也很多,除了燒烤必備的菠蘿之外,還有甜椒、冬菇和洋蔥等。燒菠蘿香甜多汁,為燒物劃上完美句號。

甜品當然也有很多選擇,朱古力噴泉一定要用棉花糖沾上滿滿的醬。
另外雪櫃還有不同口味的啫喱,糕點,還有新鮮的水果。另外還有很多雪糕,有韓國的melona,和本地雪糕品牌cocoberry,有很多特別的港式口味,大家可以自由選擇
2020-11-30 88 views
最近相約朋友食韓燒聚聚😆黎到旺角這間韓燒店😍淨係聽個名叫韓牛已經覺得好吸引🤩入到去店員安排我地坐卡位😍都坐得好鬆動。自助韓燒緊係要睇下有咩食😋有超級多熱食🤤有各款甜品水果等等,壽司刺身🍣,炸物,仲有熱嘅海鮮🥳水果食落都好鮮甜,壽司刺身好新鮮👍🏻炸物食落熱辣辣😋仲有我最鐘意嘅炒粉絲🥳足料好味🥰真正要落手燒嘅配料,當然唔少得牛喇😍牛仔骨,牛仔粒都好高質😋肥瘦適中👍🏻👍🏻雞翼醃得都好香,燒完之後皮香肉嫩🤤菠蘿必燒推介🤩勁香甜😋仲有海鮮燒❤️最後仲有勁多雪條雪糕🍦

入到去店員安排我地坐卡位😍都坐得好鬆動。

最後仲有勁多雪條雪糕🍦
Dinner
韓燒,火鍋放題店在旺角不勝枚舉,但論豐富度韓牛韓式燒烤絕對可以排上前十名,肉品不僅有羊肉,牛肉,雞翼,牛脷,豬扒,豬梅花肉,海鮮等,更有多種熱炒熟食,炸物,壽司,沙律,前菜,甜品,湯水供應,雪糕,飲品和啤酒無限吃,想大吃特吃來韓牛韓式燒烤就對。以為烤肉區夠豐盛嗎? 不,這只是韓牛韓式燒烤的一部份,另一則即食區表現可毫不遜色,涼拌開胃菜,各式熱菜,沙律,炸物等規模近乎自助餐等級,胃小小的光在這區已能吃飽。每次吃韓式料理,涼拌開胃菜均有畫龍點睛之用,來增加食慾。這裡前菜種類多元化,醃醋青瓜,韓式辣泡菜,甜酸蘿蔔絲,大豆芽,韓式鹹魚仔,莧菜,韓式辣蘿蔔等,其他國家風味亦有,如泰式鳳爪,酸蕎頭,白菜仔,中華沙律,爽脆解膩。溫暖的炸物區應有盡有,麥樂雞,炸芝士蝦球,印尼蝦片,韓式雞翼,吉列炸蝦,海鮮煎蔥餅,香脆泡菜餅等,一次過滿足炸物控的願望,建議大家看到想吃的趕快夾就對了,不過店員補貨亦挺快的,持續補滿。吃韓國烤肉同樣必吃的還有香脆泡菜餅,香脆泡菜餅可當主食來吃,泡菜餅煎到外脆來綿,滿滿酸香的泡菜,搭著烤肉一起吃亦很對味。韓式雞翼宇宙無敵夭壽的脆,雞肉水嫩多汁,幾乎朋友一人嗑光光。吃放題自然不

放題自然不可錯過刺身壽司,如果擔心壽司醋飯太佔胃,可以主攻三文魚刺身,凍青口,凍蝦及帆立貝。螺肉壽司一向是我的最愛之一,真材實料。三文魚刺身極度肥美滑潤,帆立貝鮮度高,凍青口鮮甜多汁,真的忍不住一顆接一顆。

熱食區菜色種類繁多,炒菜心,照燒三文魚頭,豬腳醋,韓式炆牛尾,韓式炒粉絲,泰式炒青口等,每道熱菜煮得不賴,食材熟度恰恰好不乾柴,推薦大家可以每款都夾一些來試試看。熱食當中朋友個人最喜歡是照燒三文魚,具居酒屋的水平,脂肪豐腴。

