2021-07-09
呢間韓國菜既老闆係純正韓國人, 連啲侍應都係韓國人黎架😍 本Menu 成本字典咁厚, 有唔同既燒肉配搭可以選擇, 連飲品都有好多款揀💁🏾♀️ 唔叫飲品可以飲呢度既粟米茶, 可以去油解油膩🌽前菜6款, 每款既份量都幾多, 有我最鐘意既魚糕餅呀😍 仲有比較少見既滷鵪鶉蛋🤩八方美人🐖🐄🐓🦐($588)呢個拼盤都幾抵食, 有8款唔同既食物, 牛舌, 雪花肥牛, 豬頸肉, 護心肉, 豬頰肉, 醬油雞肉, 大蝦, 鮑魚🥰 全部肉類都相當嫩滑爽口, 牛肉既肥膏佈置均勻, 係靚既雪花❄️ 兩隻蝦勁大隻, 店員仲會幫我地剝蝦殼, 相當貼心☺️ 另外仲有腌製好左既鮑魚, 食落好腍完全唔韌🤤 另外仲有兩塊翠玉瓜, 南瓜同埋一啲菇🍄 呢個拼盤睇落細細, 但係每樣少少食完就已經飽飽地🤰🏾泡菜煎餅🥬($130)食韓國野又點可以唔叫泡菜煎餅呀😎 呢度既煎餅食落唔油膩, 質感偏腍身, 而且食到原塊既泡菜, 再配埋個特製既醬汁簡直係一流😍傳統炒年糕🥘($120)身為年糕控又點可以錯過呀☺️ 呢度既年糕好煙韌, 仲配左大量我最愛既魚糕餅, 仲有半隻蛋, 醬汁超濃甜甜地, 好正🤤呢間餐廳連G-Dragon 都幫襯過, 可見知名程
八方美人🐖🐄🐓🦐($588)
泡菜煎餅🥬($130)
傳統炒年糕🥘($120)
呢間餐廳連G-Dragon 都幫襯過, 可見知名程度係幾高🥳 食物質素完全對得住個價錢, 所以有時寧願俾多少少對自己好啲😉 想食高質韓燒呢度絕對係不二之選🙂 想黎記得要卜位呀, 因為基本上係full house嫁