Restaurant: HANAJEOSSI POCHA
Terms & Details:
2024-08-08 2968 views
銅鑼灣有好多好嘅韓國餐廳,最近試咗登龍街呢間樓上餐廳,不論係食物定係裝修,都令我諗起韓劇入面主角收工會去嗰啲大排檔,掛住韓國嘅朋友不妨解一解思鄉之愁。朋友一坐低就叫咗杯益力多燒酎,呢款飲品帶有淡淡嘅益力多甜味,同燒酎完美結合。桂花烏龍水果茶,飲落去非常清新,真係清新解渴,飲完之後真係令人口齒留香。前菜有泡菜蘿蔔同涼拌海帶,簡單但開胃。主菜叫咗芝士年糕拌飯,趁熱撈埋芝士同年糕,煙韌之餘有濃沃芝士味。配埋水潤嘅珍珠米,簡直係完美配搭,仲有少少辣,唔會太膩。仲有拉絲效果,好邪惡呀!炸醬麵加咗酸蘿蔔同薯仔,口感豐富,味道有層次。蜜糖芥末炸雞亦指值得推介,加咗柚子醬同芥末醬,味道啱啱好,芥末味唔會太搶。雞皮好脆,雞肉又嫩,非常滋味。排骨薯仔湯,材料好豐富,牛肋骨煮到好入味,湯底香濃。韓大叔醬油拼盤海鮮撈飯,有鮑魚、醬油蝦、溏心蛋、醬油蟹,第一次生食蟹嘅感覺幾特別,加埋紫菜拌飯更加惹味。餐廳唔知嘢食好味,賣相仲好吸引。嗰晚影咗好多相打卡

益力多燒酎

桂花烏龍水果茶

前菜有泡菜蘿蔔同涼拌海帶,簡單但開胃。
前菜

配埋水潤嘅珍珠米,簡直係完美配搭,仲有少少辣,唔會太膩。
芝士年糕拌飯

仲有拉絲效果,好邪惡呀!
芝士年糕拌飯

炸醬麵加咗酸蘿蔔同薯仔,口感豐富,味道有層次。

蜜糖芥末炸雞

排骨薯仔湯,材料好豐富,牛肋骨煮到好入味,湯底香濃。
排骨薯仔湯

韓大叔醬油拼盤海鮮撈飯

餐廳唔知嘢食好味,賣相仲好吸引。嗰晚影咗好多相打卡

2024-07-23
益力多燒酎
前菜
排骨薯仔湯
韓大叔醬油拼盤海鮮撈飯
2024-06-27 3842 views
這間位於銅鑼灣的韓國菜餐廳,裝修充滿韓國地道風味,好像置身於韓國路邊攤,令人感覺舒適自在,最適合三五好友聚餐,有滿滿的韓國氣氛。.🧀韓式芝士炒雞 $148炸雞份量不少,外皮香脆,內質嫩滑富肉汁,配上香辣年糕、芝士,十分惹味。.🐔人蔘雞湯(半份)$88雞肉煮得好軟嫩,有入口即化的口感,而且人蔘味好濃,入面的糯米吸收了雞湯和人蔘精華,是養生之選。.🦐海鮮煎餅 $88煎餅煎得剛剛好,餅邊香脆,上面有滿滿的海鮮餡料,十分豐富。.🐮明洞燒汁牛肉粉絲 $88粉絲口感彈牙,而且好入味,還有不少牛肉片、雜菜,口感豐富。.🐷韓式豬五花炒年糕 $88年糕口感彈牙,每條都沾滿惹味醬汁,還有不少韓式豬五花。.🍳韓式熔岩芝士蛋卷 $78蛋卷口感嫩滑,蛋味十足,配上香濃韓式熔岩芝士,感覺邪惡但美味。.🐽慶尚道豬大腸 $118豬大腸口感有嚼勁,而且吃起來不油膩,味道香濃惹味,配上生菜一齊食,感覺較清爽。.🌼桂花鳥龍水果茶 $68水果茶果味濃郁,消暑又解渴,入面還有粒粒果肉。