韓牛韓式燒烤的烤肉不論原味或醃漬過醬料的嚼感和味道都令人吃過上癮,開心得很。一口牛肉粒肥瘦兼具,帶點甜鹹醬汁,不用沾醬就很涮嘴,超級棒。我特別喜愛雞翼,烤時散發焦香,光聞已覺得雞皮香脆,吃完回味無窮。

五花腩厚度讓人滿意,看著五花腩從烤盤上慢慢變成粉紅,叫人口水直流。在朋友細心的巧手下,油亮的五花腩十分誘人,油脂的香氣被逼出,挑逗感官與味蕾。

牛仔骨個人推介五分熟度,打造最合適品味的嫩度,鮮美又有咬勁的肉質,讓舌尖躺在在甘美的油花中,享受如癡如醉的味覺體驗。看著那均勻分佈的油花,只想趕快放上烤盤,精湛的火候控制,使牛仔骨有著更佳表現,肉嫩味美。

翻面的烙痕印在牛脷身上真是美麗極了,牛脷的口感是一般肉無法吃到的滋味,有點脆又有彈力,卻嫩嫩的,因為半熟關係還有牛肉汁流出來。

接著烤豬梅花肉,豬梅花肉烤到表面金黃酥脆,吃起來脂感豐沛帶嚼勁,朋友極愛豬梅花肉,也是下酒聖品。肥牛脂肪如雪花般分佈均勻,紋理細膩,粉白相間,滿嘴都是牛肉的油潤香腴,愈嚼愈香。

鮮蝦一身紅色的盔甲,它非常鮮,所以可以輕鬆把它寬衣解帶,扒光盔甲後,裡頭是纖細的蝦身,剛剛雄糾糾的樣子已經盪然無存,剩下的就僅是白裡透紅的柔嫩肉質,蝦味濃濃。

蜆肉烤的時候記得前後翻烤,等到貝殼張開,冒出泡泡,差不多時候夾起享用,蜆肉肥嫩碩大,甘美味甜,捨不得一次過吃完,越吃越愛。若想解肉膩感,必選烤菠蘿,天然的菠蘿汁生津止渴,而且經熱力一烤,它的果甜味隨著咀嚼漫延不絕。

最後是超壯觀的甜品區,就像超級市場一樣多種類,雪糕和雪條櫃有多國口味可選,最吸引我的一定是韓國雪條。蕃薯芋頭糖水與中式糖水在這裡可大吃特吃,糕點的話有桂花糕,椰汁西米糕,芒果布丁,香檳紅提,香檳青提,椰汁絲啫喱給大家好好爽吃。
2020-11-27 65 views
今次同媽咪來食韓燒,好耐冇同媽咪出來食飯啦~.呢度環境優雅,地理位置方便。.出去拎嘢食,記得戴口罩呀~.超多嘢食,見到都眼花瞭亂。.前菜有好多選擇,好吸引。我最愛嘅中華沙律都係其中。.有壽司可以拎,再來仲有天婦羅等等。韓式得來又帶有日式風味。.重點嘅肉來啦,勁多選擇。最鍾意燒蝦同牛柳粒。仲有其他好多款。.仲有豬腳都好好味😋.食完之後一定要拎d生果來去去油膩呀。或者再食下其他甜品🍮。.真係好豐富好滿足。媽咪食的好開心呀😄
今次同媽咪來食韓燒,好耐冇同媽咪出來食飯啦~
呢度環境優雅,地理位置方便。
出去拎嘢食,記得戴口罩呀~
超多嘢食,見到都眼花瞭亂。
前菜有好多選擇,好吸引。我最愛嘅中華沙律都係其中。

壽司可以拎,再來仲有天婦羅等等。
韓式得來又帶有日式風味。

仲有豬腳都好好味😋

食完之後一定要拎d生果來去去油膩呀。或者再食下其他甜品🍮。

真係好豐富好滿足。媽咪食的好開心呀😄
上開創興12蚊店買野, 經過1樓li間韓燒店, 平日夜晚位位$208, 望入去環境企理, 趁時間尚早6點幾, 唔會太多人, 食埋韓燒先返屋企lu.🇰🇷淨係預先醃好嘅生肉雪櫃已經有超過20款啦! 我最鐘意食嘅牛脷, 牛仔骨, 牛小排, 五花腩通通有齊, 又有海鮮, 仲要連BBQ必食嘅雞翼, 牛扒都有得食🤩.🇰🇷一個圓拱型韓燒鐵板, 火力勁易調較, 每次放生肉加一圈油以防燶底, 我地發現醃好嘅肉特別好味, 深色個隻牛小排真係可以encore幾次.🇰🇷堆滿冰嘅海鮮corner一樣豐富, d海蝦好大隻新鮮一搣就離殼的, 三文魚刺身分好一份份唔會俾人夾亂哂.🇰🇷等緊燒肉嘅時間, 食少少熟食: 壽司, 韓國名物炸雞, 天婦羅, 雞翼, 韓式前菜..... 驚喜竟然有勁多豬腳嘅薑醋食, 韓國菜名物炒韓式粉絲好味, 青口隻隻都勁大隻👍🏻.🇰🇷DESSERT time❤️雪糕款式有齊local同韓牌<正!!>, 想自己唧亦有軟雪糕🍦, 朱古力噴泉梗係要串幾串生果+棉花糖玩下啦, 其他bite size甜品都好吸引!!

生料

飲品

雪糕
甜品

2020-11-24
$228 (Dinner)
生料
飲品
雪糕
甜品
2020-11-21 70 views
係openrice搵到呢間平價韓燒放題,估唔到咁有驚喜😋!晚市都係每人2百幾,食物種類真係超級多,十分豐富,而且質素都唔差,推薦✨環境方面寛大又舒適,不見油煙。.先講冷盤有沙律🥗、海鮮、剌身🍣等,通常韓燒刺身係咩質素相信大家都唔會有咩期待,但呢間的三文魚刺身好新鮮肥美!💕凍蝦都新鮮彈牙,肉質不霉,值得一試。.飲品方面都係任飲,好多選擇,丹麥啤酒、涼粉爽都有!🍻🧃.頭盤可以揀湯,當日有人蔘雞湯、韓式海帶湯、明火湯,我飲了前兩者都十分出色,特別偏好海帶湯,相當足料,飲完都唔會口喝!🤤.配菜方面又係勁多選擇,泡菜、波菜、芽菜、中華沙律等,調味合適可口,最好係竟然有生蒜🧄!佐以肉食簡直是一流❣️✨加分🥰.主菜當然是肉啦!🥓🥩生肉區豬牛羊都有!牛肉粒、牛舌、雞翼、鴨腎、五花腩等等超過十款!牛肉特別好味,肉質嫩滑有牛味,雞翼都大大隻啖啖肉!其他燒烤物仲有冬菇、多春魚、蝦等等,最推薦係燒沙白!肥美多汁✨又新鮮🥰✨桌上仲有油,邊燒邊加就唔會痴底啦,很貼心。.最後甜品收尾仲有芒果🥭糯米飯!💕泡芙、豆腐花等!不過軟雪糕是冰雪糕,如果是牛奶雪糕就更好了。仲有太多食物冇咁大個肚都食唔曬☹️,不過我都滿足了!💕🤤🥳