🧀韓式芝士炒雞 $148

🐔人蔘雞湯(半份)$88

🦐海鮮煎餅 $88
煎餅煎得剛剛好,餅邊香脆,上面有滿滿的海鮮餡料,十分豐富。

🐮明洞燒汁牛肉粉絲 $88
粉絲口感彈牙,而且好入味,還有不少牛肉片、雜菜,口感豐富。

🐷韓式豬五花炒年糕 $88
年糕口感彈牙,每條都沾滿惹味醬汁,還有不少韓式豬五花。

🍳韓式熔岩芝士蛋卷 $78

🐽慶尚道豬大腸 $118

🌼桂花鳥龍水果茶 $68
水果茶果味濃郁,消暑又解渴,入面還有粒粒果肉。
Dinner
今日同朋友嚟到銅鑼灣食韓國菜。餐廳環境好有特色,係懷舊韓式大排檔設計,四周都係韓文既標誌,門口啲布簾營造出韓國小食車嘅感覺。餐廳嘅午市套餐都幾抵食,所有套餐都會包三色前菜同埋國民大醬湯,仲可以加配小食、飲品同甜品。🦀韓大叔醬油拼盤 $388包括2隻醬油鮑魚、2隻醬油蝦同埋1隻醬油蟹,仲有粒糖心蛋同埋紫菜拌飯。醬油鮑魚同醬油蝦都質感彈牙,醬油蟹味道鮮甜,醬油味道鹹香,不愧係米飯小偷~🐟醬油三文魚 $43醬油三文魚係香港比較少見,哩到$43有8塊,性價比好高,而且都夠厚身。🧀芝士泡菜煎餅 $78一上枱爭啲以為係pizza🤣煎餅入面有唔少泡菜同韭菜,口感豐富,最重要係上面有唔少芝士~🧀🥚韓式熔岩芝士蛋卷 $78熔岩芝士蛋卷夠厚身,面頭係滿滿嘅芝士。🍗蜜糖芥末炸雞(半份) $98炸雞炸得香脆,炸皮唔會厚,而且配埋面頭既蜜糖芥末醬真係好正。🐷辣炒韓式豬五花粉絲 $78粉絲份量十足,配料有豬五花、芽菜、蘿蔔絲、翠玉瓜等,所以食落去口感豐富。🥥椰漿柚子年糕 $78年糕質感煙韌,加上椰漿及柚子汁調味,係比較少見,而且特別嘅烹調方式~🍹桂花烏龍水果茶 $68有淡淡桂花香味,烏龍茶底味道突出。