飲品方面都係任飲,好多選擇,丹麥啤酒、涼粉爽都有!🍻🧃

2020-11-21 60 views
好耐無食韓燒😎今日嚟「韓牛韓式燒烤」食晚市燒烤放題($228)。食物選擇多到自助餐咁❗️照顧到哂不同人嘅需要,仲有得玩韓燒,整體嚟講唔伏。✅食物refill速度快,食物新鮮度高,親眼見住店員不斷一盤盤食物咁從廚房拎出嚟👍🏻✅一個價錢乜都試齊,包任食任食,有冷盤、魚生壽司、沙律bar、炸物、前菜、燒肉、海鮮、生果、甜品、雪糕、醬料,CP值🔝✅枱面有油樽,煎起上嚟無咁易痴底,但要小心睇火,落左油易燶,有需要請店員換烤盤先講燒肉,無調味嘅牛仔骨肥瘦紋理分明,食牛嘅原味又唔會韌,好食🤤預先調味嘅醃肉類推牛肉、豬梅肉,味度似甜甜地嘅燒汁,有醬汁關係,燒起上嚟無咁易乾。海鮮類鍾意燒蜆、魚柳、多春魚,蜆係生蜆,仲郁嘅🤓任食嚟講算有良心蔬菜就例牌燒下菠蘿🍍、南瓜🎃、茄子🍆粟米🌽冷盤前菜有凍蝦、青口、自助沙律吧有蕃茄、火龍果、青瓜、沙律菜絲等等,另外都有預先撈好嘅沙律提供魚生壽司🍣有三文魚、希靈魚,熟蝦壽司、玉子壽司、反卷、中華沙律軍艦、螺肉軍艦炸物熟食類有韓式炒粉絲啊🥰海魚煎餅、泡菜餅必食,炸雞翼、春卷、蟹拑、吉列蝦,試左其中幾樣,正常放題式炸物無特別。反而豬腳薑有驚喜😂幾好味前菜就食韓國野必備同不停添
好耐無食韓燒😎今日嚟「韓牛韓式燒烤」

蔬菜就例牌燒下菠蘿🍍、南瓜🎃、茄子🍆粟米🌽

前菜就食韓國野必備同不停添㗎喇🤣呢度有十幾款選擇😋泡菜、薯仔唔會太辣,推介芽菜,夠哂爽☺️

飲品有除左汽水、茶、最重要嘅啤酒外,仲有自家製豆漿、水蜜桃汁,應該一定有款啱飲😌

甜品有中式有西式,一邊有豆腐花、番薯糖水,一邊有朱古力噴泉,可以吉哈密瓜、棉花糖沾朱古力食😙甜品櫃仲有好多選擇,椰汁西米糕、奶凍👍🏻、桂花糕,全部都細細杯,方便得嚟可以試多幾款
2020-11-18 54 views
好耐無食韓燒😋😋😋【燒烤類】肉類款式都叫做多嘅但蔬菜少啲最鍾意雞肉同牛舌牛柳粒就無乜味,又多筋【熟食類】煎炸嘅又有,熱辣辣嘅都有煎餅懷疑太多粉同擺太耐就唔太好食但炸蝦唔錯,豬腳薑都好入味仲有青口都好正【壽司類】都有成6,7款味道正常,飯係正常壽司份量所以都幾飽架另外仲有三文魚同希靈魚刺身【前菜類】有成十幾款最愛酸辣鳳爪好入味,夠辣鍾意食酸辣嘅一定要試下【甜品類】都有十幾款但食到最後已經太飽只諗咗泡芙同埋貪得意食咗2粒啫喱糖😋【飲品類】汽水,啤酒,茶etc樣樣齊
好耐無食韓燒😋😋😋

【燒烤類】
肉類款式都叫做多嘅
但蔬菜少啲
最鍾意雞肉同牛舌
牛柳粒就無乜味,又多筋

【熟食類】
煎炸嘅又有,熱辣辣嘅都有
煎餅懷疑太多粉同擺太耐
就唔太好食
但炸蝦唔錯,豬腳薑都好入味
仲有青口都好正

壽司類】
都有成6,7款
味道正常,飯係正常壽司份量
所以都幾飽架

但食到最後已經太飽
只諗咗泡芙
同埋貪得意食咗2粒啫喱糖😋

【飲品類】
汽水,啤酒,茶etc樣樣齊