🦀韓大叔醬油拼盤 $388

🐟醬油三文魚 $43

🧀芝士泡菜煎餅 $78

🧀🥚韓式熔岩芝士蛋卷 $78
熔岩芝士蛋卷夠厚身,面頭係滿滿嘅芝士。

🍗蜜糖芥末炸雞(半份) $98

🐷辣炒韓式豬五花粉絲 $78

🥥椰漿柚子年糕 $78

🍹桂花烏龍水果茶 $68
有淡淡桂花香味,烏龍茶底味道突出。
2024-06-13 2333 views
位於銅鑼灣的韓式居酒屋。但凡熟悉我的朋友都知道~ 韓式料理一向是我最愛;雖說韓式料理其實製法簡單,調味方法也偏單一,但情意結這種東西,you knows~放假日難得的好天氣,朋友不準我在家中頹廢,便以韓式午餐引誘我出門~餐廳環境不算特別闊落,但座位之間寬敞,用餐尚算舒適;加上主打木系的裝潢風格,完美還原韓式大排檔的風味呢! ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ❅ 醬油白貝 $68❅ 韓大叔醬油拼盤 $388❅ 韓式熔岩芝士蛋卷 $78❅ 海鮮煎餅 $88❅ 明洞燒汁牛肉粉絲 $88❅ 傳統泡菜阿珠媽炒年糕 $78❅ 人蔘雞湯 $88❅ 紅葡萄柚子真露梳打 $48❅ 梅子果醋真露梳打 $48___⋆ ⋆ ___ ✿  醬油白貝┆ 韓大叔醬油拼盤白貝以醬油醃製,鹹香入味,白貝不算大隻,但隻隻無沙,口感爽脆;醬油拼盤有蟹、大蝦、鮑魚及雞蛋,醬油醃得恰到好處,不會太鹹;撈入海苔飯內拌勻吃用,鹹鮮可口,味道鮮甜。.✿ 韓式熔岩芝士蛋卷  芝士加蛋就是長勝組合,蛋卷超軟熟,半熟的蛋漿加上熔岩芝士,視覺效果先滿分;切開後拉絲芝士伴隨著蛋液流出,蛋味香濃,質感綿滑。.✿ 海鮮煎餅一開四份
位於銅鑼灣的韓式居酒屋。
 ⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
___⋆ ⋆ ___
✿  醬油白貝┆ 韓大叔醬油拼盤
✿ 韓式熔岩芝士蛋卷
✿ 海鮮煎餅
一開四份的煎餅煎得外脆內軟,海鮮份量雖不算多,但餅皮香香脆脆,香口惹味。
✿ 明洞燒汁牛肉粉絲 ┆ 傳統泡菜阿珠媽炒年糕
飽肚之選的炒粉絲及炒年糕,大概高估了我們的戰鬥力,吃完兩盤後已經飽到再吃不下其他東西了。
炒粉絲其實更偏像港式的炒粉絲,鹹香入味,乾爽不油,牛肉份量也很多,每一口都會吃到牛肉呢~
而炒年糕的調味比起韓國當地吃到的更溫和,不太能吃辣的朋友也可以吃到~ 年糕煙煙韌韌又掛汁,加上韓式辣醬非常惹味,吃完超滿足~
✿ 人蔘雞湯
人蔘雞湯內有半隻雞及糯米,雞肉雖然不自大隻,但勝在夠嫩夠滑;另外湯底的人蔘味也很突出,喝完身體暖呼呼,其實更適合冬天呢~
但是吃完一頓重口味盛宴,還是想喝一口清甜的雞湯平衡一下口感呢~
✿  紅葡萄柚子真露梳打┆ 梅子果醋真露梳打
不解釋,韓餐配真露是常識吧~ 大白天不要喝酒,所以真露梳打更適合我呢~清甜又清爽~
2024-11-12 0 views
通常每間店都有一兩道菜特別好食,呢度分唔到呀,水準幾平均樣樣都唔錯 🦀 韓大叔醬油拼盤有齊醬油蟹、醬油蝦、鮑魚,用嚟送紫菜拌飯非常開胃~ 🐟醬油三文魚唔係度度有,第一次食又幾正,滿滿油脂感。🦑韓式魷魚拌麵熱辣辣,係你面前撈,醬汁濃魷魚彈牙!🍕海鮮煎餅口感香脆但唔會太油膩;🐤人蔘雞湯夠滋潤啱哂冬天飲,飲完個身暖笠笠;🍗芝士炸雞咬開爆汁!🥩加埋明洞燒汁牛肉粉絲飽到上心口... 呢度份量頗多,食唔哂呀,打包返去仲食到兩餐哈哈哈,返叮仲係咁好食!開心!🥳

🐟醬油三文魚唔係度度有,第一次食又幾正,滿滿油脂感。

🦑韓式魷魚拌麵熱辣辣,係你面前撈,醬汁濃魷魚彈牙!

🍕海鮮煎餅口感香脆但唔會太油膩;

🐤人蔘雞湯夠滋潤啱哂冬天飲,飲完個身暖笠笠;

🍗芝士炸雞咬開爆汁!

🥩加埋明洞燒汁牛肉粉絲飽到上心口...

餐廳嘅佈置真係有種去咗韓國嘅感覺,好啱夜晚收工同朋友一齊去🍺🫶🏻 食物選擇好多,我哋叫咗嗰啲都好味,食得好飽好滿足🤰🏻🤰🏻✨韓大叔醬油拼盤 $398最鍾意食生醃嘅我地見到拼盤即刻要嗌!!有一隻醬油蟹、兩隻醬油蝦、兩隻鮑魚,同埋紫菜拌飯。全部都新鮮冇腥味,味道鮮甜,一大啖蟹肉配飯勁滿足🙌果然係偷飯賊呀😜✨醬油三文魚 $78三文魚有六片,好多都係魚腩,夠肥美,充滿鹹鮮味,忍唔住一塊接一塊🤣。✨韓式魷魚拌麵 $148成盤魷魚鬚,好足料!店員會喺你面前拌麵,啲辣汁索晒入啲麵度,夠辣,好惹味又好邪惡😙✨蜜糖芥末炸雞(半份)$108炸雞香脆,肉質嫩滑,夠juicy,配上甜甜地嘅蜜糖芥末醬,好正呀🤤✨辣炒韓式豬五花粉絲 $78惹味又香口嘅豬五花配埋煙韌彈牙嘅粉絲冇得輸😆✨海鮮煎餅 $98外脆內軟,仲有好多海鮮好足料😍✨人蔘雞湯(半份)$98食咗咁多濃味嘢,叫返個人蔘雞湯夠養生,雞肉幾嫩,個湯充滿精華🤭

✨韓大叔醬油拼盤 $398

✨醬油三文魚 $78

✨韓式魷魚拌麵 $148

✨蜜糖芥末炸雞(半份)$108

✨辣炒韓式豬五花粉絲 $78
惹味又香口嘅豬五花配埋煙韌彈牙嘅粉絲冇得輸😆

✨海鮮煎餅 $98
外脆內軟,仲有好多海鮮好足料😍

✨人蔘雞湯(半份)$98
2024-11-05 151 views
老婆約咗啲朋友去威!當然我就係自由人啦😅🤣⋯⋯咁就約埋朋友一齊去威啦!朋友係韓國嘅料理擁躉⋯⋯差唔多每次相約佢都係去韓國餐廳🍴⋯⋯今次兩個大叔去韓式大叔!餐廳係我朋友極力推介,而且地點非常方便⋯⋯銅鑼灣!最重要今次係佢請😝😏⋯⋯食物高質價錢又唔貴!餐廳氣氛仲相當輕鬆!頭盤泡菜、海帶非常爽脆,大豆芽又鮮甜!韓大叔醬油拼盤醬油蟹清潔得非常乾淨,而且爆蟹膏!鮮橙黃色嘅蟹膏,超級美味!蟹肉仲一疏疏非常新鮮!用醬油醃過黏黏稠稠⋯⋯甘甜鹹在口中爆發!非常滋味!醬油蝦非常大隻!非常鮮味!大蝦滲出淡淡的醬油香氣!鮑魚鮑魚非常入味!口感軟腍!又不失嚼勁!加埋兩隻糖心蛋超正!😋😋⋯⋯紫菜拌飯餐廳提供韓式麻油和芝麻😏⋯⋯所以我加咗落去紫菜拌飯😋😋加埋啲蟹膏和蟹肉一齊食,超級美味!😬好少食到咁新鮮嘅醬油蟹!真開心😎😎⋯⋯蜜糖芥末炸雞炸雞外脆內軟⋯⋯肉汁豐富!口感非常酥脆!芥末加咗蜜糖嘅醬汁原來係咁夾嘅!廚師調教得好好呢個味道!韓式啤酒🍻加提子味嘅燒酒朋友教我用啤酒溝提子味燒酒香甜爽快!口感清新!下次帶埋老婆一齊嚟試吓!😎
老婆約咗啲朋友去威!當然我就係自由人啦😅🤣⋯⋯
咁就約埋
朋友一齊去威啦!
朋友係韓國嘅料理擁躉⋯⋯
差唔多每次相約佢都係去韓國餐廳🍴⋯⋯
今次兩個大叔
去韓式大叔!

餐廳係我朋友極力推介,而且地點非常方便⋯⋯銅鑼灣!
最重要今次係佢請😝😏⋯⋯
食物高質價錢又唔貴!

餐廳氣氛仲相當輕鬆!

頭盤

泡菜、海帶非常爽脆,大豆芽又鮮甜!

韓大叔醬油拼盤

醬油蟹清潔得非常乾淨,而且爆蟹膏!
鮮橙黃色嘅蟹膏,超級美味!

蟹肉仲一疏疏非常新鮮!
用醬油醃過黏黏稠稠⋯⋯甘甜鹹在口中爆發!非常滋味!

醬油蝦

非常大隻!非常鮮味!
大蝦滲出淡淡的醬油香氣!

鮑魚

鮑魚非常入味!口感軟腍!
又不失嚼勁!
加埋兩隻糖心蛋超正!😋😋⋯⋯

紫菜拌飯

餐廳提供韓式麻油和芝麻😏⋯⋯

😬好少食到咁新鮮嘅醬油蟹!
真開心😎😎⋯⋯

蜜糖芥末炸雞

炸雞外脆內軟⋯⋯肉汁豐富!
口感非常酥脆!
芥末加咗蜜糖嘅醬汁原來係咁夾嘅!
廚師調教得好好呢個味道!

韓式啤酒🍻加提子味嘅燒酒

朋友教我用啤酒溝提子味燒酒香甜爽快!口感清新!

下次帶埋老婆
一齊嚟試吓!😎
  • 蜜糖芥末炸雞
  • 韓大叔醬油拼盤
2024-11-05 145 views
日日喺屋企睇韓劇,成日睇見韓色料理!醬油蟹、啤酒炸彈、炸雞又話解酒湯🙈唔得啦,所以相約朋友去韓式餐廳紓解下自己嘅相思病😅🥰⋯⋯呢間餐廳係朋友介紹嘅!味道正宗!食物新鮮!環境真係好有氣氛,唔知道仲以為自己去咗韓國添!提子味嘅燒酒原來咁好味嘅,我都係第一次飲提子味!韓式豬五花炒年糕這款係經典菜式亦都係韓式嘅傳統美食!年糕非常Q彈!五花腩口感軟嫩⋯⋯五花腩嘅份量仲超多添!油花甘香!泡菜非常爽脆!加埋獨有嘅韓式醬汁😋超惹味⋯⋯韓式魷魚拌麵用鐵板奉上又可保溫!飄出韓式辣醬嘅香氣!好香!材料豐富有洋蔥🧅大蔥、翠玉瓜、點少得泡菜!魷魚非常爽口,而且份量好足!泡麵沾滿魷魚嘅醬汁鹹中大甜,超級美味!韓式醒酒湯睇韓劇成日話有醒酒湯,今次真係第一次品嚐!湯頭非常濃郁,非常暖胃!這款經典菜式!而且餐具仲可以保溫添⋯⋯可以慢慢飲,唔會咁快凍!食材豐富,仲有兩件大排骨添!我最鍾意食佢嘅薯仔好好味,吸收晒啲湯汁⋯⋯最後順帶一提,佢嘅前菜都好好味!唔怪之得嗰日是平日都係咁全場爆滿!
日日喺屋企睇韓劇,成日睇見
韓色料理!

呢間餐廳係朋友
介紹嘅!

提子味嘅燒酒
原來咁好味嘅,我都係第一次飲提子味!

韓式豬五花炒年糕

這款係經典菜式亦都係韓式嘅傳統美食!
年糕非常Q彈!
五花腩口感軟嫩⋯⋯
五花腩嘅份量仲超多添!
油花甘香!
泡菜非常爽脆!
加埋獨有嘅韓式醬汁😋超惹味⋯⋯

韓式魷魚拌麵

用鐵板奉上又可保溫!飄出韓式辣醬嘅香氣!好香!
材料豐富有洋蔥🧅大蔥、翠玉瓜、點少得泡菜!
魷魚非常爽口,而且份量好足!
泡麵沾滿魷魚嘅醬汁鹹中大甜,超級美味!

韓式醒酒湯

睇韓劇成日話有醒酒湯,今次真係第一次品嚐!
湯頭非常濃郁,非常暖胃!這款經典菜式!
而且餐具仲可以保溫添⋯⋯
可以慢慢飲,唔會咁快凍!
食材豐富,仲有兩件大排骨添!
我最鍾意食佢嘅薯仔好好味,吸收晒啲湯汁⋯⋯

最後順帶一提,佢嘅前菜都好好味!
唔怪之得嗰日是平日都係咁全場爆滿!
  • 韓式豬五花炒年糕
  • 韓式魷魚拌麵
  • 韓式醒酒湯
2024-10-31 223 views
去咗一間好好味既韓國餐廳同朋友dinner 真係食得好開心!一入到去,啲環境就好有韓國街頭風味,燈光柔和,木系裝修~非常適合同朋友聚會。我哋叫咗「韓大叔醬油拼盤」。呢個拼盤上面有幾種唔同嘅海鮮,味道好豐富,有醬油蟹,醬油蝦同埋醬油鮑魚!超級美味~配埋紫菜飯一齊食,真係舔舔脷!海鮮煎餅超好食!一上枱就聞到陣陣海鮮香味。煎餅外脆內煙韌,裡面嘅海鮮加埋一齊食好有咬感,尤其是蝦同埋魷魚,啖啖都有肉,真係唔可以錯過!我地叫左草莓牛奶~佢嘅牛奶好滑,底層仲有蜜糖,飲落去甜中帶滑,簡直係完美嘅搭配,真係令人回味無窮!我哋仲點咗韓式豬手。呢個豬手皮滑肉嫩,啲汁又濃郁,最正嘅係配埋生菜蒜蓉一齊食,每一啖都好有層次感,口感非常好!生菜嘅清新可以平衡豬手嘅油膩,真係越食越想食!韓式魷魚拌飯係一個好滋味嘅選擇。魷魚配韓式辣醬好好食!份量充足又新鮮,配埋白飯一齊食,非常惹味,配上特製嘅醬汁,味道好入味~每一口都好滿足!韓式熔岩芝士煎蛋卷一切開,啲芝士就流出嚟,熱辣辣嘅,真係太好味!煎蛋卷搭配芝士真係無敵!

2024-10-24 265 views
同朋友發現咗一間隱世韓國菜,餐廳牆身充滿住韓文標誌、海報,播放著K-pop音樂,感受到濃濃的韓國風情。韓大叔醬油拼盤(必點之選)拼盤入面有1隻醬油蟹,2隻醬油蝦,2隻鮑魚,配搭紫菜拌飯。醬油蟹蟹肉滑嘟嘟,醬油蝦鮮甜,醬油鹹香味更加突顯蟹肉同埋蝦肉既鮮味;鮑魚彈牙。韓式魷魚拌飯用鐵板上熱辣辣,魷魚口感彈牙,搭配上特製的韓式醬料,微辣口感非常惹味,撈白飯食一流。韓式熔岩芝士煎蛋卷芝士份量多到好似熔岩包住煎蛋卷,煎蛋卷滑嫩,蛋香味濃郁,加埋芝士口感creamy。海鮮煎餅外層煎得香脆,每一啖都有魷魚粒,好足料,口感鮮美。韓式豬手豬手肉質軟嫩,有嚼勁,已經拆咗骨啖啖肉,用生菜包住食,再加少少蒜頭有另一番風味。草莓牛奶(2人份)用咗新鮮草莓 🍓,香甜草莓mix埋牛奶好清新,配埋蜂巢別具特色。

韓大叔醬油拼盤(必點之選)

海鮮煎餅
外層煎得香脆,每一啖都有魷魚粒,好足料,口感鮮美。

韓式豬手

草莓牛奶(2人份)
草莓牛奶
草莓牛奶
  • 韓式熔岩芝士蛋卷
2024-10-21 214 views
好似工人姐姐煮飯咁 (餐廳可以改名了:)韓式煎餅,非常之薄,同平時出去食嗰啲完全唔一樣,有啲失望之後再上埋個石鍋飯,真係嚇親,一pat嘢咁樣, 唔啱食到淨係食咗一半
好似工人姐姐煮飯咁 (餐廳可以改名了:)
韓式煎餅,非常之薄,同平時出去食嗰啲完全唔一樣,有啲失望

2024-10-19 450 views
朋友外國返嚟想食韓國菜,咁啱揀咗呢間,見好多好評都諗住唔錯,上到去同等嘢食嘅時候仲見到有好多人喺門口排隊,有啲期望,點知大家都食到好失望,浪費咗佢一個返香港食好西嘅機會。芝士泡菜煎餅成餐得呢道菜正常,老實講呢碟都好食嘅,煎餅好脆,味道好,面頭好多芝士,但佢個醬汁就好鹹,點少少都已經好鹹,建議唔使點。豬手水冷麵可能唔夠冰嘅關係,冷麵唔算太冰凍,只係室溫偏凍少少,成碗麵冇乜味。豬手完全無味仲要超級硬,硬到完全咬唔開,想話用匙羹上拮開佢整細嚿啲再食都唔容易,食到黐晒牙。牛仔骨韓式年糕牛仔骨全部都係骨,唔係骨既就係脂肪,基本上都無乜正常既肉。今次個牛仔骨有少少味但唯一黐住骨個少少肉都係硬到咬唔開。年糕一啲都唔煙靭,幼身淋pat pat,汁味道普通唔好又杰到糊咁。訂位有折,兩個人食呢度既野,折後人均140左右。雖然好似幾平,但價格反映一切,食物味道差,環境好迫又嘈,限時90分鐘會趕人走。不過職員算有禮貌同helpful既。

芝士泡菜煎餅

豬手水冷麵

牛仔骨韓式年糕

$150 (Dinner)
啲嘢食全部都係翻熱翻叮 冇一樣嘢係新鮮整。韓式豬頸肉就咁係啲翻熱豬頸肉上面淋啲醬。海鮮煎餅係急凍嗰啲,仲要冇咸味。韓式關東煮又係一包包嗰啲攞去翻熱,建議換過第二個牌子,啲關東煮硬過舊石。炒年糕啲五花肉冇肉味。成餐飯最好味應該係枝68蚊嘅燒酒
2024-10-12
2024-10-09 497 views
呢間韓國餐廳比想像中更好味😋真心推薦俾鍾意食韓國菜嘅朋友💕店員服務態度非常好,仲會主動幫手換碟韓大叔醬油拼盤有醬油蟹、醬油蝦、鮑魚➕紫菜伴飯,醬油蟹個味道鹹鹹地辣辣地,食落鮮味十足,比起之前其他餐廳食嗰啲完全冇腥味,拌上紫菜飯食真係好滿足😌 醬油蝦及鮑魚都好入味,配飯食真係一流👍🏻芝士年糕拌麵呢個芝士撈麵真係好邪惡,但食落又真係好惹味,仲帶有點兒辣辣地,值得一試海鮮煎餅 咬落口感酥脆唔會硬,而且材料非常豐富,🈶蝦、魷魚、韓式泡菜等,點上醬汁食就更滋味蜜糖芥末炸雞(半份)賣相好靚,炸雞外脆內juicy,配上蜜糖芥末醬食,非常美味可口韓式醒酒湯 呢個係排骨薯仔湯,飲落辣辣地,開胃又好飲桂花烏龍水果茶水果茶有熱情果及西柚果肉,感覺好fresh 荔枝梳打大家飲之前記得要攪勻,飲落好香荔枝味

芝士年糕拌麵

海鮮煎餅

蜜糖芥末炸雞(半份)

韓式醒酒湯
呢個係排骨薯仔湯,飲落辣辣地,開胃又好飲

桂花烏龍水果茶
水果茶有熱情果及西柚果肉,感覺好fresh

荔枝梳打
大家飲之前記得要攪勻,飲落好香荔枝味
2024-10-07 300 views
上菜很快,粉絲及炒年糕叫了兩分鐘就到,而且溫度不熱,似兩餸飯或預制菜。估不到烤肉拼盤只得豬脛肉及豬腩肉,味道一般,不會難食,整體感覺不太好,有85折,價錢都不貴,但不會再來。